Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Stijlen / Discussie / Hydrofoil / Re: Hydrofoil in Nederland Gepost op: Augustus 31, 2015, 20:17:12
Een board ombouwen gaat prima! ik zelf ben afgelopen maand aan de gang gegaan met een golfsurfboard. Deze heb ik voorzien van een setje extra stringers over de lengte van het board en een bevestigingsplaat van hout ingebouwd in het board, 40x30cm voorzien van M6 pluggen.

Tevens het deck ook verstevigd met wat extra glasvezel.
ondertussen 2x er opgevaren en het board is aardig bom proof!
2  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Vinbox vullen ? Gepost op: Februari 21, 2015, 00:39:13
Normaal gesproken wordt een vinbox eerst geplaatst en daarna het board gelamineerd, hier komt voornamelijk de stevigheid vandaan. Ik vrees als je het alleen opvult met epoxy/filler dat die vulling er zo weer uit breekt en de box niet meer de originele stevigheid heeft. De kans dat je complete box er uit breekt is aanwezig. Je zal dus met wat glasmatjes aan de gang moeten gaan.

Ik zou je board wegbrengen naar een repair shop als je hier zelf geen ervaring mee hebt. kost even een paar centen maar een setje vinnen + de reparatie daarna zal duurder zijn.

succes!
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuwe speeltjes binnen? Laat ze hier zien! Gepost op: Juni 24, 2014, 22:19:15
Zo de nieuwe Tablas ace binnen, kom maar weer op met een bak wind!
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: OZONE EDGE GEBRUIKERS OPGELET Gepost op: Januari 03, 2014, 17:46:47
dat is idd niet zo best, ook mijn Reo's maar eens controleren en een versteviging aanbrengen.
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / MV2 / Slufter met NW wind Gepost op: Oktober 07, 2013, 22:20:54
Nu er donderdag weer een een NWer op de voorspellingen staat wat aardig onshore is op kijkduin/scheef ben ik opzoek naar een alternatief die wat meer sideshore omstandigheden bied om lekker te golfrijden. hoe is het op mv2/slufter met nw?
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Lijn lengtes peter lynn navigator bar Gepost op: September 30, 2013, 12:03:35
het weekend op edam gevaren, weinig last gehad van vlagerige wind, de eerst volgende keer even een bar van mijn ozone's pakken die wel gelijke lengtes heeft, eens kijken of dat beter werkt, daarna ga ik wel met lengtes spelen.
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Lijn lengtes peter lynn navigator bar Gepost op: September 30, 2013, 09:26:26
kan iemand mij vertellen of bij de peter lynn navigator bar de lijn lengtes gelijk moeten zijn van de stuur en power lijnen.

mijn vriendin heeft recentelijk een escape uit 2012 + bar aangeschaft en van het weekend voor het eerst mee gevaren. mij viel het gelijk op bij de bar vol aantrekken dat de vlieger achteruit ging vliegen.

gister een lijn testje gedaan thuis en toen kwam ik tot de conclusie dat de powerlijnen minimaal 10cm langer zijn dan de stuurlijnen, moet 50% depoweren om de bar aan te kunnen trekken met gelijke stuur en power lijnen.

Deze lengte leek mij nog al veel om te compenseren met de knoopjes, maar het vlieg gedrag duid anders aan dat het wel gelijk moet zijn. en de leeftijd van het materiaal 1jaartje oud zou toch niet zoveel rek in de lijnen moeten veroorzaken.

heeft iemand het verlossende antwoord.
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Gele Switchblade ....... foetsie Gepost op: September 16, 2013, 23:47:39
http://link.marktplaats.nl/720194859

Ik denk dat deze nog ergens rond dobbert.
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuwe speeltjes binnen? Laat ze hier zien! Gepost op: Juni 24, 2013, 23:22:20
Ik kon het niet laten, afgelopen zondat 3 ozone reo's gescoord, hopelijk blijft de zomer zoals deze nu al is met gemiddeld 3 dagen perweek knallen!

10  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kite bestemming voor deze maand Gepost op: Januari 09, 2013, 12:58:01
zo ik ga dat topic ook maar eens doorspitten wou zojuist de zelfde vraag stellen, over een weekje 10dagen vrij, dus wil er wel ff tussenuit, sven ben benieuwd wat jij gaat kiezen en gevonden hebt voor een mooie prijs.
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Keuze waveboard Gepost op: December 16, 2012, 21:27:48
iemand ervaring met de "slingshot Celeritas" ?
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Keuze waveboard Gepost op: December 14, 2012, 00:48:01
Ik heb 2jaar geleden een flexfire roundtail maatje 6.2 gehad om mee te golfsurfen chet ideale vakantie boardje was dat. Erg lekkere plank. Maar die heb ik helaas weg gedaan wege een blessure toen der tijd. Kamo, thanx voor t aanbod. Ik ga zeker even langskomen. Scheveningen is om de hoek voor
Mij
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Keuze waveboard Gepost op: December 13, 2012, 22:06:46
ik wil eigenlijk altijd op zee gaan varen, dus met weinig en veel wind. ik zoek dus eigenlijk meer een alrounder, maar ik gok dat het eerder een quiver van 2 boards zal moeten worden als ik dit zo lees.

ik denk dat ik de meeste tijd met de 9m2 en 12m2 zal varen aangezien het vaker dat soort condities zijn in nederland. nu kan je natuurlijk sneller een kleinere kite pakken op een waveboard in vergelijking met een twintip. maarja dat zal ik moeten ervaren.

met golf en windsurfen had ik altijd een wat krachtigere style, het radicalere in the pocket surfen. wat in nederland resulteert in een korter / breeder board en bij high wind kan je alles wel pakken daar je genoeg power hebt continu.

wat zou jullie advies zijn voor een 1 board quiver voor de nederlandse condities van een magere 13 knoopjes met een 12m2 en een leuk speel golfje knie hoog tot de herfst stormen aan toe.
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Keuze waveboard Gepost op: December 13, 2012, 14:22:35
Hi,

Ik ben van plan om een directional waveboard aan te schaffen. nu zal ik 90% van de tijd de nederlandse slappe golven te lijf gaan.

Ik zit alleen een beetje met welke lengte / breedte het board moet hebben.

Ik kom zelf uit de golfsurf wereld en daar heb ik voor nederland een korter breder boardje dan standaard. ( 5.6" x 20" )

nu zie ik kite waveboardjes van 5.3 tot 6.3 met verschillende shapes, meer de klassieke shape ( dus lang en vrij smal ) en de "euro" shapes wat korter breder.

Waar ga ik het meeste plezier mee hebben. ik wil uiteindelijk straples gaan varen.
ik heb een 7 / 9 en 12m kite en weeg 70kilo.

hoe is bijvoorbeeld de vergelijking tussen een north kontact en een north wam

thanx alvast voor het antwoorden.
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.