schaam me weer rot dus hier gaan we weer: snowboard voorbeen

bikiniisuit

Geen avatar

Berichten: 223
November 02, 2011, 00:34:17
edit2Rapporteer  
Net mijn 1e indoorles voor dit seizoen weer geboekt.
Wat kon je ook alweer doen om je voorbeen voortdurend gebogen te houden + gewicht er op (ik regular/flowbindingen). Op deze indoorbaan kun je niet met je eigen materiaal gaan.
Herinner me vaag iets v iemand op dit forum: een snowboard+kitesurf leraar of zo.
Ik voel gewoon dat ik weer op mn bek ga en ik kan verdorie die thread weer eens niet vinden
Mijn leraar kijkt chagerijnig en heeft geen mercy voor andere sporten.

Nah, ik krijg m r dus ook niet uit met de zoekfunctie. Help ff, grrrr
Vliegenaar

Geen avatar

Berichten: 216
Antwoord #1 November 02, 2011, 09:10:31
edit2Rapporteer  
Als je je tenen omhoog doet druk je automatisch met je schenen tegen je schoenen waardoor je dus voorover gaat hangen.

http://www.kitehigh.nl/forum/?topic=39430.0
@LaurenS

Berichten: 6454
Antwoord #2 November 02, 2011, 10:02:11
edit2Rapporteer  
Hoi Grace,als je nou eens aan een rocker boardje gaat denken.Maakt het snowboarden zoveel makkelijker.Ik denk dat je nu nog op een ouder boardje staat met voorspanning(camber).Bij een fout wordt je dan keihard afgestraft.
Bijna alle merken hebben tegenwoordig rocker boards.Mijn volgende wordt er een van Lib Tech denk ik... Succes ermee,
Druk op voorste been houden kan ook door voorover te hangen in je schoenen,met een rocker board is dit niet nodig schijnt,gewoon relaxed op je boardje staan en gaan met die banaan   ThumpsUp
Leest dit stukje even anders ter verduidelijking.
http://www.funparks.nl/nl/snowboard-winkel/info-rocker-technology.html
Geronimo79

Berichten: 2552
Antwoord #3 November 03, 2011, 00:37:21
edit2Rapporteer  
Rockerboards jah.. leuk als je freestyled of gewoon lui bent. Maar het heeft ook nadelen. Het board leeft lang niet zo lekker vind ik. minder response van het board.

Zoals ik het begrijp strek jij je voorste been steeds zoals op een kiteplankje?

Je kunt jezelf wat forceren je knieen te buigen door de vorlage van je bindingen goed in te stellen. Meeste indoorscholen hebben hun bindingen meestal erg rechtop staan wat leuk is voor freestylertjes maar kwa houding niet zo positief is.
Vorlage = de hoek van je highback (harde stuk plastic achter je been van de binding) Hoe meer vorlage hoe meer je gedwongen word in je enkels te buigen. En daardoor ook je knien. Zet em niet helemaal naar voren want dat gaat niet fijn zijn en op den duur snowboard het niet prettig meer.
Bij flow bindingen heb je daar een heel makkelijk draaischijfje voor op de highback als ik me niet al te erg vergis.

Persoonlijk denk ik dat duckstand je ook wat kan tegenhouden om fatsoenlijk naar voren te komen. Je knieen worden dan toch wat raar gedraait bij een degelijke beweging.

Je gewicht echt naar je linkerbeen brengen is toch net eventjes dat kleine beetje extra buigen wat je zelf zult moeten doen. Maar het zal wel makkelijker zijn als die al gedwongen is wat meer te buigen.

Daarnaast sta je ook niet de hele tijd volledig naar je voorste been. (afhankelijk van je niveau)
Basis bochten daarbij sta je gemiddeld idd wel iets meer naar je voorste been. En alleen bij het maken van de bocht richting vallijn (recht naar beneden vanaf dat punt) verplaats je je volle gewicht naar je voorste been. Zodra je de bocht uit komt verdeel je je gewicht weer wat meer en houd iets meer gewicht op je voorste been.

