Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Afdrijfgevaar, op welke spots kun je veilig kiten? Gepost op: September 16, 2015, 09:59:32
Beste KiteHigh, jullie "Spots" pagina is handig om te checken alvorens een spot te prikken. Echter, vanaf vorig jaar hebben jullie de headers boven de assen (N, W, Z, O etc.) verwijderd. Ben normaal niet van het zeiken, maar ik heb me altijd afgevraagd waarom. Want nu moet je dus handmatig gaan bepalen welke as voor welke windrichting is, door eerst een windrichting te selecteren en te kijken wat er rood gemarkeerd wordt. Dan een andere windrichting selecteren om te kijken in welke richting jullie van links naar rechts gaan. Dan de pagina verversen om alle spots weer te zien en dan zelf in de gaten houden hoe en wat.

If it ain't broken, why fix it?
Ik begrijp echt geen niks van je verhaal. Je ken toch aan de spot zien of je er wel niet kunt varen met welke windrichting. Bijv als je kijkt naar de ligging van edam op google maps kan je zien dat je daar met oost kan varen. Moet ook zelf ff nadenken he, niet alles zomaar klakkeloos overnemen.

Ik zal het je ondanks je cynische antwoord nog eens proberen uit te leggen,

Op de front page van de pagina "Spots" stonden labels bij de wind-assen. Dat is handig. Want dan kun je in een oogopslag de spots voor bijvoorbeeld Z naast de spots voor ZW zien. Die hoeven namelijk niet overeen te komen. Nu kan dat nog steeds, alleen moet ik zelf gaan lopen achterhalen welke as N en welke as Z is. Want dat vergeet je als je niet elke week jullie site bezoekt.

Dat is slecht design. Punt. En je kunt in het vervolg misschien ook gewoon normaal reageren.




2  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Afdrijfgevaar, op welke spots kun je veilig kiten? Gepost op: September 15, 2015, 13:34:33
Beste KiteHigh, jullie "Spots" pagina is handig om te checken alvorens een spot te prikken. Echter, vanaf vorig jaar hebben jullie de headers boven de assen (N, W, Z, O etc.) verwijderd. Ben normaal niet van het zeiken, maar ik heb me altijd afgevraagd waarom. Want nu moet je dus handmatig gaan bepalen welke as voor welke windrichting is, door eerst een windrichting te selecteren en te kijken wat er rood gemarkeerd wordt. Dan een andere windrichting selecteren om te kijken in welke richting jullie van links naar rechts gaan. Dan de pagina verversen om alle spots weer te zien en dan zelf in de gaten houden hoe en wat.

If it ain't broken, why fix it?
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: [Best bar] Strap glijdt langzaam terug van depowered naar powered stand Gepost op: Mei 11, 2014, 11:44:07
Hallo Anne,

Ik heb onderstaande video gebruikt als manual om te vervangen. Een video die lijkt gemaakt te zijn door Best zelf:


http://vimeo.com/46711283


Het is best tricky en foutgevoelig. Ik heb dan ook foto's gemaakt van elke stap tijdens het demonteren (vooral van de knopen), zodat ik zeker wist dat ik m weer goed in elkaar zou zetten. Ik ben er (vrijwel) zeker van dat ik hem weer goed in elkaar heb gezet, mede omdat het systeem an sich in principe gewoon werkt. Poweren en depoweren werkt gewoon...voor een tijdje...

Ik heb even een snapshot gemaakt van de video (zie bijlage). Als je de strap bekijkt in vergelijking met mijn close-up (de gehele close-up als het ware even 180 graden om de verticale as draaien), dan zie je dat het hetzelfde is. De holle zijde van de gesp bevat de tandjes aan de onderkant; aan de andere kant zit alleen de grijze power strap. Vergelijk het ook even met jouw setup.

Ik heb tijdens het in elkaar zetten ook even goed bedacht hoe dit nu eigenlijk werkt en volgens mij kan het ook niet op een andere manier. Het hele systeem valt of staat echter wel met de grip van de tandjes.

Ik ken een andere kiter die precies hetzelfde probleem heeft met een Best strap. Het gaat (bij ons) beter als de strap nat (en dus stroefer) is. We moeten dus een manier zien te vinden om die strap stroefer te maken. Het schijnt dat Sex Wax daarvoor goed zou werken en...zoals Best aangeeft....misschien even goed schrobben en vetvrij maken...

http://www.sexwax.com/category/wax/

4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: [Best bar] Strap glijdt langzaam terug van depowered naar powered stand Gepost op: Mei 10, 2014, 12:09:16
@Nature: Ik ben bang dat kaarsvet de boel alleen maar gladder maakt?
@JB: Ja, volgens mij zit het gewoon goed in elkaar. Het mechanisme an sich werkt, maar blijft niet goed zitten.
@ctdekke: Bar weet ik niet zeker. Niet ouder dan 2011 geloof ik. De strap is echter gloednieuw...
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: [Best bar] Strap glijdt langzaam terug van depowered naar powered stand Gepost op: Mei 09, 2014, 23:49:38
Antwoord van Best:

Thank you for contacting us here at Best! We appreciate your patience regarding this matter. Have you had the chance to give your bar a good rinse off? The ocean residue can cause premature slippage and the bar will always like a good cleaning as frequently as possible. Even a scrub down by hand where you run your hands over the straps to get everything out. Please let us know if this works for you.
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: [Best bar] Strap glijdt langzaam terug van depowered naar powered stand Gepost op: Mei 09, 2014, 09:17:19
De tandjes zijn niet versleten. Bovendien heb ik nog geen 10 sessies gevaren met deze (nieuwe) strap.

