Bijna ongelukken op de kant bij oplaten Kite !!!!!

Davidoff
Gast
Antwoord #25 Augustus 10, 2008, 18:37:56
edit2Rapporteer  
laatst nog iemand met een unhooked 16m2 naish raven bij 5 bft.
en een loopende evo over de dijk.

komt allemaal best af!

michiel v geel

Berichten: 3127
Antwoord #26 Augustus 10, 2008, 18:42:06
edit2Rapporteer  
ja maar beginners kunnen niet tellen he. die zie 2 ook als 10 en dan hangt ie in de powerzone
kitesurf kevin

Berichten: 55
Antwoord #27 Augustus 10, 2008, 20:07:09
edit2Rapporteer  
vandaag zag ik het ook nog genoeg gebeuren er lande een kite op mijn moeders auto en er zat er nog een in de boom vast sommige raakten verstrikt in elkaar

ik had mazzel het was gewoon een invasie in schellinkhout ik heb een keer over een andere kitesurfer gesprongen
(over de kite met strakke lijnen)

mss heeft iemand me vandaag nog wel gezien (heeft u foto's mail me ff kevinhofhuis@hotmail.com )
dimoss
Gast
Antwoord #28 Augustus 10, 2008, 20:23:18
edit2Rapporteer  
het was een puinhoop vandaag op schellinkhout kiters in de war ,een duitser met een snee in haar arm ( windsurfer ) kite in de boom , op een auto tegen de dijk .
niet alleen beginners maken er een puinzooi van ook de mensen die het langer doen , springen zonder te kijken over elkaar heen , als je erwat van zegt krijg je een hoop ziektes naar je hoofd toe , nee kiters het gaat lekker zo .
buurtbewoners aan de dijk liepen ook al te klagen omdat de auto's op de voor buurtbewoners bestemde vakken stonden , nog even en kiten is hier ook over , na enkhuizen een totaal verbod ( 2009 )schellinkhout ook ??

we zien het wel , maar het hoeft niet zover te komen .
Matjas the scissor-kid

Berichten: 3460
Antwoord #29 Augustus 10, 2008, 21:04:16
edit2Rapporteer  
Was het niet overal een puinhoop vandaag...??

Ik heb langs de kant gekeken op horst..maar het was rete druk terwijl de wind niet echt begginners wind was..(van 4 naar 7 vlagen ofzo)

Hoeveel mesnen niet achterlijke fouten maken...

- laten ze met ze 2en tegelijk de kite op..maar de achterste *vanaf de wind* gaat eerst dus die vliegt ze buurman binnen.

- Mensen die totaal niet opletten kites bij andere mensen op de kop landen

- met een veel te grote bow kite het water opstappen. Ja hij heeft toch 100% depower...

Ik heb igg genoeg kites verrot zien gaan...het was een puin hoop...

Misschien is een kite bekwaam heid cursus helemaal geen slecht plan een soort examen  Undecided
Idefixe

Berichten: 8241
Antwoord #30 Augustus 10, 2008, 22:20:18
edit2Rapporteer  
Mirns was druk, gezellig druk. Er werden bijna geen vliegers op het land gestart. Lessers zaten achterin ( in de kitesurfzone EN op een veilige plek) af en toe een enkeling buiten de zone. Weinig tot geen geklooi voor de kant. Niemand in het natuurgebied en vanuit het "toeschouwers gedeelte " knalden de oooohh's en aaaahh's / Wauws en whoopies bijna net zo hard de lucht in als de meeste kiters. Helemaal een topdag dus  YeSS  YeSS  YeSS
Lenny98

Geen avatar

Berichten: 1
Antwoord #31 Augustus 10, 2008, 22:24:26
edit2Rapporteer  
Vanavond was het bijna afgelopen!! Einde van de dag nog even het water op bij Zandvoort....
Ik dacht dat het nog wel kon met mijn gedepowerde 8m2 Cabarete Beast. Bij het oplaten werd ik direct gelanceerd. Vervolgens probeerde ik de kite onder controle te krijgen wat resulteerde in wederom een lancering van 3meter. Bij de volgende landing schoot mijn chickenloop los van mijn harnas (ondanks de wel bevestigde stopper) en schoot volledig gepowerd 6 meter de lucht in richting de duinen. Inmiddels wilde ik wel min safety trekken maar op die hoogte is dat ook niet verstandig. Gelukkig kwamen er twee gasten van de O´Neill strandtent aanrennen en konden me aan de grond houden. Zo kreeg ik de chickenloop vast en de kite weer onder controle! Gasten onwijs respect voor jullie en dank voor de snelle reactie.

Ik heb inmiddels al twee jaar ervaring en met zware omstadigheden gekite maar dit heb ik nog nooit meegmaakt! Heb er in ieder geval mijn grenzen weer wat beter leren kennen en geleerd dat je altijd scherp moet zijn bij zwaardere weersomstandigheden.

Gasten van O´Neill dank!
Sandro

Berichten: 99
Antwoord #32 Augustus 11, 2008, 00:19:15
edit2Rapporteer  
Ff uit mijn andere topic gekopieerd.Foto van zondagmiddag@SChellinkhout.

Cryingwolf

Berichten: 25
Antwoord #33 Augustus 11, 2008, 00:31:57
edit2Rapporteer  
 NKV Regiovertegenwoordiger   van Mirns of iemand die zich hiervoor uitgeeft, houdt de boel goed in de gaten, mocht er iemand door schieten richting het vogelgebied dan  ListenToMe hij ze terug.
Echter als het zo druk is als vandaag en dat er een file staat  Joepie Joepie Joepie Joepie om, om beurt je kite op te laten cq te landen, is het  ThumpDown ThumpDown NOT DONE  Angry om als "het voorbeeld" iedere keer het trechtertje in en uit te varen. Ik wil alleen  InLove met mijn vrouw en ECHT NIET met jou.

