Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Impactvest Gepost op: April 16, 2014, 19:02:00
@Mvbtje: Nope zeker geen d30, eerder neopreen shirt met schuimblokjes. Dus zeker meer richting drijf vest dan impact (weet helaas niet hoe je een foto upload voor meer duidelijkheid).

Denk wel nog steeds dat het "trechter" effect voor een drukophoping heeft kunnen zorgen, waarbij het water gewoon de weg van de minste weerstand gezocht heeft.
In mijn geval ging het volgens de chirurg om een aparte manier van breken/ splijten die precies de vorm van de stiknaad zonder bescherming volgde (alsof het "gesneden" was).

Ben het verder helemaal met jou en Daantjes eens dat het eerder een ongelukkige combinatie (gebogen houding) is geweest dan de schuld van het impact vest ofzo. & denk dat de factor dat het wel helpt zelfs veeeel meer dan 1000 is, (vest waar ik het over heb is al 1 op zeker 100) ;-)
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Impactvest Gepost op: April 15, 2014, 19:54:07
Even een aanvulling uit eigen ervaring. Ik heb na een verkeerde landing van een backroll (aan een wakeboard kabelbaan) een van mijn ribben gebroken.
Ik heb het idee dat mijn vest (in combinatie met een ongelukkige houding) hier mogelijk aan bijgedragen heeft. Niet omdat het nat was ofzo want heeft me vaak zat geholpen mislukte railey's te overleven. Maar mijn (A-merk) vest heeft vergelijkbare "blokjes" als de foto hierboven alleen lijkt in zijn geheel een stuk dunner. Het leek dat juist alle druk samen kwam op het stuk zonder bescherming, waardoor precies daar mijn rib is gebroken.

De rib moest er uit, dus ik kan niet proberen of ik zonder vest hetzelfde resultaat kan halen (vandaar A-merk) maar pas op met de dunnere drijf/impact vesten is mijn tip.
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: WIe kan me aan advies helpen (maat en prijs) Gepost op: Maart 24, 2014, 18:26:38
Hoi Patrick,

Je bent vergeten aan te geven wanneer (bij welke wind) je wil gaan varen. Maar voor binnenwater en 92kg zou ik voor de 12, 9 optie gaan. Weeg zelf 75-ish, en zeker op een spot als horst toch vaker blij geweest met mijn 12, dan m'n 9 of 7..
Er zijn trouwens kite/surfwinkels met de laagste prijs garantie alá Jumb*, dus met ff speuren vind je vast een betere aanbieding :-)
4  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Vacuümpomp gezocht Gepost op: Maart 23, 2014, 10:12:21
Na met veel plezier, vele van jullie bouwverslagen doorgespit te hebben, wil ik ook graag proberen mijn eigen board te maken.
Mijn rockertafel en freesmal zijn inmiddels af. Alleen heb ik nog geen koelkastmotor kunnen vinden. (bleek minder mogelijk dan gehoopt bij de lokale recyclebedrijven)  Sad

Heeft iemand nog een koelkastmotor (of complete vacuumpomp) te koop? Of weet iemand of een van de onderstaande motoren evt een alternatief zijn?

https://www.pinearts.nl/index.php/pompen/vacuumpomp-23-ltr-min.html
https://www.pinearts.nl/index.php/pompen/vacuumpomp-68-ltr-min.html

Als ik dit struikelblokje overwonnen heb, volgt er ook van mijn knutselkunsten een bouwverslagje (kan namelijk alle tips goed gebruiken)  Grin
5  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Oude kites gezocht Gepost op: Maart 14, 2014, 15:07:29
Kan ik je blij maken met een AR-5 (blauw/oranje) en een AR-X (geel/wit). Anders gaan ze marktplaats op als beginnerskites of begin der kite's Wink
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Oostvoorne vervoersoplossing P naar strand Gepost op: Maart 12, 2014, 20:46:56
Durf te wedden dat je een electrische kitepomp hebt..  schater Maar wel een tof plan! Alleen word de weg dan een "mijnenveld" voor de krenterige kiter die blijft lopen Grin
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Ocean Rodeo bar op Waroo Gepost op: Maart 02, 2014, 18:10:41
Hoi Niels,

Zou je anders een foto kunnen uploaden van de bevestigingen aan je lijnen en de waroo? Is namelijk lastig om zo een antwoord op je vraag te geven.
Kun je de lijnen niet monteren omdat je op het einde 2 lusjes hebt, ipv een lusje en een knoopje? Vraag me ook af welke safetylijn je miste bij je oude bar? (toch niet een 5e lijn hé?).

Greets
8  Algemeen / Trefpunt / Re: Strand Horst, wie gaat wanneer kiten? Gepost op: Februari 23, 2014, 19:05:05
Na een tijdje vermakelijk mee gelezen te hebben, hier dan mijn 1e berichtje  Roll Eyes

Vandaag heerlijk kunnen varen (voor Horst begrippen). De watertemp viel me reuze mee en heb het met m'n 5/3 huidje geen moment koud gehad. Volgende x gaat die verschrikkelijke cap iig weer af.

Wel een man afgevoerd zien worden met de ambulance (bovenbeenbreuk geloof ik) zijn er hier mensen die weten hoe het momenteel met hem gaat?
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.