Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Tennisarm door kiteloop Gepost op: Februari 15, 2012, 15:08:45
Yo,
Helpt het misschien als ik de Vegas afstel op newschool afstelling?
wellicht dat ik dan bij jumpen, loepen etc minder draaibeweging maak met arm om de bar totaal naar me toe te halen?
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Tennisarm door kiteloop Gepost op: Februari 15, 2012, 13:47:58
Thanks allemaal. Die extra oefeningen zal ik maar bij mn repertoire gooien.
 
@Ed: Super idee. Worden volgens mij alle tricks wat ontspannen van. Heb je enig idee hoe dit moet bij een North. %th element bar laat weinig ruimte toe voor dit soort aanpassingen.
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Tennisarm door kiteloop Gepost op: Februari 11, 2012, 11:58:02
Heej,
Ik krijg steeds meer last van een tennisarm tijdens het kiteloopen. Nou heb ik al eerder eens een post geplaatst hierover en tips gekregen over rek en strekoefeningen etc. Afgelopen zomer geen last meer. Nu kwam die tennisarm tijdens kitevakantie keihard terug. Loopjes worden ook iets steviger, maar toch. Iemand op het strand in Bonaire waar ik was vertelde dat de bardruk wat hoog was van een North Vegas (waar ik mee kite) en dat een andere kite wellicht wonderen zou doen. Iemand enig idee.

gr,
Sebas

 
4  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: kitetrip februari Gepost op: Januari 14, 2012, 13:42:35
Voor februari heb je wellicht nog een optie die wel gaaf is, dat is El Coche, een eiland voor Isla Margarita. De wind is dan qua statistieken beter als in Cabarete en volgens mij ook Bonaire. Bovendien heb je daar een paar hotels die ik echt briljant vond, lijkt een beetje op dat plaats van Aqualina als ik dat zo kan zien. Je zit met je hotel aan een mooi strand waar je kan kiten. Wel aflandig, maar er staan locals klaar om je op te halen voor een kleine vergoeding.

Het enige bizarre is dat ik eigenlijk nooit meer van die goedkope deals voorbij zie komen bij sunweb, kras en arke, voor die plekken in Venezuela. Ik ga nu naar bonaire eind januari, maar had als die optie er was geweest toch voor El Coche gekozen.
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Stem op Youri Zoon in de Telegraaf! Gepost op: Januari 04, 2012, 11:53:27
Even op Youru Zoon stemmen bij de Telegraaf zodat er weer wat meer media exposure komt voor de sport:

http://www.telegraaf.nl/telesport/sportmoment/11178398/__Stem_nu_op_het_sportmoment__.html

6  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Sal, Kaapverdische eilanden 12 tot 19 maart 2011 Gepost op: Januari 20, 2011, 21:43:12
yep
7  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Cabarete februari?! Gepost op: Januari 20, 2011, 18:30:41
Beetje het zelfde verhaal. Sal blijft toch de beste wind stats houden. Bovendien ligt het eiland minder ver weg als de Fillipijnen, de Dominicaanse Republiek, Z-A en de ABC eilanden. Voor de maanden februari, maart en april (80 procent van de dagen of meer > 4 Bft) moet je toch in Sal zijn.

Naast kiten is het eiland redelijk ruk, maar goed, als je toch alleen maar gaat kiten is Sal weer toppie. Met Arke boek je gewoon een All In naar Sal. Ben je meteen klaar met drank, eten en hotel. Tussen de 600 en 1000 euro moet je wel wat kunnen vinden voor een weekje.
 
8  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Sal, Kaapverdische eilanden 2 tot 9 april 2011 Gepost op: Januari 19, 2011, 22:18:42
Hmm ja, maar wel relaxt dichtbij de coktails enzo.

Ik heb overigens nooit bij Leme Bedje gekite. Schijnt super vlak water spot te zijn aan het begin van Santa Maria beach voor Angulo bar ofzo. Of mag daar alleen gewindsmurft worden? Iemand ervaring???? 
9  Algemeen / Buitenland & Travel / Sal of Boa Vista? Gepost op: Januari 18, 2011, 22:00:17
Hey,
Heeft iemand enig idee welk eiland beter is. Ik heb net geboekt voor Sal in april en zie nu dat Boa Vista ook wel aan kiten doet. Probeer vergelijkings materiaal te vinden, maar is hopeloos.

gr
 
10  Algemeen / Buitenland & Travel / Sal, Kaapverdische eilanden 12 tot 19 maart 2011 Gepost op: Januari 18, 2011, 21:56:27
Yo gasten,
Ik ga met een maat van 12 tot 19 maart naar Sal om te kiten. Zijn er nog kiters uit Holland die er op dat moment zijn. Wij zitten in hotel Oasis Belorizonte. Schijnt wel ok te zijn + het hotel zit voor club mistral en het stuk strand waar gekite kan worden (ook handig).

