Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Katwijk : Kitesurfer in de problemen Gepost op: Augustus 05, 2009, 17:13:20
Ik denk dat je wel anders piept als je zelf in de problemen bent geweest.

Dat je je eraan irriteert, dat doe je helemaal zelf. Er bestaat zoiets als een afstandbediening waarmee je kunt zappen en een muis om door te klikken.
Wees blij dat er een reddingsbrigade is...
Let it go!!

2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Beste spullen voor beginner Gepost op: Mei 25, 2009, 16:32:55
Nog een advies: als je les hebt genomen en je hebt spullen gekocht, is het daarna ook aan te raden om nog een uurtje les te nemen bij je kiteschool, met je eigen spullen. Zij kunnen je dan specifieker voor jouw spullen uitleggen hoe alles werkt en je kunt er dan onder toezicht mee gaan oefenen.

Succes en vooral veel plezier!
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: kruisband gerekt Gepost op: Mei 22, 2009, 14:57:59
Ik heb in oktober een blessure aan de binnenband van mijn knie gehad. Ben veel op het strand gaan lopen/hardlopen en op een verhoging springen om bovenbeenspieren te versterken. In december kon ik weer op wintersport en nu ben ik weer volop aan het kiten, nergens last meer van.
Heb wel fysio gehad maar oefeningen kun je zelf heel goed doen.
En hardlopen op het zand is ook goed voor enkel/knie en andere beenspieren.

Een brace zou ik afraden omdat dit niet bevorderlijk is voor de stabiliteit van je spieren en gewrichten. Alleen als er echt grote schade zou zijn geweest en je wil voorkomen dat je een bepaalde uiterste stand in je gewricht per ongeluk krijgt, kun je een brace nemen.

Succes! Marja
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Lang leve de KNRM! Gepost op: Maart 30, 2009, 08:41:05
Deze week 2 berichten op onze regionale Westlandse nieuwssite www.wos.nl:

KNRM Hoek van Holland redt surfer
De hulpdiensten zijn vrijdagmiddag bij Hoek van Holland bezig geweest met zoeken naar een surfer die te ver de zee op was gegaan. Ook werd een helikopter ingezet bij de speurtocht naar de surfer.

De man werd uiteindelijk door de KNRM opgepikt, levend en wel. Hij was licht onderkoeld en vooral erg geschrokken.

De 24-jarige Duitser verklaarde dat hij voor de Maasvlakte aan het surfen was toen hij werd gegrepen door de wind en de stroom. Het lukte hem niet om terug te zwemmen over de drie meter hoge golven.

Volgens de KNRM kon hij net op tijd gered worden, omdat hij vlakbij te pletter had kunnen slaan tegen de basaltblokken.
 

en:

Grote reddingsactie voor kitesurfers
De KNRM in Hoek van Holland is zondagmiddag in actie geKomen. Voor het Maasvlaktestrand zouden 3 kite-surfers in problemen zijn door de wegvallende wind.

De KNRM reddingboot Jeanine Parqui ging om 12.30 uur de Berghaven uit naar de locatie waar de surfers zich moeten bevinden. Onderweg werden inlichtingen ingewonnen bij de kustwacht; een surfer was al aan de wal en twee anderen waren nog te water tussen de Hinderplaat en het strand.

De traumahelikopter was al opgeroepen vanwege mogelijke onderkoeling bij de surfers, De surfers die uit het water werden gehaald, werden ter plaatse nagekeken door de arts van de traumaheli. Zij bleken allen in redelijk goede conditie.


Goed werk, mannen van de KNRM!  ThumpsUp
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Oorlogswond... opgelopen in de hitte van de strijd Gepost op: Oktober 28, 2008, 12:17:25
Het laatste nieuws:
De mri-scan wees uit dat er niets gescheurd is, alleen zwaar overrekt. Ik kan dus weer rustig aan beginnen met werken en bewegen.
Mijn streven is om te kunnen snowboarden in de kerstvakantie en dan in het voorjaar weer het water op te gaan.

Bedankt voor jullie steunbetuigingen, dat heeft zeker bijgedragen aan het herstel!!

