Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2
1  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Re: beste voordelige ultralow foilkite Gepost op: Juni 04, 2023, 20:50:54
Wel eens naar ozone hyperlink gekeken? ik heb een 9 v1 ultra light en 12 v1 in de aanbieding met ozone contactbar (met backstall uitvoering) :-)
2  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Oktober Sal Kaapverdie Gepost op: Juli 27, 2015, 23:32:36
zo..peter lynn fury lite 15m in de pocket..kan weinig misgaan nu..
3  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Oktober Sal Kaapverdie Gepost op: Juli 21, 2015, 19:32:11
ja neem de 12 mee en misschien tik ik een 15 of 17 ergens op de kop.
4  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Oktober Sal Kaapverdie Gepost op: Juli 20, 2015, 21:55:31
nou dan wordt het lekker zonnen...
5  Algemeen / Buitenland & Travel / Oktober Sal Kaapverdie Gepost op: Juli 20, 2015, 21:06:00
Hi allen,

Net een vakantie geboekt eind oktober op Sal, Kaapverdie. Joepie
Ik kon geen ander tijdstip dus zit wat vast aan eind oktober als datum.
Hebben mensen hier ervaring met de wind rond die tijd? ik las dat de passaat wind die maand net aan gaat maar geen idee wat voor wind ik me daarbij moet voorstellen... 18 knp? 24 knp? Huh
Tips zijn welkom. heb nu alleen een 9 en 12 dus als een 14 nodig zo blijken is het handig te weten. (weeg 100 en een beetje nml.. Roll Eyes)

Thanks!
6  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: AIRSTYLE Gepost op: April 26, 2015, 18:51:05
Nice ! goed bezig Bas! Joepie
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitespot Mirns in gevaar? Gepost op: Oktober 08, 2014, 23:40:57
Jullie friezen mogen wel een straat coach lenen uit amsterdam, we hebben er zat. Dan kan die de hele dag staan kijken wie er over de lijn vaart en dan foto maken en boete. ListenToMe Moet je opletten hoe snel iedereen uit dat natuurgebied blijft. Water is water voor een hoop mensen en de helft weet de regels van een spot niet als ze het water op gaan. Huh niet iedereen leest zich nou eenmaal in of vraagt hoe of wat aan de locals.
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Onervaren kitesurfers oorzaak van ongelukken Schellinkhout Gepost op: Oktober 08, 2014, 23:20:49
ik was er die dag, zag de ambulances etc staan maar was lekker op het water. Was er bekend dan dat de verongelukte een beginner is? Denk zelf dat het probleem idd de combi groeiende sport en ruimte gebrek en kitescholen die les geven met 25 + het probleem is. Stukje veiligheid krijg je niet altijd mee bij alle scholen. Ik stond op zandvoort ook wel eens te lessen met 27 knopen aanlandig...trust me, dat geeft een verkeerd beeld van wat wel ok is en niet als beginner. De meesten snappen nauwelijks hoe ze een kite op kunnen laten als ze niet verteld wordt waar ze moeten gaan staan. En dan met 35+ knopen op gras..tja.. Maar goed. Alsnog kan de pechvogel wel een ervaren kiter zijn waarbij het in een split second verkeerd ging. Ik heb ook wel eens een lijntje om de wingtip gehad en bam daar ging de loop...
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Ervaren sukkels brouwersdam Gepost op: September 13, 2014, 18:44:29
note to self, nooit kite school Beware aanbevelen...
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kite bij zandmotor Gepost op: Augustus 28, 2014, 08:14:52
Quest qe se flatureren? Volgens mij is dit het laten van scheten. Ik zou er inderdaad niet in willen kiten.....

qu'est-ce que c'est "Quest qe se"?
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurf festival Texel Gepost op: Augustus 28, 2014, 08:12:19
http://www.kaerchertexel.nl
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurf festival Texel Gepost op: Augustus 28, 2014, 00:18:46
ik ga met een man of 24 die kant op. WOOPWOOP! hoorde wel dat bijna alle campings vol zijn. Huisje is waarschijnlijk wel te regelen.
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Katwijk - Zonder lidmaatschap Kiten Gepost op: Augustus 27, 2014, 22:36:59

Ik zal nooit berichten verwijderen zonder een rede achter te laten.

