Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Ernstig kite ongeval op Schevingen (mogelijk man overleden) 2e kerstdag Gepost op: December 27, 2016, 15:04:19
Hij was niet alleen maar door aanlandige wind waren alle kiters ver uit elkaar.
Rob was erg op veiligheid en voorbereid. Erg tragisch! We zullen hem erg missen op het Jumpteam.
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Een echte beginner met vraag over aankoop complete set Gepost op: Juli 01, 2014, 12:29:39
Nu zie ik de hele discussie vooraf. Ben niet zo vaak op het forum. Probeer er vaker te zijn!

Goed dat je waarschuwingen kreeg voor alle onveilige kites. Toevallig had ik een kite van een oud omaatje liggen die nog als nieuw is Smiley En nu met een vrij nieuwe veilige bar uit 2011 komt het goed.
3  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Februari 07, 2012, 12:43:25
Naar wie bellen? Geef je nummer, ik weet iemand die zo ook naar Reeuwijk gaat.
4  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Gevonden GoPro Gepost op: Juni 30, 2011, 13:42:09
GoPro gevonden in Scheveningen. Zie foto's: http://bit.ly/m4jPaw
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Foto's ,,Flywave" Gepost op: Januari 23, 2010, 13:20:32
Dit is heel anders dan de mutants, die hadden echt grote vinnen. Deze is veel meer tt-achtig.
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Foto's ,,Flywave" Gepost op: Januari 22, 2010, 15:19:54
Concept ben ik 10 jaar geleden gestart bij jinne. Sindsdien 2x per jaar details aangepast voor een steeds betere balans. Punt 1: Beide kanten probleemloos te kunnen varen en te freestylen. Punt 2: Een veel betere grip bij het golfrijden.
Voor dit model nu in 2010 de fabriek uit komt hebben we de laatste twee jaar nog 5 of 6 prototypes gemaakt. Laatste wijzigingen waren in mm. Ook de vinnen hebben we speciaal voor het board ontworpen. Ik wil Eddy bedanken voor zijn geduld met mijn minieme perfectionistische aanpassingen en eisen.  ThumpsUp
Veel mensen denken dat het een specialistisch moeilijk board is. Dit board vaart juist makkelijk en vergefelijk en prima voor mensen die beginnen met golfrijden en willen blijven oefenen met freestylen. Het is geen hardcore Freestyle board maar een compromis die voor een grote groep voldoende zal zijn. Board is goed als enige board indien bovenstaande overeenkomt of als 2e board naast je Freestyleboard of surfboard.
Zelf testen is het beste. Ook bij mij kan je, in Scheveningen, terecht om het board uit te proberen ( meer info FlyWave en contact via www.surfsports.nl )
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wave board Gepost op: Augustus 27, 2009, 12:05:00
Als je het echte surf gevoel wilt hebben kan je een board nemen tussen de 5'9" en de 6'2". Ik ken een aantal lichte mensen onder de 70 kg die met een Airush Converse 6' varen. Zonder problemen. Ik vaar deze zelf ook met 85kg. Redelijk grote marge dus met gewicht voor hetzelfde board.
Kleinere boards kan ook, ze varen wat makkelijker als je zelf niet surft. Maar je kan niet die power eruit halen als een langer board. Voornamelijk uit bocht naar de golf toe haal je snelheid uit je rail zoals met windsurfen en surfen.
Korte boards en twintips moet je meer op de tail varen anders duiken ze.
Dus een persoonlijke voorkeur.

Let op! De ene 6 foot is de andere niet. Van Lewis moet je iets kleiner nemen. Die 6foot is ook nog breed en meer voor lichtweer.
De Airush 6 foot vaar ik ook met 8bf. Deze is erg wendbaar en vaar ik van 1m tot 3m golven. Daarboven is een gun model beter.

En spring zo min mogelijk met een surfboard. Zijn ze niet voor gemaakt. Bij heftige dagen zie je ze wel eens in 2en gaan. Ook niet een dicht klappende golf in varen! Je hebt ook zware boards die dan sterker zijn maar surfen over het algemeen weer minder. De laatste 4 jaar geen productie board gebroken alleen 2 prototypes die lichter waren gemaakt, daar zijn ze dus voor Smiley
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / wie is dit? Gepost op: Juni 08, 2009, 09:39:01
Een fotograaf zoekt de persoon die hij gefotografeerd heeft.
Ik ken hem wel maar weet zijn naam niet meer. Vast is er hier iemand die dat wel weet.

