Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Verschillende merken en hun basis eigenschappen Gepost op: September 15, 2007, 01:31:10
Thanks duffeaap: dat lijstje is een precies wat ik bedoel! De mountainbike wereld klinkt misschien veel 'groter' (en dat is hij ook) maar je hebt wel een groot verschil tussen een amateur en een pro bike. Wat dat betreft zal de wereld van de merken en de modellen in de MTB t.o.v. de kitesurfing nog wel aardig op elkaar op elkaar lijken. In de MTB wereld zijn er ook niet veel mensen die een zootje fietsen hebben getest (of op zn minst 1x bereden) die een overzicht kunnen geven. Maar real life experience is niet noodzakelijk. Op basis van de theorie zijn er ook al verschillende (van horen/zeggen bewezen) eigenschappen te geven. Maar we maken het veel te moeilijk. Feit is dat het lijstje gewoon wel zin heeft als de juiste mensen toevoegen en kritiek geven.  (grinnik_kitesmiley)
Dat Morres het er niet mee eens is, is alleen maar goed. Daar dat lijstje alleen maar beter van.

@ brutus: leg eens uit waarom een merk geen objectieve eigenschappen kan hebben? Je ziet op genoeg plaatsen (waar dan ook) merken met bepaalde (constante) eigenschappen. Heb je mijn voorbeeld gelezen?

Het gaat me er niet (alleen) om om te bepalen welke kite voor mij goed zou kunnen zijn maar ook om een beeld te krijgen van alles dat er is. En daar hebben andere nieuwelingen ook veel aan denk ik.
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Algemene informatie voor beginners en nieuwelingen Gepost op: September 14, 2007, 19:06:42
Hoe moet ik de gewichtcategorieen lezen? Is 80kg (echt 80kg) en dus van 75 tot 85 of is het van 80 to 90? Dat maakt nogal een verschil.
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Verschillende merken en hun basis eigenschappen Gepost op: September 14, 2007, 17:51:41
...

Dat is niet de bedoeling!

Ik begrijp wel dat het een moeilijke vraag is maar ik kan me niet voorstellen er geen verschillen tussen de merken zelf (dus niet de modellen want dat is logisch) zitten. Alleen je moet wel een kenner zijn.

Voorbeeld uit de MTB wereld:

Citaat
Specialized - maakt van budget tot high-end modellen, cross country tot freeride/DH. Goed merk voor beginners door een goeie gewicht, kwaliteit en prijs verhouding. Veersystemen veelal four bar linkages wat zorgt voor een "rustig" gevoel achter. Gemaakt in Taiwan.

Intense - maakt alleen high-end modellen, voornamelijk fullies met VPP. Werkt veel met monocoque lasconstructie en dunwandige buizen om het gewicht minimaal te maken. Door de voornamelijk lage ligging van het bottombracket bieden Intensen veel stabiliteit. Vrij duur omdat het een gespcialiseerd USA product is. Tot voor kort veel handgemaakt. Intense is inventief geweest in de MTB wereld met vele volgelingen. Maakt momenteel deel uit van 's werelds beste DH fiets producenten.

Kona - maakt van budget tot high-end modellen. cross country tot freeride/DH. Goed merk voor beginners omdat de frames vrij bombproof zijn. Gemaakt in Azie.

Cube - Duits merk, maakt voornamelijk XC frames voor een redelijk scherpe prijs. Frames komen uit Taiwan.

En of dat dan allemaal waar is of niet, tja dat is weer een tweede!
Voorlopig staat er nog niets.  YeSS
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Verschillende merken en hun basis eigenschappen Gepost op: September 14, 2007, 17:07:48
...

Wat ik wilde is onderscheid kunnen maken tussen de merken (op welk vlak dan ook). Ik hoor bijvoorbeeld dat Best een budget merk is maar ook goeie beginnerskites maakt. Maar als er toch nauwelijks verschil is dan koop ik wel gewoon een setje. Smiley

Foilkites.. wil ik best proberen maar dat lijkt me niet echt voor beginners (of wel?) omdat je dat ding moet vol laten lopen met lucht voordat ie de lucht in kan. Lijkt me moeilijk starten vanuit het water en ook moeilijker te controlen in de lucht.

