Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 4
1  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Kite ongeluk (je) : om van te leren Gepost op: Oktober 12, 2011, 23:08:35
haha Bikinisuit,  R2D2 heeft wel een klein lasapparaatje vlgns mij, kun je vast ook wel gebruiken om mee te typen.   Mijn ongeluk is op de 8e augustus gebeurt, sávonds 19.30 hr. Vaak heerlijke sessies met ondergaande zon . Afgelopen hemelvaart ook bij wissant een paar avondsessies gehad, hmm heerlijk.

 Enne MVBtje, je hebt geluk gehad, want een vingertje is (weet ik nu) zo weg. t gebeurde jammergenoeg ook in de branding, zoeken naar het topje had geen nut.. Ben er ondertussen alweer aangewend, merk dat m'n omgeving het enger vindt (meiden vooral, mensen die inde trein gaan staren), Ach ja weer een stoer verhaal erbij. Her en der wat functionaliteit inleveren mag, als het maar niet te snel gaat...

Good winds,  Marky.   ennne dat de kracht met je mag zijn ;-)
2  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Kite ongeluk (je) : om van te leren Gepost op: Oktober 09, 2011, 01:17:46
klopt, we hadden de hele dag aan het water gezeten (strand, terras etc) en zagen alleen maar kiters die lekker aan het knallen waren. Tijdens eten  is de wind blijkbaar 90 gr gedraaid en werd verraderlijk vlagerig.  we kwamen net weer aan in een relatief stabiele windluwte. Hoorden van een andere kiter later dat hij contiu aan het kite wisselen was (tussen zijn 12 en 9m) omdat om de 15 minuten de wind toe en afnam.

We gingen te gehaast het water op, met de 9m was er niets gebeurd. Wel lastig blijft aanspoelen met harde wind op een smal strand met niemand die de kite kan aanpakken.
twas tegen 20.00 hr strand bijna leeg, voor de mensen die er wel waren, wind/strandopwaarts ging het te snel, ze hadden niet snel genoeg door dat ik in de problemen zat. Mijn kite maat was zelf te druk om te blijven staan, zag wel uit ooghoek dat het niet goed ging en kon mijn plank later halen. Kitesloeg op de rotsen is wonderwel heel gebleven, touwen is nog 1 grote spaghetty, moet ik nog ontrafelen.
3  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / [Ervaring] Kite ongeluk (je) : om van te leren Gepost op: Oktober 09, 2011, 00:04:43
Hallo luitjes, heb even getwijfeld  maar besloten om toch maar te posten wat mij is overkomen. We spelen met een gave sport maar ongeluk zit in een klein hoekje.

