Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Algemeen / Trefpunt / Re: Omgeving Noordholland, waar gaan we beulen??? Gepost op: Juni 12, 2008, 20:56:31
Gisteren, maar zeker vandaag op egmond!!!!
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Naish V4.16 & X3.12 vs North Rebel/Vegas/Rhino Gepost op: Augustus 08, 2007, 03:41:19
Jo, ik heb de Rebel 14 gehad en hiervoor de Vegas6 16m2, en die zijn zeker met elkaar te verglijken kwa lowend. En ik weeg nog iets meer.. Dus gewoon de Rebel 14 nemen zeker om lekker golf te rijden.

Thank's man. Dus die Rebel 14 '07, trekt net zo goed als die v4 16 als ik het goed begrijp!!
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Neerlaten kite als je alleen bent. Gepost op: Augustus 08, 2007, 03:38:03
5yh=vijfde lijn...hij bedoeld juist dat je je kite zo ver mogelijk het windvenster in moet krijgen zodat hij zo'n beetje als een dood vogeltje met de leading edge op de grond knalt. Op het moment dat hij met de leading edge de grond raakt moet je een paar flinke rukken aan je bovenste sturrlijn geven zodat hij met de neus in de wind op het zand valt. Deze manier werkt met weinig wind het beste, maar als ie weer wind pakt is het minder en kan het misgaan.

Met meer wind haal ik de fijfde lijn snel binnen als de kite vlak boven de grond hangt, dan ren ik snel naar de positie dat ik recht voor mijn kite sta (rug naar de wind). Nu ligt je kite netjes op zn ruggetje op het strand. Hou nu spanning op je 5th en je powerlijnen en volg deze lijnen tot je bij je kite bent. (Door zowel op de 5th als op de stuur of powerlijnen spaaning te houden blijft je kite op zn rug liggen en gaat ie niet ondersteboven in de lucht zweven).

Fuck man, ik heb alleen maar 4 lijns kite's!!!!
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Neerlaten kite als je alleen bent. Gepost op: Augustus 08, 2007, 02:54:20
Ok ok, ik weet dat het niet slim is, maar soms moet ik gewoon het water op, ook als er niemand in de buurt is om mij te helpen. Oplaten van de kite gaat prima; schepje zand in de kite, lijnen strak trekken, en HOPLA, rustig naar twaalf uur naar een paar flinke rukken aan de bar om het zand eruit te laten gaan.

Het neerlaten van de kite gaat meestal iets stroever. Soms kan ik de kite naast een strandtent droppen zodat deze iets mider wind vangt, en het mij meer tijd geeft om naar mijn vlieger toe te sprinten om deze 100%tjes goed neer te leggen voordat hij aan de haal gaat.

Welnu, heeft er iemand tips voor dit fenomeen? Misschien kite in absolute depowerstand neerlaten, of juist niet.... Ik hoor het graag.

Alohá  Joepie
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Naish V4.16 & X3.12 vs North Rebel/Vegas/Rhino Gepost op: Augustus 08, 2007, 02:12:50
North rebel 14 m voor in de golfen lijkt me de beste keus. Geen 16 die wordt te groot en te traag, kun je beter een groter board nemen.

OK, maar heeft die 14 dan net zeveel druk en power als mijn oude 16? Niet dat ik straks met 12 knopen langs de kant sta met mijn 90Kg en Naish soll 134cm onder de armen!!!
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Naish V4.16 & X3.12 vs North Rebel/Vegas/Rhino Gepost op: Augustus 08, 2007, 01:56:58
Hahahaha,

Nou, daar lijkt het id een beetje op, maar er is nou éénmaal zoveel op de markt, dat kiezen bij één merk al moeilijk genoeg is. Maar ieder andere TIP is welkom natuurlijk.

Alohá  Joepie
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Naish V4.16 & X3.12 vs North Rebel/Vegas/Rhino Gepost op: Augustus 08, 2007, 01:42:11
Hallo,

Ik ben op zoek naar een nieuwe kite uit 2007 (uitverkoop) en heb mijn zinnen op een north gezet.
Mijn vaargebied is voornamelijk op zee, en alleen bij oostenwind op binnenwater. Een hoogspringer ben ik niet, maar een kite die goed reageert, en waarmee ik goed golven kan berijden zonder dat mijn kite te traag wordt heeft mijn voorkeur. Ook vraag ik me af welke oppervlakte ik nodig heb bij een North'07 om mijn oude C-kite 16 meter te vervangen. En ben ik misschien vanwege de goede depower van deze nieuwe North'07 kite's met één vliegertje klaar!!!
 Huh
PS: boven 20 knopen plankzeil ik, en wil alleen in dit gebied daarvoor goed uit de voeten kunnen met de wind.

Thank's

Wim 90Kg
 schater
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.