Pas bij carven sta je meer 50/50 met je gewicht (vaak nog ietje meer naar je voorste been) Hier is duckstand dan ook minder schadelijk voor je knieen mede omdat je bovenlichaam niet meer zoveel roteerd.

Duzz ik zou het eens proberen met veel vorlage in je bindingen misschien dat het je helpt.



bikiniisuit

Geen avatar

Berichten: 223
Antwoord #4 November 03, 2011, 13:49:55
edit2Rapporteer  
15 min op n rollerbaan en je bent gesloopt = totaal anders dan in sneeuw
voordeel:je techniek maakt sprongen

als ik moe ben, even niet oplet –vooral net uit de bocht- gaat dat voorste been in n reflex strak. Ik weet dat ik niet de enige ben v andere cursisten (je krijgt met zn 2n les), die dat van hun medecursist/kiter horen. Als je in die bocht valt land je op je achterhoofd of op je schouderkom (met n bursitus als gevolg: 3 mnd out). Duckstand helpt alleen als je met je eigen materiaal kunt gaan. Dat met die vorlage ga ik meteen doen.
geronimo: wat betekent highback, mijn flow zijn 2e hands en oud.


laurens als je rockerboardje neemt kun je m (denk ik) niet gebruiken als je wilt leren snowkiten.
Geronimo79

Berichten: 2552
Antwoord #5 November 03, 2011, 16:47:04
edit2Rapporteer  
Op de binding heb je aan de achterkant een gebogen plaat zitten die tegen de achterkant van je been duwt.
Bij flow heeft die een soort hendeltje waarbij je em locked. in dat hendeltje zit een draaischijfje met schroefsysteem waardoor de koortjes naar de plaat van je binding korter of langer worden. Hoe korter hoe meer vorlage. Nu is dat bij flow best heftig als je meer vorlage neemt.

Een indoorbaan is idd veel heftiger en veel moeilijker dan in de sneeuw.
Zowieso hoe vaak ben je daadwerkelijk 10min achter elkaar aan het snowboarden zonder pauzes.  Heb zelf ook veel les gegeven met snowboarden op een baan. Maar de skischool waar ik nu werk is daar mee gestopt.

Ik denk door de vorlage het onmogelijk word je been echt te strekken. Al zie je het bij veel riders. Op een indoorbaan is het vrij moeilijk om echt naar voren te komen. Zowel bij skien als snowboarden. Maar met een beetje oefenen lukt dat prima.

rockerboardjes zullen prima werken bij snowkiten. Het heeft zelfs wat voordelen als het gaat om iets dikkere sneeuw omdat je punt in zn geheel wat meer omhoog komt.

Duckstand is voor de meeste riders erg beroerd voor de knieen. Athans in de begin fase. Hierbij roteer je veel en brenk je continu spanning op je achterste knie die dan ook nog klappen moet opvangen. Het pedeleren is wel weer iets makkelijker.

Ben benieuwd of het gaat helpen voor je. Succes op de baan want das toch echt wel moeilijk. Heb dr een leuke hersenschudding aan overgehouden ooit.
leeany

Berichten: 844
Antwoord #6 November 05, 2011, 01:31:49
edit2Rapporteer  


Gele wieltje draaien (kan andere kleur zijn, logisch) om de hoek van je highback (deel wat tegen je achillespees aan zit) ten op zichten van je baseplate (waar je op staat)  te veranderen. Daardoor ga je inderdaad al steviger door je knieën.
Maar dan moet je er wel rekening mee houden dat in de 1e weken je helemaal kapot zult zijn, omdat je echt spierpijn hebt in je bovenbenen.

Denk dat je juist met een rocker board je gewicht wel beter kunt verdelen, omdat het middenpunt natuurlijk je draai punt is. Bij een original rocker welliswaar. Dan heeft het weinig nut om alleen op 1 been te gaan hangen.

