Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Waveboard vraag Gepost op: Februari 01, 2012, 23:49:28
@Evan
Ook hier splitst het thema zich weer van de vraag van een beginnende wavekiter, Dennis...

Ed heeft zeker gelijk en het gaat zelfs verder, bleven deze serie boards maar heel. Er zijn bepaalde merken die duidelijk vaker gerepareerd meoten worden omdat er zo bespaard is op 50 gram extra hars en 1 laagje meer glas. Maar goed die maken ook geen tientallen maar een paar duizend/jaar. En dan scheelt ieder dollartje productiekosten. Vraag blijft... wat gebeurt er met het vertrouwen van de consument en het image van zo'n merk... Hierover lees je weinig in de media en krijg je alleen inside van diegeen die ze moet repareren.

Maar we moeten natuurlijk ook naar de kiter zelf kijken. Veel kiters die switchen naar de directionals gaan met deze boards om alsof het een twintip is en komen huilend bij hun verkoper 'waarom dat boardje zo snel brak..?' De omgang met deze directionals in handen van onwetende /beginnende kiters in de golven is toch echter gelijk een heel ander verhaal dan een ervaren jongen als...bv een Ben Wilson. Als je het over deze categorie hebt kun je gelijk (wat ik al aangaf met een niche van een niche) met heel ander (flexend) materiaal komen. Ten eerste hoeft die jongen zich niet druk te maken over zijn materiaal ten tweede heeft die jongen soooooooo'n background van waves rippen met zijn golfsurftechniek dat is toch echt niet te vergelijken met de beginnende/gemiddelde golfkiter van hier...

Daarom veelal is dit hele metier appels met peren vergelijken. Deze door Ed beschreven serie (race)boards zijn idd mega stijf  voor de grote (beginnende) markt en toch nog niet sterk genoeg voor vele rippers...

...misschien is het idee om met een skimboard te beginnen in de NL golfjes helemaal zo slecht nog niet om als KITEsurfer eerst eens het gevoel van losse voetjes op een boardje in de golven te krijgen.

Hang ten



Aloha

Hartstike bedankt voor al jou reactie's de rest ook natuurlijk
Nu ik het zo heb aangehoord bij jou ga ik kijken voor een north wam en wil nog even langs versus rijden kijken wat die er over te vertellen heeft en kan doen voor mij!

Dus bij deze HET TOPIC IS GESLOTEN
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Waveboard vraag Gepost op: Februari 01, 2012, 11:14:47
Opvallend hoe snel een topic weer kan verzanden in oeverloze zijsporen die met de topicvraag weinig op hebben: Wat voor waveboard kunnen jullie mij adviseren..?  Wink

Gesjellig om te gaan keuvelen over de zelfbouw van een twintip Huh Maar vaareigenschappen van een (zelfgebouwde) twintip dragen nauwelijks bij voor de keus van een waveboard… Straks denkt denlod nog dat er flex in je waveboard moet zitten…  ThumpDown

Kan het zijn dat een aantal van jullie graag zichzelf op een forum terug ziet zonder 1 of andere concrete bijdrage, maar wel maximale luchtbellenblazerij… Stoorzender wimt spant de kroon, maar die heeft nog zelfkennis, morres volgt hier als duidelijk 2e…

Zo weet Karel ingenieus vragen te stellen zonder zelf huiswerk te willen maken…  ListenToMe use your common sense Karel! Mijn tips zijn alleen bedoeld als basis waarmee iedereen die kan typen en kan nadenken zelf verder kan komen als je werkelijk bent geïnteresseerd bent en daardoor gedegen vragen kunt stellen aan ieder ander die (professioneel) advies kan geven...

@denlod
Alleen op jouw informatie afgaande en die is voor goed advies echt te summier…:
Jouw gedachte voor 1 van deze boardtypes is ok. Naish Global is zoals zijn naam aangeeft een board vergelijkbaar met de Wam van North: overal inzetbaar, maar daardoor ook een compromis. De Whip is makkelijker te varen dan eerder genoemden, vooral hier in Europa, maar afhankelijk van je kunnen ook sneller aan zijn grenzen.

