Laat berichten zien
Pagina's: 1 [2]
26  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Underground FLX vs. Nobile 666 Gepost op: Juni 26, 2006, 22:28:17
Underground zou ik altijd preveleren boven boards als Nobile die als snowboards gebouwd worden. Nobile wordt in Duitsland en in Polen gebouwd, gewoon machines die er tig boards per uur uitspugen, net als bij de fabrikage van Snowboards. (Let wel, Nobile is in dit genre wel een van de betere, maar toch.)
Afschuwlijk zo'n rand rond je board
Underground wordt als custom gebouwd, net als surfboards en windsurfboards, ziet er gewoon veel mooier uit! Ik vaar zelf al een paar jaar met Underground, oa een Fridgedoor voor weinig wind en na veel sessies ziet het board er nog perfect uit.
27  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Gezocht ventieldop Naish X4 Gepost op: Juni 26, 2006, 17:47:15
Kubus Bellen in Naarden, zij hebben wellicht nog een kapotte kite waar je het dopje van kunt krijgen.
28  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: naish X4 Gepost op: Juni 26, 2006, 16:46:08
Ik vaar nu voor het 3e seizoen met Naish X4 (18m, 14m, 10m), gewoon met 4 lijnen, niets omgebouwd naar 5 lijnen. (Ik wacht de ontiwkkelingen met Bow Kites en C-kites met grotere depower nog even af voordat ik mijn setje inruil).
Ik vind Naish en ook de X4 een van de bese kites op de markt:

Na 3 seizoenen zijn de kites nog in perfekte staat, in vergelijk met veel andere kites verbaas ik mij vaak hoie die er naar een jaartje uitzien. De X4 is ook robuust, geen slijtage plekken van het landen en starten op strand en gras te zien.
Als je beginner bent is dit van belang, de kites kunnen tegen een stootje en je kunt ervan uitgaan dat de kite meer dan een zomer overleeft.

Let wel: de Naish X4 is geen geginner kite:
X4 heeft veel power, en een vrij korte depower lijn. Bij overpowered varen, moet de kite dmv het kanten van je board naar de windvenster hoek dirigeren. Dit moet je leren. Het voordeel is dat je met de X4 waarschijnlijk snel een goede kiter wordt, maar je moet er wel op bedacht zijn!

De X4 heeft veel trek op de bar, voordeel is dat je continue feedback krijgt van de kite waardoor je weet waar de kite staat, nadeel is dat je meer spierkracht nodig hebt om de kite te varen dan bijv met een North.

Mijn advies:
Een X4 is een super kite, in het begin zul je als beginner geconcentreerd moeten varen en rekening houden met de power, maar met de X4 zul je sneller beter gaan kiten en dan kun je de X4 volop genieten!
29  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Effect van lijnlengte op vaargedrag Gepost op: Juni 21, 2006, 17:51:30
Paul
Correct, maar je moet wel rekening houden met een iets ander vlieggedfrag van je kite:
a. Sneller
b. Minder makkelijk te springen
c. Minder Hoogte lopen

Voordeel is:
a. kite bouwt minder kracht op
b. direkter stuurgedrag.

Gewoon eens proberen!!!

Mike
30  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Effect van lijnlengte op vaargedrag Gepost op: Juni 21, 2006, 15:12:18
Met kortere lijnen heb je een direkter stuurgedrag, dit is vooral bij golvenrijden lekker, je kite reageert sneller op stuurbewegingen.

Een nadeel van kortere lijnen is dat je kite agressiever wordt: hij stuurt sneller in waardoor bijvoorbeeld bij springen de timing om je afspringmoment te vinden lastiger wordt.
Een verder nadeel is dat de kite door de kortere lijnen minder ver in het windvenster kan vliegen: je kunt met kortere lijnen dus minder hoog aan de wind varen.

Ik vaar zelf met kortere lijnen op zee bij golfrijden of bij harde vlagerige wind (bijvoorbeeld Mistral wind op Sardinie) bij vlagen is de kite dan makkelijkeer te controleren en als de wind even wegvalt krijg e bij de volgende vlaag niet zo'n grote ruk, gewoon omdat je kite niet zoveel naar beneden vat met kortere lijnen.

Door de betere controle met korte lijnen en het gegeven dat je met kortere lijnen niet zoveel druk op kunt bouwen dmv sinussen als met lange lijnen, kun je met korte lijnen een grotere kite varen. Op Sardinie vaar ik vaak met een Naish 14m op 20m lijnen als anderen met een 10m volgepowered zijn. 

In principe moet een kite met korte lijnen sneller zijn dan wanneer je dezelfe kite met langere lijnen vaart. Dit omdat de weerstand van de lijnen in de lucht groter is met langere lijnen. De lijnenweerstand schijnt een belangrijke faktor te zijn. Ik merk dit zelf niet omdat ik de lijnen niet afwissel gedurende een sessie, ik kies vooraf met welke lijnlengte ik vaar.
31  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: welk hotel in hurghada? Gepost op: Juni 14, 2006, 23:52:13
Jasmine Village is goed, het KiteCenter van Tommy Friedl ligt aan het strand van Jasmine. Kiten is ook goed bij hotel Megawish!!!
32  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Sleutels? Gepost op: Juni 14, 2006, 16:29:40
Ik gebruik een sleutelhouder van MASTER. Dit is een groot Hangslot met een ruimte om je autosleutels in op te bergen. Het slot hang je dan aan bijv je sleepoog van de auto of ergens aan een hek. Werkt met cijferslot. Ik heb het ooit gekocht bij REM Surfing in Zandvoort maar helaas is Remco er niet meer.

Check de link voor info:
http://www.keygenie.co.uk/
33  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Rhodos rippen van 27-jul tot 10 aug Gepost op: Juni 14, 2006, 16:15:45
Afgelopen week waren er meer Kiters als Windsurfers. Er waren ongeveer 10 kites in de lucht. Het strand is smal maar lang, dus ruimte zat. Surfen en Kiten zijn gescehieden, dus je hebt geen last van de surfers (en momgekeerd). DE HJappy Kite/Surfschool is gehuisvest op het strand van Alex Beaach maar deze jongens zijn lui, zij letten totaal nite op of iemand hulp nodig heeft. Ik was een avond aat aan het kiten en er was gewoon niemand aanwezig om te helpen bij het landen van de kite..
De wind bij Alex Beach is goed en ik geloof dat in Juli de Meltimi wind normaal iedere dag waait, dus het wordt super voor jullie!!!
34  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Rhodos rippen van 27-jul tot 10 aug Gepost op: Juni 13, 2006, 18:26:15
Ik kom net terug van een weekje Alex Beach. Zes dagen verblijf: zes dagen wind, gevsaren met 10m, 14m en 18m. 'sochtends is de wind nogal zwak, vanaf ongeveer 14:00 is ie goed constant en kun je rippen.
Nadeel is het strand: Het ligt vol met stenen en aangespoeld hout. Ik vaar normaal niet met schoentjes maar voor het oplaten heb ik slippers aangetrokken omdat je op de gladde kiezelstenen totaal geen houvast hebt!
De spot is verder mooi, het beste kun je ongeveer 500meter naar loef varen, daar zijn de golven mooi en de wind iets konstanter en je hebt geen last van kiters die geen hoogte kunnen houden.

Alex beach is een goed hotel, eten etc is goed verzorgd!

Veel plezier, maar breng schoentjes/slippers mee voor op het strand!!

Mike
Pagina's: 1 [2]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.