Kijk even op: forumbericht met foto's kitesurfer
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: X-treme Wavetool 2008 Gepost op: April 05, 2008, 14:52:58
De andere boards van X-treme zijn goedkoper. De WaveTool is technisch een stuk ingewikkelder dan de andere en daarom duurder. Misschien dat ze nog iets in de productie kunnen versnellen, dan zal de prijs ook omlaag gaan. Nu gaat de kwaliteit even voor de snelheid en krijg je ook een echte breukgarantie. Shops kunnen je natuurlijk ook op X-treme boards korting geven als ze dat op andere ook kunnen. Ik zou zeggen test hem en vergelijk hem met de andere en kijk dan naar de prijs.
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: X-treme Wavetool 2008 Gepost op: April 04, 2008, 21:17:40
Ik heb de hele winter getest en het board op detail steeds verbeterd tot dit eind resultaat waar ik helemaal blij mee ben.
Korte uitleg. Het is een board wat je als een twintip vaart. Je hoeft dus niet om te stappen (kan wel als je de voetbanden in het midden zet). Ik vaar het board als een regular (linker voet voor) voor golfrijden en springen. Je vaart prima achter uit maar dan met een twintip gevoel. Vooruit heb je veel meer grip in de bochten als een twintip omdat je meer op de tail staat en de vinnen onder je achtervoet zit. Je kan ook meer op je voorste voet leunen zonder dat het board duikt. Dit geeft meer het surfgevoel en je kan met meer speed de golf af en de bocht in.
Het is een mutant omdat je er ook prima mee kan freestylen. Het board is net zo sterk als de freestyleboards, dus kiteloops zijn niet verboden Smiley
De WaveTool is voor kiters die op zee varen en zowel freestylen/springen als golfrijden.
Zelf vaar ik de X-treme WaveTool en een groot surfboard van Airush(Converse 6'). Ik heb twee boards om alles te kunnen doen wat ik wil doen. Een hard core freestyler die afwisselt van zee naar vlak water zou de WaveTool erbij nemen. De WaveTool vervangt niet het hardcore freestyle board maar moet je zien als een allround freestyle met goede wave eigenschappen.

Mooie foto's met de Wavetool in actie komen snel!
Huidige foto's uit Marokko http://www.kitesurf.nl/gallery/2.html?g2_itemId=4029&g2_enterAlbum=1#foto

Huidige bezitters zijn allemaal enthousiast en je mag 'm vast uitproberen. Als je mij tegen komt kan je het ook vragen. Ik heb meestal toch 2 boards bij me deze en mijn airush converse.

Met de down 2 the Spot zal ik ook de WaveTool meenemen om te testen.

PS Ik heb Golfrijden deel 2 van Kitesurfmagazine ook online gezet: http://www.kitesurf.nl/tips/index.php

De eerste serie board hebben custom layout. Je kan bij X-treme ook je eigen design sturen!


Het board concept ben ik al sinds 2003 mee bezig. Het is een ver ontwikkeld concept waarin alleen nog kleine details gewijzigd worden.

  PS sorry voor de sluikreclame van kitesurf.nl maar daar is al mijn data nu eenmaal.
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Onafhankelijk kitereviews Gepost op: November 16, 2007, 19:06:44
Ik heb er een aantal geschreven op kitesurf.nl daar staan ook van andere riders reviews. Het zijn wel teamriders! Voordeel is dat ze veel ervaring hebben. Onafhankelijkheid kan je doorheen kijken, als de riders een review schrijven wat niet klopt dan valt hij/zij toch door de mand bij de volgende review. Het moet dus toch een kloppend verhaal zijn. We spreken ook niet van beste of slechtste kite het gaat meer om voor welke doelgroep de kite interessant is en wat hij/zij van de kite kan verwachten.   
Groet,  Ruud~
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Jacht op Vliegersurfers op de Veluwerandmeren Gepost op: September 17, 2007, 22:10:39
Mee eens. Maar er wordt gesproken over een surfstrand waar windsurfen dan wel goed is en kitesurfen niet. Laten ze de energie steken in toewijzingen van gebieden waar het prima kan.
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Jacht op Vliegersurfers op de Veluwerandmeren Gepost op: September 17, 2007, 16:12:54
Christen Unie is tegen de vliegeraars omdat ze denken dat ze de vogels afschrikken. Ze zien waarschijnlijk de jongeren liever op hangplekken of buurthuizen om vervolgens hun gesubsidieerde clubhuis af te branden of de buurt te terroriseren. De afschrikking van de luidende klokken op zondagochtend zal groter zijn voor mens en dier dan een paar sportieve vliegeraars die zich graag in de natuur begeven. Natuur zou open moeten staan voor iedereen.