Er zijn nog legio andere merken, en daar is de psychologische merkenvoorkeur aan gekoppeld samen met je budget. Probeer er eens één te testen via iemand die je kent of via een shop of de importeur. ENNN welk merk is gevoeliger voor reparaties dan een ander merk. Praat verder met bouwers zoals bv Versus als je specifieke wensen hebt.

1 Ding, veel van bovengenoemde aspecten zijn voor de beginner zo in de marge, dat eigenlijk alleen de overstap van je twintip techniek naar directional techniek, zwaartepunt en trim van je board, van wezenlijk belang zijn. En dat is uren maken… en daaraan voegt zelfbouwervaring geen enkele bijdrage  Grin

oh jah, ik heb zelf nog geen meter op een directional gevaren...  ThumpsUp




Beste @loha,

Bedankt voor jou informatie over dit onderwerp! hier zat ik op te wachten dat ik nu zelf er op verder kan gaan zoeken en bepalen waar het nou voor geschikt is dat board.

Ik wil dit board gaan gebruiken in europa
Wat is je gewicht, postuur, kracht en kunnen: Ik weeg 70 kilo heb een normaal postuur en kracht heb ik wel.
Wat is het windbereik waarmee je ermee wil varen: tussen de 18 en 30 knopen
Wat voor soort kites vaar je mee: een north evo 7 en 9 meter en ozone 5 meter.
Hoe goed ben je om met een directional te varen: Denk wel redelijk snowboard al 14 jaar en dan vooral backcountry
Heb je ervaring met golfsurfen of windsurfen: heb voordat ik ging kitesurfen 3 jaar gewindsurft.

Het merk maakt mij niet echt veel uit. ik heb de ervaring met snowboard de duurste boards zijn niet altijd het beste! want je moet het wel kunnen.

Hopelijk kan jij mij misschien wat advies geven naar welke boards ik kan kijken.

Hartstike bedankt alvast
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Waveboard vraag Gepost op: Januari 31, 2012, 00:27:35
Hoi Dennis,
Ik weeg 69 kg en heb een X-ride 129. Daarnaast een Naish Global wave 5.7 en voor het ultime low een skim.
Als je de kleinste X-ride of de maat er boven hebt ga je echt wel vooruit qua low wind met een waveboard van 5.7, heb je de grootste dan zal het gelijk zijn. (heb wel met alle bovenliggende maten gevaren van de X-ride gevaren maar de lekkerste vind ik de kleinste)

Het windbereik wat je aangeeft is goed te doen met een 5.7. Strapped of unstrapped. Ook gijpen en voetwissel is goed te doen met een 5.7. Wil je het iets makkelijker hebben in de leer curve dan kan je voor een 6.0 gaan, hiermee pak je ook wat meer low end erbij en wat meer drive van / op de golven.
Een waveboard met kleine maten varen is geweldig en helemaal als het waat harder waait..
strapped is helemaal mijn ding want ik kan het niet laten back rolls te maken en af en toe het luchtruim eens te verkennen.. ;-) en dat gaat bij mij strapless niet..

Probeer eens een 5.7 en een 6.0 als je er de kans voor hebt. Welke je ook kiest je gaat er qua low wel op vooruit.
En kijk eens naar de OR Surf series Quad 5.7 of 5.11..  staan op mijn wish list om eens te proberen.. ;-)

Edit:
Ha Frank ook in de pen? :-)
Klopt wel qua skills, effe oefenen en je hebt het zo te pakken, vlak leggen dat board en druk op je finnen.. heerlijk !

