Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: GRRRRRRRRR weer negatief in het nieuws Gepost op: Juli 22, 2008, 13:51:58
Ik heb voorlopig alleen nog maar vreemde vogels horen klagen over de vermeende onruststokerij van kitesurfers ...
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: windsurfers versus kiters Gepost op: Juli 02, 2008, 18:38:22
Met naar boven kijken bedoelde ik niet zozeer een kitesurfer mee, want die weet precies wat ie met zijn/haar aan het doen is. Voor een windsurfer zal dat niet in te schatten zijn.

Je moet proberen in een discussie zoals deze je te verplaatsen in de andere kant lijkt mij. En tis nu eenmaal zo dat iemand die aan het kitesurfen is meer ruimte op het water inneemt als iemand die aan windsurfen is.
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: windsurfers versus kiters Gepost op: Juli 02, 2008, 18:04:48
een windsurfer hoeft mijn lijnen niet in de gaten te houden hoor: IK  bestuur de vlieger en IK ben dus verantwoordelijk voor het gedrag van mijn vlieger ( incl lijnen)

Een windsurfer kan niet weten, hoe jij met je vlieger omgaat en waar die heen gaat. Dus het lijkt me logisch dat ie je vlieger in de gaten houd en ook kijkt waar je lijnen hangen.  Als je aan het auto rijden bent let je toch ook op andere auto's
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: windsurfers versus kiters Gepost op: Juli 02, 2008, 17:48:17
Ik ben een windsurfer die is gaan kiten, nu heb ik niks tegen kiters en ook niks tegen windsurfers, maar er zijn wel een paar hele grote verschillen die voor beide heel lastig zijn in te schatten.

Als je windsurft, dan kijk je hoofdzakelijk vooruit om de golven in te kunnen schatten. Als je niet gewent bent om met een half oog omhoog te kijken, dan is rekening houden met stuurlijnen ed erg lastig. Ben ook van mening dat als je nooit gekited hebt, je geen idee hebt hoe snel zo'n vlieger is en dat je misschien wel in de problemen kan komen als je te dichtbij komt. Ook het veiligheids gebied van een kitesurfer is vele malen groter dan die van een windsurfer .. een surfmast is hooguit 465 hoog dus als ie omvalt is dat het maximale bereik waar binnen het zeil neerklapt. En een surfplank met zeil die plat ligt op het water is prima zichtbaar, maar een drijvend kiteboard is van een afstandje echt niet te zien, en je kan daarop varen en zwaar op je bek gaan, met alle gevolgen vandien. Nu is een boardleash geen optie maar kan me wel indenken waarom hun dat zouden willen.

Over het algemeen zijn watersporters onder elkaar heel vriendelijk en begripvol, alleen we moeten ons wel in elkaars situatie verdiepen. Aangezien de kitespots ontzettend druk zijn met kiters, zal een windsurfer zich altijd in verdrukking voelen, vanwege de ruimte die een kitesurfer nodig heeft.  De spots om te kiten worden steeds minder, en je zal dus zien dat er op de spots waar gekited mag worden het steeds drukker wordt en daardoor voor windsurfers lastiger.

Als ik naar mezelf kijk zou ik op bv oostvoorne niet met een surfplank gaan varen vanwege de drukte daar. Ben wel eens benieuwd naar hoe dat op Horst ervaren wordt want daar gaat alles wel door elkaar.
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wel of geen les? Gepost op: Juli 02, 2008, 17:27:00
ehhhh ook met 2 lessen blijf ik maar aan prutsen ...

of zou dat aan mij liggen .. Huh Shocked
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Een maatje gezocht voor een beginner Gepost op: Juni 30, 2008, 15:07:42
Ik woon in Bergschenhoek (vlak bij Rdam)

maar afspreken op autostrand kan natuurlijk ook altijd. Dus wat dat betreft hoeft woonplaats niet zoveel uit te maken toch? ..
7  Algemeen / Trefpunt / Re: Kiters uit Rotterdam , meld je! Gepost op: Juni 30, 2008, 05:05:29
Hee hoi,

Ik ben een beginneling uit Bergschenhoek.

ervaring : 2 lessen en 6 keer naar autostrand geweest.

spullen 12mtr en 9mtr Omega HD
board Nobile 555

kan redelijke heen en weer komen. maar zoek een maatje om verder te leren.