Laat maar weten.
Gr,
Sebastien

11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Lengte lijnen North 20 of 25 meter? Gepost op: September 27, 2010, 21:24:20
Hmm ja, zoiets acht ik al.
20 meter dus
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Lengte lijnen North 20 of 25 meter? Gepost op: September 27, 2010, 20:28:26
Hallo allemaal,
Ik ga een North 5th element bar kopen voor mn Vegas, nu krijg ik de vraag of ik 20 of 25 meter lijnen wil hebben. Wie weet wat ik moet nemen. Allerleerst, wat is normaal... en second, wat past bij mijn stijl. Ik hou van loopen, dus volgens mij moet ik dan kortere lijnen hebben. Maar ja, het is een 2010 10 meter kite en ik wil wel snel kunnen varen, dus met lange lijnen vang je volgens mij meer wind?? Is deze aanname correct?
Als iemand wat weet over de verschillen, let me know.
Thanks,
Sebastien

13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Frontroll to bunghole to kiteloop Gepost op: September 23, 2010, 21:36:44
Met downloop is niet helemaal eerlijk, want dat is eigenlijk een trick na een trick en niet 1 trick waarin alles zit.
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Frontroll to bunghole to kiteloop Gepost op: September 23, 2010, 21:35:03
Die van Ruben Lenten ziet er idd goed uit. Dat is zo'n beetje wat het moet zijn. Vrees dat mijn creatieteveel een clownsgehalte heeft. GOede uitleg trouwens ook erbij.
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Frontroll to bunghole to kiteloop Gepost op: September 23, 2010, 21:12:07
Yo,
Ik probeer mn frontroll te kiteloopen, maar bereik een loop to bunghole. Is wel vet, maar niet de bedoeling denk ik, zeker niet als je bunghole het strand grabt.
Mijn vraag: Weet iemand hoe je een frontroll kiteloop uitvoert en of dat kan. Ik neem aan dat je de loop niet inzet als je halverwege bent, zoals met de kiteloop backloop, dus probeer nu iets op het einde, met een clysma als ik geluk heb tot gevolg.

Als iemand filmpjes heeft of iets anders, let me know . Ik moet een voorbeeld hebben, want dit schiet niet op.

16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: 5th line north knapt, en dan??? Gepost op: September 23, 2010, 21:01:03
Tering, dat is het. Thanks Rocketman.
Ik sta de hele tijd te frontollen, daarmee creeer je met die lussen waar de 5de doorheen loopt wel een spaghetti. Nu snap ik waarom die knapt. Wel link.
 
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: 5th line north knapt, en dan??? Gepost op: September 19, 2010, 18:38:50
Hmm ja, beetje verrot. Het betreft natuurlijk niet mn kite (die is van surfpirates en van 2010) maar mn bar. Dat si een 2007 bar die ik in 2009 nieuw heb gekocht in surfwinkel Zoetermeer. Garantie houdt wel op met een jaar vrees ik. Neemt niet weg dat lijnen van een jaar oud het wel moeten redden, maar goed.

Iemand enig idee welke surfwinkel 5th lines verkoopt?
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / 5th line north knapt, en dan??? Gepost op: September 19, 2010, 16:59:49
Aloha,
Vrijdag bij de Bunker in Wijk iets bizars gebeurt. Op een of andere onverklaarbare reden knalt mn chicken loop uit mn trapeze en vervolgens breekt mn 5de lijn. Wist uberhaubt niet dat dat kon. Redelijk nieuws materiaal. Misschien was het weer onstuimig en kon de 5de lijn het niet aan. Maar toch, met erdelijk nieuw materiaal moet je kite en bar toch wat kunen hebben.

Ik vaar Vegas 2010 en heb een redelijk nieuwe 5th element bar. Was soms redelijk gepowered met mn 10 meter afgelopen vrijdag. Wat egbeurt er eigenlijk als zoioets breek en ik ben nog wel ingehaakt?

En nu... verkoopt er een winkel alleen een 5de lijn (het eerste blauwe gedeelte). Heeft iemand hier ervaring mee. Een nieuwe bar is relaief duur voor dit probleem.
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Geen PKRA Vlieland Gepost op: Juli 29, 2010, 22:19:47
Reflex, weet jij iets wat de rest niet weet???
Is er iets van een geheim pr plan waarmee we de media gaan veroveren.

Over de NKV. Ik ben lid en zal ook lid blijven. Puur alleen al om de lobby.
Maarrrr, de communicatie afdeling is volgens mij slechts reactief in zijn persbeleid. Als er gezeik is over de sport (ongeluk ofzo) zal er wel een woordvoerder zijn bij de NKV. Gelukkig maar. Maar pro actief vind ik de successen mager. Stuurt er bijvoorbeeld iemand van de NKV een goed persbericht naar het ANP als de Duchies de eerste en de tweede plaats pakken. Wie van NKV belt alle sportjournalisten om hun het succes van Nl onder hun neus te schuiven.

De sport is nog steeds groeiende. HOe groot is onze sport nu eigenlijk? Volgens mij zijn die cijfers hartstikke lekker voor marketeers, journalisten en potentiele sponsors. Kan de NKV dit in kaart brengen?
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Geen PKRA Vlieland Gepost op: Juli 28, 2010, 20:40:18
Nu ik hier eigenlijk over nadenk en ik toch geen reet te doen heb...

