Laat berichten zien
Pagina's: 1 [2]
26  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kiteclinic voor Gymleraren Gepost op: Februari 08, 2009, 20:04:24
Hoi Kapitain,

Wij van Kitemobile zijn zeker geïnteresseerd in het geven van de clinic.
Onze 2e kitemobile bus is ingericht voor scholen en sportdagen. De materialen in deze bus zijn speciaal gericht op het geven van kite clinics op locatie. We werken met de kitesurfpas, mbv een vorderingstaat wordt je kennis en kunde simpel bijgehouden. Verlaagt de drempel van powerkiten naar het kitesurfen. Ooit een tip van het Engelse flexifoilteam die middelbare scholen van kiteclinics voorzag. Kiten was daar een onderdeel van de gymles!

Je kunt ons bereiken op 06 51814918 of mailen naar info@kitemobile.nl Kan ik de info doorsturen.

Stef
kitesurfschool kitemobile
27  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurf leraar worden in Tarifa? Gepost op: November 15, 2008, 19:07:07
Hoi Mriek,


Ik wil ook onze eigen watersportverbond opleiding aanstippen. Dit is de nationale opleiding. Uit ervaring blijkt dat je hiermee ook prima les kunt geven in het buitenland. Elke drukke kiteschool kan een goed opgeleidde kitesurf instructeur gebruiken. Er is een landelijke opleiding maar je kunt de opleiding ook bij enkele locale scholen volgen (eigen snelheid bepalen) voor meer info http://www.watersportverbond.nl/content.asp?main_cat_ID=1&co_ID=661&me_id=511

Voor Tarifa kan ik je de volgende tip geven, een instructeur van onze school (KNWV gediplomeerd) heeft bij Nacho Yuste (kite obsession in Tarifa) een heel seizoen stage gelopen.
Check: http://www.kiteobsession.com/school_kiteobsession_tarifa.html

Kijk ook eens bij de duitse opleiding de VDWS http://www.vdws.de/timer.htm deze heeft een instructeursopleiding in de winter zodat je eventueel in het voorjaar kunt lesgeven.

Succes!



28  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: "veilig" les krijgen Gepost op: Mei 31, 2008, 03:30:02
Jeroen,

Zoals ik al heb aangegeven ik maak foto's van de leash en zijn werking! Kom volgende x gewoon even langs!

stef

29  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: "veilig" les krijgen Gepost op: Mei 30, 2008, 07:09:59
Oke to the point!

Zoals Jeroen in zijn verhaal verteld had de cursist de bar andersom beet gepakt, een fout die een beginner vaker maakt. Ruimte om een fout te maken is belangrijk. Ervaringsgewijs leren waarbij de instructeur een veilig raamwerk creeert (Wederom sorry voor de didactiek, kan het niet laten!). Waar het echt om gaat is die leash! Daarvan ga ik foto's maken aan de waterkant! Laat ik zien dat het omdraaien zelfs gemakkelijker is om de safety te zien, te pakken en te releasen.

Vind ik wel dat we in de tussentijd lekker moeten blijven varen zoals Roberto aangeeft en dat Jeroen ons een biertje komt brengen!

Stef




30  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: "veilig" les krijgen Gepost op: Mei 29, 2008, 01:01:05
YouneL,

Van de instructeurs point of view bekijken!
31  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: "veilig" les krijgen Gepost op: Mei 28, 2008, 17:12:50
Hoi,

Ben ik weer aan de beurt? Oke, het desbetreffende safetysysteem moet je inderdaad zien en wil het jeroen ook wel uitleggen! Maar goed een topic over safety kan nooit weg dus vandaar het volgende: Safety is voor ons en goede locatie, goed materiaal en de instructie. Deze 3 peilers hanteren wij in de lessen en binnen de watersportverbond. Welke kennis, vaardigheid en inzicht moet een cursist beschrikken om veilig te kunnen oefenen. Met een aantal kitescholen in Nederland hebben we hierover gesproken en is de kitesurf pas opgezet. Een pas met 1 finishlijn, op een veilige manier zelfstandig leren kitesurfen!
Dat betekend: leren omgaan met je materiaal (diverse safety''s o.a.) maar ook de inzichten verkrijgen in de wisselende omstandigheden, wind sterkte en wind richtingen, locaties en diverse materialen. Het vergaren van inzicht is iets wat later komt als kennis, iets wat Jeroen zo mooi aantoont. Iets weten is 1, iets toepassen aangepast aan de situatie is een 2e. Wel dat is wat we beginnende kitesurfers moeten leren. Zelfstandigheid, laten nadenken over de situatie waar ze zich in bevinden (kennis), juiste materiaal en locatie keuze laten maken (inzicht) en dat kunnen toepassen (vaardigheid), als kiteschool eventueel nog verder begeleiden in hun ontwikkeling. Nogmaals inzicht krijg je o.a. door ervaring vandaar dat er meerdere lessen nodig zijn om een cursist veilig te leren kitesurfen. Om dit enig structuur aan te brengen is er de kitesurfpas ontwikkeld. Een structuur waarin de instructie verweven is met de praktijk maar ook met het behoud van de locaties (watersportverbond/NKV), zodat we niet met zijn alle in de weg staan! Dat is veiligheid en dat is waar we als scholen mee bezig moeten zijn, cursisten laten ervaren en verdere mogelijkheden creeren in hun traject tot ervaren kitesurfer! Dat vraagt om kennis maar vooral ook inzicht van de kitesurfschool en zijn instructeurs.

