Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Algemeen / Trefpunt / Re: Beginners omgeving Utrecht Gepost op: Juni 25, 2013, 19:53:12
PM gestuurd. Ben benieuwd.
15 Juli overigens eerst 3 maanden naar Lamu - Kenia Grin  Constante wind, witte stranden - lekker oefenen daar.
2  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Shannon Best komt met nieuw kitemerk Gepost op: Juni 10, 2013, 17:55:06
Mooi om te zien hoe hij de tent afkraakt. Iedereen en alles is schuldig aan het afbreken- en falen van zijn goddelijke filosofie en design.
Een toonbeeld van weinig of geen zelfkennis en competentie tot zelfreflectie. Ook al is 90% van wat hij schrijft waar, dit zo formuleren is gewoon kinderachtig. Niemand die er beter van wordt (op zijn ego na).
3  Algemeen / Trefpunt / Re: Beginners omgeving Utrecht Gepost op: Juni 09, 2013, 11:16:24
Een goedemorgen,

Ook ik ben opzoek naar mensen uit (omgeving)Utrecht die willen kiten (& beginner zijn Grin).
Ik woon in Lombok - heb mn eigen gear + een auto. Qua ervaring ben ik een totale beginner op het board (wel redelijk wat ervaring met de kite zelf & een 4-uur cursus gedaan).

Hoe is het momenteel georganiseerd - en waar kan ik me aansluiten?

Groet,
Roderic
4  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Live like a man. Gepost op: Januari 07, 2013, 18:54:34
[...]
Maar ja vast lucratief filmpje voor youri. [...]

Die hoeft voorlopig geen lotion's meer te kopen Grin
5  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: NHL - IJmuiden session! Gepost op: Januari 05, 2013, 19:29:34
De muziek is kapot tussen 1:00 en 2:00  Shocked   Cool
6  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Goldenboard lost paradise Gepost op: November 04, 2012, 13:44:41
Mooi filmpje/spot!
Wat ik me altijd afvraag: Gebruiken ze nou een AR-drone (of iets dergelijks) voor de air-shots? Of huren ze n heli? x)
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kite surfen Olympisch: Goed of slecht voor de sport ?? Gepost op: November 03, 2012, 18:10:53
Het racen is iets wat mijn aandacht nog niet getrokken heeft en waarschijnlijk ook niet gaat doen.
Ik vraag me af of racen eigenlijk wel een beetje comfortabel is voor de beoefenaar. Volgens mij vereist het een bepaalde geforceerde houding om die joekel van een plank goed te laten sporen. Als het werkelijk oncomfortabel is, waarom zou je het dan het uberhaupt willen doen? Omdat je wilt winnen? Omdat je beter wil zijn dan een ander? Zijn dat de enige drijfveren voor een kite racer?

De andere disciplines zijn mijns inziens prettiger voor lichaam en geest. Zo zegt Dorian bijvoorbeeld ook veel liever te waveriden in plaats van courseracen. Dus de komende 4 jaar 'dedicaten' voor 2016, alleen om beter te zijn dan een ander zou mij ervan weerhouden eraan te beginnen.

Off-topic:
Dat brengt mij op een meer filosofische benadering van topsport. Waarom doen we het? Waarom volgen we jaar in jaar uit diezelfde voetbalcompetitie, en gaan we steeds de wedstrijd aan (wed strijd)? Om te winnen? Om vandaag de held te zijn, terwijl het morgen weer iemand anders is?
Zou topsport ook niet voor een bepaalde afspiegeling in de samenleving zorgen? Ik bedoel,  competitief gedrag in carrière wereld om maar die bonus binnen te halen is niet ongebruikelijk in deze tijden. Met als gevolg dat er situaties ontstaan waarin het normaal is dat er winnaars en verliezers zijn, het zogenaamde recht van de sterkste.... Verlies je met sport dan is het vaak maar een spelletje. Verlies je echter in de samenleving dan is het alles behalve een spelletje.
Ik merk aan mezelf dat ik steeds minder interesse krijg in wie er wint of niet. Ik vraag me af of jullie dat ook een beetje ervaren momenteel. Ik denk dat we eerlijk moeten zijn over het feit dat er hier en daar wat mensen gaan verliezen komende tijd.









 Waarom doen we het?
Ik denk passie. Passie voor de sport, en "spelvreugde". Lastig uit te leggen - maar de lol om de ander uit te dagen door net iets harder/sneller/hoger als hem te gaan. En als hij jou dan weer overtroeft kun je jezelf dus weer uitdagen om dat weer te verslaan.
 
Waarom volgen we jaar in jaar uit diezelfde voetbalcompetitie, en gaan we steeds de wedstrijd aan (wed strijd)? Om te winnen?
Besef je goed, dat tijd relatief is. De wedstrijd die je vandaag wint kun je maar 1x winnen. Want volgend jaar ben je n jaar ouder - en zijn er weer dingen gebeurt waardoor het niet meer hetzelfde als vorig jaar is.

