Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Politie houdt kitesurfer aan Gepost op: Augustus 05, 2007, 01:47:14
Overigens recente foto's van de borden: http://jerome.vliegerforum.nl/gallery2/main.php/anja_001/borden/
2  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: zonering Ouddorp Gepost op: Juli 09, 2007, 16:15:34
Ik weet niet hoor er staat dit:

Voor Brouwerdam idem de gele boeien:
De zone bevind zich aan de Noordzeekant van de Brouwersdam op het Noordzeestrand en loopt vanaf strandpaviljoen “De Kous” richting het zuiden tot voor het strandpaviljoen “De Strandtent”.


Maar er zijn helemaal geen geleboeien meer op de brouwersdam die 2 grote zijn al een poos pleiten ? Dus waar mag het dan tussen ??


Dat is niet echt handig ... overigens staan er ook borden op de stranden (en ja die zijn lastig te zien zeker vanuit het water) en natuurlijk is er de APV die elke nederlander behoort te kennen (kuch).
3  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: zonering Ouddorp Gepost op: Juli 09, 2007, 16:13:24
Euhmmm zone ... kitsurfers ... buggy's ... simpel er is een zone en daar heeft een ieder zich aan te houden dus zowel kitesurfers als buggy'rs!

Laten we nou niet hier een buggy / kitesurfer blaam spelletje van maken maar laten we ons gewoon allen eens aan de gestelde regels proberen te houden. Die zijn er nou eenmaal niet voor niets. Lang voordat de nieuwe zone er was was er ook gewoon een kitesurf zone die gelijk was aan het buggy gebied maar ook daar hield niemand zich aan (en ja ook de buggy'rs hielden zich er niet al te braaf aan klopt helemaal). Inmiddels is de zaak dusdanig gevoelig dat we gewoon met zijn allen ons aan die zone te hebben houden en vandaar we jullie erop attent maken.

De gemeente maakt niet zozeer een onderscheid tussen de gebruikers van het strand want alle sport gebruikers hebben dezelfde zone toegewezen gekregen.

Overigens is er inmiddels contact met de NKV en de BCH / NKV zitten binnenkort even rond de tafel.
4  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: zonering Ouddorp Gepost op: Juli 09, 2007, 14:42:07
De NKV is destijds ook door de gemeente benaderd en ik mag aannemen dat ook NKV zijn zegje heeft gedaan. Overigens de zonering was niet zozeer een bespreekbaar onderwerp dit is dat de gemeente wou hebben (en kon uitvoering zonder weer een natura 2000 toetsing / habitat richtlijn te moeten ondergaan omdat ze evt een nieuw gebied zouden toewijzen)
5  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: zonering Ouddorp Gepost op: Juli 09, 2007, 14:10:51
Simpel de gemeente heeft deze zone's zelf ingesteld omdat zij alle sporten in 1 gezamelijk gebied wilt hebben. (Dit ivm bestemmingsplannen kan dat ook niet anders). Het is in NL helaas niet vrijheid blijheid om overal maar een zone toe te mogen wijzen. Dit gaat veelal door heel veel molens en om deze lijnen kort te houden wordt het voor 1 zone gedaan voor alle sporten. EN let wel 1,7 km gebied waar je kan varen. En tja het is nou niet altijd het gebied waar jij als gebruiker wilt zijn.

Regels zijn regels en lapt men die aan zijn laars kan ik je verzekeren dat de zonering zeker geen lang leven zal hebben en er een 100% verbod komt.
De BCH heeft zeer regelmatig met de gemeente aan de tafel gezeten en het gebied is juist uitgebreid om het deel tot aan flauwe werk erbij te betrekken daar er al (teveel) illigaal gekitesurft werdt. Nu valt dat deel (lange weg) in de zone en heb je 1.7 km gebied om naar links te varen.

Overigens zeehonden zijn er wel degelijk namelijk op de bank precies voor de vuurtoren hier leeft een kolonie zeehonden die regelmatig terugkeert.

Dus nee er wordt zeker niet gekeken naar alleen de buggy's maar eerder naar bestemmings plannen en beheersing.
6  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: zonering Ouddorp Gepost op: Juli 09, 2007, 12:28:08
Mischien moet je je eens bedenken dat er ook andere redenenen zijn als alleen wandelaars?