Daarom! zie mn edit! netjesssss..
On topic:
ik denk overigens dat we als kiter betalen daar omdat de gemeente geen massa druktes wil zoals bij drukke kitespots als schellinkhout, wijk aan zee, zandmotor.. dit gaat ten koste van het tourisme van niet kitende strandgangers. het is zeker in de zomermaanden niet te doen soms..DE reden waarom ze ijmuiden bij de pier dicht gegooid hebben... Dus betalen anders niet kiten.
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Discussie - wel of niet betalen om te kiten bij een vereniging? Gepost op: Augustus 27, 2014, 22:33:44
ik neem deel aan een downwinder en eindig op Katwijk. Ben ik dan verplicht lid te worden of kan ik een boete krijgen? En wat als ik buiten een bepaalde afstand van Katwijk langs vaar en ik eindg voorbij Katwijk waar vrij kiten is toegestaan?

Als het landen op Katwijk is toegstaan is het leuk om een massale downwinder teoprganiseren en in Katwijk aan land te gaan. Zomaar ludiek en nergens voor dienend Wink

Ik ga wel kiten bij de LV slag.

Ik denk dat dit soort dingen niet van toepassing zijn tenzij je echt in Katwijk je kite oplaat en begint en als spot gebruikt. Maar dit is een grijs gebied van een wel heel specifiek en weinig voorkomende situatie. Speling in de handhaving van de regels lijkt me.
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Marktplaats - verouderd materiaal aangeboden Gepost op: Augustus 27, 2014, 22:28:56
Pfff, moe word je van die marktplaats verkopers. Vandaag kwam een 16 jarige cursist heel blij zijn nieuwe aankoop laten zien die hij zonder overleg gekocht had. Was een 10m die de vorige eigenaar 3 jaar geleden gekocht had. Maar het blijkt helaas een 2003 vierlijns North Toro te zijn met een half versleten bar waar alle grip van verdwenen is en een te grote trapeze met verkeerde spreaderbar.

Ben bang dat we een knokploeg in moeten schakelen om zijn geld terug te krijgen want de verkoper weigert in alle toonaarden om de verkoop terug te draaien. Best sneu om zo de spaarcenten van een kind af te troggelen.

Doe zelf ook research naar wat je koopt... ff googlen en je weet dat het een slecht koop is. Je kan niet alles bij de verkopende partij neer leggen.
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Discussie - wel of niet betalen om te kiten bij een vereniging? Gepost op: Augustus 27, 2014, 22:20:12
kiten in Katwijk: Om overlast en gevaarlijke situaties zoveel mogelijk te voorkomen heeft de gemeente 3 plekken aangewezen waar (kite)surfers kunnen afvaren en aflanden, bij:

watersportvereniging Skuytevaert
watersportvereniging KBS
watersportvereniging Airtime
Verder moeten kitesurfers zich buiten het zwemmersgebied begeven. De beslissing over wanneer wel of niet mag worden gekitesurfd wordt in overleg met de strandverenigingen, KRB en strandpolitie genomen.

De regels voor het (kite)surfen gelden in het zomertijdvak van 1 maart tot 1 november. Buiten deze periode is het (kite)surfen niet aan specifieke regels gebonden.

Meer informatie

website Skuytevaert
website KBS
website Airtime

bron: http://www.katwijk.nl/cultuur-sport-en-vrije-tijd/vrije-tijd/strand/strandvoorschriften/

de zin"De beslissing over wanneer wel of niet mag worden gekitesurfd wordt in overleg met de strandverenigingen, KRB en strandpolitie genomen." is wat vaag want de regels worden niet vernoemd (zal gaan over betalen en hesjes gok ik).

als het zo is dat door de daglid kosten de handhaving en veiligheid gewaarborgd kan worden en zonder deze regels de kitespot niet  veilig is en dicht zou moeten...tja, betalen dan maar toch?
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Katwijk - Zonder lidmaatschap Kiten Gepost op: Augustus 27, 2014, 22:11:11
Geeft de moderator nog wel netjes aan waarom ie zo actief alle berichten delete? Is inderdaad wat off topic maar geef het ff een keer aan, wel zo netjes.


