Laat berichten zien
Pagina's: 1 [2]
26  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / teamrider bij Ozone! Gepost op: Maart 01, 2007, 03:12:51
Hi allemaal,

ik ben erg blij dat ik me vanaf dit jaar teamrider binnen het team van Ozone mag noemen!  Joepie

Ook ga ik dit jaar met Ozone kites lesgeven. Ik heb een kort artikel geschreven om uit te leggen waarom met deze kites. Op de site van de Grevelingen locals (www.kitemaniacs.nl.tt) is deze voor geïnteresseerden op het forum te lezen.


Greetz Koen, trotse teamrider Ozone.
27  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Ozone 2007 Brochure Gepost op: Februari 24, 2007, 00:09:58
Ozone kiest inderdaad voor een andere insteek dan andere fabrikanten. Het uitgangspunt is met 1 geschikte kite (afhankelijk van board, gewicht, ERVARING enz.) vaak te kunnen kiten. Een kiter heeft dan met 1 of 2 kites bijna zijn hele windrange te pakken! Wanneer je je ervaring zelf inschat kun je uit de opgegeven windranges ongeveer bepalen wat een kite zal doen. En zo werkt het toch: Iedere kiter heeft zijn eigen gewicht en style. Dus vaste windranges opgeven heeft ook zijn nadelen: Dan weet je het ook alleen maar als je 70 kg weegt, matige ervaring hebt en een 130 plankje.

Kortom een ander visie waarbij je even zelf het een en ander over jezelf moet inschatten.

Zelf heb ik tot nu toe alleen nog wat met de Edge 13 gevaren. Met een 128 plankje zou ik zeggen vanaf 9/10 knopen upwind varen. Weeg zelf 68 kg en ik kite nu 4 jaar. Over het bovenste windbereik kan ik nog niets vertellen.

Greetz Koen
28  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Ozone 2007 Brochure Gepost op: Februari 23, 2007, 16:13:49
P.S.

Wie de kites (Light, Sport of Edge) een keer wil proberen: Spreek me gerust een keer aan (locaties Zeeland, meest rond Grevelingenmeer) of kom anders naar 1 van de vele events waarbij Ozone aanwezig zal zijn.

29  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Ozone 2007 Brochure Gepost op: Februari 23, 2007, 16:09:53
Het lijkt me ook moeilijk om een windrange van een kite vast te stellen. Maar als je het goed bekijkt heeft Ozone dit wel goed gedaan hoor! De balken die de windrange van een kite aangeven starten in het groen en geven daarbij aan: 'Beginner'. Het klopt dat dat bij een aantal kites lijkt te beginnen bij 4/5/6 knopen. Dit is echter geen onzin: Wanneer is het goed om voor een beginner wat te oefenen (setup, starten, landen, leren sturen enz.) met zijn kite? Juist! Toch zeker bij 6 knopen wind is dat aardig te doen. En zeker met de nieuwe Instinct. Heb laatst zelf met een Edge 13 bij een afnemende wind tot zo'n 6/7 knopen gevlogen. Hij blijft met deze lichte wind nog steeds stabiel in de lucht staan, zelfs wanneer ik de bar los liet schieten aan een HP-leash!

Greetz Koen
30  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: ongeluk Herkingen. Kitesurfer Gepost op: Februari 12, 2007, 20:42:56
Ben blij dat alles nu een beetje bekend wordt: Hoe het gebeurd is, hoe ernstig waar en wie er bij betrokken zijn. Gisteren namiddag alleen maar telefoontjes van andere locals die half wisten wat er gebeurd was en niet eens met wie!

Heel veel sterkte met herstellen en hopelijk weer tot gauw op de Grevelingen!

Greetz Koen
Pagina's: 1 [2]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.