Grtz, Marja
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: windhozen!! Gepost op: Oktober 20, 2008, 14:35:04
Thanks, wist ff niet hoe ik het plaatje erin moest krijgen...
Blond en vrouw, hè!
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: windhozen!! Gepost op: Oktober 20, 2008, 08:52:34
Van Wikipedia:

Een waterhoos is een klein trechtervormig slurfje veroorzaakt door snel draaiende luchtbewegingen. Waterhozen zijn in Nederland soms onder de wolken zichtbaar boven de Noordzee, de Waddenzee en het IJsselmeer. Als zo'n slurf het wateroppervlak raakt en water opzuigt, wordt dit verschijnsel een waterhoos genoemd. Een waterhoos is doorgaans een betrekkelijk onschuldige vorm van een windhoos. Boven land verliest de hoos meestal zijn kracht. Alleen in zeldzame gevallen behoudt de waterhoos voldoende kracht langs de kust om ongelukken te veroorzaken en schade aan te richten.

Waterhozen komen vooral in de tweede helft van de zomer en het najaar voor, wanneer het relatief warme zeewater de vorming van buien bevordert. Die buien ontstaan vooral in koude uit de poolstreken afkomstige lucht waarbij grote temperatuurverschillen optreden tussen het zeewater en de lucht daarboven. Jaarlijks worden voor de Nederlandse kust en boven het IJsselmeer een tiental waterhozen gezien. Waarschijnlijk komen er in werkelijkheid meer voor, maar niet alle hozen worden opgemerkt. Op 17 augustus 1953 zijn boven het IJsselmeer in anderhalf uur tijd 18 waterhozen waargenomen.


Waarschuwing
Vooral wie zich op het water bevindt, moet bedacht zijn op waterhozen. Het windveld is in de regel veel minder sterk dan bij windhozen, maar sterk genoeg om voorzichtigheid in acht te nemen. Meer algemeen: watersporters doen er verstandig aan om, wanneer een flinke bui in aantocht is, zo snel mogelijk de kant op te zoeken en het water te verlaten. Afgezien van hozen gaan zware buien vaak vergezeld van windstoten en onweer.

Staat ook nog een mooi plaatje bij van een waterhoos in Florida: http://nl.wikipedia.org/wiki/Waterhoos
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Oorlogswond... opgelopen in de hitte van de strijd Gepost op: Oktober 15, 2008, 09:00:48
Zo, dit bezoek aan het diagnostisch centrum was echt een verademing. De orthopeed deed alleen de functietests waarvan hij doorhad dat ze mij niet onnodig veel pijn deden, terwijl de dokter in het ziekenhuis gewoon alles testte wat heel veel pijn deed.
Volgende week woensdag krijg ik een mri-scan omdat de orthopeed vermoedt dat ik een gescheurd ligament aan de binnenkant en misschien ook een gescheurde meniscus heb.

Als jullie een keer iets mankeren, wat ik niet hoop natuurlijk, probeer dan direct een verwijzing naar een instantie als Annatommie te krijgen, zie www.annatommie.nl. Zij zijn echt gespecialiseerd in blessures aan het bewegingsapparaat en hebben alle apparatuur in huis. En het wordt ook nog vergoed door de verzekering.

Tot nader bericht hou ik me voorlopig even rustig...
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Oorlogswond... opgelopen in de hitte van de strijd Gepost op: Oktober 14, 2008, 12:18:28
Nieuws uit de ziekenboeg: gisteren mocht ik terug naar de traumapoli, er zouden dan nieuwe foto's gemaakt worden omdat de zwelling dan weg zou zijn.
Nou dat liep even anders dan gedacht, ik werd met een maand rust weer naar huis gestuurd. Ik heb er nog op aangedrongen om foto's of een mri-scan te laten maken, maar dat ging niet door. De dokter zei letterlijk: als je een profvoetballer was geweest, dan had je al op de operatietafel gelegen maar je mag over een maand terugkomen. Ik zei nog dat ik zelfstandig ondernemer ben en geen inkomen heb op dit moment, maar het mocht niet baten. ThumpDown
Toen ik thuis kwam dacht ik: dat laat ik natuurlijk niet gebeuren! Ik wist niet eens of ik wel of niet mocht bewegen omdat niet eens gekeken werd of er iets gescheurd was!
Ik heb een paar telefoontjes gepleegd en nu mag ik vanmiddag al voor een second opinion naar een diagnostisch centrum. Dus hopelijk wordt daar wel een mri-scan gemaakt en weet ik meer. Waarschijnlijk is er iets gescheurd in mijn meniscus of binnenband, dat vermoedt de chiropractor omdat mijn knie nu zonder zwelling ineens wel instabiel wordt.

