Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Downwinder Service Huisman. Gepost op: Oktober 27, 2011, 16:07:00
Zeker top!
2  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Oktober 22, 2011, 22:23:38
Ik wil morgen richting rockanje gaan, kan iemand zeggen waar ik dan het beste kan parkeren? Gr gc
3  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Schade aan surfboard zelf repareren Gepost op: Mei 06, 2011, 10:34:37
Hoe komt het overigens dat je zovaak een gaatje in je board hebt? Hoe ontstaat zo'n gat? Ik heb weleens kleine krassen of deukjes, maar hoewel die van jou ook niet groot is veel groter dan ik gewend ben?

Goede vraag. Ik gebruik hem veel en heb meestal geen auto tot mijn beschikking, dus ga ik op de fiets. Als er dan een windvlaag is, komt het wel eens voor dat mijn board tegen mijn fiets aan slaat, dit zou één verklaring kunnen zijn. Maar bij dit laatste scheurtje heb ik het idee dat de neus gebogen is en dat daarom zo'n stukje eruit gesprongen is. De enige verklaring die ik hiervoor kan bedenken is door een golf, verkeerd gespoeld (golfsurfplanken breken wel vaker in de golven).

Bedankt iig voor alle reacties, Epoxy gaat het worden :-)
4  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Schade aan surfboard zelf repareren Gepost op: Mei 05, 2011, 17:07:12
Ehm tja € 30 euro is niet zo veel, maar dit is al de derde (en zeker niet de laatste) keer dat ik een beschadiging heb laten repareren. En dan lopen de kosten wel op. Overigens gaat het steeds om een gaatje/scheurtje opvullen. Vandaar dat ik liever die € 30 investeer in materiaal om hem zelf te repareren, want laten we eerlijk zijn.. een gat opvullen en schuren kunnen we allemaal.

Anyways ik snap dat er hier mensen zijn die (misschien wel begrijpelijk) in zo'n geval liever op safe spelen, maar ik fix zulke dingen liever zelf :-)
5  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Schade aan surfboard zelf repareren Gepost op: Mei 04, 2011, 18:39:15
ja hier een foto waar je de grootte beter op in kan schatten :-)



@ Markus: Het scheurtje is niet structureel (alleen in de buitenste laag) dus garantie is niet echt een issue, verder heb ik zo'n vermoeden dat het nog wel eens zal gebeuren dat er een stukje van de buitenlaag afsplintert vandaar dat ik het zelf wil repareren.
6  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Schade aan surfboard zelf repareren Gepost op: Mei 04, 2011, 18:00:55
Hi Guys,

Ik heb wat schade aan mijn Naish Custom Global. Op de neus zit een scheur van +- 1,5 cm zie foto (close-up).



Als ik dit laat repareren bij de surfshop kost dit weer 30 euro, en het enige wat ze doen is het gaatje opvullen en opschuren. Ik wil dit dus eigenlijk zelf doen.

Heeft iemand enig idee welk materiaal er gebruikt wordt door surfshops om zulke reparaties uit te voeren?

Gr GC!
7  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Vraag over Muiderberg Gepost op: April 29, 2011, 12:31:51
Bedankt voor de antwoorden! Wie weet tot a.s. weekend :-)
8  Algemeen / Buitenland & Travel / Vraag over Muiderberg Gepost op: April 28, 2011, 16:04:21
Hi Guys,

Zaterdag en zondag is er weer wind uit het oosten. Ik ben van plan om naar Muiderberg te rijden om daar los te gaan. Nu wil ik mijn vriendin meenemen die wel al kan kiten maar zeker nog beginner is.
Ik vroeg me het volgende af:

1. Op http://www.kitehigh.nl/spots staat muiderberg niet als een echte Oostenwind spot, maar als ik naar de geografische ligging kijk moet Muiderberg zeker bevaarbaar zijn met Oostenwind, klopt dit?

2. Is Muiderberg een geschikte spot voor een gevorderde beginner?

3. Moet je lid zijn van een club/organisatie om te kiten op Muiderberg?

Gr. GC
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Wavekiten met leash? Gepost op: December 28, 2010, 09:24:32
Hey Guys,

Het is mij opgevallen na het bekijken van het laatste filmpje van de PKRA, dat veel waveriders (strapless) met een normale surfleash varen. Ik ben me bewust dat het gevaarlijk is te varen met een leash dus graag wil ik deze discussie hier niet gaan voeren, maar graag zou ik eens ervaringen horen van mensen die een directional varen i.c.m. een – golf – surfleash.

