Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Mallory terecht. Gepost op: September 26, 2007, 04:14:35
Hoe vind je de mallory eigenlijk varen, is het echt een freestyle board of ook meer allround? En waarom heb je voor de mallory gekozen en niet voor de jaime..?
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Scheurtjes onder in Rebel Bar?! Gepost op: Mei 04, 2007, 01:48:46
Terug gaan naar je shop... voor zover ik weet was dit gewoon garantie...
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: ervaringen Cesar pro 07? Gepost op: Januari 06, 2007, 22:12:34
Don Juan.. Ik heb alle north boards gevaren.. En vond de jaime het lekkerst .. Ik denk de Cesar voor jou gewicht net iets te groot is (ik weeg zelf 80kilo), zoals Ralph al aangaf heeft het board best wel een ruime breedte, wat met name voor de iets zwaardere rijdes beter is. Ik heb nu zelf de Jaime M, en ben hier super tevreden over. De pop is heerlijk, en ook kan je lekker golfrijden met het board doordat deze a-symetrisch is. Het young blood board is denk meer voor vlak water geschikt. Dit board had nogal weinig flex, en was erg stijf was mijn ervaring. Dus als je het mij vraagt zou ik voor de Jaime gaan. Alleen als je grote voeten hebt zal ik wel overwegen om er andere pets bij te nemen. Deze zijn wanneer je maat 44 of groter hebt nogal klein namelijk wanneer je schoentjes aan hebt.
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wat wordt nou DE 2007 kite van North? Gepost op: December 19, 2006, 20:13:42
De kite voor de hele doelgroep  is er denk niet.. Denk dat iedere kite goede eigenschappen heeft voor de doelgroep waarvoor die bedoeld is..
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Poll onder de North-riders Gepost op: December 06, 2006, 20:29:07
@ rebel kiter.. Ik heb vegas 07 in de maten: 7-10-14 en daarbij een 12m rebel.
Als je bedoelt een maatje boven je 9m dan zou ik de 12m aanbevelen.. Deze heeft een ruime low-end en kan vergelijken worden met een 14 á 16m c-kite.. De 14m rebel vond ik iets minder lekker varen, maar de 12 is echt top.. En wanneer je een kite onder je 9m bedoeld, dan zou ik zeggen.. Gewoon niet kleiner nemen, maar je negen langer doorvaren..Smiley Je kant ze echt mega lang doorvaren..
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Poll onder de North-riders Gepost op: December 06, 2006, 08:04:42
Ik denk er maar weinig mensen iets over de Rhino 07 mee kunnen praten.. Ik heb nu de vegas 07 en nog 1 rebel zelf, en heb hiervoor de rebels gehad.. De rebel is echt een super kite wanneer het gaat om hangtime en waveriden.. Maar wil je meer freestyle en wakestyle tricks doen dan kan je beter voor de vegas gaan.. De vegas 07 10m² is echt onbeschrijfelijk, zoveel pop, zoveel van alles, echt de chilste kite die ik tot nu toe gevaren heb. Verder heb ik de rhino 07 alleen in proto gevaren, maar dit was nog niet het definitieve model, dus kan nog niet veel zeggen over de rhino 07 productie.. De proto zat in ieder geval véééeeellll Hangtime en lift in, dat was wel super chill..

Wanneer je aan mij vraagt welke kite voor dit jaar.. Dan zou ik zeggen op 1 de vegas en op 2 de rebel... Maar wat nog beter is 2 vegassen incombinatie met een rebel.. Dan heb je de wakestyle capaciteiten van de vegas en de hangtime van de rebel..
7  Algemeen / Buitenland & Travel / Hughada, El Gouna of Megawish Gepost op: November 23, 2006, 21:37:33
Half Januari, begin februari hebben wij de mogelijkheid om wat daagjes vrij te nemen. Nu zijn wij van plan om 15 of 17 dagen naar Egypte te vertrekken. Vorig jaar ben ik al in hurghada geweest half februari en de wind en temp beviel mij daar wel.

 

Alleen nu heb ik ook veel gelezen op forums over El Gouna. Welke spot hebben jullie betere ervaring mee..? Ik las op www.colonawatersports.com dat in januari/ februari het er van de 30dagen er ongeveer 20dagen windkracht 4 of harder staat. Wat dus niet heel slecht is.

