Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2
1  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Zelfbouw setje te koop Gepost op: Augustus 06, 2012, 08:00:30
Verkocht aan een paar jongens die er longboards(skateboards) mee maken. Ben benieuwd hoe dat uitpakt...
2  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Snel de veiling is aan het sluiten Gepost op: Mei 16, 2012, 18:17:09
http://www.bva-auctions.com/auction/lot/5307/2238055

Orma' hydraulische fineerpers, type S6, 1.1kW, 380V, tafelafm. 300x125 cm.

lijkt me best handig.
3  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Zelfbouw setje te koop Gepost op: Mei 14, 2012, 20:58:44
De koper is niet op komen dagen, dus het staat nog steeds te koop.

De meeneemprijs voor alle tools (Pomp, rockertable, en freestafel) bedraagd 100 euro. Materialen voor het bouwen van 1 board (glasvezel, karuba kern, PU giethars, gaatjesfolie, aerosil etc) 50 euro. (geen inserts en toplaag) 

Je kan dus voor 150 (+ een aantal kleine dingetjes) jij eigen board gaan bouwen. Alle zelfbouwers op dit forum zullen het met me eens zijn dat dit echt een koopje is.

De 2 rechter handen zitten er niet bij, want die heb ik nodig voor het opknappen van een Vespa oldtimer.

4  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Zelfbouw setje te koop Gepost op: Mei 07, 2012, 21:31:32
Er is inmiddels een potentiƫle koper. Mocht ik er met hem komend weekend niet uitkomen, dan laat ik het hier weer weten.

Groet,
Rijk
5  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Zelfbouw setje te koop Gepost op: Mei 06, 2012, 16:24:37
Niemand interesse? Spullen staan in de weg, en ik wil er graag vanaf. Voor een meeneemprijsje heb je een complete set. Je kan het best even smssen/ bellen naar 06-52544978.

Groet,
Rijk
6  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Zelfbouw setje te koop Gepost op: Maart 11, 2012, 22:12:50
In verband met een nieuw project bied ik mijn zelfbouw spullen te koop aan. 2 jaar terug heb ik met succes een boardje gebouwd met deze spullen (check mijn andere posts), en ik hoop dat ik er iemand mee op weg kan helpen om het zelfde te doen. 

Tools.
Rockertafel (hout) verstelbaar met vleugelmoeren, 2 punten voor het vacumeren.
Vacuum pomp met regelbare onderdruk

Materialen
1 Karuba kern
glasvezel voor 1 board
PU gietkunststof
Gaatjesfolie
vacuumfolie

Voor het bouwen van een boardje hoef alleen nog epoxy en insets te kopen.
7  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Tools zijn klaar! : Nieuw board(bouwer) coming up Gepost op: Februari 19, 2011, 16:29:42
Ziet er goed uit man! Ik hoop dat je rockertafel stevig genoeg is om de spanning in het trespa te houden. Succes met je eerste boardje. Ik ben erg benieuwd.
8  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Eerste zelfbouw klaar! Woody Gepost op: November 03, 2010, 20:18:55
Yes, eindelijk klaar. Erg blij met het resultaat. Vandaag proef gevaren. Niet verkeerd, maar nog even wennen. Rocker is iets minder dan ik had gewild, dus hij duikt iets sneller. Planeert supersnel voor een boardje van 129 cm dankzij de concaaf van 4 mm. Hij is lekker stug, maar voor de echte test moet ik wachten tot een dag met meer wind (misschien morgen). Nog een paar foto's
9  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Waar populieren- en balsahout te kopen omg. Haarlem Gepost op: November 02, 2010, 22:38:57
hijs af
10  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Bijna Klaar Gepost op: Oktober 31, 2010, 11:46:54
Hij is echt bijna klaar. Vinnetjes gieten, pads en straps bevestigen en dan testen. Can't wait.

Ik heb voor de vinnen een mal gemaakt van mijn oude Naish Haze vinnen. Deze heb ik wel eerst goed onder handen genomen met schuurpapier.

Logo geprint op transparante sheets. Is helaas een beetje vaag gebleven. Sheets voor een laserprinter gebruikt (op een laserprinter) Hoogste kwaliteit en papiersoort aangegeven, maar het werd niet beter dan dit.

Ben erg benieuwd wat jullie er van vinden.
11  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Waar populieren- en balsahout te kopen omg. Haarlem Gepost op: Oktober 25, 2010, 17:33:04
Yo Morres,
Ik heb de meeste info voor het maken van de pomp van dit forum, maar de onderdruk regelaartjes van conrad zijn duur. Dit was het goedkope alternatief. Blij dat je het mooi vind. Het werkt perfect, maar met een glazen injectiespuit zou het helemaal top zijn. Deze gaat een beetje stoef. Omdat de onderdruk de plastic wand hol trek gaat de plunjer lastig op en neer.