Ik heb er trouwens ook niets op tegen om te starten met een (overjarige, nieuwe) kite uit 2005 of ouder. Als ik zie wat een verschil er tussen die prijzen zitten. Ik begrijp hier en daar dat dat een slecht plan is. Als ik toch ga spenderen kan ik volgens mij net zo goed een bow kite nemen omdat die een veel groter bereik hebben.
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Verschillende merken en hun basis eigenschappen Gepost op: September 14, 2007, 07:48:28
Ik begrijp al jullie reacties alleen ik denk dat sommigen mijn vraag niet goed gelezen hebben. Ik leg juist de nadruk op objectieve zaken die tussen merken onderling verschillen. Ik heb het dus niet over GOEIE en SLECHTE en persoonlijke voorkeuren maar over algemene kenmerken van een merk!

Ik beoefen twee andere sporten (voor een lange tijd) en daarbij is het materiaal vrij prijzig en is de keuze ook heel groot. Ik kan met zekerheid zeggen dat er duidelijke verschillen zijn tussen de merken en, omdat ik bekend ben met de merken en de sport, weet ik welke.

Het argument dat alles kapot kan is duidelijk maar niet echt behulpzaam. Dat is hetzelfde als stellen dat ze allemaal exact even stevig zijn. Ik kan me niet voorstellen dat dat zo is.

Ik weet dat er niet veel mensen die de lijst kunnen invullen maar er moeten toch wel mensen zijn die ervaring hebben met een stuk of 5 merken? Het moet natuurlijk niet zo zijn dat je mening gebaseerd is op basis van 1 ervaring.

Bedankt!
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Verschillende merken en hun basis eigenschappen Gepost op: September 13, 2007, 20:54:15
Ik ben zelf een beginner en wil graag een kite maar (zoals bij elke sport) komt alles nogal op je af. Het stikt van de merken en modellen. Het schema uit het topic voor beginners vind ik echt heel praktisch. Ik heb gemerkt datje (ook bij andere sporten) merk als merk vaak pas na een lange tijd echt kan identificeren met bepaalde voor en nadelen. Vaak is het bij een sport zo wat aan de ene kant een voordeel is, is aan de andere kant een nadeel. Enkele overdreven standaard voorbeelden: een fabrikant levert sterkere producten dan een ander maar dat gaat ten koste van flexibiliteit/sportief gedrag. Ander voorbeeld: handgemaakte elementen dus degelijk materiaal, daarentegen wel duurder. Een identiteit van een merk kan dus prima objectief zijn!

Ik heb een lijstje gemaakt met (volgens mij) de meeste merken. Is het een goed idee als degenen met kennis van ALLE of VELE kites uit dit lijstje er een "objectieve mening" achter zetten? (dus niet als je slechts ervaring hebt met 2 of 3 merken)
Op die manier krijg je een beeld van de verschillende merken en hun eigenschappen. Ik begrijp natuurlijk wel dat je niet alles over 1 kam kan scheren omdat elk merk ook een arsenaal aan modellen heeft met elk hun eigen eigenschappen, maar er moet toch wel een verschil te vinden zijn tussen de merken?

Thanks!

Airush -
Best -
Cabrinha -
Caution -
F-One -
Flysurfer -
Gaastra -
GlobeRider -
Liquid Force -
Naish -
North -
Ocean Rodeo -
Peter Lynn -
RRD -
Slingshot -
Takoon -
Wipika -

Ik ben zelf op zoek naar een degelijke (lees stevige, die tegen een stootje kan) kite waarvan de sportieve prestaties misschien wat minder zijn maar waar ik wel lang plezier van heb. Daarnaast moet ie veelzijdig zijn.
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Onafhankelijk advies: Kitesurfles bij Purmerend, voorbereiding, outfit, kost Gepost op: September 11, 2007, 18:03:50
Goed dat veiligheid zo hoog in het vaandel staat bij de school waar je werkt. Dat spreekt me wel aan.

