Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 5
1  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Nieuwe (PBT) graphics!! Gepost op: Oktober 24, 2006, 15:04:39
Hee Leon,

Ik vind het nieuwe logo wel ok, alleen zou ik die ovaal erachter ff weghalen en misschien die catchline in een lettertype dat wat meer past bij dat andere... Verder erg koel om te zien hoe iedereen hier druk is met zn design! Ga zo door!
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Hoelang 10m² houden? Gepost op: Oktober 17, 2006, 22:22:07
vergeten we het verschil tussen windkracht en windstoot niet?
Vooral in de herfst als het beetje vlagerig is wil die windstoot nog wel eens uitschieten naar 30knotsen of meer.... En of je daar met je 50kg in wilt zitten betwijfel ik.

Bij meer dan 20knotsen in combinatie met vlagerig weer wordt mijn 10m2 mij zelfs te veel... ik weeg 100kg.
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Toekomstmuziek, megakites trekken zeeschepen -Film Gepost op: Oktober 02, 2006, 15:43:22
ik vind het wel wat hebben hoor. Ik weet bijvoorbeeld niet of die 80.5 die op het doek staat het oppervlak is, maar dan heb je toch een aardig vliegertje. En als ik de documentatie van de website mag geloven wordt dit ding volledig computer gestuurd, das gewoon mooi =]
4  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Welke rocker zouden jullie doen Gepost op: September 19, 2006, 20:05:53
ja ik vond het ook wel aannemelijk klinken en heb het zelf ook toegepast.... nu nog even wachten op de schroefjes voor het afmonteren en dan kan ik m ook gaan uitproberen
5  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Welke rocker zouden jullie doen Gepost op: September 19, 2006, 18:36:48
hmmm, nou ben ik geen kenner ofzo, maar ik heb wel ns gelezen dat een continues rocker beter hoogte loopt. en dan zou je eigenlijk als rockervorm een hyperbool moeten gebruiken, daar deze de druppelvorm het best benaderd in beide richtingen, en volgens de aerodynamica is dat weer de meest gunstige vorm...
ik heb het ergens gelezen, maar weet ni meer precies waar, ik geloof in een kiteboardmagazine...
6  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: TomTom POI: Kitespots Gepost op: September 18, 2006, 20:40:36
Hee bedankt Oxymoron voor je Spaanse kitespots... En voor het .bmp'tje. Alleen die deed het niet op mn TomTom.
Ik heb nu een in photoshop gewoon iets gemaakt met een beetje een mooiere achtergrond ipv dat lelijke witte vierkant. Ik vind het wel ok zo!

7  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Stichtse brug + wind uit het zuiden Gepost op: September 15, 2006, 06:30:43
ah, goed om te weten, want met zuidenwind is het stiekem toch wel lekker dichtbij =]
wel vaak vrij vlagerige wind, daar had ik vroeger als beginner wel wat problemen mee altijd....
8  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: TomTom POI: Kitespots Gepost op: September 13, 2006, 13:51:44
hmm, das best verleidelijk natuurlijk =] en die kan je ook gewoon in je Benelux map gebruiken toch? aangezien de rest van Europa er ook 'grof' in zit?
9  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: TomTom POI: Kitespots Gepost op: September 12, 2006, 18:59:36
zou je denken? Die heb je toch helemaal niet nodig als je gewoon TomTom gebruikt? Ik snap er vooralsnog geen reet van, hehehe!!

