Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Algemeen / Buitenland & Travel / Kitevakantie in Augustus: where to go? Gepost op: Juli 19, 2017, 14:11:37
Aloha kitesurfgenoten,


Ik heb onverwacht vrijwel geheel augustus vrij en ben op zoek naar een land waar je in deze maand een zeer hoge windwaarschijnlijkheid hebt. Mag dichtbij zijn, mag ook ver weg zijn.

Bij voorkeur een plek met een leuke scene eromheen, waar verder ook nog dingen te doen zijn (Dakhla valt hiermee bijvoorbeeld af Wink.

Wie heeft de gouden tip?!
2  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Vermiste kiters Slufter gevonden, wat ging er mis? Gepost op: April 17, 2014, 13:29:26
Niet in paniek raken en logisch blijven handelen is iets heel anders dan niet bang zijn voor de dood (in jouw context). Als je logisch had gehandeld, correct me if I'm wrong, was je:

A. Niet zonder buddy gaan kiten

B. Een kleinere kite gebruikt (9m2, dikke windkracht 7. Zo zwaar ben je volgens mij niet?)

C. Gaan varen met een 5-lijns ipv 4-lijnssysteem

Nogmaals, hoe jij over het leven denkt is geheel aan jezelf. Dat levert inderdaad (meestal) geen gevaar op voor de rest op het water. Kan me ook niet voorstellen dat je als een soort van kamikaze piloot over de zee raast, want dan hadden we daar allang wat van gehoord.

Maar beste Wim, besef je inderdaad dat ten eerste heeel heeel heeel veel geluk hebt gehad (als laconiek daarmee omgaan voor jou helpt, prima.) en ten tweede dat jij nu het stereotype kiter bent!

Zoals hierboven reeds meerdere mensen genoemd hebben, kan ik mij totaal niet vinden in jouw lacnonieke houding op L1. Geen énkele kiter die ik ken denkt zo achteloos over veiligheid en iedereen heeft een gezond respect voor de zee; iets wat volgens mij elke watersporter zou moeten hebben.

Ik (en ik denk elke kiter) zou graag een uitgebreid kite-technisch verslag van je horen, zodat iedereen er eventueel van kan leren.

Daarnaast ben ik ook oprecht benieuwd naar het beeld van de sport dat jij nu zelf denkt gecreëerd te hebben?

Als ik je ooit tegenkom en je zit in de problemen, zal ik je gewoon proberen te helpen, zoals elke kiter zou doen voor een andere kiter. Besef je alstjeblieft dat door je houding de kans op een dergelijke situatie alleen maar toeneemt..
3  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Vermiste kiters Slufter gevonden, wat ging er mis? Gepost op: April 17, 2014, 00:13:16
Ik ben het helemaal met je eens wat betreft het rescuekussentje Wim. Sowieso zou iets van een flare ook handig zijn.

Prima dat je iets onzin vindt, maar vermeld wel even wat en waarom. Je snapt zelf ook denk ik wel dat je argumentatie betreffende wel/geen duck tape op je bar of wel/geen 5de lijn niet echt heel relevant is. Ik snap nu inderdaad dat je kite is gaan tollen (dan had ik hem zelf ook losgegooid denk ik), stom dat je inderdaad niet met een 5-lijns systeem voer, maar dat is je eigen keuze.

Ik geef je ook gelijk dat je juist wél de pers opzoekt (want ja, de media maken vaak hun eigen verhaal), maar ik had (persoonlijk!) liever van je gehoord over een misschien verkeerde keuze van materiaal en het feit dat kitesurfen eigenlijk juist heel veilig is. (Dan laten we kiteniveau, omstandigheden en spotkeuze even buiten beschouwing).

Ik geloof oprecht niet dat je zo kalm bent gebleven en 'niet bang was voor de dood' zoals je het zelf zegt. Persoonlijk zou ik met een lichaamstemperatuur van 32 graden, 9 km uit de kust en zonder kitebuddy of hoop op rescue bidden tot de lieve heer, maar misschien ben ik gewoon een watje.

Hoe jij over het leven denkt en hoe jij risico's inschat is geheel aan jezelf, maar besef dat mensen door je laconieke houding een beeld vormen over kitesurfen en dat beeld is niet positief.

Ik kite zelf regelmatig in de buurt van de Slufter, dus wie weet kom ik je ooit nog een keer tegen. Zoals je moeder zou zeggen: doe alsjeblieft voorzichtig Wim.
4  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Vermiste kiters Slufter gevonden, wat ging er mis? Gepost op: April 16, 2014, 23:18:06
Rob geeft er tenminste blijk van iets geleerd te hebben, in het P&W interview gisteravond. Wim laat zowel in het Volkskrant-artikel als in dit L1-interview zien dat hij er geen reet van geleerd heeft. "Was niet zo slim", that's it. Hij mag er zo nuchter over doen als hij wil, dat is zijn levenshouding niet de mijne, maar het feit dat je zo laconiek met je ongeluk omgaat vind ik oerdom.

@DM2008 precies, hij mag prima zo'n levenstijl hebben, maar dit zijn de gasten die de kitesport het imago gevaarlijk en roekeloos bezorgen, terwijl kiten in principe zo veilig is als je het zelf maakt!
5  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Vermiste kiters Slufter gevonden, wat ging er mis? Gepost op: April 16, 2014, 22:41:26
Natuurlijk kan er op het water shit gebeuren waardoor je het allemaal niet meer kan oplossen.