 

Maar wat is qwa totaalplaatje een beetje de leukste plaats om naartoe te gaan.. Het is namelijk ook wel leuk dat als er geen wind is, dat je een beetje kan duiken en dergelijke... Vorig jaar hoorde ik ook van een Nederlandse jonge dat je aan een soort van eilanden trip kan deelnemen, waarbij je op ieder eiland dan kan gaan kiten, iemand hier ervaring mee..?

 

Op de site van www.colonawatersports.com staat de spot Megawish beschreven, ik las alleen op internet dat de hotels en het eten niet al te top is hier...
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: HET board van 2007 Gepost op: November 20, 2006, 22:22:45
North young blood is zeker lekker.. Alleen de jaime 07 overtreft hij zeker niet..
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wie heeft er een North Rebel gevaren? Gepost op: November 13, 2006, 23:53:18
North Rebel 2007, 12m²

Algemeen
Medio 2007, kon ook north niet achter blijven in de BOW/ SLE markt. Hun nieuwste telg in de range is de North Rebel. Deze kite gaat meer de kant uit van de SLE-kites, als die van de bow kites. Dit omdat de SLE-kites zeer waarschijnlijk de toekomst van het kiten gaat bepalen.
De kite maakt in tegenstelling tot de andere SLE-BOW kite op de markt gebruik van een 5th element en niet van bridles.

Stuur eigenschappen
Direct na het oplaten van de kite valt meteen al op dat de kite erg direct, en snel stuurt. Aan de ene kant is dit een voordeel, maar dit kan ook als nadeel werken. Na wat uren met de kite gemaakt te hebben kan ik vertellen dat het snelle sturen zeker geen nadelige kant met zich meebrengt. De kite voelt totaal niet zenuwachtig aan, en je weet precies waar deze in het windvenster staat. Als je de kite wil laten loopen, draait deze alsware om zin as. Dit zal zeker bij het golfrijden een groot voordeel zijn.

Depower
Om de BOW eigenschappen uit de rebel te halen, is er gebruik gemaakt van een lange depower. Naast de standaard depower lijn is een tweede lijn geplaatst, deze is benodigd voor de stopper. De stopper kan simpel naar beneden en omhoog schuiven, tot de gewenste depower lengte behaald is. Dit is een voordeel voor mensen die hun bar tegen de stopper aanvaren. Als de wind tijdens het varen sterk toeneemt kan de stopper naar voren schuiven worden, en kan de druk uit de kite geloosd worden. Hierdoor kan de kite extreem lang worden doorgevaren. Tegenover dit, kan de kite ook al heel vroeg ingezet worden. Wat zeker wel aan te raden is, dat de depower lijn en de stopper lijn ingewaxt worden. Dit voorkomt dat de lijnen snel doorslijten. Door gebruik te maken van de microhook, blijft de kite tijdens weinig wind aldoor power leveren. De 12m² rebel heb ik van 12/ 14 knopen tot 30/ 32 knopen doorgevaren. Dit was te danken aan de wind die uit de kite geloosd kan worden, en de power die tijdens weinig wind uit de kite gehaald kan worden.

Bardruk
De bardruk van de rebel ligt vrij laag. Dit zal voor de meeste kiters in het begin even wennen zijn. Vooral als je van een C-kite afkomt, is dit een heel raar gevoel wanneer je met de rebel het water op gaat. Doordat de bardruk zo laag is, heb je snel het gevoel dat de kite te weinig power levert om het water op te gaan. Maar schijn bedriegt, als de kite een paar keer aangestuurd word kan deze simpelweg stil gezet worden in het windraam. Hierna levert de kite genoeg power om te planeren. Dit is in het begin alleen wel wennen, want de meeste kiters zullen snel de neiging hebben om de kite heen en weer te sinussen. Dit is zeker af te raden want hierdoor word er alleen maar hoogte en power verloren.

 
Vaareigenschappen

Hangtime: De hangtime is bij deze kite erg variërend. Doordat de kite erg vroeg ingezet kan worden, kan tijdens het varen in weinig wind de hangtime wel iets tegenvallen. Dit komt doordat de kite voor zijn maat al vroeg inzetbaar is. Wanneer de wind toeneemt en je normaal met een c-kite 12/ 14m² het water op zou gaan, zal de rebel zeker de c-kites in hangtime overtreffen. Door het vleugel model word je heel constant gelift en blijf je heel lang hangen. Wanneer de stopper hierbij ook nog eens naar beneden word geplaatst, word de kite zeer geschikt voor het maken van board-offs, one-footers, frontloops enz enz. Ook kan de kite tijdens het maken van hoge sprongen makkelijk geloopt worden. Dit geeft een extra lift tijdens het springen met de kite. Voor de beginde looper, is dit dan ook een ultieme kite.