Een Skim, althans de Nobile die ik heb, heeft wel vinnen en heeft een zeer goede low end doordat deze een vlakke rockerlijn heeft. Is leuk te checken wat een verschil het geeft door het board achteruit te varen.
Een skim is erg leuk en speels varen, voor je het weet schiet ie weg.. :-)

Gr. Arjan

Hee Arjan,

Hartstikke bedankt voor je commentaar! hier zat ik een beetje op te wachten.
zelf vaar ik op een 133 x ride dus ga er in de low wind iets op vooruit en kan daarna steeds meer gaan spelen op de golven en ook af en toe nog het lucht ruim op zoeken waar ik ook van hou :-)

Gr. Dennis
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Waveboard vraag Gepost op: Januari 31, 2012, 00:21:52
Als je nog niet precies weet wat je wil gaan doen (strapped, strapless, hard gaan of meer surf) is de naish global in ieder geval geen verkeerde keuze, neem hem wel niet te klein, 6'0 of groter!

Je zegt niet alleen in de low wind, dat kan je zowiezo vergeten, een surf doet weinig voor je low end.. Dan kan je beter een skim nemen ofzo.

Hee Ed,

Bedankt voor je reactie hier op. Tot heden wil ik sowieso strapped gaan varen aan het begin om het te leren en denk als ik het zo kan dat ik ze er dan ook niet meer afschroef mij kennende. als ik zo om me heen kijk met andere boardsporten ben ik altijd wel 1 jongen van lekker gas geven.
Kan jij mij misschien het verschil tussen de naish global en de north wam vertellen, sowieso de prijs verschil zag ik al.
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Waveboard vraag Gepost op: Januari 30, 2012, 21:14:02
Beste heren en natuurlijk dames,

Ben op zoek naar een waveboard heb al een beetje zitten rond kijken op het internet maar kan er niet echt goed uitkomen welke nou het beste voor mij is.

ik weeg 70 kilo
ben rond de 1,80 lang
vaar nu zelf op een north x ride en het lijkt me leuk om een waveboard erbij te kopen, voor in nederland een beetje met de golven te kunnen spelen. Vaar meestal in noordwijk/ kijkduin. Wil hem ook gebruiken om lekker heen en weer te kunnen varen. Niet alleen in de low wind denk dat ik tussen de 16 knopen en 28 knopen wel met dit boardje aan de slag wil gaan.
Ik vaar met een North evo 7&9 meter en als het echt hard waait pak ik mijn 5 meter erbij.
wil hem met strapp gaan varen misschien later wel is strapless maar de eerste paar maanden met.

Dacht zelf een beetje aan de north wam/whip of een naish global. of zeggen jullie nou koop deze allebei maar niet deze is veel beter.

Alvast bedankt voor jullie advies!

Dennis
6  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Leiden/Den Haag..Waar gaan we kiten?? Gepost op: Oktober 09, 2011, 19:37:21
Beste mensen,

Ben er vrijdag heel de dag geweest heb met een local staan praten die woonde er 5 min vandaan.
Je mag overal kiten daar. Maar let op je mag niet overal aan de kant komen op de kant staat een hek en tot daar mag je heen lopen daarna mag je niet meer aan de wal komen, wegens drijfzand je zal het ook merken als je aan de overkant gaat zitten ( wat in de zee ligt) dan voel je je kont langzaam wegzaken als het zuidwesten wind is heb je lekker stuk vlak water maar de inham is niet groot dan heb je op zee ook vlak. Noordwest is de inham groter en heb je iets minder vlak water op de open zee.
Het is echt een super spot heb me vrijdag daar 5 uur kunnen vermaken op vlak water en als je even door steekt dan ben je tussen de golven zijn heel lang en niet zo super snel achter elkaar echt super maar in het weekend kunnen daar zowel 60 tot 100 man staan had de local het ook al over. Ziet regelmatig ook windsurfers voorbij schieten.
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: broek over pak bullshit beeïndigd Gepost op: Augustus 13, 2011, 10:14:35
Ik heb zo een voor gevoel, dat het een beetje wind stil is in Nederland dat dit soort topics weer worden aangemaakt.
8  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Leiden/Den Haag..Waar gaan we kiten?? Gepost op: Augustus 06, 2011, 17:34:47
18 knopen?! Ik zie alleen maar windstoten van 18 knopen. Mij een beetje bang maken dat ik iets over het hoofd heb gezien Wink. Niet vaarbaar voor mij helaas.

