Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: kitesurf.zeef.com Gepost op: December 10, 2014, 10:40:24
Ik kwam deze site tegen met wind/stromingsbeelden. Misschien leuk voor in het rijtje?
Wereldwijd: https://www.windyty.com/
Nederland incl temperatuur: http://www.noodweercentrale.nl/nl/weer/weer-voor-professionals/stromingsfilm/nederland.html
2  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / GoPro verloren Kijkduin Gepost op: Oktober 21, 2014, 09:01:07
Dag iedereen,

Zondag met windsurfen is bij een crash de gopro hero 2 van een vriend uit de mast van z'n beugeltje gebroken. Aangezien het touwtje waar die mee vast zat onder het afgebroken stuk zat heeft dat ook niet mogen baten.

Mocht iemand dus wat bij kijkduin of Scheveningen op het strand vinden, hou ik me aanbevolen.
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitespot Mirns in gevaar? Gepost op: Oktober 09, 2014, 14:54:54
Gisteren weer zelfde situatie,
ik gok dat om een uur of 12 zeker 70% duits was op de parkeerplaats en 't water.

Heb zelf tijdens het windsurfen meerdere mensen aangesproken maar het mocht niet baten.
Eén persoon met een roze Best kite heeft de hele dag mensen terug gefloten. respect voor deze man. Had er zelf bij de tiende persoon de puf niet meer voor.

Iedereen bleef trouwens ook irrirant op één lijn varen in plaats van effe upwind de ruimte op te zoeken. daardoor was snel upwind varen ook bijna onmogelijk. Ben zelf met de kite ook eerste een heel stuk uitgelopen omdat ik met varen steeds weer uit moest wijken voor beginners en mensen die weigerden de rust op te zoeken. En wat Marco zegt klopt inderdaad wel. al waren veel kitescholen wel zo verstandig om ver richting het oosten te lopen.
4  Algemeen / Buitenlandse ongelukken / Re: Wat ging er fout? (Schwein gehabt) Gepost op: September 26, 2014, 12:37:34
Ik had hem na de tweede loop al los gegooid. Je ziet hoe snel een kite gewoon blijft liggen als er geen spanning meer op de lijnen staat. Oprapen en opnieuw proberen.  Heb wel vaker gezien dat mensen de leash maar niet willen releasen tijdens een wokkel of loopende kite. Bij sideshore aan de rand van een eiland oké, maar 50 meter van de kant, kom op zeg.
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Gestolen kiteboard opgedoken bij Used Products Arnhem Gepost op: September 19, 2014, 09:53:08
De wet zit zo heel krom in elkaar inderdaad. mega zure actie van die mede-kiter en eigenaar van die winkel in ieder geval.

Vriend van mij vond laatst zijn gestolen mountainbike terug in een straat een stukje van zijn huis. Slot zat er nog op en hij had de sleutel nog, dus politie gebeld en het verhaal uitgelegd. Dit keer liep et goed af, maar wat ook had kunnen gebeuren (zo hoorden we later):

"bewijs maar dat je hem niet aan deze man verkocht hebt en daarna aangifte hebt gedaan om verzekeringsgeld op te eisen"

Meeste van dit soort winkels houden trouwens een database bij waarin staat wie het spul aan ze heeft verkocht voor het geval het gestolen blijkt te zijn. Politie had in dit geval wel echt meer moeten doen vind ik en ik zou zeker meerdere mensen aanschrijven met jouw verhaal.

hopelijk snel het water weer op om dit zo snel mogelijk weer te vergeten!


6  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: zelfbouw board , Gepost op: September 04, 2014, 10:09:18
Bij mijn golfsurfboard heb ik toen de onderkant niet gelakt ivm. de looks. Dit is na een warme vakantie in Marokko toen gaan delamineren doordat hij teveel in de zon heeft gelegen. Nou heeft dat ook veel met de temperatuur te maken maar voor mijn gevoel had een lak laag wel iets kunnen helpen.
Lakken beschermt je board beter en daarnaast slaat veel epoxy ook geel uit na verloop van tijd (en blootstelling aan zonlicht) waardoor je toch al een andere look krijgt.
Als ik het nog een keer zou doen zou ik ook lakken.
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: onverantwoord intructeur? Gepost op: Mei 12, 2014, 16:37:55
Op Mirns was er afgelopen vrijdag ook een (volgens mij duitse) kiteschool aan het lesgeven. Ik was zelf vanwege de harde wind een dagje aan het windsurfen en er waren hooguit 15 man op het water die max een 7m op hadden staan.
Meest bizarre vond ik dat terwijl iedereen van het water af kwam omdat er een enorme hoosbui aan kwam zetten, zij juist lekker door gingen met oefenen waardoor er een tel later allemaal kites aan hun safety op het water lagen.