Golfrijden: Door de kleine draaicirkel en de grote depower lengte is dit een uitermate geschikt voor het golfrijden. De meeste kiters zullen bij het aansturen van een golf vaak last hebben dat zij teveel power hebben, waardoor er een te grote draaicirkel onstaat en je de golf mist. Doordat je de rebel volledig kan depoweren tijdens het aansturen naar de golf, kan je de druk volledig uit de kite halen en de golf lekker aansnijden. Wanneer de bar vervolgens op de lip van de golf wordt aangestrokken komt de druk weer vol in de kite, en de “of the lip” afgemaakt  worden.

Wakestyle: De kite is in eerste instantie niet gericht op de wakestyle markt. Toch levert de kite zeker niet veel, tot niets in op de wakestyle eingschappen van een moderne c-kite. Wanneer de kite goed word afgesteld is deze zeker geschikt voor de unhooked tricks. Wat ook een voordeel is, wanneer er tijdens een HP mis word gegrepen dan depowered de kite meteen volledig. Dit voorkomt dat de crash hard zal zijn, en je niet met hoge snelheid achter de kite word meegesleept. Zoals al eerder gezegd, is de eenvoudig te loopen tijdens sprongen. Wanneer er uitgehaakt geloopt gaat worden komt de kites toch nog net iets tekort
tot de c-kites. De kite heeft zeker wel voorsprong tot zijn rivalen in de BOW/ SLE markt wanneer het aankomt op unhooked loopen, maar het is nog geen c-kite.

Conclusie
North heeft met de rebel zeker de plank niet misgeslagen. De rebel weer zich in alle diciplines van de kitesport te bewijzen. Deze zal voor de onervaren rider zoal voor de gevorderde riders een zeer lekkere kite zijn. Of je nu lekker heen en weer wil varen en af een toe sprongetje wil doen, of uitgehaakte tricks wil doen, de kite komt overal goed in zijn recht. Om nog maar niet te beginnen over de golfrijeigenschappen. Kortom de North Rebel is een kite die voor ieder wat wils heeft.

+ Punten
Groot inzetbereik
Verstelbare stopper
Veilig
Snelheid
Draaicirkel
Verbeterde grip op bar
Verbeterde cam-buttons

- Punten
Stopperlijn slijt snel
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Testen Rebel Gepost op: Oktober 04, 2006, 21:31:10
Klopt... Hier bij weeghel hebben we er één in de shop liggen... als je belletje geeft kan je hem een dagje meenemen...
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Rebel Vraagjes Gepost op: Oktober 03, 2006, 03:56:56
Dat die van ander en lichter materiaal is gebouwd is echt onzin... Ik ben  2 maanden terug in Rosas geweest met het North Young blood camp, en daar waren ook de designers die uitleg kwamen geven over de materialen en dergelijke... En al de kites werden uit dezelfde materialen vervaardigd...
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: worden wij niet genaaid waar we bij staan Gepost op: Oktober 02, 2006, 02:01:46
Je betaald ook niet alleen de kite, maar ook het testen ervan.. En de ontwikkeling om tot de betreffende kite te komen... En je betaald ook de tripjes, die de diverse merken maken...Smiley
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: rebel of vegas Gepost op: September 30, 2006, 03:05:27
Zoiezo geen rebel 16 nemen.. ga dan voor een 12.. die heeft bijna dezelfde low-end als de vegas 16...
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: north bar 05 ook op een rebel Gepost op: September 28, 2006, 02:00:09
ja kan zeker..
 allleen als je het effect van de kite erin wilt houden, moet je wel een lange depower aanhouden
15  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Jaime Pro verloren Katwijk Gepost op: September 22, 2006, 00:47:50
Ja was wel lekker Frank.. Was een beetje wennen de kite maar was zeker wel chill... Was de eerste keer dat ik een grotere maat er van voer, maar moet zeggen dat het me niet tegenviel... En de sticker was met afgesnede hoeken..Wink Ik ga bidden dat ik em terug krijg... en anders even iets met de verzekering proberen te fixen..
16  Algemeen / Buitenland & Travel / Jaime verloren Katwijk... Gepost op: September 21, 2006, 16:30:55
Vanmiddag ben ik ter hoogte van Katwijk mijn North Jaime Pro M verloren.. De wind was een beetje aflandig en het werd vloed, dus hij is richting Noordwijk gedreven waarschijnlijk. Was ongeveer 200m uit de kust..
 