Jij had trouwens toch ook die tip gegeven van die transparantie van bmp's? Ik kom er namelijk ook met Paint niet uit.... Jij?
10  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Stichtse brug + wind uit het zuiden Gepost op: September 12, 2006, 14:57:58
vroeger, maar ik weet ni hoe dat nu zit hoor, maar vroeger gingen we met zijn naar Almeerderzand, das dus bij de Hollandse Brug, op Flevoland en dan ten weste van de brug, daar waar de Libelle 1 keer per jaar haar leden ontvangt Wink
Maar eg relaxed is die spot niet, obstakels int water en op het land en ik weet uberhaupt niet of je daar tegenwoordig nog kiten mag, in de zomer is het zo-ie-zo te druk met dagjesmensjes.....
11  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: TomTom POI: Kitespots Gepost op: September 12, 2006, 04:26:09
nou ik heb geen idee over welke lijst je het hebt hoor =]
Maar als je op die medion pda gewoon Windows Mobile hebt draaien dan kan je toch gewoon TomTom draaien? Ik zou het gewoon proberen! =)
12  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: TomTom POI: Kitespots Gepost op: September 12, 2006, 02:46:48
ik snap deze vraag niet helemaal, welke lijst? wat is er met die medion pda's? heb je niks aan mijn uitleg onder aan page 1?
13  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: TomTom POI: Kitespots Gepost op: September 09, 2006, 19:46:12
@Oxymoron: ik zal dat van de week eens proberen op mn werk, ik heb thuis een mac en in photoshop kan ik niks doen met transparantie. Bedankt voor de tip! =]
14  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: TomTom POI: Kitespots Gepost op: September 09, 2006, 19:26:58
@FunkyoneNL: Ik heb voor de zekerheid even de zip van de site gedownload en geinstalled, werkt op zowel mijn tomtomgo500 en mn pda (TT5) goed.
Als je de bestandjes in je Benelux mapje hebt gezet en daarna tomtom opstart en deze crashed niet dan is er in ieder geval niks mis met de bestandjes.
Om de POI's te zien kan je op verschillende manieren te werk gaan:
EEN: In het hoofdmenu -> Navigate to... -> Point of interest:
Klik de pijl rechts onder: type 'Kitespots' (of een deel daarvan) klik op 'kitespots'.
Nu krijg je een lijst met de Kitespots gesorteerd op afstand, dichtst bij staat bovenaan. Kies een spot en je route wordt berekend.
TWEE: In het hoofdmenu -> Change preferences -> (verder) Manage POI -> Enable/Disable POI: Scroll door de lijst en zet een vinkje bij 'Kitespots'.
ga nu in het hoofdmenu naar Browse Map. Klik onderin op 'options' en zet een vink bij Points of Interest. Klik op 'Done'. Zoom even lekker uit. als het goed is moet je nu Kite-icoontjes zien op de kaart (vooral langs de kust natuurlijk).

Succes ermee!!! =] Ik hoop dat het lukt
15  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kite oplaten in Mirns Gepost op: September 07, 2006, 03:15:57
Ik snap ni dat je zoooo kan redeneren..... "wat maakt t nou uit, ff je kite op de verkeerde plek oplaten" ALS het fout gaat geef je overheden de gelegenheid om je spot te sluiten: "Ja, ze volgen de regels niet" Simpel argument waarmee je zo een meerderheid hebt in je gemeente, provincie of land. Geen ambtenaar die het verschil ziet tussen een kiter die vaart door een zwemgebied en een kiter die alleen maar even zijn kite oplaat in een zwemgebied.

En ondanks dat je zelf effe niet snapt waarom je niet je kite op mag laten op een bepaalde plek, ondanks dat het naar jouw idee toch allemaal veilig is en geen kwaad kan, WAAROM zou je het wel doen als je 20 meter verderop WEL mag? Vanwaar dat onverbeterlijke eigenwijze. ZELFS nu er via het forum mensen zijn die je vertellen WAAROM DUS NIET.

De discussie over een verplicht kitebewijs heeft hier al eens de ronde gedaan, ik ben voor, en wil daar graag aan toevoegen een verplichte IQ test.
16  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: TomTom POI: Kitespots Gepost op: September 07, 2006, 02:52:22
Ah koel!! Heb je daar nog wat extra's voor moeten doen? Of werkte dat gewoon meteen?
17  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: TomTom POI: Kitespots Gepost op: September 06, 2006, 22:03:52
Jo mensen, ik ben weer terug van mn vakantie, leuk om te zien dat ik niet de enige nerd ben die dit interessant vind

@Hopster: bedankt voor je update! Super! Is die paal 15 geen fijne plek of mag het daar uberhaupt niet?

@Dikkiedik: Ik weet waar de plaatsen Medemblik, lelystad en Almere liggen, maar ik heb geen idee waar daar de kitespots zijn, hebbie iets van coordinaten? straatnamen? iets?

@Jarno: Vlissingen zal ik eruit halen. Misschien inderdaad een idee om deze lijst te checken met de NKV ofzo, zou niet graag mensen naar plekken wijzen waar uberhaupt ni gekite mag worden...

Verder weet ik dat er in Friesland iets van 7 spots zijn langs 't Ijsselmeer, die zou ik even op kunnen zoeken....

Als laatste zou het koel zijn als het kitespot icoontje een transparante achtergrond zou kunnen krijgen, ik weet alleen niet hoe dat moet, als iemand mij daar mee kan helpen, graaaaaaag!! =]

Enfin, nieuw file staat op

http://www.windjunks.nl/kitespots/
18  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Tube (bladder) geploft! Gepost op: September 06, 2006, 14:06:34
De url van die aquila bladders waaro morris het over had is:
http://bladders.aquilasoft.nl/

succes!
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: TE LAAT!!! Gepost op: Augustus 30, 2006, 15:45:53
Is het niet zo dat we eigenlijk ook die kitescholen erop aan moeten spreken als ze onverantwoordelijk bezig zijn? Ook als daar een leerling door de bliksem gefrituurd wordt komt de kitesport weer slecht in het nieuws, gemeenten gaan weer rare dingen denken en voor dat je het weet is er weer een spot dicht.
Belachelijk trouwens dat je als kiteleraar speelt met het leven van je leerlingen door met onweer door te kiten. BELACHELIJK! Die gasten denken de rest van hun kite-carriere dat je gewoon door kan kiten als het onweert, want dat was met les ook geen probleem....