Afgelopen maand augustus was ik op vakantie op Corsica. De 3e dag begon het in de baai van Agajola (Bij Calvi) in loop vd dg flink te waaien. Overdag was eerst family time, dus de hele dag strand, zwemmen, kasteeltjes bouwen met mijn zoons, terras aan het water met de vrouwen. ondertussen werd er door enkelen gekite, harde maar constante aanlandige wind, perfece omstandigheden. Ik en mn kite maat (we waren met 2 gezinnen) konden niet wachten, na het vroege avondeten was het onze beurt, met onze 12 m (tijdens eten leek de wind af te nemen) liepen we naar het strand. Wind leek toch iets harder maar niet te. ik het water op, de golven waren ondertussen na 1 dag wind nogal toegenomen. Eenmaal op het water begon het echt hard te waaien en vooral super vlagerig, de wind bleek 90 gr gedraaid kwam nu parallel aan het strand, van een bergkam afgerold. Al snel bleek het niet leuk. mijn race machine nobile 666 ging veel te hard, depower had geen nut,  board kanten lukte niet goed, boven op de golftoppen werd ik weggeblazen. Veel vallen en opstaan, bodydraggen in hoge schuimkoppen naar mijn board. Koste al met al veel energie. mijn kite was gewoon te groot.,
Trok daarom maar rustig aan mijn quick releash, ik ging stoppen. maar ik werd schuin naar de hoek van het strand richting rotsen geblazen. hier was ik nog ca 200m vandaan. eerst wou ik schuin richting strand zwemmen, dit lukte maar zag niemand hier op het strand staan en was bang dat als de kite zou aanspoelen en de golven hem zouden draaien er weer wind in zou komnen. bij het smalle strandje met daarachter een bomen reeks toch het gevaar dat de kite kort fel gaat trekken en mij alsnog in de bomen parkeerd.. ik besloot de kite binnen te halen, over de bar heen winden had ik geen tijd meer voor dan maar aan de lijnen binnen halen , maar vooral niet om mijn handen winden, te gevaarlijk. ik begon dus de lijnen binnen te halen, + deze alsmaar direc weer loslatend, echter werd ik natuurlijk naar de kite getrokken. Door de ruige ggolven  ( begin branding) werden de losse lijnen verdreven en voelde ik in eens lijnen achter mij drijven. Toen schrok ik pas voor het eerst. als de kite toch wind pakt (lag wel plat op zijn LE naar mi jtoe, bandit 2) was dat natuurlijk bloed link voor het geval ade lijne  strak komen te staan, Daarom beslot ik op dat moment mijn kite maar op te offeren, safety getrokken en weg met dat ding. Terwijl ik bezig  was om de drijvende lijnen van mij af te duwen heeft een branding- golf in zijn omslagmoment de kite gelift en omgekanteld en viel de gehele golf met zijn duizend liter water als een bak beton in de kite, de lijen stonden direct strak net toen ik lijnen aan het pakken en wegduwen was. AUUU...de lijnen staan direct reete strak om m'n hele hand gekneld, als de golf is weg ben ik gehaast met mijn linker hand bezig om de strakke lijn van mijn hand af te pellen als de volgende golf al weer komt met  net laatste stukje lijn nog om mijn vinge.  De lijnen staan direct weer strak , ik voel een stekende pijn, en  schrik me het lazerus. Als ik mijn hand boven water houd is mijn rechter middenvinger doorgesneden en mist er 2 cm. ik kijk op een strakke doorklieving en het bloed behoorlijk. In paniek zwem ik naar het strand ren over het bijna lege strand naar de camping.  Het avondziekenhuis doet niet veel, ontsmetten en verband + met pijn stillers weer terug en  slapen in de tent. Volgende dag hoofdzieken huis in bastia, operatie, 3 dagen ziekenhuis, daarna om de dag weer naar ziekenhuis voor wondcontrole + verschoning.  Sindsdien eerste weken geen gebruik vd rechterhand, nu langzaam aan weer dingen met mijn hand doen, nog zeer gevoelig ( stoten) en sommige delen juist gevoelloos (oppassen voor wonden).

Moraal van het verhaal: blijf oppassen met wat je doet,bekijk vooraf goed de omstandigheden. De kite-de lijnen zijn onder spanning scherp en gevaarlijk voor een ander, de krachten ongekend bij te harde wind, check altijd goed vooraf ( ik was te gehaast). Ik ben normaal altijd heel voorzichtig maar toch is het mij toch gebeurd. 1 klein lichaamsdeel missen levert meer ongemak op dan ik had verwacht, ben al lang blij dat mijn hele hand er niet af is gegaan..

Oja , kan ondertussen niet wachten om weer het water op te gaan, nog even 1 maand extra herstel, en dan waag ik het er weer op nadat ik mijn windmeter 4 keer heb gechekd, de lijnen 5 keer en de size 6 keer   !

Good winds : Mark
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Watersportweer nu echt ten einde? Gepost op: Oktober 11, 2009, 09:49:34
 Is Theyr.tv weer gratis dan, vond het een hele goede site, moest je alleen opeens voor gaan betalen.
GRTZ M
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: triest resultaat van vrijdag 8 mei: 1 dode en 1 zwaargewonde.. Gepost op: Mei 08, 2009, 23:45:41
Vandaag tegen 17.00 hr kwam de bui over deventer, toen had ik zoiets van shit daar moet je niet in komen.... M'n angst is bewaarheid.
Erg dat dit in onze mooie bevlogen sport deze ontzettende nare dodelijke ongevallen plaats vinden.
Gecondoleerd aan ieder die het toekomt.
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: review droogpak Gul Enforcer Gepost op: Februari 24, 2009, 22:18:39
Kwas er nog niet aan toe gekomen om  THe***sch On***ed te kopen. Komt goed,  YeSS.

7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: review droogpak Gul Enforcer Gepost op: Februari 24, 2009, 18:17:52
Ook afgelopen zondag m'n Astro uitgeprobeerd, tjonge wat relaxt zeg. Vorige keer nog knetterkoude vingers (heb nog geen super deluxe gesealde hanschoenen, maar gewoon gestikt) en op het laatst toch wel behoorlijk koud.
Nu na 2 uur relaxed van het watee af, voeten,maar vooral ook de handen lekker warm.
Had de fleece aan + tshirtje met lange mouween. In begin voel je het koude water aan je benen, maar dat went, en meer kleding wordt alleen maar zweten. Aanrader zo'n pakky!!!!!(maar dat is na 23 pagina's eigenlijk ook wel duidelijk Cheesy
Eens kijken hoe lang ik het volhoudthet voorjaar in met m'n Astro!!!
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: review droogpak Gul Enforcer Gepost op: Januari 30, 2009, 00:16:30
Hmm , Ik ben ook 174m en weeg 75 kg. Ik ben heel tevreden met deze maat M. De Fleece M zit zelfs wel een beetje strak, vraag me af of iemand van 180 hier wel met plezier in past.

