Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2
1  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Helaas heb ik geen tijd meer dus wie heeft er interesse in vacuumtafel Gepost op: Januari 24, 2008, 21:03:19
Beste Zelfbouwers.

Paar mensen hadden interesse maar zijn niet langsgekomen om te kijken. Tafel staat mij echt in de weg en ik wil er graag vanaf. Als je interesse hebt en je wilt hem daadwerkelijk op komen halen let dan niet op de genoemde prijs maar doe een goed bod.

Zoals gezegd kan ik de ruimte goed gebruiken en wil ik er graag vanaf. Maar om hem dan zomaar gratis weg te geven is ook weer iets teveel gevraagd dus vandaar.

2  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Helaas heb ik geen tijd meer dus wie heeft er interesse in vacuumtafel Gepost op: Oktober 04, 2007, 13:58:16
Ha die Leon,

Helaas is het op dit moment zo. Ik ben heel erg druk met andere dingen en wil mijn spaarzame vrije tijd het liefst op het water doorbrengen. Met veel liefde heb ik boardjes gebouwd maar nu staat die tafel alleen maar in de weg en wordt hij met name als opslagplaats gebruikt. Dan kan ik beter iemand anders er blij mee maken.

Ik hou jou projecten nog steeds goed in de gaten en absoluut mijn complimenten voor je nieuwste creaties. Als ik eerlijk ben zijn er weinig boardbouwers in Nederland te vinden die boardjes van zo'n hoog niveau kunnen maken. En dat allemaal op een zolderkamer!!!

Groetjes,
3  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Helaas heb ik geen tijd meer dus wie heeft er interesse in vacuumtafel Gepost op: Oktober 04, 2007, 01:05:44
Hierbij de foto's van de bovenplaat. Deze plaat is eenvoudig op het rockergedeelte (trespa) te plaatsen waardoor je ideaal werkoppervlka hebt. Daarnaast heb ik dit gedeelte uitgerust met shapegedeelte met behulp van een bovenfrees.
4  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Helaas heb ik geen tijd meer dus wie heeft er interesse in vacuumtafel Gepost op: Oktober 04, 2007, 01:00:31
Het gaat om het geheel en hier hoort dus allemaal bij:

- De houten balken als onder constructie
- Draadstangen met balkjes om de rocker en de trespaplaat in elke gewenste rocker in te stellen
- De trespaplaat is aan de bovenzijde voorzien van u-profielen waarover je een dikker vacuumfolie kunt spannen die meerdere keren te gebruiken is en ook een beter vacuum houdt.
- Daarnaast is trespaplaat voorzien van aanzuigopeningen waardoor je aan de onderzijde de vacuumpomp kunt aansluiten. Identiek aan systeem van LeonB. Ik heb zeer veel van zijn projecten geleerd en op mijn manier geprobeerd een goed systeem te maken.
- Nog niet geinstalleerd maar een losse verwarmingsunit van een waterbed. Deze heb ik wel liggen maar nog geen tijd gehad om deze onder de trespaplaat te installeren.
- Bovenop de Trespaplaat heb ik in dezelfde afmeting een tweede plaat waarop je je board kunt shapen. Dit is dus compleet met freesframe om het geheel netjes met een high speed frees te shapen.

Ik weet niet Prokiter waar jij al je spullen vandaan haalt en wat jij er voor betaald maar als ik alles bij elkaar op tel alleen qua materiaal denk ik niet dat het veel geld is?

Ik zal apart nog even een foto plaatsen van het freesgedeelte
5  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Helaas heb ik geen tijd meer dus wie heeft er interesse in vacuumtafel Gepost op: Oktober 03, 2007, 15:25:38
Ik heb wel een pomp staan maar dieheeft zijn beste tijd gehad. Was van plan om een systeem te bouwen compleet met buffervat maar daar ben ik nooit aan toegekomen. Buffervat heb ik wel staan uit compleet RVS maar nooit gebruikt.

@ horstie: Als je interesse hebt kunnen wij een keer een afspraak maken zodat je hem kunt bekijken. Ik kan je ook eerst nog wat meer foto's sturen per e-mail dus laat maar weten waar je voorkeur naar uit gaat.
6  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Helaas heb ik geen tijd meer dus wie heeft er interesse in vacuumtafel Gepost op: Oktober 03, 2007, 14:02:31
De afgelopen jaren heb ik een aantal leuke boardje zelf gemaakt maar helaas kom ik door tijdgebrek hier niet meer aan toe. Nu weet ik dat er veel fanatieke zelfbouwers in Nederland te vinden zijn dus wie kan ik blijmaken met een mooie rockertafel/ vacuumtafel.

