Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3
1  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Woopwoop boardje verloren op Ijmuiderslag Gepost op: Juni 26, 2019, 20:12:24
Ha luitjes, Ben mn boardje verloren op Ijmuiderslag. 138 naish Monarch met witte Apex straps. Kratje bier of goed wijntje voor de vinder. Nr staat er op, maar zou ook minder leesbaar kunnen zijn door de zon.

Hij zal waarschijnlijk richting zandvoort gedreven zijn. Ik lag er nog geen 10 meter vanaf, maar door de gaten in mn pak zonk ik half en kwam ik iig geen centimeter dichter bij mijn plankie.

Hoop de kosten te besparen tot een nieuw pak en een kratje bier..

De oude straps van Naish zaten erop, de witte dus
2  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Naish momentum verloren wijk aan zee 20-08-2016 Gepost op: Augustus 20, 2016, 18:20:26
Vanmiddag 20-08 rond 4 uur mijn boardje na een crash niet meer terug konden vinden. Stonden een behoorlijke noordstroom dus erges bij de bunker (of verder) zal ie gevonden zijn.

Het gaat om een naish momentum 136.

Mijn nummer staat er ook op! (dus wellicht nog hoop!)
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / wijk aan zee spot op woo weg op android? Gepost op: Augustus 13, 2016, 01:09:21
Ha luitjes, sinds 2 weken kan ik geen sessies meer loggen op wijk aan zee. Bij "explore" staat wijk aan zee noord pier er niet meer bij.

Ook mn home spot is dus verdwenen. Nog meer mensen die hier last van hebben? Heb een samsung s7 en note 4 waar ik het probleem beide mee heb Embarrassed
4  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Oktober 21, 2015, 11:57:45
Nooit op schellinkh geweest, mn vriendin is nog beginnende en benieuwd of ze lang kan staan?
5  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Re: Boardje verloren lemmer/naish momentum 132, Gepost op: Oktober 11, 2015, 21:08:27
Nee was cross to Shide shore. iig niet aflandige wind gehad.
6  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Boardje verloren lemmer/naish momentum 132, Gepost op: Oktober 11, 2015, 19:53:23
Vandaag is mijn vriendin haar boardje verloren op lemmer/oudnijmardum (oid). Een zoektocht langs de kant (zowat tot aan mirns haha) bracht niet het gewenste resultaat. D


Het gaat om een naish momentum 132, apex bindingen, nolie
strap die aan 1 schroef vast zit.
7  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Oppas momentje wijk 15-09 Gepost op: September 18, 2015, 13:42:48
Afgelopen maandagavond bij Rilland hetzelfde gezien. Ik kwam aan om 1800 uur; wind was perfect, maar het was net een uurtje geleden hoogwater geweest, dus moest nog wachten. Erg buiig met korte veel komende en gaande donkere wolken en bijbehorende regen. In die tussentijd ging de wind van +- 20 naar 30 knopen. Ontzettend balen, maar ik had daar niks meer te zoeken met mn 12 (en ervaringsniveau). Zo dacht niet iedereen erover. Een of andere Belg stapte dapper het water in met een 11, hield haar op 12 uur boven zijn hoofd, maar hij werd gewoon omhoog en vooruit getrokken: hij hield de kite totaal niet. Hij aan zn Quick Release getrokken, dus dat ding nog met een knal op de dam. Een van de omstanders had haar nog min of meer opgevangen, dus geen schade...

Ik zie en zag zelf dat het niet handig was dat ik niet voor de bui er af was, maar met ervaring weet je dat de veiligste plek net boven t water, aan de rand van t venster is. Je kite in overpowerd (hoeveel overpowererd dan ook) op 12 is altijd al t slechtste wat je kan doen.

Je zal maar op de dam lopen en een kite met 40 kmu op je knar krijgen
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Watvoor wave plank om mee te beginnen Gepost op: September 18, 2015, 13:26:08
Luitjes,

Ik wil als toevoeging voor de low wind days een wave plankie kopen. ( Plus mijn vriendin begint net en ben verplicht om aantal lowwind sessies op vlakwater te doen, ideaal om strapless aan te leren lijkt me)

Nu hebben een paar maatjes wel wat ervaring met waven en die raadden een 5'10 aan.

Wellicht dat iemand nog een brak tweedhandsje liggen oid?

Tevens twijfel ik om te beginnen met straps of meteen strapless aan te gaan leren.

Greeets
9  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Oppas momentje wijk 15-09 Gepost op: September 16, 2015, 18:09:21
Ben blij dat jij zeker weet dat de wind in een bui, ondanks de waarschuwing van meer dan 50 knopen, nog goed hanteerbaar is met een 12.