Een andere tip die ik kreeg is de strap bewerken met sex wax Wink Dat zou de strap stroefer maken. Ik zoek inderdaad een manier om meer weerstand te creeeren.

Ik zal Best ook eens mailen!
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / [Best bar] Strap glijdt langzaam terug van depowered naar powered stand Gepost op: Mei 08, 2014, 22:38:29
Hey allen,

Ik heb het probleem dat mijn trim strap (Best bar, van geloof ik 2011) na het depoweren langzaam terugglijdt naar een volledige gepowerde stand. Dit gebeurt al na twee rakjes.

Heeft iemand ervaring met dit probleem of de oorzaak?

Als ik het zo bekijk dan komt het omdat de tandjes van het gespje (lijkt op een gesp als bij de straps van een normale rugtas) niet genoeg weerstand bieden om de strap in een depowered stand te houden. Zie de bijlages.

Bijlage1: hier zie je een close up. De strap is hier feitelijk in een powered stand. Buiten beeld bevindt zich een ringetje, daaraan weer het touw dat doorloopt tot de chicken loop. Op dat touw staat de spanning van mijn kite. De groene pijl wijst naar de tandjes.
Bijlage2: Volledig powered.
Bijlage3: Volledig depowered.

Het lijkt dus alsof de spanning op "het touw" het ringetje dus uit de gesp trekt naar een powered stand. Dus de tandjes van de gesp houden de strap niet op zijn depowered plek.

Of doe ik iets fout? Heb de strap wel zelf vervangen vorig jaar...Hoe kan ik dit oplossen? Of heb ik simpelweg te maken met een kinderachtig systeem?
8  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Gevonden: North board @ Wijk aan Zee pier Gepost op: Augustus 03, 2013, 19:34:21
Vandaag heb ik op Wijk aan Zee omstreeks 15:30u een North board gevonden. Deze lag solo te dobberen op zee dichtbij de pier.

Stuur me een PM met een verdere omschrijving van het board en ik vertel je waar je 'm kunt oppikken.
9  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kiten in maand december-jan Gepost op: Juli 12, 2013, 22:27:57
Wil je een onontdekte plek en puur kiten op een toplocatie: Ilha do Guajiru @ Brazilië. Je stapt je nest uit het water in. Zie promo:


http://youtu.be/sMCTmmGU6l0
(en zoek zelf part 2 en 3).

Ge-wel-dig-e kitelocatie en zeker gezien de tijd dat je plan van bent te reizen ultiem. Lekker rustig op de lagune. Pura Vida Club is een top-poussada (hostel).

Pick ook een 4x4 taxi (100 Reais == 40 euro) naar het verderop gelegen Jericoacoara en je krijgt behalve nóg meer geweldige kitespots ook het ultieme en nog rauwe Brazil gevoel: bruizend dorpje, caipirinha's en cocktails galore voor EUR 1,50 op het strand, capoeira op het strand, beach buggies, samba/forro, house parties op het strand. Maar ook ultiem romantische restaurantjes met prachtige sunsets. Live bandjes, spelend in de zwoele warme avond. Reggae op elke straathoek.

Brazilië is echt zó geweldig.

Dit alles ligt (relatief) dichtbij Cumbuco. Cumbuco heeft echter weinig te doen naast het kiten. Beetje rare sfeer ook 's avonds. In het weekend wat meer party, maar dan wemelt het in het "centrum" van de hoertjes.

Of je nu single bent of met je vriendin gaat, mijn advies zou zijn: eerst een week lekker kiten en feesten in Jeri. Vervolgens nog even een week bijkomen en uren en uren kiten in Ilha do Guajiru.

Brazilië. Ach, LOVE IT!!
10  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Re: Go Pro gevonden! Gepost op: Juni 16, 2013, 20:56:58
In Kijkduin zit sowieso Kitesurfschool.nl
Die geven les met Cabrinha idd.
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wie tips voor waterstart? Gepost op: Juni 09, 2013, 16:40:16
Haha, ja de cameraman was geen professional.
Maar overdrijven is ook een vak! Wink
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wie tips voor waterstart? Gepost op: Juni 08, 2013, 11:33:28
Beste Patrick,

Aangezien ik ook beginner ben en zo'n 4 maandjes terug pas heb leren staan/varen, hier een paar van mijn tips die de "trick" deden voor mij. Als je eenmaal staat is het als fietsen.

