Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 4
1  Algemeen / Trefpunt / Re: IJmuiden, dinsdagavond 9 aug kiters aanwezig Gepost op: Augustus 09, 2011, 09:21:20
Ik heb de voorspellingen zien en houd het in de gaten. Het lijkt er wel op dat vanavond de ergste vlagen voorbij zijn.
2  Algemeen / Trefpunt / IJmuiden, dinsdagavond 9 aug kiters aanwezig Gepost op: Augustus 09, 2011, 08:32:21
Ik wil vanavond na werk tijd gaan kiten bij IJmujiden. Zijn daar 's avonds tot +-21:30uur kiters aanwezig? Helemaal alleen op het water staan vind ik niet echt wat gezien de veiligheid, landen etc.
3  Algemeen / Trefpunt / Re: Mirns, wie gaat er kiten Gepost op: September 15, 2010, 09:09:13
Donderdag ook varen vanaf 16uur. Ik hoop op Mirns maar als de wind teveel NW wordt misschien toch maar Hindeloopen of Workum
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Dodelijk kite ongeval Schellinkhout Gepost op: Augustus 19, 2010, 15:06:29
Heel veel sterkte voor alle nabestaande...
5  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kiten Italie Gepost op: Mei 20, 2010, 16:38:36
De italiaanse meren in het noorden zijn vaak niet kitevriendelijk. De bekende meren, zoals como en maggiore liggen in de bergen waardoor er maar weinig strand is en het snel diep wordt. Ik heb afgelopen zomer twee weken aan het lago maggiore te staan maar het heeft niet één keer gewaaid. Zwitserland weet ik niet maar dat zal niet veel beter zijn vrees ik. Je zult dus de zee op moeten zoeken ...
6  Algemeen / Trefpunt / Re: Strand Horst, wie gaat wanneer kiten? Gepost op: Mei 04, 2010, 13:14:25
Ongeveer halverwege mijn surfsessie, volgens mij was jij er toen nog niet. En ik heb geen roze 7 waroo gestart. Volgens mij wel mijn surfmaatje, voer met een gul droogpak rond.
7  Algemeen / Trefpunt / Re: Strand Horst, wie gaat wanneer kiten? Gepost op: Mei 04, 2010, 11:33:55
Gister (maandag 3 mei) stond er een tijdje een complete camera ploeg te filmen bij het kitestrand van Horst. Iemand enig idee waarvoor dit was en of er al iets is uitgezonden.
8  Algemeen / Trefpunt / Re: Strand Horst, wie gaat wanneer kiten? Gepost op: Mei 04, 2010, 08:31:23
Ik was gister zeker aanwezig vanaf half 4 tot 6. Heb met een Rode Best waroo11m2 gevaren. Was een heerlijke sessie.
9  Algemeen / Trefpunt / Re: Strand Horst, wie gaat wanneer kiten? Gepost op: Mei 03, 2010, 14:16:37
Volgens mij is de wind helemaal goed gekomen. een knoopje of 16 uit het noorden!!! Tijd om te te vliegen vanmiddag
10  Algemeen / Trefpunt / Re: Strand Horst, wie gaat wanneer kiten? Gepost op: Mei 03, 2010, 11:09:05
Ik kan vanmiddag om half 4 bij strand horst zijn maar ik twijfel zwaar of het genoeg is.... Iemand enig idee hoe het terplaatse is. De webcam biedt weinig duidelijkheid.
11  Algemeen / Trefpunt / Re: Mirns, wie gaat er kiten Gepost op: Maart 17, 2010, 13:08:12
Heyy kappuh denk je dat het gaat waaien dan morgen? Zie toch maar 12 13knp staan???
12  Algemeen / Trefpunt / Re: Strand Horst, wie gaat wanneer kiten? Gepost op: Maart 12, 2010, 13:54:38
Als de voorspellingen goed zijn en de temperatuur rond de 8 graden is kom ik zondagmiddag wel een uutje kou lijden! vanaf een uurtje of half 2.
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: KiteHigh KiteCamp 2010 Gepost op: Februari 04, 2010, 10:06:53
Ik ben eind oktober 2009 naar Fehmarn geweest is mij toen zeer goed bevallen. Zie link voor info over de verschillende spots.