Prima als je wil uitleggen wat er op dat moment in je hoofd omgaat; maar kom alsjeblieft niet aan met verhalen als 'ik ben niet bang voor de dood' en 'toen dacht ik van: ik stap zo wel even op'.
@pimpoldi kijk even het item op de vorige page (TV1 Limburg) en daarna de aflevering Pauw en Witteman van gisteravond.

Dan hoor je van Rob (de andere gevonden surfer) dat Wim ten tijde van de redding al bewusteloos was.

Vanmorgen dacht ik nog: de krant kan die uitspraken (ik ben al drie keer bijna dood geweest, niet bang voor de dood, sneu voor vrouw en kinderen etc..) natuurlijk uit de context gerukt hebben voor het verhaal, maar als je dan met zo'n attitude een interview geeft en vervolgens doodleuk meldt dat je morgenavond (!!) voor de FOTO nog een keer gaat kiten, dan vraag ik me af wat je nu als kiter eigenlijk aan het doen bent.

Rob heeft gewoon een goed en eerlijk verhaal en beseft dat hij ongelooflijk veel geluk heeft gehad, dat zijn de soort mensen die verantwoord kiten.

Ga alstjeblieft niet de kat met de negen levens uithangen
6  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Vermiste kiters Slufter gevonden, wat ging er mis? Gepost op: April 16, 2014, 21:55:20
Wim, je kite valt niet uit de lucht op een golf als je gewoon halve- of aan-de-wind vaart. Kan hier uit op maken dat je dus ruim, of voor de wind heb gekite. Weg van de Slufter dus. 'Toen liet ik mn kite gaan'.

Wees een man, geef toe dat het je boven je pet is gegaan; dat is absoluut geen schande binnen de surfwereld.
7  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Vermiste kiters Slufter gevonden, wat ging er mis? Gepost op: April 16, 2014, 21:41:05
Tuurlijk kan je gewoon pech hebben en niemand weet wat er precies gebeurd is, behalve Rob en Wim. Maar als ik de verhalen zo lees en de posts van Wim: ik kom vanavond op 3 zenders!

Leuk, maar persoonlijk zou ik na zo'n ervaring liever op de bank gaan chillen met een koud pilsje en mn zegeningen tellen!! Niemand die Wim niet persoonlijk kent, weet hoe hij hier over denkt of wat zijn beweegredenen zijn.

Ik wil verder ook niet met een vinger gaan wijzen, maar mij lijkt het juist dat een dergelijk optreden in de media alleen maar negatief kan zijn voor de kitesport!

Leer vooral van deze ervaring en ga niet de held uithangen. Ik hoop dat Wim het vanavond heeft over het feit dat kiten juist eigenlijk heel veilig is, mits het verantwoord gedaan wordt.

En laten we eerlijk zijn, wij mannen doen soms gewoon iets te stoer. Toegeven dat je misschien iets teveel hooi op je vork hebt genomen siert meer dan een survivalverhaal..
8  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Vermiste kiters Slufter gevonden, wat ging er mis? Gepost op: April 16, 2014, 19:27:40
Vanochtend ook de in de krant het artikel van Wim gelezen.
Vraag me naar aanleiding daarvan toch wel een aantal dingen af:

-Waarom is Wim gaan kiten zonder buddy? Verontrustend om te zien dat steeds meer mensen in hun eentje het water op gaan.

-Wat is er precies met zijn kite gebeurd? De lijnen raken niet 'zomaar in de knoop', tenzij de kite op het water crasht (en er daarmee geen spanning meer op de lijnen staat) of wanneer je lijnen in een andere kite komen. De 'kite begon te tollen' wijst op eventueel misschien op een gebroken stuurlijn.

-Aannemende dat Wim met een kite met een 5-lijnssysteem en twee releases (een op de chickenloop en een aan de lease) voer: waarom heeft hij de kite dan helemaal losgekoppeld? Immers, wanneer je de quick release open gooit, hang je alleen op je vijfde lijn en vangt je kite in principe weinig wind meer. Je kan dan de lijnen binnenhalen en je kite als zeil of drijfvermogen gebruiken. Een kite vergroot natuurlijk ook enorm je zichtbaarheid! Zonder kite nemen je overlevingskansen drastisch af..


Natuurlijk super dat de SAR en de KNRM hem hebben weten te vinden, echt petje af! Heb jarenlang op zee gezeild en met die condities (harde wind, stroming en slechte zichtbaardheid) mag je het gerust een wonder noemen dat ze hem op tijd hebben kunnen vinden.

Maar aan de andere kant zijn er de laatste jaren verontrustend veel ongelukken met kiters en dat is natuurlijk geen reclame voor de sport; komt onze kite zones ook niet ten goede.

Daarnaast is de slufter natuurlijk wel écht een spot voor gevorderden.

Ik hoop dat iedere kiter die dit verhaal gelezen heeft, beseft dat kiten geen gevaarlijke sport is, maar dat wel kan worden als er te lichtzinnig over gedacht wordt.

Niet ten nadele van Wim, natuurlijk kan het iedereen overkomen dat je een keertje écht gewoon de lul bent, blij dat je het er goed vanaf gebracht hebt!

Een stemmetje in mijn hoofd zegt echter wel na het lezen van 'ik ben al drie keer bijna dood geweest', dat het allemaal niet zo had hoeven lopen. Dat engeltje op je schouder is nu wel gevlogen na drie keer, lijkt me zo.

Sterkte aan beide kiters en laat jullie beiden niet weerhouden deze prachtige sport te blijven beoefenen!


Groetjes van een bezorgde kiter

Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.