Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wie tips voor waterstart? Gepost op: Juni 08, 2013, 10:14:27
Praktijk oefening does the trick idd, dus kite gear kopen en oefenen oefenen oefenen!
En vooral niet vergeten: veel plezier hebben! (das ook heel belangrijk)
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wie tips voor waterstart? Gepost op: Juni 08, 2013, 08:53:09
Als je 'helpt met opstaan' dan houd dat toch in dat je de kite niet al het werk zelf laat doen? Roll Eyes
Je voorste been is gestrekter dan het achterste bij het starten, anders bestaat de kans dat de voorkant van je board gaat duiken, als je staat kan je hem helemaal strekken
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wie tips voor waterstart? Gepost op: Juni 08, 2013, 08:02:05
De beste tip die ik kreeg (dankzij een instructeur van KiteFEEL) was dat je de kite niet al het werk moet laten doen!
Hou je benen goed ingetrokken zodat je board dicht bij je ligt, voorste been alvast gestrekt, zodat je kan 'gaan staan' als je instuurt, ipv dat je je uit het water laat trekken door je kite.
En persoonlijk zou ik wat dieper insturen dan 11 of 1 uur zodat je ook bij het opsturen lekker wat kracht genereerd Wink
4  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiten omgeving Amsterdam? Gepost op: Juli 01, 2012, 00:54:46
Schellinkhout is ook wel een lekkere spot, lijkt op strand horst, lang ondiep.
Hoelang het rijden is vanaf amsterdam.. Zal kleine 3 kwartier zijn denk.
Zandvoort en bloemendaal heb ik nog geen ervaring mee zelf Tongue
5  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Juli 01, 2012, 00:44:31
zal rustig worden op schellinkhout, Grin schater schater

Zou fijn zijn, heb ik alle ruimte om te oefenen en flink meters te maken Tongue
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Beginners setje Gepost op: Juni 28, 2012, 22:15:13
Ik ging samen met iemand oefenen, met kiteschool leraar erbij, mijn kite, haar board, en ze stuurde mijn kite recht in het zeil van een windsurfer die ze even niet had gezien.
Resultaat: 2 lijnen om 1 tip en mijn kite in een oncontroleerbare loop.
Zij raakte in paniek, leraar is eropaf gesprongen, heeft de safety getrokken en de kite zoveel mogelijk op zijn plek gehouden zodat ik em tot stilstand kon brengen.
Dan merk je ineens hoeveel kracht er op zo'n kite staat, was ook wel eng om hem met zo'n kracht recht op me af te zien komen terwijl ik nog ter hoogte van de lijnen stond, heb moeten wegduiken voor mijn eigen veiligheid.

Uiteindelijk is alles goed gekomen, niks stuk (mede dankzij de snelle reactie van de kiteleraar) en niemand gewond, alleen ontzettend geschrokken en was gelijk afsluiter van de zaterdagmiddag op schellinkhout.
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Beginners setje Gepost op: Juni 28, 2012, 21:06:14
Ik ben nog beginner, in het bezit van 2 kahoona's (9,5 en 7,5) en ik vind ze heerlijk varen, niet TE snel maar zeker wel met pit, en toch ook lekker stabiel. Fijn om het mee te leren maar ik ken ook wat gevorderden die hem fijn vinden om mee te stunten, springen en nog veel meer.
En ook niet onbelangrijk, ik heb afgelopen weekend op een minder leuke manier ontdekt dat ze ook veel kunnen hebben!
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Beginner omgeving strand horst! Gepost op: Juni 11, 2012, 16:28:58
Karel, ook bij de beste kan het altijd een keer fout gaan, zelfs jij zal waarschijnlijk wel wens wat fout doen, daar zijn we mensen voor. En die clinic kan ik niet bijwonen omdat ik, zoals ik eerder al zei, de hele dag moet werken, dan ben ik pas rond 19:00 thuis, in noord-holland, en vanaf mijn huis is het ongeveer 1 uur rijden naar horst, dus gaat em niet worden Wink Volgende keer beter Smiley