De zonering is ook gedaan ivm zeehonden gebied en dergelijke!
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Handtekeningen Aktie / Petition For Ouddorp & Brouwersdam, Petition for Ouddorp Gepost op: April 18, 2007, 19:36:59
Juist nog wel ... de petitie van de betreffende persoon is ook nog steeds lopende. Stel zei weet genoeg tegenstanders te krijgen kan het inhouden dat de gemeente gedwongen wordt het te sluiten.
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Handtekeningen Aktie / Petition For Ouddorp & Brouwersdam, Petition for Ouddorp Gepost op: April 18, 2007, 19:13:55
Ps extra aanvulling aangaande Ouddorp: http://www.vliegerforum.nl/index.php?showtopic=32523&hl=

Oftwel de eerdere gesprekken hebben zin gehad en de gemeente luistert naar de kitesporters.
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Handtekeningen Aktie / Petition For Ouddorp & Brouwersdam, Petition for Ouddorp Gepost op: April 17, 2007, 05:37:13
Omdat met een mail tekenlijst er veel gefaked kan zijn .... tevens via de PDF is het vrij zeker dat men het leest en komt gewoon netter over als ipv een usb stickje overhandigen.
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Handtekeningen Aktie / Petition For Ouddorp & Brouwersdam, Petition for Ouddorp Gepost op: April 17, 2007, 02:29:36
Tja helaas noemt de gemeente het een extreme sport zone ....
Beter gewoon sport zone of wind sport zone ....
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Handtekeningen Aktie / Petition For Ouddorp & Brouwersdam, Petition for Ouddorp Gepost op: April 16, 2007, 23:58:42
Ten eerste allen bedankt voor jullie steun!

Zoals al gezegd juist dit gaat de hele kite community aan. Juist ook omdat ook veel kitesurfers ook op Ouddorp buiten de locatie varen kan dit strubbelingen opleveren. natuurlijk de locatie waar jullie nu varen is gewoon beter als de zone die er nu is. En natuurlijk die zone waar jullie nu varen zit in het nieuwe bestemmingsplan zodat daar legaal gevaren kan worden.

De gesprekken tussen de BCH en de gemeente lopen zeer goed en men luisterd ook naar ons zelfs de gemeente raad en burgemeester zijn positief over onze sport. Waar het een enkele bewoners omgaat is dat wij de rust in het algemene verstoren. We jagen de zeehonden weg (gut die beesten liggen er nog steeds), we jagen vogels weg en het weidse gezicht is er niet meer door de vliegers. En ja natuurlijk de buggy'rs zouden een gevaar zijn want we rijden altijd wel 90 kilometer per uur en zijn ongeleide projectielen ...... right NOT.

Dit al dit gedonder van onze Don Quichotte gaat niet zozeer om de buggy'rs alleen het gaat om de gehele extreme sporten zone!. Ook proberen ze heil te halen via de natuur organisaties enzo het via een toetsing Natura 2000 of een ander MER besluit het alsnog te laten verbieden. Deels gelukkig geldt dat alleen voor de nieuwe voorgestelde zone maar zou dan inhouden als dat niet doorgaat dat de extreme sport zone niet uitgebreid zou worden tot net voor het Flauwe werk.

Deze aktie van de BCH is ook niet zozeer om de gemeente te overtuigen want dat zit wel ok. Het gaat meer om te laten zien hoeveel mensen met onze sport(en) verwant zijn en deze sport(en) een warm hart toe dragen.

Overigens kleine noot .... ook de tegenstanders van onze sport(en) lezen diverse fora dus let gewoon op je uitspraken!

Afijn .... ik ga maar eens een nieuwe brievenbus bouwen want ik ben bang dat ze met postzakken voor de deur gaan staan Wink

Groeten,

Jerome Grimminck
Voorzitter Buggy Club Holland
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: KiteHigh meeting.. Door laten gaan of verplaatsen? Gepost op: April 19, 2005, 18:46:26
Ik heb het even voor je in een apart topic gezet. Zie dat topic voor verdere discussie daarover. We houden dit topic ontopic. Arjan

13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Ook buggyevent komend weekend op noordzeestrand Gepost op: April 19, 2005, 18:39:41
http://www.buggyclubholland.com/modules.php?name=News&file=article&sid=42
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: KiteHigh Start Season Meeting op 23 - 24 april -Update 6! Gepost op: April 19, 2005, 09:34:16
Ter info:

Er is een ander event gaande die voorzien is van de nodige vergunningen voor het strand aldaar.
Aangezien er voor dit event geen vergunning is aangevraagd bij de gemeente we hopen niet dat we last van elkander gaan hebben aldaar. Het betreft overigens een buggy event waar het nodige volk op af zal komen. Inmiddels hebben we al contact met Arjan gehad over dit euvel en wij hebben aangegeven waar we gaan zitten en welke ruimte we denken nodig te hebben ik hoop dat dat ook gerespecteerd gaat worden.
Het buggy event zal plaatvinden in het deel voor Port Zélande en zal tot een meter op 50-100 van de kous komen (is niet duidelijk te zeggen aangezien we het niet afzetten). We hopen dat beide organisaties & deelrnemers rekening met elkander houden zal dit niet het geval zijn zullen we ons op onze vergunning moeten beroepen maar lijkt ons niet dat dat nodig hoeft te zijn.
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.