Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2
1  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Ocean Rodeo Prodigy 2013 Gepost op: Juli 18, 2012, 12:33:27
Waarom is de bruine versie uit het plaatje hierboven niet te koop, ziet er wel chic uit imo.
2  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Ocean Rodeo Prodigy 2013 Gepost op: Juli 16, 2012, 20:46:33
Ik weet niet waarom, maar ik vind m mooi Smiley
3  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Richard Branson vestigt kitesurfrecord over Kanaal Gepost op: Juli 01, 2012, 23:04:22
Geript van nu.nl

Citaat
LONDEN - De 61-jarige Britse ondernemer Richard Branson is sinds zondag de oudste mens die kitesurfend over het Kanaal is getrokken.

Vertrokken uit Dymchurch in het Britse graafschap Kent kwam hij 3 uur en 45 minuten later aan in Nood-Frankrijk.

De oprichter van de Virgin Group slaagde niet in zijn poging om als snelste kitesurfend over het Kanaal te komen. Zijn zoon Sam vestigde dat wereldrecord zaterdag.

Branson deed in augustus 2010 ook een poging om kitesurfend over het Kanaal te trekken. Dat mislukte door de te sterke wind en de woelige zee. De volgende dag was de wind te zwak om een nieuwe poging te wagen.


Weer eens een stukje positieve media aandacht Smiley

4  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: number spoofing wat kan je er tegen doen? Gepost op: Juni 30, 2012, 12:51:52
Hey Eagle. Nog verder gekomen hiermee? Of blijft het stalken doorgaan?
5  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: number spoofing wat kan je er tegen doen? Gepost op: Juni 26, 2012, 13:02:27
Ik denk dat de telefoon provider van je vriendin wel kan inzien welk nummer er echt belt maar ik heb het vermoeden dat ze je door zullen verwijzen om aangisfte te doen om het via de politie te regelen. Dit soort gegevens worden niet zo maar vrijgegeven. Je kan ook contact opnemen met de OPTA zodat zij een onderzoek naar deze praktijken kunnen starten, of in ieder geval kunnen adviseren wat te doen.

http://www.opta.nl/nl/contact/adres-en-contactgegevens/
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nobile kiteboards, waar te koop? Gepost op: Juni 26, 2012, 11:38:52
kiteoutlet.eu verkoopt nobile
7  Algemeen / Trefpunt / Re: Carpoolen Boven N.A.P. Gepost op: Juni 21, 2012, 23:21:01
Ik  zit er ook aan te denken om morgen die kant op te rijden (spectator), ik kom vanuit Amersfoort dus mocht er iemand mee willen rijden laat het hier even weten.

Het is nog niet helemaal zeker en weet ook nog niet hoe laat ik precies vertrek, maar als er animo is ben ik ook sneller geneigd in de auto te springen.
8  Algemeen / Trefpunt / Re: Beginners omgeving Utrecht Gepost op: Juni 20, 2012, 09:38:19
Ik doe ook graag mee Smiley . Ik kom uit omgeving Amersfoort en ga ook graag naar Horst, Mirns of Workum.
9  Algemeen / Trefpunt / Re: Strand Horst, wie gaat wanneer kiten? Gepost op: Juni 15, 2012, 17:23:47
Zit te twijfelen om morgen te gaan (dichtstbijzijnde spot), of Mirns... Momenteel alleen een 10M Evo '11 (±75Kg) en aangezien dit pas mijn 2e kitesessie dit jaar is en niet in al te harde wind wil oefenen met waterstarts en "heen en weer" varen.
10  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: NKV Veiligheidsclinics 2012 Gepost op: Juni 14, 2012, 23:54:18
Tja, ieder zijn voorkeur, ik zie er wel wat in. Als beginner zie je mij voorlopig toch niet de storm in wandelen, dus die lijnen waaien me niet zo snel voorbij.

Iig weer een hoop nieuwe inzichten er bij en wat weggezonken kennis van de kitecursus van vorig jaar naar boven gehaald Smiley .