Simba, top dat je een vriend hebt die ook les geeft, die kan vaak goeie tips geven! Wel een puntje, probeer altijd iemand mee te nemen, al is het je moeder die aan de kant gaat zitten toekijken, maar liever nooit helemaal alleen. Nou was de wind niet om over naar huis te schrijven, maar stel dat het mis gaat, dan is het wel fijn als je iemand bij je hebt die direct kan helpen (en in het ergste geval 112 bellen).
Die kite van jou valt trouwens wel op met dat felle kleurtje Tongue
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Beginner omgeving strand horst! Gepost op: Juni 11, 2012, 11:15:57
Ik snap dat iedereen de veiligheid in acht moet nemen, en zoals ik al zei had ik ter plaatse al  geïnformeerd. De reden dat ik toen dus bij stap 2 ben aangekomen is omdat het eerder op de dag al veel minder hard woei dam de voorspellingen aangaven. Daar ik er toen was kwam omdat ik bij telstar was gewest en dat ligt er naast, kleine moeite dus om ff heen te lopen, waren zeker 40 kiters ter plaatse als het er niet meer waren, ook beginners, en praktisch allemaal met rond de 9 à 10 meter.
En nee, ik heb geen onweerswolken gezien en ik weet hoe die eruit zien Smiley

De veiligheidclinic kan ik niet bij zijn omdat ik dan, net zoals veel andere mensen overigens, gewoon moet werken, en ik woon in noord-holland hè, daarnaast heb ik een hele rits aan veiligheidstips, -regels en -oefeningen gehad en gedaan bij mijn kitesurfschool (die hier niet eens op de site staat overigens) en daar heb ik ook veel aan gehad.
Daarbij is het ook altijd handig om je eigen gevoel te volgen (oftewel, lijkt het je niet verstandig, doe het dan ook niet) Wink
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Beginner omgeving strand horst! Gepost op: Juni 10, 2012, 21:45:09
Sayootje, klopt, de voorspellingen gaven harde wind aan en nog veel hardere windstoten, maar aangezien dat om 12u al reuze meeviel maar ik het te druk vond ben ik later gegaan, alleen was toen de wind al weinig meer, moest zoveel tegendruk geven dmv achteruit lopen, dat ik daardoor bijna het riet in liep Tongue
Ik vind het altijd zo gaaf om gevorderde kiters grote, hoge en verre sprongen te zien maken, dat motiveert om nog meer progressie te maken, maar natuurlijk hou ik ook in mijn achterhoofd dat hun zich nu nog steeds uitleven omdat zij ook de veiligheid in het oog houden Smiley
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Beginner omgeving strand horst! Gepost op: Juni 10, 2012, 17:16:51
@simba, ja dat was ik haha, woei nog lkkr hè (maar niet heus) Tongue
Moet wel zeggen, top dat je zo lang bleef volhouden voor je de moed opgaf Smiley
Hij met die 13 was met jou toch? Zijn jullie nog lang gebleven of was het echt niks meer?
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Beginner omgeving strand horst! Gepost op: Juni 10, 2012, 17:09:09
Ik snap jou wel kareel, maar toen simba gisteravond op horst kwam, was ik net het water weer uit, dus ik weet hoe de wind was op dat moment, absoluut geen code oranje meer, zelfs voor een beginner, anders had ik hem heus niet laten gaan.

Veel mensen gaan hier kennelijk meteen uit van de ergste windsituatie en oordelen zonder te weten hoe die situatie ter plekke was, en dat vind ik nou niet bepaald positieve feedback, wel?
Als het 's middags niet zo druk was had ik het water gewoon op gegaan, omdat het volgens meerdere ervaren kiters gewoon kon, en wat is nou een beter advies dan het advies van een ervaren kiter ter plaatse Wink
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Beginner omgeving strand horst! Gepost op: Juni 10, 2012, 14:01:38
Nou word ik voor eigenwijs uitmaakt, maar geloof me, ik ben echt geen idioot.
Ik ben niet diegene die met 30 knopen het water op gaat met een grote maat dus hou eens op met dat negatieve afstaande gedoe en lees nou eens goed wat ik heb geschreven.