Tot nader bericht!
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Oorlogswond... opgelopen in de hitte van de strijd Gepost op: Oktober 07, 2008, 09:09:45
Inderdaad, ben een vrouw! En ook nog blond, daar zitten er ook een paar van bij onder jullie heren zie ik  Grin

Bedankt voor jullie medeleven, ik kan het gebruiken.
In alle jaren dat ik sport (voetbal, snowboarden, skiën, kiten) nog nooit iets serieus met m'n knie gehad. Rust is wel goed, maar ik ben nu weer bezig om het te bewegen. Word gek van dat stilzitten en het wordt alleen maar stijver. Ik ben zelf massagetherapeut en heb geleerd dat je spieren en banden zich vormen naar de functie die je ervan vraagt. Dus als ik stil blijf zitten dan "verschrompelt" alles en duurt het nog langer. Ik weet alleen nog niet of er iets gescheurd is. Hopelijk maandag meer nieuws.

Ik hou jullie op de hoogte!

Grtz, Marja
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Oorlogswond... opgelopen in de hitte van de strijd Gepost op: Oktober 06, 2008, 17:44:22
Afgelopen zaterdag: lekker aan het varen, niet teveel wind wel wat hoge golven dus lastig af en toe. Ik vaar richting de kust, ineens raak ik overpowered, ik trek op tijd mijn depower maar het was al te laat. Ik probeer mezelf af te remmen met mijn board, maar mijn voet schiet uit mijn binding. Vervolgens slaat mijn been naar buiten en beland ik met mijn knie keihard tegen mijn board. Ik voel alles rekken wat er te rekken valt en denk meteen: dat is mis. Weleens meegemaakt??

Als ik mezelf naar de kant laat trekken door mijn kite, en ik vaste grond/zand onder mijn voeten voel denk ik dat het wel gaat, ik kan nog lopen. Zelfs nog rennen om iemand te redden die in nood is. Maar als ik later thuis kom en ik ga even liggen, na een uurtje is mijn knie volledig stijf. 's Nachts verga ik van de pijn. Toch maar even naar de huisartsenpost. De dokter stuurt me door naar het ziekenhuis waar ik de hele middag zoet ben met wachten, foto's maken en weer wachten. Gelukkig niks gebroken! Maar verder kunnen ze nog niks zeggen want de zwelling is te groot dus ze moeten over een week weer kijken.

Ik heb mezelf maar voorgenomen om de komende twee maanden even niet te kiten. In december een weekje wintersport net geboekt, dus lijkt me wel lekker als dat door kan gaan!

Zo, dit moest ik ff kwijt, in 3 jaar kiten toch een keer iets naars meegemaakt helaas...
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Vrijdag Kevin en Jalou bij Jensen!!!! Gepost op: Mei 19, 2008, 19:19:55
Zou dit misschien zijn omdat iemand de uitzending van P&W als tip had ingezonden naar Jensen??

...
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: lid worden surfclub nodig? Gepost op: Mei 10, 2008, 03:49:10
Er is in 's-Gravenzande wel een kitezone toegewezen in principe alleen aan de leden van Northseasurfing. Als je geen lid bent, is het wel fijn om je even bij de club te melden. Als er iets vervelends gebeurt, weten ze wie je bent. Er zit natuurlijk altijd een risico in dat de surfclub anders z'n spot kwijtraakt.
Let op de strekdammen in 's-Gravenzande! Door de stroming en de strekdammen die regelmatig net onder water liggen, is het een lastige spot voor beginners.
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kevin Langeree vandaag (7/5) in Pauw en Witteman Gepost op: Mei 09, 2008, 18:50:54
Als jullie nou allemaal net als ik een berichtje plaatsen bij de tiplijn van Jensen over dit interview, dan wordt Kevin daar misschien ook nog uitgenodigd en kan hij relaxed vertellen over zijn passie...



www.rtl.nl/shows/jensen/tiplijn



15  Algemeen / Trefpunt / Re: Pas op vogelgebied in Mirns Gepost op: Mei 02, 2008, 14:06:58
Mijn vriend en ik waren ook voor het eerst op Mirns, we vonden het een superplek! Voor ons was het wel duidelijk met dat ene bordje (en de hoeveelheid vogels in het water) dat er een vogelgebied ligt. Maar verder is het niet duidelijk aangegeven.

Gisteren zijn we ook nog een paar uurtjes geweest en toen kwam er iemand naar ons toe om te vertellen dat ook het grasveld onder het terras van het paviljoen verboden gebied is om je kite neer te leggen, dat hadden we woensdag ook van niemand gehoord.

By the way, er was iemand met een camera op z'n hoofd aan het kiten, ben benieuwd naar het filmpje!!

We hebben echt 2 topdagen gehad op Mirns, wij hopen dat deze plek mag blijven als kitelocatie want bij zuid is dit super. Daar willen we zelfs 2 uur voor rijden!

