Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wat is dé vetste spot op aarde om te kiten Gepost op: Mei 13, 2008, 15:47:23
Cabarete

Hoor niemand over Dominicaanse Republiek (Cabarete) heb daar in 2002 2 maanden in Kitebeach hotel gezeten. Zeer goede wind (15-25 knopen range) gehad. Dus niet te hard maar prima oefen windje. Van iedere week zeker 4-5 dagen wind gehad. Prima dus. Vlakke aanloop van 500m naar het rif waar mooie golven op lopen (1,5 - 4 meter) en dan geen holle bomen maar mooie deining brekers om op te oefenen. Is veilig en het water is mooi blauw. Uitgaansleven is wel Ok, wel veel armoede dus je spullen in de gaten houden.

Barbados

Een andere mooie spot waar ik net vandaan kom is Barbados. Prima wind maar niet altijd (6 van de 10 dagen). Mooi water, werelds uitgaansleven. Verschillende mooie spots. Geen pak nodig.
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Bevindingen North Evo na twee weken Barbados Gepost op: Mei 12, 2008, 18:21:13
Ja die schoenen zijn de B3 voetbanden met zebra print.... rete gaaf en een lekker schoentje inderdaad. Zijn helaas niet meer te krijgen en bouw nu met andere 'schoenen' af. Ik bouw zelf namelijk full vacuum carbon boards (zoals op de foto). Het zijn eigenlijk Nomad Customs uit Tarifa.

Haha ik zie nu pas dat je het schoentje van mijn dochtertje bedoelt schater. Ja dat zijn haar prinsessen schoenen... als ik eraan kom krijg ik gelijk een muilpeer met haar handtas... ze is nog geen 4.....
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Bevindingen North Evo na twee weken Barbados Gepost op: Mei 12, 2008, 16:46:12
Ben vanochtend terug gekomen uit Barbados, Silver Sands. Wat een top lokatie. Warm turquois water (echt geen pak nodig) goede wind rond de 20 knopen voor het grootste deel van de tijd, mooie golven op het rif. Heerlijk.

Alleen had ik de keuze voor nieuwe kites gemaakt de dag voordat ik ging. North Evo 12m en 9m in 4 lijns setup. Die gaan dus gelijk weer weg. Wat een k*t kites. Ik vaar normaal Best Waroo.

Om te beginnen de positieve kant van de Evo. De herstart vanuit het water is fenominaaaaaaaal. Hij is regelmatig gecrashed bij het proberen van trucks in de branding. Volledig binnenstebuiten en achterstevoren. Geen enkel probleem altijd binnen 20 seconden weer uit het water. Da's echt een verademing en een veilig gevoel.
Hij staat ook erg mooi in de lucht maar dat doen alle kites wel zo'n beetje. Stuurt erg snel en direct.

De negatieven:
Bardruk is abnormaal hoog. De eerste dag heel mijn handen kapot getrokken. Heb 7 (!!!!!) open blaren. Kan de Evo dus niet met 1 hand te varen zoals de Best of je moet een mega bulletje zijn. Logischerwijs kun je dit al zien aan de shape. Hij heeft namelijk de meeste doek aan de achterzijde waardoor de druk op je achterste lijnen komt en dus op dat deel van de bar wat niet aan je trapeze hangt. Er is dus geen goede balans in die Delta shape.

Wind bereik is minimaal van de Evo. In de lage range is hij niet slecht maar heeft weinig druk. Door de aspect heeft hij bij veel wind erg veel druk maar kan niet zo veel depoweren. Dit omdat de center body breed is en dus een relatief kleinere helling maakt bij een depower beweging waardoor de Evo te weinig wind kan lozen.
Ik kreeg het gevoel weer terug bij af te zijn bij mijn X2 wat een echte trekzak is. Sommige stoerko's zullen dit een echte mannenkite vinden maar ik vind het irritant en onveilig terwijl er minder goed mee te trucken is. Ik zie geen voordelen.