Kenmerken van het board:
- Het is de North Jaime M uit 2006.
- Wit deck, en Blauw getinte bodem.
- Aan de bovenzijde ter plaatse van de handel, zit een www.vanweeghel.nl sticker van circa 30cm.
- Aan de onderzijde zit deze zelfde sticker alleen deze is deels weg gesleten
- Aan de bodemzijde zit een grote groene N sticker van circa 50cm groot

Mocht je het board vinden neem dan ajb contact met mij op...

Tel: 0654767142
Mail:  edwin_schaap@hotmail.com
17  Algemeen / Buitenland & Travel / Jaime Pro verloren Katwijk Gepost op: September 21, 2006, 00:27:53
Vanmiddag ben ik ter hoogte van Katwijk mijn North Jaime Pro M verloren.. De wind was een beetje aflandig en het werd vloed, dus hij is richting Noordwijk gedreven waarschijnlijk. Was ongeveer 200m uit de kust..

Kenmerken van het board:
- Het is de North Jaime M uit 2006.
- Wit deck, en Blauw getinte bodem.
- Aan de bovenzijde ter plaatse van de handel, zit een www.vanweeghel.nl sticker van circa 30cm.
- Aan de onderzijde zit deze zelfde sticker alleen deze is deels weg gesleten
- Aan de bodemzijde zit een grote groene N sticker van circa 50cm groot

Mocht je het board vinden neem dan ajb contact met mij op...

 Tel: 0654767142
Mail:  edwin_schaap@hotmail.com
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: prototype rhino 2007 Gepost op: September 19, 2006, 03:41:04
Volgens mij is dit helemaal geen proto van de nieuwe rhino.. Is het niet de rebel...? En die ritsen zijn idd om het profiel te kunnen veranderen...
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Vegas '07 Gepost op: September 16, 2006, 22:51:12
Verschillen met de oude bar zijn..
- Einde van het depower koort zit geen balletje meer aan, maar een lustje
- Er zit andere grip op de bar, welke niet meer loslaat..
- De cleat is verbeterd, wat het doorschieten moet voorkomen..
- Er zit een verschuifbare stopper op het depowerkoort, zodat je de depower lengte snel kan veranderen
- En er zit een nieuw soort lijnen op de bar, welke tijdens het uitlopen niet meer in elkaar wikkelen, echt top werkt dit..
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuwe Nobiles Gepost op: September 16, 2006, 22:38:32
Tijdens de testdag van North zaterdag in Katwijk, hebben we ze misschien ook al..
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: NORTH REBEL 2007 Gepost op: September 16, 2006, 02:13:39
Als je op de rhino gaat wachten moet je nog wel even geduld hebben... Deze komt pas in maart ongeveer..
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / North testdag verplaatst Gepost op: September 16, 2006, 02:10:28
North testdag verplaatst...

Omdat de windvoorspellingen zwaar #$@#% zijn dit weekend, hebben wij besloten om de testdag te verplaatsen naar het weekend van 23 en 24 september.. In tegenstelling tot de eerdere aankondiging zal de testdag niet in Katwijk én Noordwijk plaatsvinden, maar beide dagen in Katwijk..
Nu maar bidden voor wat wind...



See you all...
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Vegas '07 Gepost op: September 15, 2006, 19:16:15
Ralph je vergeet de Nobile boards die waarschijnlijk ook komen...
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Info SS 2007 Gepost op: September 13, 2006, 16:12:50
Kweet niet maar dat is gewoon het 2006 model... http://www.hanglos.nl/asp/new/news.asp?newsid={D6E30C04-B4C4-4443-B5C5-CC63DAA386A6} Dit is de octain 2007..
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: wie wil mee??? Gepost op: September 13, 2006, 02:54:42
Weet iemand wat het leven daar ongeveer kost voor een maand... Met overnachtingen... Heb gehoord dat je voor een eurotje of 3 al aardig kan eten daar... Kan je van 20 euro per dag uitgaan ofzoiets..? Ik ben namelijk van plan om in februari te gaan, want dan is het hier nat koud en donker, dus dan zit ik liever ergens in de zon... Een ticket via qxxl kost 630euro incl taxx... Maar weet iemand de prijzen daar voor het leven, en de overnachtingen
Pagina's: [1] 2


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.