Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: North trust bar: blauw toutje Gepost op: April 25, 2014, 16:15:53
ja  ik had het ondertussen ook al gevonden ...  bedankt!

het is dus extension loop voor de 5th line, als de front en/of stuurlijnen (te ver) uitgerokken zijn kan je deze aan je het uiteinde van de 5th line bevestigen zodat deze langer wordt
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / North trust bar: blauw toutje Gepost op: April 24, 2014, 17:11:11
Ik heb net een nieuwe North Trust bar (2013) ontvangen ... in de doos zit er naast de bar ook nog een klein blauw touwtje bij (zie foto). Is mij vooralsnog een raadsel waar dit voor dient. Staat ook nergens in de handleiding. Weet iemand van jullie het?

3  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / North:velcro bevestiging ventiel leading edge stuk Gepost op: Mei 14, 2012, 16:46:08
Bij mijn beide Rebels 2010 is de 'zekering' van het ventiel op de leading edge stuk.

Met 'zekering' bedoel ik het stukje textiel/touw/lint waarin het dopje zich bevind en dat bij sluiten van het ventiel met een stukje velcro vastgezet wordt en dan het elastiekje eromheen, zodat accidenteel openspringen van het ventiel wordt bemoeilijkt.

Het lipje stof is doorgescheurd net op de plek waar het dopje er doorheen steekt. Voorlopig vaar ik nu gewoon met een niet 'gezekerd' los dopje. Het zit allemaal redelijk stevig vast, maar het best is toch weer een manier te vinden om het dopje te zekeren. Het meest lastige is nog wel dat de dopjes zo wel erg makkelijk zoek raken.

Weet iemand hier raad mee, is dit te repareren/vervangen?



 
4  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Toevallig mensen in Cumbuco van 12 t/m 26 oktober? Gepost op: September 17, 2010, 01:01:49
Hey
Zit van 13 t/m 25 oktober in de buurt. Zou leuk zijn om eens een dag af te spreken om een trip te maken, bv.Paracuru (droomspot) of eens te downwinderen naar de lagune of iets dergelijks. Mijn vriendin kite niet maar houdt van het liggen op het strand, ideale combi voor mij, Maar om eens op kite-avontuur te gaan wel leuk om met iemand anders eens een dagje af te spreken misschien.
Mvg,
Eric
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: NKV particpeert in project de Zandmotor Gepost op: September 01, 2010, 16:29:06
Een aantal maanden terug is er in een regionaal blad een artikel verschenen waarin een waterbouwkundig ingenieur waarschuwt dat de zandmotor het hele gebied wel eens in een soort wad zou kunnen veranderen.

Weet iemand nog waar dit artikel is verschenen?

Of een wad goed is voor kiters laat ik in het midden, en hoe de zandmotor de stroming, golven en andere omstandigheden gaat beïnvloeden valt nog niet te voorspellen. Maar voor de overige watersporters zoals zeilers zal het wel geen goed nieuws zijn als dit moest gebeuren
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Ongeluk @ Wijk aan Zee Gepost op: Augustus 27, 2010, 11:43:21
Trouwens hoe willen ze dat controlen, ik vaar 500+m uit de kust vaak, daar is de NL wetgeving volgens mij niet van toepassing.

Ga je buiten de 12 mijls zone kiten dan?

Verbieden kan makkelijk, gewoon met een vlaggensysteem, Groen, Geel, Rood. En dan bonnen schrijven voor de overtreders. Alleen voor de lange NL-se kust is dat misschien niet overal te handhaven, maar op de bekende spots wel lijkt me.

Waarom zou een helm niets uithalen dan? Motorrijders zijn toch ook om obvious reasons verplicht om een helm te dragen, of ze nu willen of niet. In ieder geval zullen een aantal hoofdletsels wel voorkomen kunnen worden. Alle beetjes helpen toch?
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Ongeluk @ Wijk aan Zee Gepost op: Augustus 25, 2010, 17:12:03
Mooie theorie ... maar in de praktijk is het risico dat het misgaat gewoon wel veel groter met deze omstandigheden, hoe je het draait of keert. Een stuiter is snel gemaakt, stabiele kite of niet.
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Ongeluk @ Wijk aan Zee Gepost op: Augustus 25, 2010, 12:23:54
Het verwondert mij niks dat met gemiddeld 30knopen en met mega-vlagen tegen de 50 er ongelukken gebeuren. Kiten met zo een weer is net alsof je met de motor op je jeans en zonder helm door een natte bocht heenscheurt. Als je onderuit gaat kan het wel eens goed fout zijn. Ik stond in de vroege avond op het strand en heb besloten om mijn 7m niet op te laten vanwege de verdomd heftige vlagen. De verschillen waren gewoon te groot voor mij.

Mensen die zeggen dat ze bij dit weer alles onder controle hebben geloof ik best. Maar de (berekende) risicos nemen toch serieus toe,  dus uiteindelijk is het een soort valse veiligheid die je je voorspiegelt en heb je het toch niet zo allemaal goed onder controle. Degene die hard staan te roepen dat het allemaal wel meevalt minimaliseren het denk ik wel te veel.