Mirns was vandaag een voorbeeld; hééééééél vééééél Kiters, zonder rare voorvallen en BERE gezellig
ListenToMe Joepie Joepie Joepie Joepie YeSS YeSS YeSS
Roni-Size

Berichten: 284
Antwoord #34 Augustus 11, 2008, 13:43:47
edit2Rapporteer  
Gisteravond na een lange dag op het water.. zagen we een trauma heli vliegen naar de Brouwersdam... op de terugweg even polshoogte genomen.
Bleek een kiter te zijn die op het zand aan het spelen was en gellift en heel hard op zijn hoofd terrecht kwam...(waarschijnlijk en power kiter).
Twee ambulances waren met hem bezig en zag hem in de heli afgevoerd worden.
Omstanders vertelde dat het erg slecht ging bloed uit zijn oren en helemaal van de wereld.
Iemand hier iets over vernomen ???
DM2008

Berichten: 913
Antwoord #35 Augustus 11, 2008, 15:52:44
edit2Rapporteer  
Was gister ook op Schellinkhout, ben rond 1030 aan de trektocht door het water begonnen om met m'n 10 (op laatste knoopje, voorzichtig) te kunnen oefenen. Was druk, en naarmate de regen ophield, werd steeds drukker. Toch leuk als je commentaar krijgt van de kiter (hé je moet je kite wat lager houden!), die blijkbaar niet ziet dat aan de andere kant een windsurfer benedenwinds langskomt.

Nou ja, zo goed mogelijk geprobeerd om de mede-watersporters niet al te veel in de weg te zitten. En lekker gekite, weer progressie geboekt Grin  Joepie! Zal misschien niet altijd de meest gecontroleerde indruk hebben gemaakt, maar dat viel best mee hoor! En ik heb nog om me heen kunnen kijken loser.


Snap alleen niet waarom een zekere helmbewoner alleen maar vlak voor de zwem-afzetting heen en weer ging, en al die -zeker mooie!- sprongen precies daar moest doen. Het hield het op- en afgaan nogal tegen....


Na het landen zag ik pas die kite in de boom. 't Is wel een kleine spot idd, geen kans op wat meer te water mogelijkheden verderop langs de kant?
Haring High Richardt

Berichten: 9341
Antwoord #36 Augustus 11, 2008, 23:47:31
edit2Rapporteer  
Citaat
Dus mensen blijf scherp en let op elkaar, houd de sport positief in het nieuws. Dus vermijd ongelukken
En Zo Is Dat !!!!!!  ListenToMe ThumpsUp
Nippel

Geen avatar

Berichten: 1
Antwoord #37 Augustus 12, 2008, 11:04:15
edit2Rapporteer  
Gisteravond na een lange dag op het water.. zagen we een trauma heli vliegen naar de Brouwersdam... op de terugweg even polshoogte genomen.
Bleek een kiter te zijn die op het zand aan het spelen was en gellift en heel hard op zijn hoofd terrecht kwam...(waarschijnlijk en power kiter).
Twee ambulances waren met hem bezig en zag hem in de heli afgevoerd worden.
Omstanders vertelde dat het erg slecht ging bloed uit zijn oren en helemaal van de wereld.
Iemand hier iets over vernomen ???

Dit was de vriend van de zoon van mijn baas (ja heb je em?). Hij heeft een hersenfractuur opgelopen, meer weet ik ook nog niet, iemand anders misschien?
Haring High Richardt

Berichten: 9341
Antwoord #38 Augustus 13, 2008, 20:23:48
edit2Rapporteer  
Citaat
Hij heeft een hersenfractuur opgelopen
Sterkte
lowietje

Berichten: 644
Logs: 0 | 4 uur
Antwoord #39 Augustus 13, 2008, 20:52:20
edit2Rapporteer  
hey trunkie, als net beginner af kan ik je vertellen dat het met kleine 15 knopen ontzettend veel meer aankloten is dan met een normaal windje van 18 tot 20 knopen. met minder dan 15, weet je vast, reageert je kite toch heel anders in de wind, minder stabiel etc. vind het dus niet zon goed idee, maar een mooie kracht 4 is prima lijkt mij. wou ik ff kwijt


Hij gaat lekker!!!
Wat je eerder aangaf Richard: ik denk dat men echt niet weet waar ze mee bezig zijn. Met de depower van tegenwoordig ga je niet niet echt zo snel achteraan zoals met de kites van een jaar of 4 terug, je moet het dus goed verkloten om er achteraan te gaan. Op deze manier lijkt het echt een kwestie van tijd totdat er slachtoffers vallen.

Zou de sport door de huidige kites té toegankelijk worden voor jan-en-alleman? Je zou het haast gaan denken!

Met de wind van vandaag (+20 knopen) horen er eigenlijk helemaal geen beginners/lessers op/bij het water te staan. Laat ze eerst maar oefenen met <15 knopen! Dan is alles niet zo heftig en blijft iedereen heel...

lowietje

Berichten: 644
Logs: 0 | 4 uur
Antwoord #40 Augustus 13, 2008, 20:53:55
edit2Rapporteer  
en sterkte idd, jeetje, tis en bijft gevaarlijke sport. h

Citaat
Hij heeft een hersenfractuur opgelopen
Sterkte
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.