nee het is niet vaarbaar net geweest actueel is het maar 9 knopen. morgen gaan we 21 knopen Smiley
9  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Leiden/Den Haag..Waar gaan we kiten?? Gepost op: Augustus 06, 2011, 16:02:29
Wie o Wie gaat er zo kite op langevelderslag?.. wind neemt eindelijk weer toe rest van de avond 18 knopen. zelf wil ik der rond half 5 zijn.
10  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Leiden/Den Haag..Waar gaan we kiten?? Gepost op: Juli 25, 2011, 19:56:39
@Denlod Sorry, heb je post even gemist. Ben je nog in Oostvoorne geweest afgelopen weekend? Was af en toe wat vlagerig, maar heb zeker de zaterdag en zondag nog mooie sessies gehad!

@Yoram Tnx! Ik zal de actuelewaterdata in de gaten houden op de hoogte van de golven en het daar bij een knoopje of 15-20 maar eens proberen.

@bart, Maakt niks uit was vrijdagavond naar mijn eigen home spot gegaan langevelderslag was nog wel even lekker daar. Zaterdag ben ik van noordwijk tot zandvoort heen en weer gevaren met 2 vrienden. Zondag zitten twijfelen voor naar oostvoorne te gaan maar had geen zin in de regen en zo een stuk rijden was bang dat ik alleen was toen maar nog even in de middag nog op de kagerplassen staan kite ook wel lekker beetje vlak water.

Moeten volgende keer even afspreken voor naar oostvoorne te gaan lijkt me wel keer lekker om daar te gaan kite op vlakwater.
11  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Juli 24, 2011, 12:04:17
Denlod, ja hoor is prima te doen. Wel een stukje wandelen Wink

Zijn vandaag geneog mensen te vinden.

Dankje wel voor je snelle reactie, Wandelen is goed zijn de spieren alvast opgewarmd kan nooit slecht voor je zijn. hopelijk blijft het niet zo lang regen daar
12  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Juli 24, 2011, 11:45:35
Nog mensen welke straks gaan kite op oostvoorne?... ben er nog nooit geweest is het aan te raden met deze wind heb geen zin om in noordwijk te gaan beuken tegen de golven van 3 meter hoog...
13  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Juli 24, 2011, 11:31:04
Is het de hele dag te doen op muiderberg of wordt de wind steeds minder in de loop van de middag?... wil zelf wel maar kan pas vanaf een uurtje of 13 daar pas zijn
14  Algemeen / Trefpunt / Re: Beginners - Strand Horst Gepost op: Juli 24, 2011, 10:29:07
Locals van strandhorst,

Is het vandaag nog een beetje te doen bij jullie heb vandaag geen zin om in noordwijk te gaan kite met deze golven en wind west ook niet de ideale omstandigheden om de zee op te gaan..

Hoelaat gaan jullie ong. en wat zijn de weer verwachtingen hoeveel wind knopen nog. boven de 16?...
15  Algemeen / Trefpunt / Re: Beginners - Strand Horst Gepost op: Juli 22, 2011, 22:31:08
le
16  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Leiden/Den Haag..Waar gaan we kiten?? Gepost op: Juli 22, 2011, 13:17:37
Vanavond maar eens mijn eerste geplande sprong maken op Oostvoorne.