Maarten, NKV, Telstar en alle andere aanwezigen bedankt Grin
11  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: NKV Veiligheidsclinics 2012 Gepost op: Juni 12, 2012, 22:36:10
Donderdag @ Horst. Ich bin dabei, Wie zijn er nog meer van plan te gaan?
12  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: Privacy @ Google Gepost op: Maart 01, 2012, 11:01:26
Ook al zet je de  webhistory op pauze, ze houden nog steeds op de achtergrond je gedrag in de gaten. het enige verschil is dat Google je data na een half jaar anonimisereerd.

Best eng om te bedenken dat er bedrijven zijn (google, facebook...) die je beter kennen dan je eigen moeder.

Hier nog bronnen:
https://www.eff.org/deeplinks/2012/02/how-remove-your-google-search-history-googles-new-privacy-policy-takes-effect

https://www.eff.org/wp/six-tips-protect-your-search-privacy

Ohja, en als je niet wil dat google je zoekopdrachten enzo bijhoud, maak gebruik van startpage.com, scroogle of ixquick en blokkeer google analytics/doubleclick etc etc...
13  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: wereldnieuws!!!!! Gepost op: Februari 01, 2012, 17:43:31
hier nog zo'n wonderapparaat, maar waarom ze dat apparaat zichzelf dan niet laten aandrijven blijft dan weer een raadsel ;-)


http://www.youtube.com/watch?v=yh_-DUKQ4Uw
14  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: eerste foto Nieuwe SWITCHKITE ELEMENT Gepost op: Januari 24, 2012, 16:33:40
Prijzen bekend (kite only):

13m € 650.00
11m € 605.00
9m    € 565.00
7m    € 530.00

En later vandaag als het goed is nog de officiele release.
15  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: eerste foto Nieuwe SWITCHKITE ELEMENT Gepost op: Januari 17, 2012, 22:14:55
Heb je zelf nu al met je Element kunnen varen? De website beloofd een hoop bij deze kite Smiley
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: North Power en depower Gepost op: September 09, 2011, 12:44:52
Misschien kun je mij ook even helpen. Ik vind de redline (safetyline) nogal slap hangen, lijkt net of hij te lang is. Als jij vaart, hangt deze lijn dan strak tegen je powerlijn aan of heb je ook speling in deze lijn?

Bij onze evo hang hij ook slap, vond ik nog al eng de eerste keer dat we de kite gingen testen, ik dacht dat de safety ergens klem zat. Terug gegaan naar de kant, geïnspecteerd en geconcludeerd dat het wel goed zat.
Later de safety een keer moeten trekken en deze werkte naar behoren
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Dagje wakeboarden @ Almere Gepost op: September 05, 2011, 20:21:19
Achter een speedboat heb ik jaren geleden al eens geprobeerd, kon daarna een week lang geen fles meer opendraaien, de pezen in mijn onderarm "een beetje" overbelast .
Bij de kabelbaan viel ik gelukkig bij de bochten die redelijk dicht bij de kant waren, mijn neefje had minder geluk en moest vanaf het midden zwemmen.

Ik ben ook niet allergisch voor water maar heb het vermoeden dat ik gevoelig ben voor zwemmersjeuk (parasiet in het water). Maar het is ook mogelijk een reactie op mijn wetsuit, in beide gevallen heb ik er jaren geleden, toen ik nog aan windsufen deed, nooit last van gehad.

Ik zal het wel merken in mijn vakantie (als ik daar überhaupt m'n wetsuit nodig ga hebben). Ik lees alleen maar verhalen over zwemmesjeuk in zoet water dus als ik er in de zee ook last van krijg zal het wel door het wetsuit komen.
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Dagje wakeboarden @ Almere Gepost op: September 04, 2011, 19:16:12
Dit weekend was er helaas geen wind dus besloten we maar een dagje naar Almere te gaan om te wakeboarden op het Weerwater en ik kan het iedere beginner aanraden. Echt heerlijk om eens een paar uurtjes alleen bezig te zijn met je board in plaats van dat je op tig zaken tegelijk moet letten.