Waarom:
Het laatste jaar heb ik mijn twintip niet meer aangeraakt. Ik woon aan zee en heb een nieuwe passie gevonden in het kitesurfen, namelijk het golfsurfen. Mijn Naish Custom Global werd geleverd met voetbanden en het leek mij ook makkelijker om strapped te beginnen. Nu ik dit een beetje onder de knie heb ben ik strapless verder gegaan, en geheel in de lijn der verwachtingen breng ik meer tijd in het water door dan ik zou willen. Ondanks bijna drie jaar ervaring met bodydraggen op zee kan ik zeggen dat het – als de stroming upwind is – veel energie kost om een board te recoveren. In de branding spoelt je board ‘gelijk’ weer het strand op, maar *honderden meters de kant uit is dit een ander verhaal, en kan het soms best vermoeiend zijn. Één keer recoveren geen probleem, maar strapless blijft het voor mij voorlopig niet bij één keer.

Gevaar:
Persoonlijk zie ik niet echt in waarom het voor een ervaren kiter gevaarlijkER is om (als de leash niet elastisch is) te waveriden met een leash dan voor een golfsurfer. Een veel genoemd argument is: ‘de golfsurfer heeft zijn armen vrij’. Nou al komt er een board mijn kant op laat de bar wel even los hoor. Let op ik zeg bewust gevaarlijkER want natuurlijk is het bij je in de buurt houden van een board is de branding gevaarlijk. Ik ken genoeg golfsurfers die wel eens het board gekopt hebben of een snede van een vin hebben opgelopen. Maar aan het einde van de dag is het een simpele koste bate analyse, weegt het potentiële gevaar op tegen de voordelen. En als je het zo bekijkt:

Voor een golfsurfer is het vermoeiend om steeds terug naar het strand te moeten om zijn board op te halen. Hij is sneller moe en kan minder lang surfen.

Voor (mij) als kiter is het vermoeiend om – verder uit de kant, met een upwind stroming etc. – steeds te moeten bodydraggen. Ik ben eerder moe en ga minder lang kiten.

In The kiteboarder magazine wordt gesproken over de 'The exception' (de uitzondering), zijn jullie het hier mee eens? ( http://www.thekiteboarder.com/2009/11/the-exception-kitesurfing-with-a-leash/ )

Ik ken de site kiteboardleash.com (niet voor de zwakke maag), en zou ook nooit mijn twintip met leash varen (door de freestyle tricks), maar zou dus graag ervaringen horen van mensen die een waveboard met leash varen en waarom het waveriden met leash gevaarlijker is dan golfsurfen met leash.

Ben benieuwd naar de reacties!

Cheers, GC

* Spelen in de branding is leuk, maar ik ga niet over het strand terug lopen. Dus om een beetje hoogte te pakken maak ik vaak een paar grote rakken en ben ik vaak wel 500+m uit de kant.
10  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Mijn Kite CamperCombo Gepost op: September 16, 2010, 14:21:31
@ Koen-tjeeee

Helemaal super, was echt een top vakantie. De relatie is zeker nog aan en inmiddels is ze ook besmet met het kite-virus. Zaterdag gaat ze een kiteje testen en wss ook kopen.

Tip aan iedereen die zijn vriendin* wil leren kitesurfen, neem haar mee naar beauduc. Omstandigheden zijn daar perfect voor een beginnend kiter. Er is daar een hele grote lagune (ik schat ~2 km lang bij 150 m breed) die niet dieper wordt dan je middel.

Nu komt de echte uitdaging, de Noordzee :-)  maar ik heb er alle vertrouwen in dat ze dat ook wel gaat masteren.

* Je moet wel een vriendin hebben die het niet erg vind om wild te kamperen want je zit daar +- 1,5 uur van de bewoonde wereld.
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: kiten in de branding Gepost op: Juli 27, 2010, 16:31:42
Het komt gewoon op ervaring neer. Veel doen, dan gaat het steeds makkelijker. Wat ik persoonlijk altijd makkelijk vind is om in de branding niet te hard te kanten maar beetje downwind te gaan (kun je lekker veel vaart maken). Als je eenmaal door de branding heen bent kun je gewoon hard kanten en de hoogte die je verloren bent weer terug pakken.
12  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Mijn Kite CamperCombo Gepost op: Juli 22, 2010, 09:24:15
@michiel

Ja op zich heb ik nog meer dan genoeg ruimte voor de kitespullen. Deze combo had ooit een achterbank, die is eruit en daardoor is het achter de bestuurdersstoel vrij diep. Dus hier kan ik mijn kites + trapeze en suits etc kwijt. De planken gaan op het dak mee.  Voor 's nachts  heb ik een staalkabel waarmee ik de planken kan vast kan maken aan het dak.