Ik was rond 12 uur wezen kijken, toen was de wind al voldoende afgezakt om met en 9 à 10 nette te varen, want dat deden ze praktisch allemaal, en zeg nou niet dat al die 40 liters idioten zijn daar, niet ze rustig sprongen van 10 meter hoog maken en feilloos landen, dan ben je in mijn ogen echt wel gevorderd.
Ik ben niet gegaan omdat ik het te druk vond om als beginner tussen te gaan staan (als je dat niet verantwoordelijk gedrag vind weet ik het ook niet meer) dus besloot later terug te komen.
's Avonds rond 19:00 ben ik weer gekomen, toen was de eind nog verder afgezakt en er waren nog enkele kiters aanwezig, en als het niet verantwoord was om mijn kite op te laten, haagden ze me dat heus wel gemeld.

De wind was te zwak om op mn board te kunnen komen, en ik sta daar ook niet voor het eest dus ik weet hoe vlagerig het kan zijn. Later kwam er nog iemand die zelfs nog hulp aanbood mocht ik dat nodig hebben, door had een 13 meter kite en zelfs hij had er moeite mee in de lucht te houden.

Ik heb echt wel verantwoordelijkheidgevoel, ik ben ook snowboardlerares dus dan moet je ook weten wat je doet, dus bestempel me aub eens niet als idioot, ik weet echt wel waar mijn grenzen liggen.
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Beginner omgeving strand horst! Gepost op: Juni 10, 2012, 12:37:05
Je reageert nou wel zo, maar is niet iedereen ooit zo begonnen?
Zelfs bij de beste kan het fout gaan hoor, maar om dan maar helemaal niet te gaan..
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Beginner omgeving strand horst! Gepost op: Juni 10, 2012, 10:19:39
Mwa met dat levensmoe valt het wel mee denk ik. Ik was er om 12u ff wezen kijken en het viel op zich wel me met harde wind, meesten hadden rond de 9 à 10 meter in de lucht, en het was echt druk!!!! Te druk voor mij, dus ben ik 's avonds nog ff gegaan maar de wind was zo vlagerig, zo had je druk, zo viel ie uit de lucht..
16  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Trapeze gevonden op strand horst 9-6-12 Gepost op: Juni 10, 2012, 08:52:56
Eigenaar is gevonden en wordt zsm met zijn trapeze herenigd ThumpsUp
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Beginner omgeving strand horst! Gepost op: Juni 09, 2012, 21:57:32
Dus jij bent degene die ik heb dicht geritst Grin
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Rookie, k zal me ff voorstellen hier Gepost op: Juni 09, 2012, 09:27:55
@Patrick1982, ik woon in noord-holland, in purmerend om precies te zijn, dus zal over het algemeen daar in de regio te vinden zijn, maar mijn ouders hebben het hele voorseizoen de caravan o de camping in ermelo, dus daar kan ik in het weekend heen, als ik hier dus ben, ga ik naar horst Smiley in dat geval lijkt het me leuk om eens samen te gaan kiten Smiley
14 juni ben ik de hele dag werken dus kan ik niet naar die clinic, maar ik heb bij mijn eigen kiteschool al veiligheidsoefeningen gehad zoals een self-rescue, 1x zelf gedaan en 1x uitgelegd en voorgedaan aan een groepje Smiley (heel handig om te weten en kunnen trouwens!)

@Dani-el, leuk! Wie weet treffen we elkaar eens op schellinkhout oid, als ik ergens te vinden ben zet ik dat wel bij de spot (als ik tegen die tijd weer hoe het allemaal werkt) Smiley

@Jarno, ik zit momenteel op mijn telefoon en de verbinding is hier momenteel te langzaam voor dat filmpje, maar als ik vanavond op de laptop zit met een snelle verbinding zal ik em kijken Tongue
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Rookie, k zal me ff voorstellen hier Gepost op: Juni 08, 2012, 22:10:44
Haha dolle pret hier! Grin Mijn juiste naam neerzetten is idd wel het minste idd Wink
En nee, niet gevaren vandaag, ik moest gewoon werken in amsterdam Sad en ben zojuist in ermelo aangekomen, wat een drukte op strand horst zeg! Allemaal kleine maatjes zag ik volgens mij Smiley
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Rookie, k zal me ff voorstellen hier Gepost op: Juni 08, 2012, 19:13:40
Pannenkoek die ik ben, vergeet ik de vraag van Frank 82 ook nog te beantwoorden, ik ga lkkr vandaag..