Het pak/ de rits is wel een beetje bobbelig, maar als je de lucht eruit laat zit die lekker vacuum. De rits op de buik wordt toch platgedrukt op je buik door het harnas. Ik denk dat er links bij je schouder wel een bobbel kan ontstaan, (hoopt de rits in mijn lengte van 174,m een beetje op). maar is niet storend. En dan nog. Alles meer als blote voeten en wetsuit is toch bewegingscomfort inleveren. Schoentjes/cape/handschoentjes/en nu droogpak.
Hoort er een beetje bij in dit seizoen.

Voor mij is de maat dus goed!!!Doe er je voordeel mee GRTZ MArky Wink
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: review droogpak Gul Enforcer Gepost op: Januari 29, 2009, 00:51:27
En BINNEEENNN, weer een GULLER erbij op het forum. Heb de Astro, perfect afgewerkt, goede kwaliteit, Kan niet wachten.
Grtz MArky
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: review droogpak Gul Enforcer Gepost op: Januari 21, 2009, 00:06:25
Count me in, Ik heb ook maar besteld!!!!, nog even een paar dagen geduld YeSS
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: review droogpak Gul Enforcer Gepost op: Januari 09, 2009, 00:24:37
Ha Vinnie, THX, niets zo goed als input from the field!!!.
MArky
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: review droogpak Gul Enforcer Gepost op: Januari 08, 2009, 23:40:49
Hoi Tsss, zie dat jij de Astro 2009 M hebt besteld. Hoe lang ben jij??
(kben zelf 174, zou dus eigenlijk ook een Mmetje moeten hebben)
Marky
 
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: winter handschoenen en boots.. welke? Gepost op: Januari 08, 2009, 23:36:28
Okidoki HJ, klinkt ook wel weer logisch, neem het mee in de GROTE BESLISSING Cool
GRTZ MArky
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: review droogpak Gul Enforcer Gepost op: Januari 07, 2009, 23:57:20
Ola Henk Jan,

Bedankt voor de info.

Ik ga zelf waarschijnlijk voor de Astro, wil voor het pissen niet afhankelijk zij  van een ander.
 kijk nog even aan wat het pondje gaat doen, ut rotding is toch weer gestegen, maar met die rente verlaging kan die eigenlijk allen maar weer omlaag gaan.

YES!!!
MArky
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: winter handschoenen en boots.. welke? Gepost op: Januari 07, 2009, 22:39:25
Hoi Henk Jan,

VRaagje, waarom van die hele dunnen hanschoentjes, misschien wel goede doorbloeding maar wel dunnetjes.
Jouw inschattend heb je er wel een studie van gemaakt (ha HA ), maar toch waarom waarom van die dunne??
Marky
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: review droogpak Gul Enforcer Gepost op: Januari 07, 2009, 22:27:03
Hoi Kaptain, heb mischien interesse


Heb je de Astro of de Enforcer??
Zijn pak en fleece beide maatje M?
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Update NATURA 2000 Ijsselmeergebied Gepost op: Mei 30, 2008, 05:19:23
(Ahum , kzal ook snel even lid worden, wie volgt... Grin)
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Update NATURA 2000 Ijsselmeergebied Gepost op: Mei 30, 2008, 04:55:18
Hey, dat met die standaard brief vind ik een goede. Hier in Deventer hebben we nog wel een uiterwaardje dat dan mischien een Spot wordt. Kan ik met goede wind ook gewoon eens binnen 5 minuten op de plank staan.
(oke gezien de minder wind zal het niet vaak zijn maar paar keer per jaar dichtbij zou al super zijn).

Laten we het aantal spots uitbreiden (klinkt makkelijker dan gedaan  :'() ipv laten afpakken.

Wie maakt de brief of heeft een voorbeeld!!

Marky
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Update NATURA 2000 Ijsselmeergebied Gepost op: Mei 29, 2008, 04:35:33
Tjeemig de Peemig,

Daar wordt je flauw van, Al die poezen van m'n buren killen meer vogeltjes dan menig kitend Nederland aan kan.
Mischien moeten we een keer masaal samen komen in Den Haag, Flink wat media aandacht daarvoor trekken een daarmee het probleem openbaar maken. HET IS NIET EERLIJK (maar ja dat wisten jullie allemaal al!)