Wat de roest betreft, ik heb dat gat wel gedicht, maar het beste zou zijn er een nieuwe koepel op te plaatsen.

@wouterB

Ik ga er vanuit dat het de mooiste vakantie gaat worden :-) we hebben er iig allebei heel veel zin in!
13  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Mijn Kite CamperCombo Gepost op: Juli 21, 2010, 16:08:17
@morres: Zowel het frame als de bus houden het :-)
14  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Mijn Kite CamperCombo Gepost op: Juli 18, 2010, 13:17:36
---------
Hij staat ook al op Hanglos, dus even een dubbelpost voor de mensen die niet op HL komen.
---------


Een paar maanden geleden ontstond bij mijn vriendin en mij het idee om deze zomer een kitesurf trip te maken. Het idee is om (globaal) de volgende route af te leggen zuid-frankrijk, noordoost-spanje, noordwest-spanje, west-frankrijk. Omdat we dus veel spots willen bezoeken en niet steeds weer een tentje willen opbouwen besloten we om te kijken of we samen een busje konden ombouwen. Op een eerdere post kreeg ik de tip om een Combo om te bouwen, Roberto Skim had er namelijk nog wel ééntje staan. In het begin waren we beetje septisch, een combo is  immers niet erg groot. Maar in vergelijking met andere busjes zowel in de aanschaf als wegenbelasting een heel stuk voordeliger. Dus we hebben hem van Roberto overgenomen en zijn begonnen met de bouw.

COMBO:



FRAME:
Nadat we de combo thuis hadden heb ik op internet (marktplaats) gezocht naar een goedkope lading hout. Uiteindelijk heb ik voor 25 euro 4 balken van 7 x 7 x 300 en 20 planken van 10 x 2 x 210 gekocht. Toen hebben we het bedframe uitgemeten, en in elkaar geschroefd!





LADE:
Omdat het best lastig zou zijn om gemakkelijk onder het bed te komen (als de planken er eenmaal op zouden zitten) hebben we bedacht dat een lade op mini wieltjes de gemakkelijkste oplossing zou zijn. Zo gezegd zo gedaan.





Je ziet hier dat de lade ongeveer 50% van de bedlengte haalt. Dit hebben we expres zo gedaan omdat het daarachter dieper wordt (zat ooit een achterbank).


PLANKEN:
Op het frame kun je niet liggen dus heb ik de overige planken besteed aan een lattenbodem. Omdat we ook nog bij het diepe gedeelte willen kunnen (van boven) heb ik twee luiken gecreëerd (dit was al bedacht met het maken van het frame vandaar ook die vorm). En omdat het hout al niet van de beste kwaliteit was hebben we het een likje verf gegeven.






MATRAS:

Het matras hebben we voor een prikje op internet (marktplaats) gekocht. Maar helaas was hij veel te dik en stug om  goed in de bus te passen, oplossing:  sloop de veren er tussenuit en naai hem weer dicht. Dit hebben we dus ook gedaan. Het ligt wel ietsjes harder (maar nog wel prima), maar qua gebruik is het veeeel fijner.




STROOM:

Omdat de verlichting van de auto te zwak was om gewoon fijn een boek te kunnen lezen heb  ik de accu aangesloten op een schakelaar, via de schakelaar een transformator (in:Accu uit:Netstroom) en direct op een dimmer (wel even een zekeringetje ertussen). De dimmer staat weer in verbinding met een led-strip (veel licht weinig stroom verbruik) en de transformator staat aangesloten op een stopcontact. Nu hebben we dus en licht en netstroom. De transformator waarschuwt ons als de accu op raakt en dan kunnen we de motor als aggregaat gebruiken.









Natuurlijk is alles nu wel mooi gemaakt, schakelpaneeltje is wit geverfd en vast geschroefd op een vaste plek, en de verlichting hangt netjes aan het plafond.


INRICHTING:
Zoals je misschien op eerdere foto’s al zag heb ik gordijnrails gemonteerd en kunnen voor alle raampjes gordijnen dicht. De gordijnen kunnen aan de onderkant (en aan elkaar) d.m.v. klittenband en zijn voor ieder raampje op maat gemaakt. Door het klittenband kun je de gordijnen dicht tegen de ramen aan plaatsen en behoud je toch een iets ruimer gevoel met de gordijnen dicht. Ook leek het ons een goed idee om een luik (wat al in de bus zat) te beschilderen, dit was een klusje voor het vrouwtje aangezien ik het meeste constructie werk al op mij had genomen. Resultaat, een beetje feminien dat wel maar het voegt zeker wat toe aan de bus!