nevermind..topic gesplitst! thanks Marc! ThumpsUp
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Katwijk - Zonder lidmaatschap Kiten Gepost op: Augustus 27, 2014, 22:07:00
alternatief is blijkbaar de de spot anders dicht is omdat ongereguleerd niet werkt. Denk aan zwemmers in combi met kiters etc. De mensen die de boel op de spot reguleren moeten ook hun centjes krijgen denk ik.. (stichting?). Geen idee maar zoiets zou het kunnen zijn. Ik betaal liever dan. Maar  goed, ik heb dit probleem niet op wijk aan zee ,aar kan me voorstellen dat het bij sommige spots nodig is.
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Katwijk - Zonder lidmaatschap Kiten Gepost op: Augustus 27, 2014, 22:00:23
volgens mij is dit de clue marc..

iedereen kan immers lid worden van de kitevereniging ter plaatse of een dagpas aanvragen. Daar is dus niets discriminerends aan. Niemand is dus uitgesloten, ergo niet discriminatoir.

Voorts is een dergelijk onderscheid (onderscheid maken is niet hetzelfde als discrimineren) wel degelijk toegestaan omdat het een maatregel van openbare orde of veiligheid is, en in dat kader is het de lokale overheid gewoon toegestaan paal en perk te stellen aan het gebruik van het strand.

Ah, ik zie dat de moderator aan de bak is gegaan! ThumpsUp
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Discussie - wel of niet betalen om te kiten bij een vereniging? Gepost op: Augustus 27, 2014, 21:54:54
Als de gemeente toestemming heeft gegeven dat er een geld bedrag gevraagd mag worden door een vereniging dan is het een regel die staat toch?
Als het je niet zint ga je toch ergens anders kiten? Ik zie niet in waarom dit een discussie is...
On a side note: De vraag van de topic starter is waar gekite kan worden zonder hesje en extra kosten. Ik vind dat je als moderator moet zorgen dat dingen on topic blijven. Niet een eigen vete in de topic starten die niets met de vraag te maken heeft van de thread starter. Just my two cents..

21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: bij 20 - 22 knp een 12M2 of 9M2 Gepost op: Augustus 18, 2014, 18:37:31
kan me alleen maar aansluiten met bovenstaande commentaar. heb zelf ook 9-12 en ik weeg 100 kg.
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Probleem: Plotseling verschil in lengte stuurlijnen North '14 Quad Control bar Gepost op: Augustus 18, 2014, 18:31:42
met loopen van de kite of veel gepowerde tricks 1 kant harder op doen dan de andere rek je 1 lijn meer uit. Ik knoop de boel meestal 1 keer per 3 maanden aan een paal, power alles en dan aan de bar hangen totdat de lijnen weer gelijk rekken. works like a charm!
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Heelstraps Gepost op: Juni 29, 2014, 20:46:45
zelf klooien en dingen aan je board schroeven is meestal een slecht idee. boardje huren kost overigens niet echt veel bij de meeste banen.
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Welke kiteboards zijn geschikt icm boots ? Gepost op: Juni 14, 2014, 21:35:29
jouw lengte en gewicht zijn bepalender dan maatje 45, je bedoelt toch 137*42?

ja klopt ja! de 137..
ik wil inderdaad ook met boots gaan varen op de trax.
beetje afwisselen met de straps. (straps voor loopen en boots voor wat uitgehakte pogingen.) ik denk overigens dat de maat wel ok is hoor.
vaarde hiervoor met een 139x42 en daarvoor met een 135x41(die was wel te klein). de lengte maat maakt weinig uit t.o.v. de breedte.

Thanks voor de info allen! ThumpsUp
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Welke kiteboards zijn geschikt icm boots ? Gepost op: Juni 09, 2014, 23:31:02
ik was eigenlijk ook wel benieuwd naar welke maten boots passen op welke size board.
ik heb zelf maat 45.5 en heb binnenkort een nieuw 139 x 42 trax. was wel benieuwd of dit gaat resulteren in te grote boots op een te smal board of dat het wel gaat. Iemand hier wat zinnigs ver te zeggen?
Pagina's: [1] 2


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.