Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Moeten alle instructeurs van een kitesurfschool IKO of KNWV gecertificeerd zijn Gepost op: November 28, 2007, 20:58:38
Had je een helm op? Ik neem aan dat je ingehaakt was, maar dat je al uitgehaakt had leren vliegeren? Had je een safety-systeem (bar los -> quick release -> leash quick release)? Is dit systeem aan jou uitgelegd? Hoe waren de omstandigheden? Vlagerig? Zeer harde wind?

Ik ken alleen jou verhaal, maar als ik het zo hoor verbaas ik mij over de les methode. Dat iemand jou een powerkite geeft die jou door de lucht kon laten gaan en vervolgens ernstig letsel hebt opgelopen.
Als jij een stuurfout maakte en de kite 'wind ving' mag dat niet de oorzaak wezen dat jou iets overkomt in de beginnersfase. Dat wijst op pure onkunde van de school / instructeur. Als jij rijles neemt en een fout maakt, dan grijpt de instructeur ook in.
Natuurlijk is niet alles zo zwart-wit en je kunt ook gewoon heel veel pech hebben gehad, maar ik zou het er niet bij laten.

Als je zelf was gaan aanklooien dan had dit wel kunnen gebeuren, maar zoiets mag helemaal niet gebeuren tijdens een les. Ik denk ook dat kitescholen zich dat moeten realiseren. Zeker als ze niet aangesloten zijn bij een KNWV / IKO met gecertificeerde instructeurs.


Ik had geen helm op, de wind vond ik best sterk, ik kon de vlieger van 4 meter al bijna niet houden, maar de instructeur zij dat die andere (die vastgehaakt zat) minder zwaar was.
Er is uitgeliegd (heel vlug) dat we aan een rode draad ofzo konden trekken als het mis ging, maar het ging allemaal zo snel dat ik dat niet heb kunnen doen.
Ik was denk ik ongeveer 5 minuten aan het oefenen met die kite toen het gebuerde.
De instructeur zei dat hij misgreep naar de bar, waardoor de kite in de powerzone kwam.
Misschien heb ik wel toen ik in de lucht kwam per ongelijk aan de bar getrokken, dit kan ik me niet meer herinneren. De instructeur hield mij heel de tijd vast aan de achterkant, maar toen het mis ging liet hij mij los omdat hij mij niet meer kon houden.

Het is inderdaad allemaal erg vervelend, maar ik hoop toch dat alles goed komt, het zal alleen wel een hoop tijd in beslag nemen zeggen de dokters.

Gr Marleen
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Moeten alle instructeurs van een kitesurfschool IKO of KNWV gecertificeerd zijn Gepost op: November 28, 2007, 03:37:45
Voordat we nog meer reacties gaan plaatsen is het misschien verstandig om eerst een gedetaileerdere uitleg van Marleen te krijgen.

Duidelijk is in ieder geval dat als het nalatigheid van de school is, dan kan je je wellicht beroepen op hun verzekering. Is het in je eigen tijd gebeurd nadat je les hebt gehad, dan wordt het al een stuk lastiger.


Hallo allemaal!

Heel erg bedankt voor alle reacties, had het inderdaad niet echt gedetaileerd beschreven, had eigenlijk niet echt verwacht dat er zoveel mensen zouden reageren.

Maar het is gebeurd tijdens het powerkiten, we moesten nog 1 grotere kite en dan zouden we het water op gaan (tijdens de les van 4 uur).
De instructeur was me het aan het leren met de bar enzo en toen ving de kite wind waardoor hij mij ook niet meer kon houden en misgreep naar de bar.
Toen ben ik via de lucht op het strand geknalt met mijn hoofd.
Nu heb ik heel veel pijn in mijn nek, hoofd en armen, constant moe, misselijk en duizelig.
Volgende week heb ik meer uitslagen van MRI e.d. en ga naar de neuroloog, van hier uit kan ik gaan beslissen of ik idd hier werk van wil maken.

Maar als ik dit zo allemaal hoor, denk ik dat het dan wel een hele lange weg is, waarbij ik misschien niet zo veel kans maak.

Het was trouwens geen IKO school en ook niet op het autostrand wat iemand vroeg.

Nogmaals bedankt allemaal!

Gr Marleen
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Moeten alle instructeurs van een kitesurfschool IKO of KNWV gecertificeerd zijn Gepost op: November 26, 2007, 18:39:50
Hallo allemaal!

Ik heb 2 maanden geleden een ongeluk gehad met powerkiten (Dit ging voorafgaand aan het kitesurfen).
Nu 2 maanden later, zit ik nog steeds in de ziektewet en er is een moegelijkheid dat ik nooit meer van mijn
klachten afkom.
Nu zegt iedereen dat je de kitesurfschool aan kunt klagen, maar ik heb een eigenrisico verklaring getekend...
Ik denk dat de instructeur die mij les heeft gegeven geen certificaat heeft behaald, weet iemand of ik hier op terug kan vallen wat betreft verzekeringswerk enzo?

Alvast bedankt
Gr Marleen
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.