Tafel is voorzien van twee bladen: 1 blad van trespa voor het compleet vacuum afsluiten van het board en 1 normaal blad voor de overige werkzaamheden zoals schuren etc. Natuurlijk is rocker vrij in te stellen zoals je op de foto kunt zien. De trespaplaat vacuumplaat heb ik later aangepast met een u-profiel om het geheel nog beter onder vacuum te krijgen.

Zoals je waarschijnlijk wel weet is trespa met name behoorlijk prijzig dus k vraag voor de complete tafel 200 Euro.

Als je interesse hebt en meer foto's wilt zien laat het dan maar even weten.

7  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Blank DD over autolak???? Gepost op: Augustus 15, 2006, 17:34:12
@adrenalin: je moet het zelf even proberen. Officieel gaat het niet maar het zou ook niet werken met een sticker!!! Ik heb echter een sticker op mijn board geplakt en daarna met blanke DD-lak het geheel afgewerkt. De sticker zit echt super onder de lak en er is helemaal niks mee gebeurd. Vooraf heb ik het wel met een proefstukje uitgeprobeerd dus je weet het niet. Misschien werkt het wel.
8  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Sneak preview!! Gepost op: Juli 21, 2006, 14:52:06
Hey Joost,

Ik ken het probleem!! Bij mij zet er ook een beetje Epoxy op de L-Sim. Uiteindelijk gehele onderkant geschuurd en voorzien van een laag DD-Lak. Dure oplossing maar wel een mooie.
9  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: wordt het nog wat vandaag op SHout. Gepost op: Mei 23, 2006, 01:14:07
Frank, Frank, Frank,

Ik heb je ongeveer 15 jaar niet gezien maar je bent dus voor geen steek veranderd. Als je ook al zo lang bij dezelfde vrouw bent dan wordt je misschien iets te makkelijk hierin. Geen goede beurt vandaag.

Feliciteer Jolanda maar van mij.
10  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Maandag 22 mei.. Gepost op: Mei 23, 2006, 01:11:35
Ha die Frank,

Kon het vandaag toch niet laten en ben je gaan kiten. Barry en ik hebben heel erg lang getwijfeld maar zijn uiteindelijk toch maar niet gegaan. Als ik je verhaal zo lees hebben wij de juiste beslissing genomen. Morgenavond na het werk is het misschien beter?
11  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Geen goede hechting? Gepost op: Mei 17, 2006, 14:40:30
DE SPLEENE IS GERED!!

Met behulp van een heel klein boortje gaatjes gemaakt in het laminaat. Daarna met een injectienaald epoxy onder het laminaat gespoten en alles strak vastgezet en laten drogen. Het dek is helemaal strak en vast.

@ elevation: tip van lossingswas werkt niet helemaal goed. Aangeziet het laminaat best wel poreus is komt er als er druk op wordt gezet epoxy van de kern door het laminaat heen. Dit geeft samen met de lossingwas die in de kleine gaatjes zit een beetje troep. Maar het resultaat is goed en daar ging het om.

@Leonb: Dat van die kosten daar was ik al een beetje bang voor. Het blijft inderdaad een hobby. Ik schrijf niet zo vaak maar lees wel veel. De Spleene is gemaakt met behulp van een aangepast tafel en vijverfolie. Ik heb een u-profiel op de tafel gemaakt, helemaal afgekit met siliconen en dit werkt echt super. Het pompje heeft het 10 uur zwaar te verduren gehad aangezien ik nog geen aan/uit regeling heb.
12  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: EK PBT 1 Gepost op: Mei 17, 2006, 14:32:52
Hey Bart,

Ziet er super uit en ben erg benieuw hoe zo'n exctreme concaaf werkelijk vaart. Erg leuk om met PBT gewoon je eigen lay-out te bedenken en ook echt op je board te kunnen krijgen.


Tot nu toe heb ik alleen nog maar ervaring met L-Sim als afwerklaag. Wat zijn de verschillen t.o.v. het verwerken van PBT en wat bedoel je precies met: PBT krijgt alvast een laagje 100 grams weefsel mee met peel ply?
13  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: "Wanneer de volgende lading PBT???" Gepost op: Mei 16, 2006, 13:57:20
Hebben jullie er 5 nodig om in 1 keer te bestellen of het liefst nog meer? De prijzen zakken vrij snel bij meerdere boardjes.