Het starten was wel lastig, de kabelbaan kent maar 1 snelheid en bij de start betekend dat dus een flinke stoot op je armen... (30 km/h). Na diverse mislukte waterstarts gooide ze de kleine kabelbaan even open om het starten te leren (deze versneld wel geleidelijk) en dat ging al stukken beter. Daarna maakte ik al snel mijn rondje over de grote baan. Het nadeel is wel dat ik alleen maar met mijn linker been voor heb gevaren, maar wel heerlijk kunnen spelen met de plank, meestal met zwemmen tot gevolg

Helaas door het vele in het water liggen (met wetsuit) nu wel flink last van zwemmersjeuk op mijn bovenbenen... Is daar nou echt helemaal niks tegen te doen? En waarom zijn alleen mijn bovenbenen er gevoelig voor?

Volgende week gaan we waarschijnlijk weer, als laatste voorbereiding op onze vakantie in Fuerte en dan 2 weken oefenen met kite YeSS.
19  Algemeen / Trefpunt / Re: Beginners - Strand Horst Gepost op: Augustus 08, 2011, 22:30:04
Maar eens even een verslagje typen van gister. Pas op, veel text!

Zaterdag hebben we onze kite gekocht, een North Evo 2011 met daarbij een Brunoti Onyx board. We stonden dus te popelen om onze* kiteset uit te gaan testen en zo arriveerden zondag rond 12:00 bij Horst. Eerst even een wetsuit regelen voor Jeroen, want die had hij nog niet gekocht, dus ééntje gehuurd bij het testcenter. Gelijk maar even gebruik gemaakt van de gelegenheid om wat vragen te stellen over de condities en waar we het beste te water konden gaan als nieuwelingen. De auto een klein stukje terug gereden naar het middelste strandje en begonnen met uitladen.
Daar vonden we een behulpzame buurman (sry, heb je naam niet gevraagd maar mocht je hier meelezen, je had een 8m Naish kite) die even met ons meekeek en zo vriendelijk was om ons van wat advies te voorzien, top gast!

Na het opbouwen te water gegaan zonder board om de kite te leren kennen. Het was wel even wennen, in vergelijking met de Brouwersdam maar een klein pokkestrandje en je staat nog uit de wind, dus de kite moet je nog zelf dragen ook...

Een lekker stukje het water ingewandeld en de kite gelaunched. Door de vlagerige wind vond ik het erg lastig om de kite stabiel te houden, dit resulteerde er uiteindelijk ook in dat terwijl ik de kite rechts aan het windvenster hield deze terug viel (op een vreemde manier) met z'n kont in het water en bij een behoorlijk windvlaag weer vol wind pakte en naar links loopte waardoor ik behoorlijk gelanceerd werd. De QR hoefde ik ook niet meer te testen, die werkte prima. Toch hield de kite behoorlijk wat druk en moest ik nog wel aardig tegen hangen, ik vermoed dat tijdens de terugval een lijn om de vleugel was gekomen dus ik had mijn hand al bij de QR van de safetyleash. Gelukkig klapte de kite uiteindelijk om en was de druk weg. Terug gelopen naar de kant want de lijn zat ook om de bar door het wegschieten en in het water zag ik niet zo snel hoe ik dit weer goed kreeg. De boel weer op orde gemaakt en terug het water in met plank. Echter was ik wel wat gestrester door het hierboven genoemde voorval en  had ik een tijdelijke deuk in het vertrouwen van mijn kunnen, de wind en de kite.

Maar goed, plank onder mijn voeten geschoven, kite naar beneden gegooid en ik stond meteen. Meteen verliefd op het board! Een aantal meters gevaren en uiteindelijk op een niet nader te noemen manier weer tot stilstand gekomen. Nog een aantal pogingen gedaan om te varen maar dan door iets rustiger te beginnen maar ik was eigenlijk te voorzichtig... Na nog een paar kleine stukjes varen terug naar de kant gegaan en de spullen maar eens aan Jeroen overgedragen.

Ook eerst weer even het water in zonder plank, gelukkig was de wind even iets minder vlagerig. dus al snel de plank er bij. Ook hij vaarde al snel een lekker stukje weg. Maar ook Jeroen had last van de vlagerige wind, de kite stalde en crashte bijna midden in het windvenster vlak voor een andere kiter die zichzelf gelukkig net optijd kon laten vallen, sorry dude met rastahaar!

Al met al een geslaagde middag kiten, helaas wel nat in moeten pakken en ligt mijn woonkamer vol met kite maar ik ben vast niet de enige met dat probleem. Wetsuit, trapeze en bar afgespoeld onder de douche en is inmiddels wel weer droog.