Is het dan onverantwoord om te gaan kiten, geen idee. Het is en blijft in deze omstandigheden een extreme sport. En het zal altijd wel bij iemand kriebelen om de andrenaline weer door zijn lijf te voelen razen.

In ieder geval sterkte voor de geblesseerden en hopelijk komt het allemaal weer goed.



9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Knoop in stuurlijn Gepost op: Augustus 24, 2010, 14:25:39
haha precies, koken met kite in de keuken ...

ik gebruik ipv water bij een lastige knoop soms ook wel eens een  beetje olie, olijfolie bv. en dan zachtjes de knoop om en om platslaan zoals hierboven al beschreven
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Veiligheid: zwemmen naar de kite Gepost op: Augustus 18, 2010, 22:39:01
...  laat de kite goeddeels leeglopen.

Niet mee eens ... net genoeg laten leeglopen zodat je makkelijker de handles aan de kite-tips naar het midden van  de leading edge kan plooien om je zo naar de kant te laten zeilen met je kite. Je drijvende leading edge gebruik je dan om een been over te leggen, dus nooit goeddeels leeg laten lopen anders drijft je kite niet meer.

Naar je kite toezwemmen met wind? Denk niet dat je dat lukt, zelfs niet met een bocht. Gewoon eerst een  paar slagen je powerlijnen of je 5de lijn om om de bar heen draaien, of anders nog een hele kitelengte 1 van de stuurlijnen oprollen op de bar en dan verder de rest oprollen tot je bij je kite bent.



11  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: leuke kitespot? Gepost op: Augustus 13, 2010, 11:37:31
ik ga waarschijnlijk in windtown vanaf 21 sep en dan 16dagen..kan je daar s avonds wel gewoon naar het centrum lopen of is dat niet slim?i v m veiligheid?

Cumbuco is veilig, dus geen probleem om gewoon rond te lopen ... en gezond verstand gebruiken uiteraard. Maar dat moet je hier ook doen.
12  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: leuke kitespot? Gepost op: Augustus 12, 2010, 14:19:08
In Cumbuco moet je maar even googlen, genoeg informatie te vinden.

Ik vond Eco Paradise erg fijn. Goed bed, zwembad pal naast het strand, stoelen en ligbedden voor de hotelgasten op het strand. Ideaal met je vriendin, ook als ze niet kite maar wel graag luiert naats het zwembad en in de zon ligt! En het is net buiten het dorpje, 3 min lopen tot aan de bars en restaurantjes.

Maar er zijn genoeg andere leuke pousadas. Sunset Beach bv.
kijk ook dit topic
13  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: leuke kitespot? Gepost op: Augustus 09, 2010, 12:32:59
hoi
vraagje wie heeft er nog een goede tip voor een goede kitespot in het buitenland..maar waar me vriendin ook op een leuk en gezellig strand kan liggen?bijv.in el gouna geweest ..super plek om te kiten ,maar die stranden daar zijn echt gewoon saai. fuerteventura hetzelfde verhaal..!ja en ik weet dat ik ze thuis moet laten maar dat gaat dit x ff niet!

El Gouna en dan Mangroovy beach, ligbedden op het strand pal waar jij kan kiten, beter kan toch niet?

En als je echt leuke strandsfeer en goede kitecondities wil hebben ... één plek ... Brasil
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: kitesurfen negatief in het nieuws Gepost op: Augustus 02, 2010, 20:53:18
vergeet niet het is en blijft de televaag. Undecided

Niet alleen in de telgraaf, ook in de volkskrant
weer een mooi beeld wordt er opgehangen, beetje ongenuanceerd
maar ja
15  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Augustus 01, 2010, 10:30:24
Het lijkt dat de windmeter onbetrouwershavense gat dronken is, die geeft 5kn teveel aan.

Gisteren was het een eind uit de kust ook harder aan het waaien! Dus klopt wel denk ik
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: NKV participeert in overleg Kitesurfen Belgie Gepost op: Juli 30, 2010, 11:53:58
vandaag in de belgische pers
http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=BF2TF09T
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: kiten in de branding Gepost op: Juli 27, 2010, 18:18:08
Gisteren weer voor het eerst gekite op Kijkduin.

Gisteren stond ie ook erg on-shore niet? Dat maakt het nog lastiger om weg te komen van het strand. Blijven oefenen
18  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Toevallig mensen in Cumbuco van 12 t/m 26 oktober? Gepost op: Juli 27, 2010, 09:23:05
Minstens een dagtrip naar Paracuru is een must.
2 uur rijden met de taxi vanuit Cumbuco
Of zelf een auto huren natuurlijk
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Olie lek in de rode zee ( Egyptische stranden vervuild? ) Gepost op: Juli 07, 2010, 13:01:47
Ik was van 27/06 tot 03/07 in El Gouna en ik heb niks gemerkt van olievervuiling in het water of op de kitebeaches daar, heb zelfs het grootste deel van de tijd  een heel stuk verder uit de kust gekite en er is me niks speciaals opgevallen. De Seascope is ook elke dag gewoon uitgevaren, die maakt een redelijk grote tour over de koralen in de buurt.
20  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: kiten brazilie overal of ook spots waar je je aan moet houden Gepost op: Mei 25, 2010, 18:34:35
Pipa is veel golven, tenzij zoals gezegd je verder zuidelijker naar Tibau do Sul gaat, makkelijk vanuit pipa met de bus.