http://www.kitecoach.de/page.php/kitecoach/Kite-Surf-Spots-Fehmarn/

14  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: kite plek voor vakantie! Gepost op: Januari 05, 2010, 12:09:26
Je kunt zeer goed naar Fehmarn gaan. een Schiereiland in de duitse oostzee. Vanuit Utrecht iets van 6 uur rijden. Veel campings, huisjes en ongeveer 15 spots rond het hele eiland. Ook veel ondiepe vlakwater spots aanwezig en je kunt er met iedere windrichting terecht en de wind is vaak een paar knoopjes meer dan op het ijsselmeer. VOor meer informatie kun je op het forum zoeken of mij even pm'en
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Backroll Gepost op: November 16, 2009, 17:52:57
Frontroll leren is goedkoper en leuker!
16  Algemeen / Trefpunt / Re: Mirns, wie gaat er kiten Gepost op: November 16, 2009, 17:39:25
Ik ben de eerste en hopenlijk de laatste die de onderwater steen heeft geraakt. Ik was net weggevaren bij de kant en upwind aan het cruisen toen ik een knal hoorde. Snel gestop, board bekeken. Krassen over een lengte van 40 cm en ook een deuk over die lengte... Geen barsten of iets dergelijks kunnen ontdekken en vaar gedrag lijkt nog goed.

Vanaf het water gezien ligt de steen tussen het eerste en tweede hek dat helemaal over de dijk heen loopt en dan ongeveer 30 meter uit de kant.

Dus pas op j "gelukkig"was het bij mij alleen mijn board en niet mijn lijf of hoofd na een mislukte move.

17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Backroll Gepost op: November 16, 2009, 16:45:48
Mijn fout was op het begin trekken aan de achterste hand om te draaien waardoor je de kite ongewild loopt of richting het water stuurt. Daarom werkt bij mij heel goed met één hand los.
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Backroll Gepost op: November 16, 2009, 14:36:17
Bij een downloop stuur je  tijdens het keren(carven) je kite onderlangs in plaats van via 12 uur. Beetje hoog beginnen met de kite en tijdens het carven de kite onderlangs terugsturen.

Frontroll is ook een stuk minder moeilijk dan hij lijkt. Op youtube vind je wel instructie filmpjes.

http://www.youtube.com/watch?v=wPGVHvlHPjI


Ik heb hem net onder de knie en wat bij mij heel erg goed helpt is om tijdens de frontroll de achterste hand los te laten. Hierdoor maak je niet snel een stuurfout en is het roteren wat makkelijker. Let wel op dat je de voorste hand iets naar het midden  van de bar verplaatst.
19  Algemeen / Trefpunt / Re: fehmarn Gepost op: Oktober 14, 2009, 09:56:08
Ik herken je wel aan je roze of oranje fuels. Voorspellingen zijn wel stabiel alleen een paar knoopjes erbij zou top zijn!
20  Algemeen / Trefpunt / Re: fehmarn Gepost op: Oktober 13, 2009, 21:34:08
Ik denk ook dat het met de kerst erg koud is. Droogpak is dan wel noodzakelijk. Het is daar nu al 8gr maar het water is nog 12 graden en dus aardig warm.

Ik vertrek zaterdag voor een week naar Fehmarn. Een bungalow op de camping bij wulfenerhals. Na deze trip zal ik mijn bevindingen van de accomodatie, spots en shops hier posten.