Top! And on this bombshell..
10  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: ohshit momentje wijk 15-09 Gepost op: September 16, 2015, 17:38:05
Ja, maar dat heb je toch ook met een sprong die 2x zo hoog is als normaal Grin

''Ho shit, ff heeel grofjes op letten nu'' is wat anders dan hoo shit ik denk dak dood ga


*editje voor je gedaan Grin
11  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: ohshit momentje wijk 15-09 Gepost op: September 16, 2015, 17:29:06
Goed leermomentje dus, er was veel wind voorspelt en dan toch een 12m pakken slaat nergens op.


Dit is voor iedereen verschillend. A viel de wind niet echt weg, maar vond ik mijn 9 gewoon niet vol gepowerd. Ik sta eigenlijk altijd met 1 of 2 maatjes groter op het water. En nee daar hoeft niks gevaarlijks aan te zijn met een C-shape en ervaring. Ik vind dat zelfs 10 x minder lijp dan iedereen met Bow en SLE's die het maar hebben over de immense depower. Ik gfa er vanuit dat je 25-30 met een 12 ook al in de categorie onverantwoord vind vallen?



[/quote]

En nogmaals: GEBRUIK DIE QUICK-RELEASE, die zit er niet voor niets!
[/quote]

Die zit er inderdaad voor het moment dat er geen controle meer is of alles gaat mis. Beide waren absoluut niet het geval. Ik begrijp ook goed dat als je gisteren met een 6 vaart je mijn gedachtengang niet zou snappen. Ik heb het laatste jaar de echt harde dagen bijna allemaal mee kunnen pakken met een 8mtr. Een 6 heb ik nog nooit nodig gehad of wellicht vanaf 45 knp stabiele wind.

Alstublieft een glaasje azijn erbij  Joepie
12  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: ohshit momentje wijk 15-09 Gepost op: September 15, 2015, 23:38:06
@evan,
Heb de woo nu een maandje en mijn pr 9.7 was op edam met 23knp. Ik denk ook echt dat die 'motion sensor' in de Woo een enigzins vertekend beeld geeft omdat de motionsnelheidacceleratie op vlak water hoger is (kan eig nie anders) dan op zee, stroming en vanaf een kicker van 1-2m +, maar al met al blijft het een leuk apparaatje. (zee voelt 2 x hoger). Weet het al lamnge tijd, maar deze sessie maakt het (jep voor mij) weer duidelijk dat een C kite gevlogen moet worden in (minimaal) zn high end.

@frank, ik snap je punt opzich, het enige wat ik denk altijd is; Als je iemand in de bergen een 7mtr cliff jump ziet nemen, dan denk je (Elk mens met hersenen) toch ook niet dat je die zelf kan nemen. Of is de pro dan verantwoordelijk? Moet toegeven dat er vanavond weinig keusjes op Wijk bezig waren...Waar ligt het kantelpunt alleen? Ik ben geen minuut in de problemen geweest, maar ik had dondersgoed door dat dit echt de limit was wat mn 12 aan kon. (Wel met een compleet nieuwe bar, mijn oude lijnen hadden het niet gehouden denk ik)


13  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Oppas momentje wijk 15-09 Gepost op: September 15, 2015, 22:01:44
Vandaag mn tweede echte oh shit (oppas) momentje gehad op het water. Het was op Wijk toch behoorlijk uit en aan vandaag merkte ik Grin

ik: 87 kilo, vandaag 9m en 12m vegas, jaar of 7 kite ervaring

 Wellicht komen er wel weer wat azijnpis opmerkingetjes, maar dacht ik deel het voor de luitjes die graag overpowerd varen. (En om de onbekende dame te bedanken Joepie)

De situatie:

Ik kwam rond kwart over 6 op wijk aan met een lekker windje. Ik pak mijn 9  (87kilo) en ga t water om 18.40 op. Geirriteerd omdat ik net wat groffe power mistte om echt te boosten ga ik van het water af om mn 12 op te pompen. (woo pushed mezelf dan ook loser)

Ik ren naar de auto om mijn 12 te pakken, wind was de hele tijd ong 23-25.(onderaan de metingen van rijkswaterstaat) Lekker om te varen met een 9, maar geen volle bak.

Ongeveer half uur redelijk lekker gepowered varen, paar chille sprongetjes en de wind neemt iets toe. Nu werd het echt leuk met  de 12. Toen 2-3 enorme ruk takeoffs bij semihoge sprongen waardoor downind het nieuwe mekka werd  YeSS.. (wendy_kitesmiley)Stuk downwind geland om te beginnen aan de hoogteloopsessie. In mijn ooghoek zie ik het donkerder worden en een bui komt eraan. In het kader van, ''geen zin om zoveel te terug te lopen met deze wind''  probeer ik in 1 of 2 rakjes veel hoogte te pakken.

