Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurf 'Fail' Gepost op: November 26, 2014, 19:27:54
Zeg vraagje, welke kite gebruik je en bij welke wind?
Want nu komt het eigenlijk over alsof je een 12m gebruikt bij 25kn ofzo Grin

Hi,

Niets abnormaals volgens mij. Heb in Dubai een 14m2 Airush geleend gedurende de lessen bij een windsnelheid van 11-13 knopen met een board van 1.60 (!).
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurf 'Fail' Gepost op: November 25, 2014, 19:12:48
@daantjes heeft helemaal gelijk. 

Je doet aan snowboarden, wakeboarden, body draggen als de beste.  Fonz, we zijn allemaal een beetje zenuwachtig op moment van waterstart omdat je (te) veel dingen tegelijk moet doen.

Je instructeur zal je eerst geruststellen. Als jij straks in het water zit, roep dan deze  2 woorden. “Relax, enjoy”. Meer niet. Die 2 woorden zorgen ervoor dat je van binnen rustig wordt, iedere keer als je weer op het boardje probeert te staan. Probeer ook niet te veel te denken, maar rustig doen wat de instructeur zegt en op haar/hem vertrouwen. En het lukt alleen maar als je je ontspant en kunt genieten. Ben je te gespannen (angst) dan krijg je een roadblock: ‘dichtklappen’. Er komt dan even niet goed informatie binnen. Maar zodra je je ontspant, kun je informatie opnemen, voortgang boeken. Het is een voorwaarde om te leren.

‘Fail’ of falen ga je het beste te lijf door je er iedere keer een klein beetje aan bloot te stellen. Precies zoals @Liniminie hiervoor al zei.  Volgend jaar in t water hardop zeggen: relax, enjoy.

Het woord “enjoy” gebruik ik na al die jaren nog steeds. Ik zeg t iedere keer nadat ik iemands vlieger heb opgelaten. Dat woord herinnert mij ook aan de fijne kitelessen die ik van mijn instructrice heb gehad. Mijn instructrice was een jong meisje dat toen slechts 2 woorden Engels kon, en nu nr 1 winnaar is bij Kiteboard Tour Asia. Ook namens mijn lerares Estefania: “relax, enjoy” 


Mooie woorden. En ja, misschien helpt het. Ik doe het ook bij scuba diving (ben nb. rescue diver..), maar dat kitesurfen voor mij is alsof ik me ineens in volle vaart aan een vliegtuig omhoog moet trekken. Het is die enorme trekkracht die me doet 'choken' op een board dat spekglad aanvoelt op water en dat gecombineerd met alles wat er om me heem gebeurt waar ik meer aandacht voor heb op zo'n moment. Thx. in ieder geval!
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurf 'Fail' Gepost op: November 25, 2014, 12:47:02
Ik ben dit jaar ook begonnen en herken de fases.. Smiley Dus even uit eigen ervaring, als ik zo je pijnpunten zie zou ik zeggen:

Ga eerst met een zo klein mogelijke kite of trainer op het strand oefenen. Ik heb een middag met een trainer gevlogen, dan krijg je al aardig gevoel hoe je je kite bestuurt (en enorme spierpijn).

Vervolgens een middagje bodydraggen en gevoel krijgen bij de kracht van de kite. Hier vooral vertrouwen opbouwen. Zorg dus dat je weet hoe je je kite moet besturen, en wat je stuurgedrag doet met de power van de kite. Als je hier vertrouwen in hebt, is het board nog wel lastig, maar minder uitdagend omdat je weet dat je in control bent van je kite. Dus je kan gewoon zacht insturen en de kracht rustig opbouwen, dan hoef je ook niet bang te zijn voor je bord.