Relax, Marja
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Top 3 ergste crashes/vervelende ervaring Gepost op: April 25, 2008, 21:53:22
Gelukkig valt het bij mij nog mee:

1. Mezelf met harde wind en 6 m2 kite over een strekdam heen getrokken. Reageert toch wel erg snel zo'n babykiteje. Gelukkig alleen een paar sneetjes in mijn pak en een dikke knie.

2. Na een val board uitgeschoten, in een hoge golf tegen mijn kop gekregen. Gevolg: zwelling aan de zijkant van mijn hoofd, volgende dag een blauw oog.

3. De 10-tallen keren dat ik als een dolfijn achter mijn kite aangetrokken werd omdat ik meer op andere dingen aan het letten was dan mijn kite. Beginnersgeluk hè!

17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Vrouwen-kiteboardje? Gepost op: Januari 11, 2008, 15:15:04
ik vaar een North Paris, speciaal damesboard.
Is wat smaller daardoor makkelijker te kanten.
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Natural High goes snowboarding Gepost op: December 31, 2007, 19:34:34
Hallo! Ziet er goed uit, ook lekker zwembad erbij. Alleen 3 dagen diner is niet helemaal all-in toch? En voor welk gebied is de skipas? Paradiski of Les Arcs?
Wij zijn net terug uit Arc 2000, de sneeuw was super en we hadden een zonnetje bijna elke dag. Alleen de Vanoise express naar La Plagne is het hele seizoen buiten gebruik waardoor je alleen het Les Arcs gebied tot je beschikking hebt, niet Paradiski. Erg jammer, maar veiligheid gaat voor alles (kabel van slechte kwaliteit)...
Misschien een idee voor volgend jaar om weer naar Vallandry te gaan en dan zo verzorgd, lijkt me lekker.
Succes met snowgrooves en misschien tot ziens! Marja
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Moeten alle instructeurs van een kitesurfschool IKO of KNWV gecertificeerd zijn Gepost op: November 26, 2007, 20:20:10
Hallo Marleen,
Kun je iets meer vertellen over wat er precies gebeurd is en wat je lichamelijke klachten zijn?
Dan kunnen we ook beter inschatten of het zin heeft...

20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: wat voor enkelbrace? Gepost op: Oktober 11, 2007, 21:41:13
Het dragen van een brace gaat niet zozeer over dat je enkel lui wordt, maar het vermindert de doorbloeding. Terwijl je een goede doorbloeding juist nodig hebt voor een snel herstel. Het bloed vervoert namelijk de goede voedingsstoffen naar de cellen en de afvalstoffen van de schadeplek af. Als je een brace gaat dragen, dus alleen tijdens het kiten en verder niet.
Verder nog een paar tips: veel water drinken, stress vermijden (dit belemmert het herstel) en laat je regelmatig masseren. Dit bevordert de doorbloeding.

Sterkte!
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Leren kiten op zee Gepost op: September 29, 2007, 13:26:01
Als je op zee kan kiten, kan je het overal!
Heb het inmiddels ook aardig door, maar soms blijft het lastig. Vooral met hoge golven. Als je je kite laat crashen en er komt een golf overheen bijvoorbeeld. Dan ben je eerst een uur je lijnen aan het ontwarren en vrijmaken van zeewier zoals ik afgelopen donderdag...
Balen!!
Maar verder vind ik golven juist kicken om op te varen. Wat meer uitdaging.

Succes! Het gaat je zeker lukken, vooral doorzetten...
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Help even mee aub Gepost op: September 28, 2007, 18:36:26
Zet met watervaste stift je naam en telefoonnummer op je spullen. Bij diefstal/verlies kan de vinder je dan benaderen.
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Help even mee aub Gepost op: September 28, 2007, 18:34:28
Laat nooit een onbekende/voorbijganger je kite op- of neerlaten.

Dubbelcheck je lijnen voordat je je kite oplaat.

Ga alleen kiten als er andere kiters in de buurt of op het water zijn.
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Beginnerskite/ board voor girlzz, welke?? Kite-spot Amsterdam? Gepost op: September 26, 2007, 19:40:14
Wat het boardje betreft kun je denken aan een North Paris, dit is een speciaal board voor girlzz. Het is wat minder breed, voor ons meiden beter om op te varen. Ik heb 'm zelf en hij bevalt prima.
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Duizenden boomstammen in Noordzee Gepost op: September 10, 2007, 21:13:23
Ik knalde gisteren ook bijna op een halve palet. Meteen gestopt en uit het water gevist, loodzwaar dat ding, maar erg link als je er tegenaan komt met je vinnetjes...
Pagina's: [1] 2


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.