Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: hoi! ik ben een beginner Gepost op: Oktober 15, 2012, 09:03:46
Ha Sophie! Ben zelf ook beginner uit Amsterdam, en oefen wel eens bij IJburg (toevellig afgelopen donderdag-avond en zaterdag). Zoals al gezegd: niet de meest ideale plek, en zeker niet nu ze aan de walkant bezig zijn. Op het uiterste puntje lukt het nog wel, maar dan alleen met oost/zuid-oost wind. Let op: bij noord of west wordt je van de kant afgeblazen en eindig je in Almere of het Diemerbos! Bijkomend nadeel is dat het vrij snel dieper wordt dan sta-hoogte, en dat is voor beginners wel verrot lastig.
Een (veel) betere plek is Muiderberg, daar kan je honderden meters vanaf de kant nog lopen. Nadeel daarvan is weer dat je alleen lekker kunt kiten als er Noord in de wind zit (bij Zuid wordt je van de kant afgeblazen, en is de wind te vlagerig omdat hij dan vanaf het land komt).

Wat temperatuur e.d. betreft: je kan altijd nog een shorty over je wetsuit aantrekken: die dingen zijn helemaal niet zo duur (drie tientjes bij de Decathlon ofzo) en je hebt meteen dubbele isolatie voor je romp/bovenbenen/bovenarmen.


Anyhow: succes met deze geweldige sport, en mocht je een groene North EVO voorbij zien wapperen bij IJburg: dan ben ik het Grin
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.