RUIMTE:
Tsja het is niet heel groot, vergelijk het met een drie persoons koepeltentje op wielen ?.  Alle surfplanken gaan straks op het dak dus dat scheelt wel iets, maar heel ruim zal het nooit worden.

We hebben iig heel veel zin om er mee op vakantie te gaan en positief of niet, een ervaring gaat het sowieso worden :-). Zie je ons nu heel toevallig rijden, we lusten allebei koffie. 3x toeteren en we doen een ff een bakkie!

[Edit] url's in plaatjes veranderd.
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuwe speeltjes binnen? Laat ze hier zien! Gepost op: Juni 11, 2010, 11:53:01
@el Rudo: Jup. En Kevin gebruikt hem ook in capesessions.

Ben zelf ook trotse bezitter en wat een top boardje is het!
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Cabrinha Nomad '10 Gepost op: Juni 10, 2010, 00:41:46
Top, thnxx Morres zal t even uitzoeken!
17  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Laat nooit je kite op door iemand die niet weet hoe! Gepost op: Juni 09, 2010, 16:37:36
ik zie de kiter op moment van loslaten niet in beeld, wie weet stak hij wel zijn duim op en roepen die dudes dat hij hem moet loslaten...
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Cabrinha Nomad '10 Gepost op: Juni 09, 2010, 16:28:38
Lees er erg veel goeds over op internet. Weet iemand of er binnenkort ergens een testdag is, vlieg zelf nog de SB '09 maar ben erg nieuwsgierig naar deze kite.



En hij ziet er geil uit Grin

19  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Laat nooit je kite op door iemand die niet weet hoe! Gepost op: Juni 09, 2010, 14:07:38
Hahaha hij gooit hem ook echt nog stukje de lucht in omhoog Grin

Tsja na mijn menig kan IEDEREEN een kite oplaten als je van te voren even duidelijk afspreekt dat ze bijv. de kite nooit los laten voordat je de thumb-up geeft. In dit geval duidelijk de onervarenheid van de kiter, zoals al eerder gezegd had hij even paar meter upwind moeten lopen en dan had die kite niet eens naar achter kunnen vallen.
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: kitesessions.net Gepost op: Juni 08, 2010, 11:58:06
Zelfs al was het een rip-off, beetje concurrentie kan nooit geen kwaat voor ons als gebruikers! Let the best site win!
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Vliegerweer gecashed Gepost op: Juni 03, 2010, 13:54:39
vlieger weer gecrashed.. overkomt me ook dagelijks :-)
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Gratis boards op Kiteboard Open ! Gepost op: Mei 26, 2010, 11:31:23
Sorrie hoor Green Cap, maar ik vind dat dit helemaal niet bij het spelletje hoort.
Gasten moeten gewoon met hun poten van andermans spullen afblijfen.
Wordt tijd dat we hier in NL weer eens wat lijstraffen gaan invoeren.
Wat gejat, klets je vinger eraf nog een keer klets je hand weg.
Kijken of er dan nog zoveel gejat wordt.

Ja... en iedereen die van rechts komt op een gelijkwaardige kruising heeft voorrang.. en als je tankt bij een benzine station reken je netjes af.. en als je wisselt van rijstrook kijk je netjes in je spiegels of er niemand naast je zit. Voor jou en mij vanzelf spreken maar in de praktijk leert ons anders. Zo is het nu eenmaal.

Probeer het zeker niet goed te praten ofzo maar als je in Nederland je spullen onbeheerd ergens achterlaat weet je gewoon dat er mensen zullen zijn die het stelen. Oplossing: je let er gewoon de hele dag op OF je zet het op de één of andere manier vast als je er even niet bij bent.
23  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: 2010 05 24 Horst Gepost op: Mei 26, 2010, 10:15:42

http://www.youtube.com/watch?v=k2npfojMAwQ


Jeeeeeej..
24  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Mensen gezocht!!! 2010 vakantie rosas :D! Gepost op: Mei 26, 2010, 09:15:49
Hey gasten, ik ga van de zomer zelf ook touren door Frankrijk/Spanje met mijn combo-camper (icl. vriendin:P) in augustus Ga eerst naar beauduc, daarna leucate dan misschien door naar Rosas. Je moet maar ff laten weten waar jullie ergens in die baai rondhangen Grin
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Gratis boards op Kiteboard Open ! Gepost op: Mei 26, 2010, 09:08:07
Fucked-up!

Maar kun je zoiets niet verhalen op de verzekering?, lijkt me dat je als bedrijf wel tegen diefstal verzekerd bent...

Verder ben ik het wel met brambix eens.. hoort nu eenmaal bij het spelletje, helaas! Het zijn er altijd een paar die het voor de rest verkloten, volgende keer kettingtje erom?
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.