Ik heb me opgegeven voor offertes van kitesurfscholen via deze site maar nog niets ontvangen. Is het druk of duurt dat gewoon even?
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Onafhankelijk advies: Kitesurfles bij Purmerend, voorbereiding, outfit, kost Gepost op: September 11, 2007, 00:57:32
En jij hebt antwoord!

Wat me opvalt is het verschil tussen de scholen aan lestijden. Sommige geven 3 uur, andere 4 of 5. En weer anderen een 'dag'. Geen idee hoe lang dat dan is... De prijzen varieeren niet zoveel maar de lestijden dan weer wel.
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Onafhankelijk advies: Kitesurfles bij Purmerend, voorbereiding, outfit, kost Gepost op: September 10, 2007, 22:17:51
Thanks voor alle replies.

Diep water is geen bewuste keuze en ik zou ook liever in ondiep water starten. Oostvorne is alleen wat ver bij me vandaan (130 km). Is er niets dichterbij met ondiep oefenterrein?
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Onafhankelijk advies: Kitesurfles bij Purmerend, voorbereiding, outfit, kosten Gepost op: September 10, 2007, 07:00:10
Hey mensen!

Onafhankelijk advies gevraagd!

Ik heb er zin in, beginnen met kitesurfen  Joepie. Ik heb de topics gelezen die je als newbie moet lezen maar alsnog enkele vragen.

1.
Ik ben op zoek naar een kitesurfschool die bij mij past. Ik vind een goeie leraar en lesvorm heel belangrijk.
Het is niet zo dat ik geen vertrouwen heb in scholen. Ik wil gewoon graag op een goeie en snelle manier leren. Het mag streng zijn, er moet een goed tempo in zitten en de leraar moet veel verstand hebben van kitesurfen. Ik heb geen idee hoeveel verschil er in kwaliteit zit tussen de scholen...

Ik ken er 5 in mijn buurt (via deze site):

't coraaltje
surfsapiens
zero2hero
time2kite
karta boardsports

Zijn er meer?
Iemand die me inhoudelijk de verschillen kan vertellen tussen de scholen of een idee heeft welke voor mij het beste zou zijn?

2.
Qua voorbereiding (om snel en goed te leren kitesurfen) dacht ik eraan om eerst een trainingskite te kopen omdat ik compleet geen ervaring heb met vliegeren noch boarden. Lijkt me wat praktischer als ik weet hoe  een kite te sturen voordat ik een les neem. Ik geloof dat dat er gewoon een soort vlieger is(?) waarmee ik op het land kan oefenen. Waar haal ik zo'n ding en is er nog een groot verschil tussen verschillende merken?
Is het ook verstandig om eerst wat boekwerk te lezen alvorens je begint?

3.
Wat betreft de outfit: ik heb hier nog niet zoveel over gelezen. Is het nodig verschillende wetsuits aan te schaffen? En kan ik een wetsuit gebruiken die ik ook gebruik voor windsurfen? (zit er over te denken om namelijk ook te starten met windsurfen)

4.
Misschien een beetje een moeilijke vraag maar toch stel ik hem: ik ben zelf mountainbiker en het geld vliegt er doorheen. Om de sport op een normaal niveau te beoefenen heb je een zeker aantal spullen van een bepaalde kwaliteit nodig. Aan welk bedrag moet ik all-in denken om kitesurfen te beoefenen? Ik ben er nog niet uit of ik een nieuw of tweedehands setje ga kopen. Laat ik het zo stellen; voor welk bedrag heb ik een
complete outfit, kitesurf uitrusting, bescherming etc etc etc. En heeft dat onderhoud (door shop) nodig? En hoe snel slijt of beschadigd een set? Hoelang doe je normaal gesproken met je spullen?

5.
En om dezelfde vraag ook maar te stellen wat betreft de lessen; hoeveel lessen heb je nodig om zelf een beetje redelijk aan de slag te gaan? Ik wil zeker niet een gevaar op het water zijn en de basis hebben die er nodig is om jezelf een beetje knap te vermaken.

Bedankt voor het lezen en je hulp!
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.