Na boardjes met L-Sim wil ik dit ook wel een keer proberen maar ik heb nog geen ontwerp niks. Laat mij even weten wanneer jullie willen bestellen en of het mogelijk is dat ik mee kan doen en voor wat dan de kosten zijn?

14  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Geen goede hechting? Gepost op: Mei 16, 2006, 13:52:28
Hey Leon,

Ik hoop het ook niet!. Gisteravond de apotheek bezocht en een injectienaald gekocht. Heel klein gaatje geboord in het laminaat en helemaat volgespoten met epoxy in de "normale" mengverhouding. Peelply eroverheen en met planken en lijmklemmen alles vastgezet. De plekken zijn niet zo heel groot dus ik zag vacuum voor zulke kleine stukjes niet zo zitten. Ik ben benieuwd hoe het eruit ziet vanavond maar het moet wel goedkomen. De L-Sim aan de onderkant zit echt muurvast en waarom deze plekjes geen goede hechting hebben gegeven weet ik niet.

Hoe is het trouwens met je pers? Al operationeel of toch iets te ambitieus voor een zolder?
15  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Geen goede hechting? Gepost op: Mei 15, 2006, 16:03:55
Dat is goed te horen.

Gebruiken jullie hiervoor alleen epoxy of een mengsel van epoxy met glasbubbles? Als het alleen epoxy is, is het dan verstandig om iets meer harder te gebruiken dan de verhouding 1 deel epxoy en 0.5 delen harder?

Ik heb lossingswas liggen dus dat moet goed komen en is inderdaad een hele goede tip.

Thanks voor jullie input.
16  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Geen goede hechting? Gepost op: Mei 15, 2006, 15:28:30
Het gaat dus om een SUPER lichtweerboard: een Spleene. De onderkant is met L-sim gedaan en zit er supperstrak en vast op. Wat er op het dek verkeerd is gegaan is mij totaal onduidelijk. Hier heb ik 3 lagen gelamineerd zonder L-Sim. Natuurlijk zal de sterkte hierdoor worden aangepast maar het is een board om erbij te hebben voor de zomerse dagen met weinig wind. Mijn eisen zijn hiervoor minder hoog dus ik wil hem wel gewoon afmaken maar wil wel proberen het laminaat vast te krijgen op de kern.
17  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Geen goede hechting? Gepost op: Mei 15, 2006, 13:57:31
Afgelopen zaterdag weer een board gelamineerd en onder vacuum gezet. Gisterochtend vol goede moed naar beneden en het resultaat is lekker strak alleen ....... nu zie ik op 2 plaatsen dat het laminaat niet goed heeft gehecht op de corecell. Als ik het board iets buig dan ontstaat er een bobbel op die plek. Wie heeft hier een goede oplossing voor?

Mijn idee is om met een injectienaald door het lamniaat te prikken en dan epoxy met een beetje glasbubbles erdoor te spuiten en daarna met klemmen het geheel laten harden.

Is dit een goede oplossing of heeft iemand een beter idee?
18  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Zijn er geinteresseerde voor vacuum-zuig-rubber-lap-mat (voor erbovenop, dus) Gepost op: April 07, 2006, 18:51:05
Wouterb, Ik heb ook interesse in zo'n rubberen mat. Als ik zie hoe Leonb er meer werkt dan moet dit super zijn dus graag voor mij ook een stuk. mijn tafel is echter wat groter 170 x 70 cm. Hoe kom je dan uit met de strekkende meters?
19  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: nieuw project ZL-0106 af Gepost op: December 14, 2005, 16:02:37
Ziet er super uit j2. Dat van die siderails is een goed idee. Dus L-Sim aan beide kanten over de woodcore kern laten lopen en dan dit gedeelte later opvullen?

Heb je de L-Sim meegelamineerd? met andere woorden de Carbon stringers op de woodcore gelamineerd en daarover meteen L-Sim met epoxy en dit geheel onder vacuum? Of heb je de L-Sim er later opgelijmd? Mijn hechting was niet 100% procent op het board vandaar mijn vragen.
20  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Jaime Pro M Gepost op: December 14, 2005, 15:56:14
GjT: Originele board heeft GEEN concaaf. Onderkant is zo vlak als het maar kan.
21  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Jaime Pro M Gepost op: December 13, 2005, 23:06:07
Dat klopt Leon. De rocker is zoals boven beschreven. Ik heb inmiddels namelijk ook een Jaime Pro M nagemeten en alleen de breedte van het board is anders. De lengte is precies gelijk en de rocker verloopt precies hetzelfde als bij de L.
22  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: advies voor een nieuw project Gepost op: December 01, 2005, 16:46:54
Dat ziet er inderdaad erg strak uit. Mijn glas liep ook over de Forexranden heen. Ik moet helaas toegeven dat ik de randen wel met de decouperzaag er heb afgezaagd. Zoals Elevation al aangeeft is dit ook niet echt goed voor de hechting.