Als je echt de energie in je plank wilt behouden, maar toch het gemakkelijke draaien kom je v-rocker maar is niet echt relevant vrees ik voor jou.

Toch denk ik dat het puur tussen je oren zit, en gewoon eens door middel van vallen moet leren om op je voorste been te gaan hangen.
En ben blij dat je geen eigen materiaal mag gebruiken op die baan, want je vernaaid echt je spul. Wordt bij veel banen speciaal soort tjap tussen gespoten om de mat goed te houden, en dat is niet echt heel erg fijn spul voor je plank, bindingen maar vooral schoenen niet.
bikiniisuit

Geen avatar

Berichten: 223
Antwoord #7 November 06, 2011, 13:35:11
edit2Rapporteer  


Leeney ik heb n museum model, als je aan die achterschroef zit, gaat hij loos, die schroeven aan de zijkant onderin bij hiel vlgns mij gebeurt niks als je daar gaat sleutelen. Denk dat dat alleen kan bij de nwe modellen of zo (en natuurlijk zit t tussen mn oren: wel eens n hersenschudding gehad? en dan die artsen bij de 1e hulp: ze zijn best aardig als t om skieen gaat (ik zeg niks over snowboarden)

Geronimo ben je leraar? N/ Z Holl? Hoe reageer je als je student angst heeft (is dat anders dan bij kitesurfen)

Vliegenaar

Geen avatar

Berichten: 216
Antwoord #8 November 06, 2011, 14:36:18
edit2Rapporteer  
Bij het rode cirkeltje zit de highback afstelling, hiermee kan je regelen hoe ver je naar voren leunt maar ook hoe strak je binding staat, ofwel hoeveel hij tegen de achterkant van je schoen aan drukt.
Je moet er gewoon ff mee spelen, wieltje aandraaien, dichtklappen, etc.

Het groene cirkeltje is een simpel schroefje, deze moet je bij dit type Flow af en toe ff aandraaien (1x per seizoen ofzo).

Ik hing zelf altijd ook ver achterover met snowboarden en bij mij ging het beter toen ik mn bindingen op duck-stance ging zetten, je kan dan nm moeilijker je voorste been strekken.
Ook denk ik dat een gewone piste beter is dan zo'n rollerbaan, in de praktijk sta je nooit een kwartier bochtjes te draaien.
Geronimo79

Berichten: 2552
Antwoord #9 November 06, 2011, 20:02:48
edit2Rapporteer  
Jep ik ben idd ski en snowboard instructeur. vooral skien tegenwoordig. Bange studenten zijn geweldig. Gewoon handjesvasthouden lekker afleiden van die enge baan en bezig houden. Na een paar lesjes zijn ze wel over een deel van de angst heen.

Rollerbaan is wat moeilijker als sneeuw, dat 10min achter elkaar bochtjes maken is naast dodend wel enorm goed voor de herhaling en daarmee leer je dus ook veel.

Zelf geef ik les in de omgeving van groningen. En af en toe ga ik eens met wat mensen richting een bottrop of iets dergelijke om wat extra te oefenen. Lesgeven en mensen helpen beter te worden met iets wat je zelf geweldig vind is en blijft master.

Wat vliegeraar zegd. dus de rode cirkel. die aandraaien. is bij ALLE flowbindingen hetzelfde. is namelijk hun kenmerkende systeem.
Hoe hoger je dat blokje ( waar dat wieltje deel van uit maakt) veplaatst hoe meer vorlage. hoe lager hoe "langer" die touwtjes worden en hoe verder de highback naar achteren kan dus minder vorlage.

Dus zorgen dat het blokje hoger op komt voor meer vorlage.

Duckstand is leuk als je verder gevorderd bent maar zeker in de eerste 2 jaar geen duckstand. je verziekt je knieen.
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.