En toen bam; De wind ging aan.....En hoe hahah...


Overpowered kreeg iig een nieuwe betekenis...

Vol gedepowered (uiteraard) en op mn rail moeten trappen als nooit tevoren kreeg ik geleidelijk aan meer hoogte. Ik vaarde met mn kont in het water, hand op mn safety zowat en de enige reden dat ik mijn safety nog niet trok is dat de Vegas (en andere c's) zo extreem naar de zijkant te trappen zijn dat ik iig de controle niet verloor en nog enigzins meters kon paken. Bij een tweede rakje terug was de wind allout en aan de kustlijn zag ik een kitster die op mijn hoogte liep. Zij zag  mn gebaren om me te landen en all was well. ( Massive thanks aan de dame waarvan ik de naam niet weet).

Conclusies van mezelf:

Ik had meteen toen ik de bui aan zag komen terug naar de kust moeten gaan ( en daar desnoods in mn eentje de safety moeten trekken). Voor mijn gevoel zat ik nog niet in de problemen met kite +windsterkte waardoor ik mijn safety trekken nog niet had gedaan.


Conclusies
- Onderschat niet hoe snel een bui er kan zijn als je em aan ziet komen (ging zoveel rapper dan ik inschatte)
- Heb vertrouwen in jezelf en je ervaring (mits je die wel beetje hebt), en niet bang zijn om je safety te trekken. (2 knopen meer of de dame in kwestie was er niet om te landen en ik had hem getrokken)
- Als je graag overpowerd vaart, moet er niet een enorme bui aan komen. Of wees op tijd het water af ListenToMe Grin

Positieve conclusie:

- Zal wellicht wel gejank krijgen hierover maar: Ik vaar graag overpowered met een Vegas (hiervoor Torch) en voor mij was dit  de extreme bevestiging  dat Cshapes overpowerd gewoon echt top zijn. Ik zag mensen met 8jes strugglen en in het begin was de 12 gewoon top. (met 45 knopen allleen niks natuurlijk)

Al met al een OK sessie, met een lijp einde en als kersje op de taart een exacte kopie van mn hoogste sprong op Woo als mn pr loser


15/09   19:40   17.4       22.4
15/09   19:30   15.9       19.6
15/09   19:20   12.7       16.5
15/09   19:10   11.5       14.1
15/09   19:00   11.6       13.6
15/09   18:50   12.5       15.3
15/09   18:40   10.3       13.0
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Windrange Naish Helix 2009/2010 10.5? Gepost op: September 08, 2015, 17:43:08
reageren op een 4 Jr oud topic plus adv.Smiley)))
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: kaapstad samen met een semi-beginner Gepost op: September 01, 2015, 09:41:31
Duidelijk verhaal. Aangezien ze zelf enorm verslaafd is geraakt aan kiten en ze dr skills net zo hard wilt upgraden denk ik dat we Kaapstad dan maar een jaartje uit gaan stellen.

Jammer, aangezien ik niet kan wachten om de kickers daar op te knallen, maar maandje Brazil is ook niet vervelend  Smiley

Ik zit er dan aan te denken om naar Cumbuco te gaan, voor de lagoon.
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: kaapstad samen met een semi-beginner Gepost op: Augustus 30, 2015, 16:20:50
Ja veel over gelezen, alleen vlieg ik liever niet naar kaapstad om elke dag uur te rijden.
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / kaapstad samen met een semi-beginner Gepost op: Augustus 30, 2015, 15:56:47
Luitjes,

Vraagje omdat ik wat verschillende verhalen hoor. Ik wil met mijn vriendin maandje naar kaapstad omdat t mijn droom iig is.

Nou heeft mn vriendin 3 weken les gehad ij El Gouna.Ze kan prima op snelheid varen, hoogte houden, keren.

Nu was ze laatst op Zandvoort bezig in een beste klotsbak, daar ging het dus net niet goed. Golven waren een mtr of 1.5-2
en zij twijfelt of we beter niet een spot kunnen zoeken met (o.a meer of dichterbij) vlak water.

cumbuco speelde ook in mijn hoofd, maar het leven naast kiten in Kaapstad (en de kickers in kaapstad) laten mij neigen naar Kaapstad.