Ik heb een auto waar genoeg in kan en gratis benzine .. (scheelt weer) ... verder heb ik vaak de mogelijkheid om 's avonds door de weeks een paar uur te gaan varen en om de week in het weekend.

Ik hoor het wel ..

gr,

jan.
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Een maatje gezocht voor een beginner Gepost op: Juni 30, 2008, 04:53:42
Hee hallo,

Na 2 lessen en een keer of 6 naar het autoplaya geweest te zijn, kan redelijk heen en weer komen. Tenminste als het niet te druk is en iedereen links of rechts langs mij vliegt.  Om een beetje verder te komen zou het wellicht handig zijn om een maatje te vinden met wie ik verder kan optrekken om het echt onder de knie te krijgen. Wellicht ben jij ook zo'n beginner net als ik en vind je dat ook nuttig.

gr,

Jan.
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Beginneling Gepost op: Juni 30, 2008, 04:47:07
Hee die Lynn,

Ik ben ook een beginneling, hoewel een wel iets oudere ..;-). Ik heb geen matrasje gekocht om te leren vliegeren en buiten een kleine delta vlieger, nul vlieger ervaring. Maar ik heb wel 2 lessen kitesurfen gevolgd. Dat hielp al zoveel om de basis onder controle te krijgen, dat ik mijn eigen setje gekocht heb. Na een keer of 6 geweest te zijn kan ik redelijk heen en weer varen zonder op mijn plaat te gaan.

Ik zou je aanraden om gewoon eens een lesje te nemen, ik weet het, het kost iets, maar je komt er verder mee richting kitesurfen en je weet gelijk of je het echt iets vind.

Zelf vind ik het een beetje overdreven om eerst in een weiland te gaan staan om te gaan oefenen met een klein vliegertje, natuurlijk je krijgt er vlieger ervaring mee, en dat is meegenomen. Maar dat moet je niet weerhouden om gewoon een les te nemen. En het te gaan ervaren wat kitesurfen precies is. 

In elk geval heel veel succes en hoop je dat je binnenkort je droom waar kunt maken. Het is in elk geval zeer de moeite waard.....;-)

ps als je over die 36 pollen heen getrokken word, kom je dan ook koeievlaaien tegen? ..;-) Roll Eyes
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: ja ook ik verslaafd!!! Gepost op: Juni 30, 2008, 01:20:42
Ik ga zeker niet stoppen met windsurfen, maar vooralsnog wil ik eerst kunnen kitesurfen. Dus al mijn tijd en aandacht gaat daar in zitten. Mijn windsurf spullen liggen op 100 mtr van de zee bij mijn surfclub. Dus als het echt waait ga ik toch echt windsurfen.

Tenminste dat is nu het idee ..;-) .. kan natuurlijk ook veranderen.

Vandaag weer wezen kitesurfen op het autoplaya, was ontzettend druk... en ja sorry ik heb in de weg gelegen en niet goed opgelet wat me een middelvinger opleverde van een mede kitesurfer omdat onze vliegers elkaar raakte.

Wat me wel opvalt is dat het lijkt of mensen die al goed kunnen kiten, soms vergeten hoe het was toen ze het zelf nog aan het leren waren. Ik merk bij mezelf dat ik zo druk ben met op mijn vlieger letten, waar is mijn board, hoe lig ik, en in mijn hoofd al 100 keer bezig ben met mezelf het board op heisen, dat als ik ook nog elke seconde om me heen moet kijken, denk ik dat ik van de 60 min dat ik op het water ben ik 55 min om me heen aan het kijken ben of ik wel safe kan beginnen, omdat het zo druk is. Expres was ik downwind gegaan omdat de cracks volgens mij goed kunnen upwind varen, zodat ze downwind in mijn beleving niet hoeven te komen. Wellicht bedenk ik het verkeerd. Advies altijd welkom....