Maar als je bijvoorbeeld naar teamsport kijkt, kan het juist ook een "iedereen is gelijk, dit doen we samen" gevoel creëren (kijk naar de Schotland supporters van afgelopen WK, of
http://www.youtube.com/watch?v=iDwfJxD6U80
)

Ontopic:
Ik denk dat het voor de sport goed is. Meer (positieve!!) aandacht betekend ook meer draagvlak voor de beoefening op verschillende spots ervan. En de echte diehards kunnen doordeweeks/in de winter toch hun ding wel doen. Waarbij er op een gegeven moment ook gekeken zou kunnen worden naar "recreatieve/beginnersgebieden" vs. alleen voor gevorderden - wat dan gehandhaafd zou kunnen door bijv. een aangepaste vorm (i.e. strengere/op vaardigheden toegespitste eisen) van IKO- vaarbewijzen. 

Anyway - er is toch weinig wat je eraan kunt doen. Verbieden gaat iig niet werken Wink
8  Nieuws & Video / Nieuws & Video / This is kiteracing! Gepost op: November 01, 2012, 13:26:25

http://vimeo.com/52493924

Via IKSURFMAG (click voor artikel).
9  Algemeen / Teruggegeven / teruggevonden / Re: Epic Droid verloren Gepost op: Oktober 31, 2012, 14:12:50
Mooi dit!
@Sander1972/mod:
Het 06-nummer even verwijderen, anders is het wachten op ongevraagde spam/reclame zooi.
10  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Mads Wollesen - Out of conviction Gepost op: Oktober 26, 2012, 21:54:33
Wil niet negatief doen maar vind er geen drol aan. Niet dat ik het beter kan maar al dat gedraai en getol wordt er hondsdol van. Kan dit soort filmpjes ook niet afkijken. Nee doe mij maar oldskool.

Het liefst ook in het hele filmpje alleen de kiter zelf zonder kite of iets in beeld, plankerige geforceerde moves, voor de landing alweer door naar de volgende, met een woeste -lichtelijk gespoilde - smoel, zichzelf dollen  Wink

Nee, doe mij ook maar hoger, verder, harder, beter - oldschool en of big air!

Maar goed - heeft er denk ik alles mee te maken, of je er zelf aan doet/de moeilijkheid ervan kent en kunt waarderen. Dan wordt het wel weer interessant kan ik me zo voorstellen.
Maar als je dat niet kan/doet en er dan naar kijkt 'voor de mooi'... :|
11  Algemeen / Trefpunt / Re: Beginners omgeving Utrecht Gepost op: Oktober 24, 2012, 21:47:11
Hey,

Nog een Utrechter die het wil gaan proberen! Heb een cursus van 3u gedaan (helaas nog geen waterstart - te weinig wind toen).
Heb inmiddels een (2e komt zodra het budget dit toelaat) 11m2 kite + bar, moet nog een wet (of dry, twijfelgeval)-suit, board en trapeze zien te scoren, maar daar wordt aan gewerkt!
Maar qua niveau ben ik dus bloody beginner - heb wel (ruime) ervaring met trainerkites/kleine matrasjes.

Verder beschik ik over 'n auto (golf 3 met achterbak; daar kan een kleine familie chinezen gehuisvest - ze noemen hem ook wel Vento Wink ) dus er kunnen ook mensen + gear mee.

Idd, gewoon wetsuit kopen en thermo neophreen der onder en je kan gewoon de winter door.

Ik zou een drysuit pas kopen als je goed kan waterstarten en kan varen. Wordt het echt te koud op het water dan heb je ff winterpauze

Klinkt logisch. En scheelt ook nog eens de helft ofzo Wink Top. Zodra ik alles bij elkaar heb zal ik het wel laten weten - dan kan er evt. ge-carpooled worden.
12  Algemeen / Trefpunt / Re: Beginners omgeving Utrecht Gepost op: Oktober 24, 2012, 09:52:55
Hey,

Nog een Utrechter die het wil gaan proberen! Heb een cursus van 3u gedaan (helaas nog geen waterstart - te weinig wind toen).
Heb inmiddels een (2e komt zodra het budget dit toelaat) 11m2 kite + bar, moet nog een wet (of dry, twijfelgeval)-suit, board en trapeze zien te scoren, maar daar wordt aan gewerkt!
Maar qua niveau ben ik dus bloody beginner - heb wel (ruime) ervaring met trainerkites/kleine matrasjes.

Verder beschik ik over 'n auto (golf 3 met achterbak; daar kan een kleine familie chinezen gehuisvest - ze noemen hem ook wel Vento Wink ) dus er kunnen ook mensen + gear mee.
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.