Je ligt met je board aan je voeten in het water. Neem vanaf dit moment de tijd (!!!) Erg belangrijk. Werk als het ware eerst even rustig een checklist af:

1) Kite op 12 uur.
Een van mijn fouten in het begin was dat ik dacht mijn kite op 12 uur te hebben, maar dat eigenlijk niet had. Dus dat ik bijvoorbeeld (als ik van plan was met het rechterbeen voor te waterstarten), mijn kite eigenlijk op 11 uur oid had. Stuurde ik de kite vervolgens in om te starten, dan maakte deze een enorme slinger naar rechts, waarbij ik (soort van) over mijn hoofd meegetrokken werd. Totaal geen positie vervolgens om te kunnen gaan staan.
2) Strek het voorste been alvast in de richting dat je wilt gaan varen.
Volledig strekken is iets te overdreven. Zet gewoon alvast wat spanning op het been: deze moet de kracht van het water tenslotte omzetten in "lift".
3) Zorg dat de voorste punt van je board zich boven/vlak aan het wateroppervlak bevindt.
Ligt deze ver onder water dan gaat je board niet "planen" zodra je kite kracht krijgt, maar zul je over je board getrokken worden.

Checklist afgewerkt? Ready? Dan pas ga je insturen!

Je been stond al wat gestrekt, je board tipte al boven het water uit. Dus je kite zal je automatisch je board op trekken. Concentreer dus niet te veel op het gaan staan, maar "hang in je kite". Deze doet het werk wel voor je. Je gestrekte/gespannen been maakt dit mogelijk.

Symptomen en oplossingen:

1) Symptoom: Je stuurt in, wordt ietsjes gelift, maar zakt weer terug in het water en kunt overnieuw beginnen.
Oplossing: je bent te bang Smiley Kite verder insturen! Het is maar water, geen beton!
2) Symptoom: Je geeft je kite veel kracht, maar je board en jij worden niet het water op gelift. Je board krijgt veel weerstand, stuwt veel water voort. "Aerodynamica" is er niet.
Oplossing: Stuur je board meer met de wind en kite mee. Je board staat te loodrecht op de richting van de kracht van je kite.
3) Symptoom: De superman. Je kite trekt je uit je board. Jij landt een paar meter verderop met je gezicht op het water; je board blijft achter.
Oplossing: Je board hing nog teveel onder water, met name de voorste punt. Weet je zeker dat je punt 3 van je checklist had afgevinkt?!

Als je eenmaal door je kite je board bent opgetrokken, zorg dan dat je eerst MEE vaart met de wind. Je gaat hierdoor snelheid krijgen. Niet gelijk haaks op de wind varen, maar meer meevaren. Ga vanaf hier inderdaad sinussen met je kite maken om nog meer snelheid te krijgen.

Wat ik trouwens erg handig vond, is dat als je instuurt, gaat staan en je je kite weer terugstuurt naar 12 uur, je kite je als het ware even uit het water trekt en je een soort van lichter maakt . In het begin zal je nog niet genoeg met de wind meevaren, en dit verzacht dat probleem. Je krijg dan even een paar seconden de tijd om orde op zaken te stellen; meer met de wind meevaren, voorste been strekken en gaan hangen.

Hier een filmpje met een aantal waterstarts van toen ik net, maar dan ook net, had geleerd consistent te gaan staan. Gevorderden zullen wellicht lachen om het gebrek aan techniek, maar je ziet hier wel goed dat ik eerst mijn checklist afwerk en dan pas instuur. Ook zie je wat ik bedoel, dat de kite mij terugsturend naar 12 uur een "lift" geeft.

En ja, mooi geel is niet lelijk!!


http://youtu.be/9j9jh4UoQPM


Als je hem eenmaal hebt is het echt als fietsen. Heb gisteren voor het eerst upwind gevaren: no more walk of shame! Dat gaat jou ook lukken.

Succes!!






13  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Wijk aan Zee (09/05/13): leash geleend maar niet terug kunnen geven Gepost op: Mei 09, 2013, 20:58:58
Mocht de barmhartige Samaritaan die mij vandaag zijn (reserve)leash geleend heeft bij de bunker (Wijk aan Zee) dit lezen:

Ik heb je niet meer kunnen vinden en wist ook niet zeker welke tas (die er nog stond) van jou was. Stuur me een PM of reageer hier dan zorg ik dat je je leash terug krijgt!
14  Algemeen / Trefpunt / Re: Beginners omgeving Utrecht Gepost op: Mei 01, 2013, 21:49:07
Hey mensen,

Wie mag ik een PM sturen om mij toe te voegen aan de WhatsApp groep? Via een ander kiteforum heb ik al geprobeerd contact te zoeken met jpheuvel. Naast het feit dat dat forum niet meer wil laden, krijg ik geen gehoor van bovengetekende.

Ook ik ben een beginner. Afgelopen winter in Brazilë leren varen. Volgende stap is upwind Smiley Heb onlangs mijn eigen gear gekocht. Aankomend weekend als laatste nog even een wetsuit scoren. Zou mooi zijn als ik al met enkelen van jullie het water op zou kunnen! Ook ik heb trouwens een auto FYI.

Tot snel!
Waldo

Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.