Wat telt is het eindresultaat, en als het goed is komt het boardje morgen af.

12  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Welk weefsel voor woody? Gepost op: Oktober 07, 2010, 22:05:38
Als ik jou was zou ik doorzichtige prepregs gebruiken. Dat kost het zelfde en is een mooiere afwerking. Ik was in het begin ook van plan om te lakken maar heb me laten overtuigen door LeonB. Nog niet helemaal klaar met mijn board, maar tot nu toe gaat het lekker (al zeg ik het zelf).

Onder mijn topic staan een hoop adviezen van mensen die alles al een keer (fout)gedaan hebben. Daar kan je vast nog wel wat uit halen.

succes met de bouw

13  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Woodie uit Haarlem Gepost op: Oktober 07, 2010, 21:48:03
hier nog een paar fototjes van het project
14  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Woodie uit Haarlem Gepost op: Oktober 06, 2010, 23:08:49
Het project is weer onder het stof vandaan gekomen. Het ziet er naar uit dat ik mijn board dit jaar nog af ga krijgen.
Sinds mijn laatste post heb ik het volgende gedaan.
- transparante prepregs gemaakt (ala LeonB)
- De onderste prepreg op de kern geplakt
Prepregs zien er goed uit. Geen belletjes. Na het lamineren van de onderkant van het board viel het me tegen hoeveel rocker er overbleef. Ik wil tussen de 2,5 en 3 cm uitkomen. Ik heb nu net geen cm rocker. Hopen dat er na het lamineren van de bovenkant meer overblijft. 
15  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Waar populieren- en balsahout te kopen omg. Haarlem Gepost op: Oktober 28, 2009, 18:15:13
Hey Dirk,
Wel aan het varen, maar nog niet op mijn nieuwe plank.

Weinig aan gewerkt ivm drukte op het werk en met school. Hij is inmiddels geshaped, inserts ingegoten. Met een testje vacuumtrekken is mijn koelkastmotortje ermee opgehouden. Nu op zoek naar een motortje van een grote koelkast. Over 2 weken moet ik weer lekker bezig zijn met mijn board. Ik zal de trouwe lezers het eindresultaat natuurlijk niet onthouden.
16  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Waar populieren- en balsahout te kopen omg. Haarlem Gepost op: September 25, 2009, 17:11:47
Gasten, Het is me helemaal duidelijk. Bedankt voor jullie moeite. Ik denk dat hier een heleboel mensen mee geholpen zijn. Het is allemaal niet zo moeilijk, maar je moet het maar net weten.

@Leon, veel plezier in Fuerte.


17  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Waar populieren- en balsahout te kopen omg. Haarlem Gepost op: September 24, 2009, 16:46:51
@ Dirk. Ik denk dat ik jou manier van frezen ga gebruiken. Die alu constructie heb ik toch al (zie foto). Nadeel is wel dat je telkens heel goed je tafel schoon moet blijven maken, want als er zaagsel onder komt.........

Over dat lamineren tast ik nog wel een beetje in het duister. Ik ga geen PBT's gebruiken, want het wordt een woody. Kan ik dan alles in 1 keer lamineren? 
Ik wil een rocker van 35mm en een concaaf van 3mm. Ik zat zelf te denken aan een springback factor van 1.4. Ik gebruik de layup die me eerder is voorgesteld door Leon
280 keper
220 ud
karuba
220ud
280 keper

Als ik een logotje print op rijstpapier. Plak ik dit op de kern, of tussen de lagen glas?

moet ik zowel onder als boven breatherdoek gebruiken? Klopt het dat je met die gaatjesfolie op je laminaat bijna niet meer hoeft te schuren? Ik ben namelijk bank om in het glas te schuren en witte plekken te maken. Scheurfolie heb ik toch niet nodig?

Hoop vragen. I know loser





18  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Waar populieren- en balsahout te kopen omg. Haarlem Gepost op: September 23, 2009, 13:00:39
Hier is ie dan................... De weekelijkse update van mijn freubelkunsten.

Gister de pu rand gegoten. Mooi goedje is dat. Je moet wel een beetje doorwerken, maar dat houdt het spannend.
Ik heb het volume uitgerekend voor een rand van 5mm dik(moet uiteindelijk 3mm worden). Die marge heb je toch wel nodig. Ik was even bang dat ik te weinig had.

3D tafel zit ook in elkaar. Ik heb alleen de klemmen (ala 3D tafel Leon) achterwegen gelaten.Ik werk met dubbelzijdige tape. De tips zijn inmiddels op 3mm dikte gefreesd.