Aangezien Scheveningen niet wordt aangemerkt als beginnersspot ben ik daar ook nog niet te vinden, alhoewel ik er vlakbij woon. Wanneer is het verantwoord om daar ergens lid te worden en daar te gaan varen? Wat zijn daar precies de zaken waar je op moet letten? Bij welke omstandigheden kan je daar als niet zo ervaren kiter nog wel het water op? En hoe zit dat met omringende plekken als Kijkduin en Wassenaar?

Hee Bart,

Wil zelf vanavond ook gaan kite maar waar ik normaal heen ga is niemand. Zelf woon ik in sassenheim kan je oppikken want ben zelf nog nooit in oostvoorne geweest. Ze zeggen dat kuikduin makkelijker is. Zelf ben ik op Noordwijk begonnen.

Hoor wel als je mee wilt rijden hoelaat had je ong. In je hoofd om dan te gaan

17  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Leiden/Den Haag..Waar gaan we kiten?? Gepost op: Juli 18, 2011, 18:08:50
Zo hier is het ook niet meer super druk vorig jaar kon je nog wel is wat grappen lezen van sommige mede kiters en leuke foto's, Straks nog mensen welke naar langevelderslag gaan?... lekker windje voor geen beginners.
18  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Fuerte / Lanzarote? Gepost op: Juli 03, 2011, 15:18:31
24 juli ga ik 2 wkn naar Flag Beach, heb er natuurlijk erg veel zin in.
Maar heb toch nog een vraagje:
Op een local site wordt aangeraden om een rescue cover te boeken

Is dit nodig of is het eerder geldklopperij.
Ik ben geen beginner meer en vaar bijna altijd op zee.

Iemand ervaring?

Ben er vorig jaar geweest. Wij hadden het niet afgesloten vonden het ook beetje geld kloperij maar sommige gasten hebben het wel echt nodig die presteren hun kite vanaf 12 uur zo in 1 keer in de zee te krijgen. Maar als je beetje ver op zee zit (zo ongeveer naar de overkant wil kite naar het eiland wat haalbaar is en je kite stort neer dan ga je zo mee de grote zee in en dat is geen pretje door de stroming. De wind kan zo opeens weg vallen en dan vallen de kite's met bosjes in het water maar ik denk dat jij niet alleen gaat kite maar met vrienden en dan houd je elkaar toch ook in de gaten?  als het fout gaat kan je altijd elkaar nog helpen die boot komt echt wel hoor als jij echt de pineut bent en dan tik je nader hand af kan je bij je verzekering terug vragen.

Houd wel rekening met het koraal als je met je gezicht richting zee staat moet je net te ver rechts gaan zitten daar komen de rotsen boven het water uit als het laag water is maar als het water hoog is dan komen ze tussen de golf slag door omhoog heb daar heel veel kite's zien stuk gaan welke neer storten der op. advies bodydrag ong. 5 meter uit de kust en begin daar met kite dan ben je best ver van de rotsen want je haalt je voeten daar zo open aan het begin zijn ook flinke snee ook welke je der ophaalt als je springt ong. 10 meter uit de kust doen want op zee kan der ook zomaar een rots nog een klein punt uit het water steken. dit is allemaal op flagbeach je moet even uitvinden wanneer het hardst waait dat heeft daar met het getij te maken want de ene ochtend is het echt super chill en dan volgende ochtend is het wind stil dat kan paul je zo vertellen verder op heb ik uitgelegd waar je paul kan vinden.

je kan ook heel mooi kite bij cottilo daar loopt een zand weg langs de kust lijn en daar zijn de golven wel stukje hoger maar heb je af en toe een klotsbak waar je echt super chill kan kite van niemand last en geen rotsen als je denk ik wil de zee op dan kan je der zo heen varen. wij reden met een renault clio en konden de wegen makkelijk berijden maar wees wel voorzichtig je bent niet verzekerd op die wegen alleen op asfalt wegen.

peurto de la cruz dat is het uiterste puntje van het eiland daar ligt een oud schip in het water en kan je helemaal om heen kite kan je hele mooie foto's maken als je daar bent. In correlaje  moet je even naar het heineken cafe nederlandse eigenaar ( zijn naam is paul frikandel is super Wink ) en die kan jou exact vertellen waar dat schip ligt waar je moet zijn maar wat ik nog weet was het ergens op die hoogte. zit bij het uitgangs gebied waar iedereen een biertje doet tegen over het politie bureau  zit die.