Ik zit dit weekend in ermelo, vandaar strand horst ipv schel Wink
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Beginner omgeving strand horst! Gepost op: Juni 08, 2012, 19:11:31
Ik ben er morgenochtend, met mijn spullen, maar tis nog ff afwachten wat de wind gaat doen..
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Rookie, k zal me ff voorstellen hier Gepost op: Juni 08, 2012, 19:08:24
Volgens mij kwam mijn bericht een stuk beroerder over dan mijn bedoeling was, mijn excuses daarvoor :s Tis mijn dag niet vandaag, sorry..

Ik bedoelde het niet kwaad, wat ik eigenlijk wilde zeggen was dat ik weinig heb aan 4x dezelfde mededeling welke ik overal op deze site (en andere sites) ook kan lezen, ik heb meer aan een positieve reactie. Tuurlijk, het is nooit verkeerd om iemand nogmaals te wijzen op gevaren, maar denk ook in mogelijkheden, wat zou wel kunnen ipv niet. En met tips bedoel ik vooral, hoe kan ik mezelf verbeteren Smiley

Maar, ik heb nog wat vragen onbeantwoord gelaten zie ik, dus Karel79:

Mijn niveau zit tussen het waterstart en doorvaren in, ik kan waterstarten maar ik moet nu doorvaren en ik zak nog wel vaak terug in het water. En ik weeg gelukkig geen 50 maar 65 kilo Smiley
25 knopen vind ik zelf ook wel max hoor, meer hoef ik nog niet te hebben.
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Rookie, k zal me ff voorstellen hier Gepost op: Juni 08, 2012, 13:01:56
Niet meteen massaal over me heen storten over de combi 9,5 + de windrichting/sterke van de voorspellingen graag, ik ben al heel goed geïnformeerd over bepaalde situaties wat wel en wat absoluut niet kan, en ja, ik heb nog wel een beetje verstand over dus liever geen 'idioot-behandeling', thnx. Evengoed bedankt voor de waarschuwing Smiley

Natuurlijk wil ik, net als ieder ander hier, het liefst 24/7 het water op, maar ik weet ook dat ik deze hobby nog vele jaren wil volhouden, en dus niet binnen de kortste keren in het riet wil liggen of nog erger, tegen huisjes aan wil vliegen, dat loopt meestal niet zo goed af Wink
Veiligheid staat voor alles, dat is ook het 1e wat ik heb geleerd bij mijn kitesurfschool Smiley

Ik ben zaterdagochtend bij telstar, dus ga sowieso ff kijken hoe het is, en als ik het een nee vind, wordt het een nee en kom ik zondag gewoon weer vrolijk terug, zit toch in de buurt Smiley
En foto morres? Komt vanzelf een keer Wink
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Rookie, k zal me ff voorstellen hier Gepost op: Juni 08, 2012, 09:22:18
Hey allemaal,

Via via ben ik op deze site terecht gekomen, heb me aangemeld en laat ik me dus meteen maar even voorstellen Smiley

Ik ben Mariette, 25 jaar, wonend in nood-holland en sinds dit seizoen in het trotse bezit van een best kahoona 9,5 uit 2011 die samen gaat met een best armada 2011 boardje.

Nu wil ik natuurlijk als beginner progressie maken, progressie maken en oh ja, nog meer progressie maken.
Nou weet ik uiteraard nog lang niet alles en gelukkig kan ik op deze site en op het forum veel info vinden, maar tips zijn natuurlijk altijd welkom! Smiley




Oh ja, en dit weekend ben ik sowieso zaterdag op strand horst te vinden.
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.