Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kite vakantie met kerst Gepost op: September 02, 2013, 18:36:56
Ik woon in de buurt van Oliva (Spanje, vlakbij Valencia), daar en in Denia kan je top kiten in de winter. Het is niet heel warm, maar het gaat om de wind lijkt me. Je hebt daar thermische wind die niet vlagerig is, en veel kitespots langs de kust. Het is er bijna altijd zonnig, dus het is er echt prima vertoeven. Temperatuur zal waarschijnlijk rond de 15 graden liggen in december, maar uitschieters naar 20+ zijn goed mogelijk.
2  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Woody surfboard Gepost op: Augustus 16, 2013, 12:16:40
Prachtig SUP board, je ziet het vakmanschap er heel duidelijk aan af. Misschien een stomme vraag, maar is dit stilstaand nog steeds een drijver?
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Welke trapeze vaar je?! Gepost op: Augustus 12, 2013, 15:33:01
Underwave Sultan, zit prima .. kan 'm heel strak aantrekken en schuift daarna nauwelijks terwijl het nog wel erg comfortabel zit. Vind 'm een stuk fijner als de zittende Underwave Atlantis.
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Ontwikkelingen van de laatste 5 jaar Gepost op: Augustus 10, 2013, 13:07:07
- Vroeger zag je veel meer NL-kiters met een short over hun wetsuit. Er is zelfs een tijdje geweest dat sommige kiters met een lange broek over hun wetsuit het water op gingen...... Wie van jullie durft dit nu nog te bekennen?

Ok, dit vind ik een vaag verhaal. Waarom zou je in godsnaam iets over je wetsuit heen aantrekken?
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Beginner in Spanje stelt zich voor Gepost op: Augustus 10, 2013, 02:48:52
Waar kite je precies? De laatste jaren ga ik in mei/juni voor drie weken met vakantie naar Oliva (Camping Kiko). Prima spot en vrij windzeker. Zijn maar weinig dagen dat ik daar niet heb kunnen varen.
Inderdaad Oliva ja .. meestal bij Oli-Ba-Ba, is ook wel leuk tentje voor 's avonds. Iets zuidelijker heb je Denia, ook goeie wind. Het is voor mij wel 3 kwartier rijden, hier in de buurt is ook een spot op 5 minuten maar dat is helaas een stenenstrand.
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Beginner in Spanje stelt zich voor Gepost op: Augustus 07, 2013, 20:12:42
Hola, ik heb al een aantal posts geplaatst op dit forum maar zal me eens voorstellen. Ben 27 jaar, woon in Spanje aan de Costa Blanca en begin net met kiten.

Ik was deze winter begonnen met surfen op een veel te klein board, en vond het toch vrij moeilijk. Zodoende ben ik dus geïnteresseerd geraakt in kitesurfen en leerde iemand kennen die een surfwinkel heeft. Een Hawaiiaan die meervoudig wereldkampioen wakeboarden is geweest, maar tegenwoordig vooral kitesurft, maar ook surf en SUP. Enfin, leek me dus wel een goed idee om lessen van hem te nemen.

Zo gezegd, zo gedaan, en recentelijk m'n IKO-cursus afgerond.

Er is een enorm groot strand hier (van Denia (Alicante) t/m Oliva (Valencia)) met flink wat thermiek. Goed geschikt voor beginners, want je kan er elke dag van de week genoeg ruimte voor jezelf vinden.

Na de cursus heb ik het volgende materiaal aangeschaft en op bovenstaande locatie aan de slag gegaan.

- Lidearth Bliss 11m + 13m. Z.g.a.n. tweedehands budget kites uit 2011 die eenvoudig te relaunchen en vergevingsgezind zijn. Beiden voor 700€ gekocht.



- Underwave Sultan harnas (nieuw):



- Future Kiting F12 board (nieuw):



Denk wel een geschikte set voor een beginner, waarbij ik alleen m'n kites hoef te vervangen als ik het een beetje kan, zou niet weten wanneer ze ongeschikt beginnen te worden.