Volgende week de edge frezen. Vraag me nog 1 ding af. Moet je dan continu je board draaien om deze haaks op je freesrichting te houden?

Verder volgende week ook de fingaten volgieten (moet dit met PU of epoxy?), inserts vastzetten (met epoxy) en schuren.

Het gaat best lekker, maar goed(bedoeld) advies is altijd welkom.
19  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Waar populieren- en balsahout te kopen omg. Haarlem Gepost op: September 16, 2009, 14:13:38
Hey Leon,
Regelsysteem werkt perfect. Je kan 'm afstellen tot op een 100e bar onderdruk.

Met het droog oefenen geen lekkage. Vacuum getrokken tot -0.9 duurde een uur voordat hij op -0.8 stond. Het echte werk moet alleen nog even wachten, volgende week pu gieten voor het eggie, en frezen.

 
20  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Waar populieren- en balsahout te kopen omg. Haarlem Gepost op: September 15, 2009, 22:43:53
Ben vandaag weer aan het freubelen geweest, maar niet zo heul veul opgeschoten. ThumpDown Gaten voor de bindingen en grabhandle gefreesd.

Ook een teststukje gemaakt voor het aangieten van de PU rand. Gelukkig eerst een teststukje, want het plastic wat er onder lag was niet bestand tegen de stof of de warmte die er vanaf kwam. zie foto

Iemand ervaring met plastic onder PU, of gewoon een vlakke plaat van het een of ander met lossingswas er onder?

M'n pa heeft in mijn afwezigheid al "stiekem" de vacuumpomp afgemaakt. Ziet er zeer profi uit moet ik zeggen. ThumpsUp

Volgende week dinsdag meer. Weer een week wachten  Cry

21  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Waar populieren- en balsahout te kopen omg. Haarlem Gepost op: September 10, 2009, 13:32:23
@Leon&local rookie. Ik zie wat je bedoeld. Volgens mij kan ik dit heel makkelijk oplossen door de gaten van de laatste ondesteuningsbalkjes verder uit te boren. deze kunnen niet ver genoeg meedraaien met de vorm van het trespa. Hierdoor trekt hij 'm aan het eind weer horizontaal.

Ik heb trouwens nog geen ontstekings-vervroeger voor mijn pomp. Hoe zijn jullie aan dat ding gekomen? Gewoon naar de sloop gereden? Wat betaal je daar voor zo'n dingetje?

Bedankt voor de reacties  ThumpsUp
22  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Waar populieren- en balsahout te kopen omg. Haarlem Gepost op: September 09, 2009, 13:02:36
Ik heb gister de karuba kern uitgezaagd, en de laatste hand aan de rockertable gelegd. Ondertussen is m'n pa druk bezig met de vacuum pomp. De contramal voor het gieten van de PU rand heb ik vorige week al gemaakt. Alle kunsstoffen en vezels zijn ook al binnen, dus volgende week gaan we gieten, en misschien al frezen.
23  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: September 04, 2009, 14:13:15
Gaan er vandaag nog mensen naar ijmuiden zandvoort? Vanaf mijn werkplek ziet het weer er ideaal uit, maar op beachcam van zandvoort.com geen kite te bekennen.
24  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Waar populieren- en balsahout te kopen omg. Haarlem Gepost op: September 02, 2009, 12:06:34
Gisteren lekker aan het freubelen geweest. Ik werk er maar 1 avond in de week aan, want ik werk full-time en ga 's avonds naar school.

Rockertafel mist nog steeds een plaat die er bovenop komt. Ik ga nu op zoek naar plexiglas, want trespa is me te duur. Ik heb gister de kwart mal gemaakt voor het board en daarna de contramal voor het gieten van de PU rand. Deze alvast in de lak gezet om staks beter te lossen.

vraagjes:  Huh
Moet je nog iets doen tegen evt. luchtbelletjes?
Is er een minimale/maximale breedte die de rand moet hebben?
Moet je nog iets doen om het beter te laten hechten aan het board?

@Boon/Dirk, Kan ik een keer bij jullie komen kijken? Dat bespaart me waarschijnlijk een hoop vragen op het forum.

Foto's van mijn project volgen nog

25  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Waar populieren- en balsahout te kopen omg. Haarlem Gepost op: Augustus 31, 2009, 23:12:07
@ mr Bean (boon), Ik heb inmiddels al karuba's en inserts besteld, maar die gast van xtremeboards is ook op vakantie dus duurt nog even. Volgens mij maakt het trouwens niet echt veel uit hoeveel je besteld, kost gewoon het zelfde.

Ik post morgen op dit forum mijn vorderingen met foto's. Lijkt me leuk om ook die van jou/jullie te zien.
Pagina's: [1] 2


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.