Artikel uit De Stentor:
Vliegersurfer op Veluwemeer jaagt krooneend en kleine zwaan weg
De ChristenUnie in Nunspeet vindt dat het maar eens afgelopen moet zijn met het vliegersurfen op de randmeren langs de gemeente Nunspeet. Volgens CU - woordvoerder Wilco Leeflang verstoren deze vliegersurfers de vogelrijke rustgebieden bij Polsmaten. Hij wil dat het gemeentebestuur de politie aan de jas moet trekken om hiertegen op te treden. Vliegersurfen op de Veluwerandmeren is in strijd met de natuurbeschermingswet.

Maar volgens Leeflang komt het handhaven van het verbod op kitesurfen op de randmeren nog niet van de grond.

" Dit gaat ten koste van de vogels in de gebieden nabij de kijkhut van Polsmaten", stelt hij.

Het college is verzocht om met de (water)politie in gesprek te gaan om te zorgen dat er handhavend wordt opgetreden.

Sinds enkele jaren neemt het kitesurfen op de Veluwerandmeren volgens Leeflang steeds meer toe. "Vooral de ondiepe delen aan de Gelderse zijde zijn hierbij in trek. Het zijn niet alleen de surfstranden die voor het vliegersurfen worden gebruikt, maar ook de afgelegen en daardoor veelal vogelrijke, rustgebieden worden geleidelijk aan steeds meer in gebruik genomen. Ook het strandje bij Polsmaten trekt vliegersurfers aan. Meer dan bij windsurfen, raken watervogels hierdoor gemakkelijk verstoord". aldus Leeflang.

Hij stelt verder dat het gebied nabij Polsmaten een belangrijke broedplaats is voor de krooneend die er overwintert. Ook een groot deel van de wereldpopulatie kleine zwanen zit er. Het spreekt voor zich dat verstoring daarvan zeer onwenselijk is".

Volgens het zogenaamde 'Binnenvaart Politie Reglement' is het vliegersurfen uitsluitend toegestaan in een daartoe aangewezen gebied. Het Veluwemeer maakt geen deel uit van zo'n aangewezen gebied.

"Deze wettelijke bepalingen betekenen dat er tegen vliegersurfers opgetreden moet worden in alle gebieden die niet zijn aangewezen. Alleen komt de uitvoering hiervan komt nog niet van de grond", vindt Leeflang.

Bron: door Roel Kleine

www.destentor.nl

-----------------------------

Voor de dieren moeten we respect hebben maar je moet niet overdrijven door elk grasveldje tot broedplaats te bombarderen.
Laat de Christen Unie zijn eigen partijprogramma maar eens ter uitvoering brengen:

1.9 Sport
Sportbeoefening is belangrijk voor de volksgezondheid. In een samenleving waar veel mensen zittend werk hebben en overgewicht veel voorkomt, moet beweging meer worden gestimuleerd.

• Recreatieve buitensporten als wandelen, fietsen, skeeleren, kanoën en paardrijden worden verder ontwikkeld door het aanleggen van regionale routes en goede voorzieningen zoals rustplaatsen, afgescheiden paden en oversteek- en overdraagplaatsen.


14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurfer red kind uit zee Gepost op: September 03, 2007, 17:51:44
redden:
- niet releasen!!! dan verdrink je zelf ook als het tegen zit
- zwemmers in nood kunnen gevaarlijk zijn en je naar beneden trekken of aan je bar trekken. Kijk eerst of hij/zij rustig is en vertel hem wat hij moet doen. Als de nood niet hoog is je board aanhouden. Gebruik je HP leash of je handvayt achter op je trapeze om de zwemmer je vast te houden. Of houd de drenkeling boven water door je kite en wacht op de reddings boot.
 

Zelf heb ik andere vele kiters eruit getrokken, laat die op hun board liggen dan kunnen ze zelfs mee planeren. Ik haak dan mijn HP leash aan de haak van de andere kiter zijn trapeze. Dan heeft hij zijn handen vrij om het board vast te houden. Zelf ben ik door een vriend gered met hele hoge golven. Als de golf eraan komt moet je los laten en later weer laten oppikken anders heb je kans dat zijn vlieger stort als je in de golf zit.

- met medekiters redden, red ik eerst de persoon zonder kite en de kite waait meestal wel aan of iemand anders haalt die op. Moet het wel veilig zijn om de kite los te laten natuurlijk.
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.