Hopelijk komend weekend weer Smiley

* We hebben met 3 man een kiteset aangeschaft, 1 van ons gaat nog lessen dus voorlopig gebruiken we 'm nog met z'n 2en.
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Even voorstellen + starterset vragen Gepost op: Augustus 06, 2011, 22:54:29
Wat me wel opviel was dat ze erorm groot vallen, tijdens de kitelessen altijd maat M gebruikt, maar die van prolimit viel echt VEEL te groot uit, een S zat voor ons alle 3 perfect.
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Even voorstellen + starterset vragen Gepost op: Augustus 06, 2011, 21:52:44
Om deze koe nog even uit de sloot te trekken Smiley

De reis is geboekt, bestemming Fuerteventura voor 2 weekjes in september. En vandaag hebben we ook een kite aangeschaft. Het is een nieuwe 10m North Evo '11 geworden met een Brunotti Onyx '11 en een Prolimit trapeze.

Gister vierde ik mijn verjaardag en daar heb ik van mijn vriendengroep een wetsuit (Ripcurl Dawn Patrol) gekregen, super vet! Die zal ik in Fuerte waarschijnlijk niet nodig hebben maar morgen gaan we de kite testen @ Horst en komt hij zeker wel van pas Smiley
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wie koopt Vuurtoreneiland en maakt daar een topspot van??? Gepost op: Juli 26, 2011, 19:57:52
Misschien moeten we Sir Richard Brandson een briefje schrijven, heeft geld en een voorliefde voor kiten Smiley
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Even voorstellen + starterset vragen Gepost op: Juli 25, 2011, 22:52:12
Ik heb jaren met speedwings gevlogen, ze zijn helemaal niet snel

Het meest ideale zou natuurlijk zijn dat we allemaal een eigen kite hebben, maar we willen ook allemaal graag op reis dus dan moet je concessies maken. Ik ben zelf al meer dan 2 jaar niet echt meer op vakantie geweest en ik ben er eigenlijk wel heel erg aan toe. Op deze manier hebben we in Cabarete een fantastische bestemming en we kunnen nog kiten ook. Als het echt zo'n fantastische spot is weten we de weg nog wel een keer terug te vinden.

Feddo, ik zal eens kijken. Mochten de andere toch niet zo ver willen dan is dit misschien ook een mooie locatie. Zit er ook nog een beetje nachtleven in de buurt? Want naast kiten houden we ook wel van een drankje Wink . Ben benieuwd naar je artikel.

Ik heb trouwens via de PM een aanbieding gekregen van een 2010 North Rebel 11m  incl. bar.
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Even voorstellen + starterset vragen Gepost op: Juli 24, 2011, 23:14:06
OK, blijft dus ongeveer hetzelfde en de plank niet te klein natuurlijk. Ik ben nu m'n maten aan het overhalen om naar Cabarete te gaan, als die knoop is doorgehakt op zoek naar gear! Smiley

Bedankt voor al het advies so far!
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Even voorstellen + starterset vragen Gepost op: Juli 24, 2011, 17:54:00
Ok, de plannen waren redelijk in het water gevallen, van te voren even contact opgenomen met Natural High en het werd afgeraden om als beginner het water op te gaan (we wilden gaan huren). Maar nu wel serieuze plannen om een mooie vakantie te gaan boeken naar een warm tropisch oord en daar 2 weken ons eigen kitebootcamp te gaan houden Smiley

We willen met z'n 3en één kite en board aanschaffen (2e hands of overjarig model), dan kunnen we elkaar een beetje in de gaten houden en coachen. Aan het einde van het seizoen zetten we 'm weer te koop en kopen we ons eigen materiaal (of 1 van ons betaald de kite af aan de anderen).

Nu is mijn vraag, welke maat en type kite en board kunnen we het beste kopen om een goeie 1 kite quiver te hebben. Ik ben zelf dus 75 kilo en de zwaarste van ons schat ik op ongeveer 85 kilo.

Nu eerst maar even het travel gedeelte van he forum gaan doorspitten Smiley
Pagina's: [1] 2


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.