Doet de NKV aan pr
Bijvoorbeeld richting de sportzenders, persberichtje uitsturen als er een Nl wint.

Misschien weet gewoon helemaal niemand buiten de community om dat Nl voorop loopt als het om kitesurfen gaat. En wij ons maar lekker verbazen met elkaar binnen de wereld die Kitehigh en Hanglos heet. Zo komt een vet event als de PKRA in Nl nooit van de grond en loopt een kitesurfdwerg als Hua Hin in Thailand ermee weg.

21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Geen PKRA Vlieland Gepost op: Juli 28, 2010, 20:24:02
Ja, verbaas ik me ook over Reflex.
We hebben niet alleen de wereldkampioen en vice wereldkampioen
We hebben ook de grootste dichtheid aan kitesurfers
Ook in absolute getallenheeft Nl een van de meeste kitesurfers een het getal van 20.000 te hebben gehoord)
Daarnaast hebben we een oerhollands kitemerk als Gaastra uit Sneek.

Dat Nl nog niet tot Mekka van het kitesurfen is uitgeroepen is mij een raadsel.Toen Kevin kampioen werd, is er nauwelijks aandacht aan besteed. NOS sport liet bijv afweten.
Marketing technisch is het interessant als de NKV wat cijfers hard gaat maken zodat marketeers geld gaan zien in kitesurfen. Als het klopt dat Nl 20.000 kitesurfers telt en kitesurfen de snelst groeiende sport is, dan zou je zeggen dat er een doelgroep is dat niet bediend wordt. Een gat in de markt voor elke ambitieuze zakenman.

Misschien zouden we Oranjegekte moeten aanwakkeren. Waarom draait Lenten geen loops op 15 meter hoogte met windkracht 8 met een oranje kite. Aron Hadlow heeft de Engelse vlag op de achterkant van zn bord. Is het niet iets voor The Duchies in de PKRA om met een oranje board te gaan varen, wil ik wel mn pletterplet opzetten volgend jaar in Vlieland. Gaan we in onze wetsuits meehossen in het Holland Heineken House.
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Hoe trik im mn NOrth rebel 2009 Gepost op: Juli 21, 2010, 16:31:43
Thanks man
Zal het checken of stuurlijnen even lang zijn als 5th line en powerlijnen

23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Hoe trim ik mijn North rebel 2009 Gepost op: Juli 18, 2010, 11:14:38
Hee allen,
Ik vaar een North rebel (8 meter uit 2009). Gisteren was het behoorlijk gusty, dus ik trachte mijn kite wat beter af te stllen. Ik hbe nu het gevoel dat die de ene keer voelt als een grote zak dat veel luicht trekt en makkelijk uit de lucht valt. Nou heb ik de boekjes erbij gepakt, maar ik kan er niets over vinden. Bij de 5th element bar zit de depowerkoord door de ijzeren pal. De depowerafstelling zit op laagste stand en dat is het enigste wat me lukt om af te stellen, aan de rest kan ik sjorren wat ik wil, mara er zit geen beeging in. Iemand enig idee hoe het moet of een tip voor een website????

Thanks


[Edit] titel fix
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Loopen met bow/sle kites Gepost op: Juli 10, 2010, 16:16:08
Ja, ik loop inderdaad met een waroo 11 meter uit 2007
En ja, ik loop tot 18 knopen met deze kite (bij hardere wind stap ik over op mn North Rebel 8 meter uit 2009, ook geen geweldige pull trouwens, maar wel beter)

Begrijp niet helemaal de commentaar op het van je afduwen van de bar om zo de draaicirkel te voorspoedigen. Ook trouwens niet de pussy loop. Ik vind zo hoog mogelijk springen en dan bar naar je toe trekken voor de loop zeker niet pussy, eerder als je direct de loop inzet.

Dat het niks is voor je knieen is wel een sterk punt. Maar dat is dus exact mijn probleem. Ik moet meer pull hebben en zoals ik het nu begrijp moet ik nog hoger jumpen om de loop te voltooien waardoor er pull ontstaat en ik soepel land.

 
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Loopen met bow/sle kites Gepost op: Juli 09, 2010, 10:33:31
Yo,
Vraagje voor de loopers hier.
Als ik loop met mn waroo van 11 meter, merk ik dat het laatste gedeelte van de draaicirkel de kite kracht mist, alof ik teveel naar voren ben geknald. Dit gebeurt me vaker, bij verschillende windsterktes. Nu ben ik een beetje gaan googlen en hoor ik steeds vaker dat dit een eigenschap is van bow/sle kites. Deze kites hun loop vermogen zou minder zijn. Ik mis die extra pullde lucht in als ik de loop heb gemaakt. Wat is het verschil in loop eigenschappen tussen bow/sle kites en kites die ervoor gemaakt zijn. wat doen die kites beter die ervoor gemaakt zijn?

Nog een vraagje. Ik zit te denken om mn waroo van 11 meter te verkopen en een north vegas te kopen van 10 meter. Goede keus als ik een stap richting Ruben Lentens stijl wil maken?

Thanks,
Sebastien
Pagina's: [1] 2 3


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.