Ben eigenlijk wel heel benieuwd welke nitwit kiteschool dit was....

Verder zou ik iedere beginner die nog niet eens weet hoe je een kite moet sturen eerst maar eens een firebee of een nasawing of iets laten aanschaffen en heel veel laten oefenen en dan zien we volgend jaar wel weer verder. Het is mesjokke dat er mensen zijn die het vlieg- en stuurgedrag van een vlieger pas echt leren kennen met een 12m2 kite. Want na 10 minuten met een trainer-kite ben je er nog niet natuurlijk. Als je met je ogen dicht geen firebee/nasawing in de lucht kan houden zou ik nooit met een surfkite aan de slag gaan....
20  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: rockertafel te koop gehaeel verstelbaar Gepost op: Augustus 21, 2006, 19:01:15
knarf, hebbie toevallig een plaatje van je rockertafel?
21  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: wie snapt er amerikaanse maten? Gepost op: Augustus 21, 2006, 19:00:40
Ahaaa! Kijk daar heb ik wat aan! Ga ik doen! THANX!
22  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: wie snapt er amerikaanse maten? Gepost op: Augustus 21, 2006, 16:38:05
hmmm, die tip van die USA-auto garages is niet verkeerd, ga ik proberen. In jukeboxes zal wel geen roestvrijstaal gebruikt worden gok ik zo.

Verder weet ik dat het UNC 1/4 is. Ik ben ermee naar de lokale ijzerboer geweest, vandaar dat ik ook weet dat het een 1/4 is. Alleen die meneer had ze natuurlijk ook niet van roestvrijstaal.

Die breuken van inches noteren ze wel vreemd hoor, ik snap er nog niks van. Bijvoorbeeld op deze site:

http://www.jamestowndistributors.com/userportal/search.do?refineType=1&refineName=Head&refineValue=Pan%20Head&refine=1&page=GRID&history=1k0yfdrc%7Cother%7CfreeText%7Estainless%2Bsteel%2Bmachine%2Bscrews%5Ekeyword%7E%2528stainless%2Bsteel%2Bmachine%2Bscrews%2529%5Eengine%7Eadwords%25216456%5Epage%7EGRID%402c3e7o7b%7Cother%7CrefineValue%7EStandard%5Erefine%7E1%5ErefineType%7E1%5ErefineName%7EMET%2B%252F%2BSTD%5Epage%7EGRID%40aqs4p0vn%7Cother%7CrefineValue%7EPhillips%5Erefine%7E1%5ErefineType%7E1%5ErefineName%7EDriver%5Epage%7EGRID

Ik weet nu echt nog niet welke ik moet hebben... Iemand die hier iets van snapt?
(ik heb ze zelf ook al gemaild, maar krijg geen reactie.......)

BEDANKT VAST!!
23  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / wie snapt er amerikaanse maten? Gepost op: Augustus 19, 2006, 05:37:27
Ik ben (nogsteeds, grrr) op zoek naar schroefjes om mijn eerste kiteboardje af te monteren, maar door het gebruik van amerikaanse insert en vinnen met amerikaans draad zit ik een beetje vast aan, juist ja, schroeven met amerikaans draad.

Nu heb ik een site gevonden in de US die stainless steel philips drive pan head machine screws heeft, maar ik snap hun notitie niet helemaal. De diameter van de schroef is 1/4" dat weet ik al, maar ik snap niet hoe de lengte wordt genoteerd. Ze hebben het op hun site over: 1/4-20 of #10-24 of #8-32. Ik zou dolgraag weten dit betekent, en hoe ze een schroef van tegen de 1" zouden noemen.

Please HELP! =]

24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wat te doen bij aanvaring met andere kite??? Gepost op: Juli 15, 2006, 19:40:05
ik was gister op muiderberg en daar gebeurde precies wat jij hier vertelt. Op zich was het ook redelijk dicht bij de kant, dus ik zou ook zeker mijn safety hebben getrokken. Dat die andere doed dan met 2 kites aan zn harnas zit is dan voornamelijk zijn probleem lijkt mij, ook voor hem geldt dat als ie dat ni wilt hij gewoon de safety kan trekken...
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: knoopje Gepost op: Juli 15, 2006, 19:30:57
ja, heb ik ook gehad! kauwen is DE truuk! In ieder geval niet mee doorvaren, dan trek je een keer je lijn doormidden, zal je net zien dat je op dat moment net vet aan het jumpen bent ofzo.... Niet handig.... Voorzichtig kauwen werkt als een trein, eet smakelijk!! =]
Pagina's: [1] 2 3 ... 5


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.