Heeft 1 van jullie een idee vanaf welk niveau kaapstad een goed idee is?
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kite met een goed highend bereik Gepost op: Mei 10, 2015, 14:30:44
naar de rand van het venster schiet tijdens een vlaag als je hard aankant zonder enorm veel kracht tw genereren

Dit is exact de reden dat ik met bevrijdingsdag mn 8 torch met 81 kilo nog perfect kon houden. Geloof dat ie op 35-43 stond ofzo.  Trap em vaak met terugvaren helemaal naar de rand van het venster dat ik gewoon nog ontspannen bij kan komen voor het volgende rakje met big-airs. Teveel  trappen en ik val gewoon rustig achterover in het water met bfrt 8. Ik geef eerlijk toe dat ik al jaren niet met iets anders heb gevaren dan torches, dus verglijken kan ik niet goed, maar de kracht die je uit de kite kan halen met je board is gewoon de reden dat ze overpowered super te controleren zijn. (en eigenlijk het lekkerst varen)

We hadden het er gisteren nog over met 2 maatjes, wij 2 met C-shapes en hij met een C4. We vroegen ons af @evan of je met die c4 hem net zo makkelijk naar de rand kan trappen, of dat het met een puire C-shape (ik torch, hij vegas) toch net iets makkelijker gaat nog.



19  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Wind- en weer waarschuwing 05/06-05 Gepost op: Mei 05, 2015, 20:03:19
Kak bedoelde rechtsvoor hahaha.. rond een uur of 4?? Blauw groen of blauw wit was vanaf aloha niet te zien Tongue
20  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Wind- en weer waarschuwing 05/06-05 Gepost op: Mei 05, 2015, 19:47:03
Hape volgnes mij zag ik je gaan at wijk. Blauw witte (merk niet te zien Smiley) kite , lnks voor loopend?

Wat een gruwelijk gezicht blijft het toch met dit soort wind loops trekken, balls to the max!!!Al een woo besteld om schattingen te kunnen meten???
21  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Kiteloop leren Gepost op: December 19, 2014, 00:14:50
Filter is idd echt belabberd, maar ik werd nou ook niet erg wild van de muziek :S
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Tussen 2 banen,6wkn vrij, 3-4 weken kitetrip tips? huisje in haarlem tips!!? Gepost op: September 16, 2014, 00:37:33
All is done!

Ik heb mijn huis gvonden; Het zandvoorterpad te overveen. Naast het bos, 10 min van centrum haarlen, 10 min van bloemendaal!!!ik WORD GEK Grin

5-10 gaat de trip naar Brasil tot ergens 26! Thanks voor alle tips en LIFE ISSSS AWESOOOMMEEE
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Tussen 2 banen,6wkn vrij, 3-4 weken kitetrip tips? huisje in haarlem tips!!? Gepost op: September 11, 2014, 13:57:45
Vind 1440 E eigenlijk een wel brute smak geld voor een kitetrip van 6 dagen. Daar moet ik nog eens over nadenken...En nee geen beginner, zou idd een vrij zieke keus zijn dan haha

Kiten doe ik eigenlijk altijd op Wijk en ijmuiden en dat is maar 20 min.. En het gaat om het idee van dichtbij wonen he Grin Wellicht binnenkort ff een brommertje fixen ofzo en lekker in de wetsuit op de brommert Grin

Morgen kijken bij huisjes in Haarlem en hopelijk meteen een contractje tekenen en dan foetsie gaan!!!
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Tussen 2 banen,6wkn vrij, 3-4 weken kitetrip tips? huisje in haarlem tips!!? Gepost op: September 07, 2014, 16:37:56
Mijn keus voor Brasil is denk ik gemaakt!

Plan 1: Ik wil die 250 km downwinder gaan maken, elk avondje ergens anders tukken. Ik hoorde dat die ongeveer een week duurde, en daarna een week of 3 nog plannen bedenken en wel zien waar ik heen ga..

Des te sneller ik mijn nieuwe huisje vind des te langer kan ik weg, dus mocht iemand een appartementje in het centrum van Haarlem weten......

ong 800 ex gwl,

Iemand tips hoe je die downwinder het beste kan regelen?
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Tussen 2 banen,6wkn vrij, 3-4 weken kitetrip tips? huisje in haarlem tips!!? Gepost op: September 07, 2014, 11:39:46
Ik heb nog geen idee!

Kaapstad's koude water pusht me lichtelijk naar Brazilie..

@ Bikinisuit. Nee ik kom uit 030! ( Moest tijdelijk zelfs even naar Nieuwegein! Dus intens blij dat ik daar oprot)  Zieke zin om hier pleite te gaan en te verhuizen naar hartje centrum Haarlem (bezichtigingen gepland aan de nieuwe groenmarkt. Hartje centrum en zon 10 km naar het strand! Wat een gevoel.

Ik zag dat appartement ook staan, mooi appartement maar ik wil  niet in IJmuijden wonen. In zandvoort zou nog een optie zijn.

Hoe is reizen met je kitebag enz eig ( wel iets minder op de bonnefooi zien wat je doet, dan met backpakken schat ik ).

Thanks voor de tips so, ik heb nog streeds geen keus gemaakt, maar iig weer meer om over na te denken.
Pagina's: [1] 2 3


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.