Maar conclusie .. 20 keer heen en weer gevaren maar nog elke keer ff kontje natmaken in het water als ik de andere kant op wil..... komt goed!!!!!!!! .....
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: ja ook ik verslaafd!!! Gepost op: Juni 28, 2008, 06:25:02
triest verhaal???
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / ja ook ik verslaafd!!! Gepost op: Juni 28, 2008, 06:12:28
Na zo'n 22 jaar windsurfen en een collega die fanatiek kitesurfer is, heb ik maar besloten om een lesje kitesurfen te nemen bij Harry op het autoplaya. Totaal geen kite ervaring en aan mijn windsurf ervaring heb ik buiten het kunnen inschatten van wind en water condities niet zo heel veel. Daar kwam ik al snel achter toen het mijn beurt was om de kite over te pakken. Wat een power!!!!! Wat een kick!!!!

Toch maar een setje gekocht, om in elk geval zelf te kunnen gaan oefenen. Een Cabrinha Omega 12 HD en een Nobile 555 130 41. Gelukkig kon ik van mijn collega een echt beginner boardje lenen want die 555 is toch wel een broodplankje van Ikea zo plat.

2 weken later heb ik 3 dagen vrij genomen van mijn werk om me totaal bezig te houden met kitesurfen. Aangezien ik geen 12 meer ben (toen leerde ik windsurfen) en de gevaren van kitesurfen redelijk kan inschatten, voor de zekerheid toch nog een tweede les genomen. Maar wel met mijn eigen spullen. Want ik wilde als ik alleen ging, wel weten dat ik mijn eigen spullen goed kon optuigen en handelen. Is namelijk een ander merk als waar ik mee gelest had. Wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb, ik werd prima door een van de instructeurs geholpen en heb eigenlijk de hele middag prive les gehad, wat resulteerde in mijn eerste meters! Helaas lukte het alleen 1 kant op, maar de volgende dag ook de andere kant op gevaren. Jaja ... ik ga nog steeds even liggen om de andere kant op te varen. Ben tenslotte nog maar een beginner.

Weer een week later, samen met een vriend die al een paar jaar kite geweest naar het autoplaya, hij zijn 12mtr de lucht in, ik de mijne opgeblazen en ook de lucht in. Maar voelde al dat ik me niet zeker voelde. Mijn vlieger was te groot!!!!!!  Na ooit op zee met mijn surfplank ongeveer een uur liggen ploeteren tegen de wind het water waarbij ik niet meer op mijn plank kon komen, en na heel veel moeite toch terug op het strand gekomen ben. Ben ik het gevaar van wind en water best wel gaan inzien. Dus bij twijfel niet doen, leek me erg verstandig in deze.

Alleen sja het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en niet kitesurfen (oefenen en zeewater happen) dat kan natuurlijk niet, dus maar een 9mtr bij gekocht. (Zelfde merk zelfde kite)

Afgelopen woensdag harde wind, dus mijn 9mtr maar gepakt voor de eerste keer. Keurig opblazen en na een lange wandeling naar het water lekker een uurtje liggen ploeteren. Want sjees wat is die vlieger snel. ( de cracks zullen wel iets hebben van .. een omega snel??? ja voor een beginner wel, zeker in vergelijking met mijn 12mtr.) Uiteindelijk had ik meer moeite met mijn vlieger controleren dan met varen, want daar ben ik op zo'n 30mtr na niet aan toe gekomen. Maar al doende leert men toch? Dat bleek ook vandaag weer geweest en weer met mijn 9mtr. Misschien was het iets te klein, maar wind was toenemend. En dan maar beter het zekere voor het onzekere. Maar mensen ik heb gevaren!!!! Nu nog wat makkelijker beide kanten op varen maar dat zal na verloop van tijd wel goed komen.

Conclusie ik ben verslaafd!!! Dus cracks wees een beetje relaxt voor me als ik weer eens op mijn plaat ga en zeewater ga happen of eens geen voorrang geef omdat ik meer met eigen vlieger en evenwicht bezig ben dan met mijn omgeving.  Alvast sorry daarvoor.



Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.