(collega van mij wakeboard 4 keer in de week op loodsrecht achter een speedboot, hebben die volgels veel minder problemen mee heeft diepgaand onderzoek aangetoond schater      Huh)

Marky
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Sneak preview ECLIPSE Thruster 2008 Gepost op: December 18, 2007, 03:49:38
Hoi Mine-Me, ziet er inderdaad goed uit.
Toch een vraagje: heb je een paar keer lovend langs zien komen over de Bandit (best KB.de test ever!!!), uiteindelijk heb je daar niet voor gekozen. Ben dus benieuwd waarom je toch bij de Eclips bent gebleven?

Zit zelf nl aan de Bandit te denken om aan te schaffen, dus why oh why?? overtuig mij eens!!!
Prijstechnisch mischien of Eclips toch een betere kite??
Ben benieuwd naar je reactie. Marky! Grin
21  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kites over Deventer in jawel! Deventer! Gepost op: September 23, 2007, 02:54:02
Welles nietes, niets welles welles nietes hoor. He man relax man. 10 knopen met 24gr +zon is voor een VLIEGER WEEKEND toch hardstikke mooi, OKEE niet om te kiten maar daar had ik het ook helemaal niet over.
Hier in de uiterwaarden gaan ze dan flyboarden, kite buggien, demonstratie vlieger, + mag je vliegers uitproberen. Leuk voor jong tot oud (ja ja lijkt wel reclame). Zo maar een gratis evenement. Hardstikke goed toch. Daardoor wordt hier ineens ook beduidend meer gevliegerd.

Maar je hoeft natuurlijk ook niet te komen, lekker forummen is ook leuk. Maar voor mij morgen middag effe niet.

En ja maandag lijkt weer een perfecte Kite dag!!! YO!
Goad Goan!!!!! InLove
22  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kites over Deventer in jawel! Deventer! Gepost op: September 22, 2007, 19:14:35
Ha Ha 110 %  loser Metje komt dus niet, wordt het toch nog gezellig. YeSS

Ben net even wezen kijken , beetje weining wind, nog niet al teveel vliegers. Morgen lijkt echter perfect, 10 kn , 24 gr + zon !!!!YESSS!!!! :Smiley
23  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Morgen horst 15-8 Gepost op: Augustus 17, 2007, 02:54:12
Ziet er goed uit MINE-ME, ging de landing ook goed!!!.

Ik stuur je wel een PBtje als ik weer ga, See you, Groetjes Marky (hangloose_kitesmiley)
24  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Morgen horst 15-8 Gepost op: Augustus 16, 2007, 04:16:29
ha MiINE-ME lang niet gezien,, jammer dat je niet kon, ben benieuwd wat je allemaal al kan na je vakantie sessie in Egypte!!
Ben ook wel benieuwd naar je Eclips, bevalt die nog steeds goed!

Vond de 9 toch wel vaak te klein omdat de wind elke keer behoorlijk inkakte tot beneden de 10 knopen!!!
Maar z'n high-end schat ik heel hoog, voor het najaar om uit te proberen!

Gerber, inderdaad, bij vlagerige wind de kite oplaten bij strand vind ik link, In het water heb je juiste flinke weerstand en dat komt met onverwachte vlagen goed van pas, je donderd voorover en begint direct al te remmen!.
Marky
25  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Morgen horst 15-8 Gepost op: Augustus 16, 2007, 03:39:09
Was dus heel goed te doen vandaag op horst, tenminste vond ik. Heb eerst gekite met m'n 13m Ozone, Soms flink wind lozen (barretje weg) maar nog niet de depowerstrap aangeraakt. . Soms was het wegzakken en daarna weer compleet strak tegengas geven. Echt Horsterig windje dus. Maar....Ook al was het vlagerig, als je de kite in het water oplaat kan er niet zo veel gebeuren dan een keer er lekker achteraan gesleurd worden.
Het was niet druk (tegen 11.00 hr ca 5 kites!!, later wel wat meer ca 20)

Omdat een vrind van mij aan het leren ging met m'n 13m, heb ik daarna voor het eerst met m'n 9m instinct gevaren. Wouw dat is lekker, vaak wegzakkend, of heel veel sinussen, maar als de wind aantrok, wat is dat ding snel , een waar genot om dat ding de hoek om te gooien en ook nog goede lift tijdens m'n (nog niet al te hoge) sprongen..  Snif was het maar vaker constant 9m windje. zal straks wel weer wennen zijn met de tragere 13.

That's all folks!! Tjouw (hangloose_kitesmiley)
Pagina's: [1] 2 3 4


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.