Nog meer mensen vanuit nederland die kant op vanaf 17 oktober?
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Ongeluk op Wijk aan Zee Gepost op: Oktober 12, 2009, 17:49:11
BERICHT VAN HANGLOS GEKOPIEERD de schade valt mee bij de dame

Hallo Hallo Allemaal,

Met mij gaat alles goed!!
Ik ben degene die gezellig ambulance ritje mocht maken.
Achteraf gelukkig niks ernstigs alleen een hersenschudding en overal spierpijn door val en doordat al mn spieren na de val raar samentrokken en ik nogal vage bewegingen maakte. Dooradat ik dat had en doordat ik blauwe lippen had en zelf helemaal wit wegtrok dachten ze aan hersenletsel. En uit voorzorg komt er dan een trauma heli, meerdere ambulance en motoragenten om de straat af te zetten op de terugweg naar het ziekenhuis.
Ik heb dit allemaal van mn zus gehoord want ik weet hier zelf niks meer van. Ik kwam weer bij kennis pas in de ambulance.
Ik geloof ook dat het voor omstanders en mn zus en vrienden een grotere shock was dan voor mij, omdat het er nogal heftig uitzag allemaal. Maar bij deze iedereen Bedankt die heeft geholpen!
Ik ben gelukkig niet bang om volgende keer weer te proberen!
Wel heb ik geleerd dat ik het maar (zeker in het begin) maar bij iets minder wind hou.

Wat volgens mij fout ging (en ik weet niet meer zo goed hoe het ging, want het ging snel en daarna is alles weg).
Is dat ik les heb gehad op schellinkhout en dus altijd in het water stond met de kite oplaten. En je zelf dus meer weerstand had en dus makkelijker op je plek bleef staan. Nu liet ik de kite op op het strand had toch iets minder kracht verwacht (misschien net vlagerige wind) en wilde nog naar voren lopen maar was een combi van iets meer kracht dan verwacht en struikelen waardoor ik er (maar) 1 meter achteraan zweefde. Maar kwam helaas verkeerd terecht op de zijkant van mn hoofd waardoor ik dus wegviel en ik shock kwam.

Maar nu is alles weer goed en ik moet nu alleen uitrusten en wachten tot hoofdpijn wat afzakt.

Daarna kunnen jullie me weer tegenkomen op het strand, die keer dan zonder ongelukken Smiley

Vliegze. Groetjes Mijke

BERICHT VAN HANGLOS GEKOPIEERD

22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Ongeluk op Wijk aan Zee Gepost op: Oktober 12, 2009, 10:43:58
Het is moeilijk om te bepalen of je dit wel of niet moet posten. Aan de ene kant kunnen we er in sommige situaties iets van leren. Maar dat lijkt me vooral van toepassing als het slachtoffer zelf zijn verhaal doet en de situatie uitlegt. Wat ging er mis en wat was mijn reflex. (zoals Denemarken verhaal tijdje geleden) .

Maar berichten met weinig inhoudelijke info zoals hierboven zijn voornamelijk input voor mensen die onze sport als (te) gevaarlijk willen bestempelen en hebben verder weinig informatieve waarde voor onszelf. Met kiten wordt naar mijn idee ieder ongeluk uitgebreidt besproken waardoor hier erg de nadruk op ligt en het gevaarlijker overkomt dan het is.

In ieder geval sterkte voor het slachtoffer en ik ben vooral benieuwd wat er is mis gegaan zodat we er daadwerkelijk wat van kunnen leren.
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuwe serie: hoe verkoop ik mijn kite?! Gepost op: Oktober 01, 2009, 12:04:08
Wat is er mis met een beetje marketing. Als je een kite te koop hebt van een relatief onbekend merk is dit lastiger verkopen dus zul je mensen moet triggeren om je advertentie te bekijken. In de advertentie vertel je precies wat je verkoopt en verwijs je naar (positive) tests over jou kite. Prima marketing lijkt me zo!
24  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: Indoor kiten Gepost op: September 30, 2009, 16:43:14
Ultieme vliegercontrole en nog 100%depower ook.
25  Algemeen / Trefpunt / Re: Strand Horst, wie gaat wanneer kiten? Gepost op: September 03, 2009, 13:04:11
Idd al besloten om morgen maar te gaan. Vandaag flink doorwerken morgenmiddag knallen.
Pagina's: [1] 2 3 4


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.