Heb eigenlijk maar 1 vraag, en dat is over de windrange. Ik ben ongeveer 80kg, en vraag me af in welke range (min. knopen - max. knopen) ik de 11 kan varen, en bij welke range de 13.

Verder hoor ik het graag als jullie nog goeie (en bij voorkeur rustige) kitespots in Spanje en omgeving weten. Dakhla lijkt me voorlopig nog even te ver reizen gezien mijn beginnersniveau, maar een weekendje Tarifa is makkelijk te berijden bijv.
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Golfboard met en zonder kite Gepost op: Augustus 01, 2013, 10:57:43
Dat klinkt veelbelovend, misschien maar zonder straps proberen. Grin Ik zal dan wel een zo groot mogelijk board (6" of groter denk ik) proberen aan te schaffen. Overigens woon ik niet in Nederland, maar in Spanje (Costa Blanca) en zie ik ze hier enkel met shortboards surfen, heb nog geen longboard gezien - afgezien van de SUP'ers.

Bedankt voor de informatieve antwoorden. Smiley
8  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kiten in maand december-jan Gepost op: Juli 31, 2013, 14:44:21
Dichtbij huis: Oliva en Denia, Spanje. Beiden topspots waar het in de winter ook niet zo koud is - wetsuit wel nodig. Genoeg campings en lege huisjes in de buurt. Ik woon er, dus als je serieus overweegt naar Spanje te gaan kan ik je altijd wat tips geven.
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Golfboard met en zonder kite Gepost op: Juli 31, 2013, 13:18:31
Thanks. Hoezo gelijk zonder straps? Met kitesurfen ben ik net klaar met lessen en kan een beetje staan enzo, ben dus nog niet echt toe aan waveriden, vandaar dat strapless me een beetje overkill lijkt.

Die North Wham ziet er goed uit, zat zelf al met een Slingshot Celeritas in m'n hoofd (http://www.kite-boarding.com/slingshot-celeritas-wvx-2013-p-1382.html), maar eigenlijk alleen omdat ik 'm mooi vind. Tongue
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Golfboard met en zonder kite Gepost op: Juli 31, 2013, 12:52:08
Ik ben sinds kort begonnen met kiten, na deze winter het golfsurfen een klein beetje onder de knie te krijgen. Nu heb ik nog geen board om te golfsurfen, die leende ik altijd van een vriend van me waarmee ik samen surf.

Aangezien waveriden met een kite me ook heel erg aantrekt, is mijn vraag ook als volgt: zijn er boards die goed geschikt zijn voor zowel waves met een kite, maar die ik ook kan gebruiken om een dagje te golfsurfen zonder kite?

Straps zijn wel een vereiste denk ik, ben nog echt een beginner. Die schroef ik er dan wel af als ik ga golfsurfen.
11  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Tarifa (en de route heen/terug): stranden voor beginners? Gepost op: Juli 31, 2013, 12:07:17
Op je heenroute liggen Oliva en Denia, beiden beschikken over een enorm strand met flinke thermiek waar beginners makkelijk kunnen kiten. Er wordt veel les gegeven, maar ook op drukke dagen vind je altijd wel een plekje waar je de enige kunt zijn. Het strand is groot en van fijn zand, en het water blijft erg lang ondiep met vrijwel geen golven in het zomerseizoen.

Tips:
Denia bij Les Deveses (redelijk eenvoudig te vinden)
Oliva bij Chiringuito Oli-Ba-Ba (iets moeilijker te vinden)

In Denia en Oliva heb je thermische wind die elke dag van 14:00 tot 20:00 genoeg en constant blaast. Iets zuidelijker heb je Calpe, ook een leuke spot waar de wind wat later inzet, waardoor wij meestal eerst in Oliva gaan kiten en als we er nog niet genoeg van hebben gaan we door in Calpe tot wel een uur of 23:00.
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.