Dit kun je overigens gewoon in Zandvoort oefenen, pas als je bord erbij pakt zou ik zeggen:

- ga op het ijsselmeer lessen. Vlak water is 100x makkelijker in t begin.
- ga inderdaad met 16-18 knopen, niet zachter. Ik heb te vaak met te weinig wind geoefend en dat leidt tot frustraties..
- ga doordeweeks, in het weekend met goede wind is het DRUK op het ijsselmeer en veel beginners. Kansloos als je al teveel met je omgeving bezig bent.
- doe een helm op als je bang bent voor je bord. Ziet de rest ook meteen dat je net begint en dat ze uit je buurt moeten blijven.

Ben nu een jaartje bezig en ik ben zeker niet motorisch gestoord, maar kan pas net upwind/bochtjes varen.. Maar het loont de moeite!  Grin



Thanks voor de tip! In Body Draggen en landkiten ben ik de beste. Issue was/is op het water met board. Ga zeker je adviezen opvolgen!
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurf 'Fail' Gepost op: November 23, 2014, 13:59:22
Eey fonzie YeSS

(geheimpje, niet doorvertelle okay...... kiten>seks)
zet m op he!
[/quote
Eey fonzie YeSS

(geheimpje, niet doorvertelle okay...... kiten>seks)
zet m op he!
Laat ik daar nu geen angst voor hebben... Wink
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurf 'Fail' Gepost op: November 23, 2014, 06:58:50
Ola Fonz,
50 (60/70) is HET moment om te beginnen.  Ik vind het  top dat je het leuk vindt.
Wat ik jou kan leren is: relaaaaax, enjoooyyyyyyyy

Want dat is kitesurfen. Puur puur genieten, van het moment, jij en de kite.
Je wens om al is het om maar 10 meter te kunnen varen,  ik beloof je, dat gevoel ga je waarmaken. Want het genot van kitesurfen is 1000 keer groter. Iedereen kan het, jij ook. Vooral jij.

Ik zou niet wachten tot de zomer. In januari waait het precies goed in Zanzibar, netjes 18 knoopjes, badwarm water, heel lang ondiep. Het is een perfecte beginnersspot. Droom bestemming met een ticketprijs van 550 euro. En als dat niet uitkomt, gewoon in de zomer naar autostrand gaan. Daar heb je de ruimte.

Speciaal voor Fonz: happy hours! YeSS
http://www.youtube.com/watch?v=t4ZGKI8vpcg



Lol! Vrees dat het voorjaar 2015 wordt... Thx.
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurf 'Fail' Gepost op: November 22, 2014, 07:06:22
@All
Superdank voor de vele reacties en ook tips. Vaak is deel van de therapie, de erkenning Wink. Ik ga zeker dit voorjaar maar weer een een aantal lessen nemen.  Woon tegen Zandvoort aan maar wil niet weer gelijk de zee op, tips voor een redelijk rustige ondiepe stek?
Btw, met wakeboarden had ik precies hetzelfde.... Dat totaal geen grip hebben als je eenmaal stond en die angst om dat board tegen m'n hoofd te krijgen. Destijds ook maar mee gestopt. ;(
En ja, ben van '64. Een goed bouwjaar gelukkig!
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Kitesurf 'Fail' Gepost op: November 19, 2014, 20:56:42
Ben 2 weken in Dubai om te leren Kitesurfen. Materiaal, geld en instructeurs worden niet gespaard  Wink maar nog steeds lukt het niet te staan op een board. Sterker nog, heb inmiddels een dusdanige angst ontwikkeld - die ik niet herken bij mezelf (snowboard al 25 jaar) - dat ik meer met m'n omgeving bezig ben dan met de kite en de techniek om te gaan staan. 2 Instructeurs verder en een hele hoop frustratie verder ben ik maar gestopt. Toch kan ik het niet uit m'n hoofd zetten. Wil komend voorjaar nog 1 poging wagen in NL. Hopelijk is er een instructeur in NL. te vinden die met engelen geduld mij van m'n 'crash'angst weet te bevrijden en misschien zelfs mij - ook al is het maar 10 meter - de kick kan geven om op zo'n plank te kunnen staan.
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.