@Adrenalin: jij hebt eerst de onder- en bovenkant gelamineerd en laten drogen. Toen dit helemaal droog was heb je de L-Sim er pas opgelijmd? Dat is ook een goed alternatief. Ik had de methode van de LeonB afgekeken voor zijn Woodster dus alles in 1 keer gelamineerd.

Voor de afwerking van de Forexranden heb ik gekozen om ze wel recht te schuren maar te voorzien van een blanke DD-laklaag.

Even een totaal andere vraag over L-Sim: de maten die verkocht worden zijn nogal ongunstig voor kitebaord (78 x 255 cm). Weet iemand of er nog andere maten verkrijgbaar zijn?
23  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: advies voor een nieuw project Gepost op: December 01, 2005, 16:00:24
Dit is interessant. Ik heb de Forex randen met Epoxy en Glas bubbles vastgelijmd aan de Corecell kern. Dit zit werkelijk supervast. Echter bij het lamineren van de onderzijde heeft de L-Sim nite 100% gehecht. De volgende stappen heb ik genomen: schuimkern met Forex randen geschuurd en ontvet met dd-ontvetter, schuimkern met Forexranden geimpregneerd met Epoxy-Glas Ubbles mengsel, ca. 30 minuten laten drogen en daarna bewapining gelamineerd. 1 laag UD en 1 laag keper met epoxyhars. De epoxyhars redelijk ruim erop gedaan en daarna de
L-Sim er bovenop. L-Sim ook eerst ontvet. Dit geheel onder vacuum 10 uur laten drogen in de rockertafel. 95% zit vast als een huis alleen op sommige plekken is er geen goede hechting van het geheel op de Forex. Dit is opgelost door deze randen open te trekken en vol te storten met expoy-glas bubbles.

Nu lees ik dat Adrenalin eerst op beide kanten de weefsels lamineert, laat drogen en daarna
L-Sim erop lijmt. Heb je de L-Sim gelijmd met epoxy-glas bubbles of alleen epoxy en daarna weer vacuum? Zit de L-Sim overal goed vast op de Forex?

Na een tip van LeonB heb ik de siderails van PU Giethars gemaakt. Gewoon een lange Aluminium U-strip van 1 cm breed en 2 cm diep. Hierin giet ik een rechte rail van ca 1,5 m. Na harding is deze nog steeds super buigzaam en makkelijk om je outline te duwen. Met behulp van wat lijmklemmen, wat houtblokken en epoxy-glas bubbles mengsel is dit perfect aan de corecell te lijmen. Daarnaast is de hechting van de bewapening en de L-Sim echt vele malen beter. Het is veel makkelijker te schuren dan Forex, in veel kleuren te maken en goed stootvast.
24  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Wat is DD-Lak bestendig? Gepost op: November 28, 2005, 16:45:24
Ik heb mijn eerste board af en wil nog wat prints op het dek aanbrengen voordat ik met blanke DD-lak het geheel helemaal klaar heb. Wie heeft ervaringen hiermee en op welke manier kan ik dit het beste aanpakken?

- stickers laten maken en dan DD-lak erover? (is prijzig)
- gewoon printen op papier kan dat ook en daaran DD-lak erover? (welk papier en hoe printen?)
- verf met spuitbus aanbrengen en daarna DD-lak?
- Prints a la j2 en daarna DD-lak of werkt dit alleen met een laag  glas?

Alvast bedankt voor de hulp.
25  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Formica boardje lamineren Gepost op: November 28, 2005, 15:51:15
Check je randen svp goed JT. Ik heb net een boardje gemaakt met een L-Sim bodem en ook daar was de hechting tussen Forex en de L-Sim erg slecht. Na goede inspectie heb ik hele stukken opnieuw op kunnen vullen met Epoxy. Resultaat is redelijk maar wel dicht. Doordat je de plaat wat ruimte moet geven om goenoeg Epoxy ertussen te krijgen zie je deze rand lichtelijk terug in het oppervlak. Van Leonb de tip gekregen om de sidewalls van PU giethars te maken en dat werkt echt super. Is goedkoper, veel makkelijker in de juiste vorm te gieten, percet te bewerken en de hechting is ook nog eens vele malen beter. Misschien een goed alternatief voor de volgende?
Pagina's: [1] 2


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.