Een hele fijne vakantie toegewenst en rij niet over een doorgetrokken lijn met je auto dat zijn geen leuke bekeuring daar, wij werden door meerdere mensen geadviseerd op deze regels. vooral snelheid ze staan op de haver klap met een laserpistool.
19  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Weerwaarschuwing dinsdag 28 Juni Gepost op: Juni 28, 2011, 11:25:38
het pittoreske manhattan aan de maas!

Oke dat is nog wel stukje van mijn huis vandaan kan ik nog snel even ergens naar toe op de fiets dankje
20  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Weerwaarschuwing dinsdag 28 Juni Gepost op: Juni 28, 2011, 11:20:32
hier bij mij ging het goed loss...

Waar is hier?....
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: North Fuse of Evo? Gepost op: Juni 24, 2011, 22:54:15
Nick,

Heb zelf ook hele tijd zitten twijfelen tussen evo of fuse gaat vooral om het prijs kaartje maar ik ging voor een 7 meter alleen.

De evo is nu one pump system en dat is altijd handig natuurlijk en heeft 5 sturts
De fuse heeft geen one pump systeem en is 3 sturts ze zeggen dat die net zo stabiel is als de evo.

Een kitesurf winkel rade mij aan als 2 de vlieger de fuse te kopen wegens het precies de zelfde eigenschappen heeft als de evo maar dan een stuk goedkoper, de evo is al een per jaar op de markt en wordt steeds beter kwa doekzeil en daar gaat het prijskaartje in zitten vandaar hebben ze ook een goedkopere lijn opgezet voor de beginners en die heet dan de fuse lijn om het voor de beginners ook weer leuk te maken om te beginne met kite dat ze niet gelijk 1000 euro even moeten neerleggen voor een hele nieuwe set.

Zelf ben ik voor de evo gegaan omdat ik een  7 meter kocht en dan ga je meestal met meer wind en voor mijn gevoel kan een 3 sturts niet zo stabiel zijn als een 5 sturts vanuit die opzicht heb ik voor de evo gekozen omdat het meestal dan ook wel vlagerige wind is.

Hopelijk heb je hier wat aan en zoals die andere al zeggen zal ik niet voor een 12 meter gaan.  
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: EenVandaag: Brevet voor kitesurfen in NL Gepost op: Juni 19, 2011, 17:08:05
Klopt helemaal voor te kunnen kite surfen op noordwijk noord of zuid moet je bij een van de 2 kite/windsurf clubs aanmelden zelfde geldt voor op katwijk bij wantveld te mogen surfen- kitesurfen
23  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Trapeze gevonden langevelderslag Gepost op: Juni 13, 2011, 21:46:53
Als u een trapaze kwijt bent dan heb ik hem gevonden op langevelderslag was achter gelaten.

Als die van u is laat het even weten graag het merk en het type en welke leash er aan zit.
24  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Leiden/Den Haag..Waar gaan we kiten?? Gepost op: Maart 27, 2010, 09:51:40
Goedemorgen iedereen,

zijn er nog mensen welke naar langevelserslag gaan vandaag hoelaat waait nu wel even lekker
25  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Leiden/Den Haag..Waar gaan we kiten?? Gepost op: Januari 28, 2010, 17:32:38
ha die pim,

en was het nog lekker vandaag op langevelderslag, ik ben der weer in de lente omdat ik nu in oostenrijk zit lesgeven 4 maandjes lang ook niet verkeert met deze weersomstandigheden hier. duzs laat je nog een stuk je over voor in de lente.

Pagina's: [1] 2


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.