Dus Jeroen wil je NOOIT meer een safety verwisselen van een andere school en een cursist van die andere school het gevoel geven dat zij niet weten wat ze doen! Die betreffende instructeur heeft zich heel erg ingehouden en je gerespecteerd in jouw situatie, ik zou zeggen probeer dat ook eens!

stef
32  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: "veilig" les krijgen Gepost op: Mei 28, 2008, 17:04:17
Hoi,

Ben ik weer aan de beurt? Oke, het desbetreffende safetysysteem moet je inderdaad zien en wil het jeroen ook wel uitleggen! Maar goed een topic over safety kan nooit weg dus vandaar het volgende: Safety is voor ons en goede locatie, goed materiaal en de instructie. Deze 3 peilers hanteren wij in de lessen en binnen de watersportverbond. Welke kennis, vaardigheid en inzicht moet een cursist beschikken om veilig te kunnen oefenen. Met een aantal kitescholen in Nederland hebben we hierover gesproken en is de kitesurf pas opgezet. Een pas met 1 finishlijn, op een veilige manier zelfstandig leren kitesurfen!
Dat betekend: leren omgaan met je materiaal (diverse safety''s o.a.) maar ook de inzichten verkrijgen in de wisselende omstandigheden, wind sterkte en wind richtingen, locaties en diverse materialen. Het vergaren van inzicht is iets wat later komt als kennis, iets wat Jeroen zo mooi aantoont. Iets weten is 1, iets toepassen aangepast aan de situatie is een 2e. Wel dat is wat we beginnende kitesurfers moeten leren. Zelfstandigheid, laten nadenken over de situatie waar ze zich in bevinden (kennis), juiste materiaal en locatie keuze laten maken (inzicht) en dat kunnen toepassen (vaardigheid), als kiteschool eventueel nog verder begeleiden in hun ontwikkeling. Nogmaals inzicht krijg je o.a. door ervaring vandaar dat er meerdere lessen nodig zijn om een cursist veilig te leren kitesurfen. Om dit enig structuur aan te brengen is er de kitesurfpas ontwikkeld. Dat is veiligheid en dat is waar we als scholen mee bezig moeten zijn, cursisten laten ervaren en verder begeleiden in hun traject tot ervaren kitesurfer! Dat vraagt om kennis maar vooral ook die inzicht van de kitesurfschool en zijn instructeurs.

Dus Jeroen wil je NOOIT meer een safety verwisselen van een andere school en een cursist van die andere school het gevoel geven dat zij niet weten wat ze doen! Die betreffende instructeur heeft zich heel erg ingehouden en je gerespecteerd in jouw situatie, ik zou zeggen: probeer dat ook eens!

stef
33  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: "veilig" les krijgen Gepost op: Mei 23, 2008, 14:24:34
Hoi Jeroen,

De leash hebben we omgedraait zodat we de kite sneller kunnen overgeven aan elkaar, verkort het omwissel moment waarbij je met 2 man aan de kite zit. Dus veiliger!

stef
34  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: "veilig" les krijgen Gepost op: Mei 22, 2008, 23:42:12
Jeroen, ik zal je even helpen, de school is kitemobile en de instructeur is Cornelis Terpstra.
Cornelis is opleider bij het watersportverbond sinds een kleine 5 jaar.
Ben zelf de schooleigenaar en ben degene die de safety's heeft omgewisseld. Inderdaad voor gemak en verbetering van de veiligheid bij het overgeven van de kite. Het verbaasd me dat je zo heftig reageert. De safety werkt nu net zo goed! We stellen ons materiaal altijd af zodat het didactisch het best werkt en onze cursisten optimaal kunnen leren! Als we elkaars lessen gaan analyseren dan vind ik dat prima, leren we allemaal van. Bekijken we het materiaal, de instructie en vooral even de locatie. Misschien een mooie gelegeheid om dat nu hier te doen: hoeveel scholen kun je toelaten in een kleine baai of hoe dicht ga je downwind staan lesgeven tov andere kitesurfscholen. Elke leraar weet dat een cursist downwind de ruimte nodig heeft om een fout te kunnen corrigeren maar ook in hoeverre kun je hem/haar loslaten in een overvolle baai. Veilig leren kitesurfen vraagt om inzicht van de leraar, zijn aanpassing op de omstandigheden, de locatie en inspelen op de cursist. Wat er is gebeurd heb ik niet gezien maar een ding is zeker. Cornelis weet absoluut wat hij doet en de materiaal aanpassing is zeker niet zomaar even omdraaien van een safety leash!

stef de jong
35  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Bevindingen North Evo na twee weken Barbados Gepost op: Mei 12, 2008, 18:02:16
Is dat zo Nemi? Zoals je waarschijnlijk weet heeft elke kite zijn karakteristieken. Als je de Evo een leskite noemt doe je hem tekort naar mijn mening. Als je de review bekijkt dan is hij veel breder inzetbaar dan alleen een leskite.
36  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Bevindingen North Evo na twee weken Barbados Gepost op: Mei 12, 2008, 17:47:39

Edit Morres: Bericht komt van gesponsorde kiteschoolhouder.
37  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Het nieuws van vandaag Gepost op: Augustus 02, 2007, 14:23:04
Wat het watersportverbond heeft gedaan?

-gesprekken ministerie van waterstaat
-juridische ondersteuning NKV
-instructeurs opleiding
-ontwikkelen kitepas
-ondersteuning regiovertegenwoordigers

 (wendy_kitesmiley)What have you done lately? YeSS
Pagina's: 1 [2]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.