De depower strap slaat telkens om de safety lijn waardoor je hem eigenlijk lastig kunt bedienen. De stopperbal werkt helemaal niet goed. Die stopt maar je kunt de kite er niet doorheen duwen. Hij blokeert volledig. Dit is weer terug naar X2 niveau.

Unhooked is moeilijk vanwege de bardruk (of hij trekt je uit elkaar of je stalled).

In de lucht was de kite niet met 1 hand te besturen en weer in de vaarrichting te krijgen. Hierdoor zijn one handed tricks moeilijk en schiet je telkens onder je kite door. Als er iets irritant is is dat het wel.

Kortom de kite heeft een klein windbereik (waar ik met twee Best kites uit de voeten kan 14 en 9) moet je drie Evos hebben. Hij heeft een irritante bardruk en is in de lucht slecht te sturen.

Mijn les: Koop nooit een kite die je niet gevaren hebt en waar je alleen maar over gelezen hebt. Ik ga ze lekker ruilen voor Best Waroo 2008. Nu al zin in!

PS: Er zullen best binkies goed met de Evo om kunnen gaan en dit is mijn strikt persoonlijke ervaring. Ik ben geen testrider en mijn niveau is gemiddeld tot redelijk.
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Kite advies Gepost op: April 17, 2008, 16:43:51
Ok ik wil graag jullie advies over welke kiteset ik het best kan kopen:
Vaar nu op Best Waroo 2006 9m en 14m. Ben erg tevreden over de kites maar denk dat de kites a quantum leap hebben gemaakt de afgelopen twee jaar.

Ik denk over
Best Waroo 2008 9/13
North Rebel 2008 9/13
F-one Bandit 2008 9/13

Kan aardig varen, geen topper maar draai mijn loopjes en kiteloopjes (alleen met de 9m) wil met unhooked gaan beginnen en handlepasses. De Best kites hebben een stugge depower loop als voorbereiding op unhooked dus ik zoek een smooth depower cord. Suggesties welke kite quiver het best bij me gaat passen.
Weeg 82 kg en ben 1,87...
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: vegas of waroo Gepost op: Mei 29, 2006, 20:24:33
Zelf heb ik Waroo en Vegas gevaren. Heb bewust voor de Waroo gekozen. Kite is heel 'adaptive' je hebt veel meer variabele power dan de Vegas, extreem lekker in de vlagen. Kwaliteit maakt niet veel uit. North heeft een naam en Best in NL niet. In de US en Zuid Afrika is de Best een topmerk en daar kosten ze veel meer. Gisteren op Muiderberg waren het wel de Waroo's die rockten in de vlagerige wind). De levertijd is alleen beroerd. Ik heb zelf tweede nieuwe 14 over (ivm verplichte afname wegens koopovereenkomst) die direct leverbaar is... Kan je wel een goede prijs geven...kijk even bij 2ehands of stuur een PB.

Voor de vaareigenschappen zou ik de Waroo kiezen. En die is nog goedkoper ook als ze geleverd worden.
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: ervaing met 45/ 55 cm bar op de waroo Gepost op: Mei 25, 2006, 16:02:49
Heb beide gevaren. Vond de 9 prima met 45 cm en de 14 ook. Met de 55 werd de 9 wel erg snel maar de 14 ook prima. Als je een bar neemt zou ik 45 kiezen.
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: 1 x Crossbow 12 of 2x v4 12 en 16 Gepost op: Mei 24, 2006, 05:28:07
Crossbow is breed inzetbaar en blijft lekker aanvoelen. Net als een Waroo. Vroeger windsurfte ik veel in Rosas en de wind daar zwelt steeds sterker aan naarmate de middag vordert. Een Bow/SLE voorkomt dat je drie keer moet omtuigen en geeft een veilig gevoel in vlagen. Verder moet je wel van goede huizen komen om de limiet van een bow te overschrijden. Je kunt er gewoon unhooked mee oefenen en je kunt hem loopen.
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.