Nog een paar kilometer verder Barra de Cunhau, spot waar een rif/rotsformatie een baai afschermt ... mooi spot relax, chill, minder golven, soms best wel choppy. Enige nadeel is dus vervoer vanuit pipa, je moet vanaf Tibau nog een pontje over en dan nog een paar km tot aan de spot, ik heb al gelezen dat sommigen het met de brommer doen, taxi is erg duur, of je moet iets kunnen regelen met een lokale kiteschool, dat ze je een lift geven, dat heb ik toen zo gedaan.  Tenzij je een onderkomen regelt in Barra, maar dan zit je wel weer ver weg van alles als je 's avonds wat wil doen.

Een aanrader is Sao Miguel de Gostoso ...  vlak water of  golven voor ieder wat wils en met een pousada bijna op het strand helemaal top! cumbuco is er maar een klotsbak bij. Het is alleen wat verder rijden van Natal airport (1,5-2u)
21  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Nieuw bagagebeleid Air France / KLM Gepost op: April 23, 2010, 15:21:45
Vlieg jaarlijks minstens 1 keer naar Brazilie met KLM, als ik het goed lees.

Vanaf 28/03 is er overal het stuksconcept van kracht, dus normaal 1 stuk bagage van 23kg

Als je Silver Gold of Platina bent mag je sowieso 2 stuks bagage meenemen als ik het goed gelezen heb

Daarbuiten kan je als je op voorhand aangeeft dat je meer bagage wil meenemen
hier kijken hoeveel het je kost.
http://www.klm.com/travel/nl_nl/prepare_for_travel/baggage/excess/bagagge_piececoncept.htm

dus een extra tas of sporttas (zie **) zal 55 Euro kosten
tenzij je het als een golftas door de check-in krijgt dan is het gratis

Heb zelf weinig problemen gehad omdat ik tot voor kort een Gold kaart had, maar ik heb al wel gezien dat ze ze soms wel eens vragen en controleren. Dus is een beetje loterij
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: contact gezocht met nkv Gepost op: Februari 10, 2010, 10:04:02
Misschien begrijp je het niet hellemaal maar als je mensen van het NKV wilt bereiken dan doe je dat op hun mail of telefoon. Dat doe je niet via Kitehigh.

Ik kreeg nooit antwoord op mijn mails die ik stuur naar deze mensen.
Alleen na een reactie hier op het forum heeft men actie ondernomen, althans dat hoop ik toch.
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: NKV enquete - prijswinnaars Gepost op: Januari 20, 2010, 15:23:49
ok ... we wachten af wat het resultaat gaat zijn!
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / NKV enquete - prijswinnaars Gepost op: Januari 19, 2010, 10:52:08
Heb vorig jaar deelgenomen aan de enquete van NKV, kreeg later een mailtje van NKV dat ik een prijs gewonnen had. Stond ook als nieuwsitem op de webiste (hier een link naar het archief http://www.nederlandsekitesurfvereniging.nl/index-artikel-622.htm)

Een prijs winnen is natuurlijk altijd leuk. Ik heb dus zoals gevraagd netjes mijn adres bevestigd en mijn maat doorgegeven. Sindsdien heb ik niets meer gehoord van NKV noch iets aangekregen via de brievenbus. Ook op een e-mail die ik achteraf nog naar de afzender van de eerste mail (penningmeester NKV) heb gestuurd is onbeantwoord gebleven (met notificatie van ontvangst). Ik heb het nu nog eens geprobeerd via het contactformulier op de website.

Zijn er nog prijswinnaars met hetzelfde probleem?
Heeft er iemand een telefoonnummer of dergelijks van iemand die mij hierover meer kan vertellen? Wil eigenlijk wel weten of die prijs nu echt wel bestaat of niet.

25  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: 0031 Cumbuco Revisited Gepost op: November 17, 2009, 19:55:42
De dagen dat ik er was elke dag kunnen kiten. ..
Vanaf een uur of 9 a 10 in de morgen 15-22 knopen en dit  meestal tot 16u. Wel redelijk wat vlagerige dagen gehad.  Vroeger in de morgen redelijk wat wind maar onregelmatig, viel soms helemaal weg. Tot zonsondergang ook minder maar wel heel stabiel briesje. Ik had het gevoel dat het in de nacht af en toe ook redelijk doorwaaide. De dag dat we in Paracuru waren als piek dik over 25 knopen gehaald.

90% van de tijd met de bandit dos 10m gevaren
10% gecruised met de rhino 14m (wat een lichtweerkanon! met 10 knopen  hoogte lopen als een gek) de 7m is niet uit de tas geweest
Pagina's: [1] 2


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.