8  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Plaatsing vinnen op golfsurfboard Gepost op: September 16, 2013, 19:27:18
Hoi Mitchel,

Ik heb bij mijn zelfbouwproject de locatie van de vinnen overgenomen van een vergelijkbaar board qua grootte en outline. Vinlocatie is volgens mij heel erg gebasseerd op testen.

Paar regeltjes die ik toen wel nog heb aangehouden en die je misschien zelf al wel gevonden had:

"Rule #1:
A spread out fin cluster will result in a longer turning arc. This is great for larger, faster waves and is more common on longer boards or guns.
 
Rule #2:
A compacted fin cluster produces shorter turning arcs, making an ideal design for shortboards. This should serve you well in a variety of conditions, depending on your skill level.
 
Rule #3:
Employ a forward fin setup for a looser feeling, less hold, and the shortest turning arc. This will accommodate pivotal surfing on small to medium waves.
 
Rule #4:
The normal fin setup will offer a good balance between control and looseness. It is a versatile design and one commonly used. It works in a wide range of conditions.
 
Rule #5:
Fin placement toward the back of the surfboard provides more hold and a more drawn out turning characteristic. This works well in bigger conditions and suits barrel riding.
 
Rule #6:
Fins with more toe-in (fin line pointing towards the stringer) give the surfer more of a loose feeling but produces more drag. This requires more turning to gain speed and performs best in small to medium waves.
 
Rule #7:
Fins with more cant (leaning away from the stringer) will give a surfboard less drive and projection out of turns. A setup with less cant offers a stiffer feel with more drive and projection that would help in bigger, hollow surf.   "
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: bedankje helpende hand mirns Gepost op: September 06, 2013, 11:11:57
Ik ga zelf in het weekend al bijna met tegenzin kiten. Vaar super graag op het Ijsselmeer maar op een zondag met wind is het soms gewoon gevaarlijk. En het feit dat 80% duits is op Mirns helpt ook niet.

Er zijn zeker hele schappelijke en aardige lui bij, maar de hoeveelheid die gewoon maar het water op gaan zonder de juiste voorbereidingen en kennis is schrikbarend.

Bij Mirns vaar ik altijd zo ver mogelijk bij anderen vandaan, en je leert op een gegeven moment de mafkezen wel herkennen, gelukkig zelf, in drie jaar fanatiek surfen, nog nooit iemand in de buurt van m'n lijnen gehad. Maar een ongelukje zit met die drukte in een te klein hoekje.

En als iemand zoiets bij mij zou flikken en ik zou hem op het land herkennen, dan zou ik hoe dan ook, desnoods met een tolk, even verhaal halen en duidelijk maken hoe belachelijk diegene zich gedroeg.

Lekker blijven varen! zelf gewoon de ruimte goed opzoeken en na blijven denken.
10  Algemeen / Zelfbouw & Reparatie / Re: Woody surfboard Gepost op: Juni 25, 2013, 16:47:57
Erg vet ding.
Blijft altijd nog op mijn lijstje staan van dingen die ik nog eens moet proberen. Maar als ik het zo zie moet ik eerst nog maar eens wat oefenen op mijn houtbewerking skills.
Keep us posted!
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Antislip op kite-surfboard? Gepost op: Juni 25, 2013, 16:46:48
De schurende eigenschappen van antislip die je bijvoorbeeld op windsurfboards tegenkomt is denk ik ook meteen het grote nadeel van dat spul, net schuurpapier.
Mijn ervaring is ook dat wax of een deckpad iets plakkeriger is en dus meer grip geeft dan een schuurpapier structuur. Voor mijn zelfbouw directional heb ik daarom ook gekozen voor deck pads.

verder worden de echte kitesurf directionals volgens mij bijna altijd uitgevoerd met deckpads op de plek van de voetband gaten. Geeft met varen ook een stukje comfort en het vangt misschien de klappen bij sprongen nog wat op wat beter is voor het board.
 
Zijn meerdere redenen te bedenken zoals je zelf ook al aangeeft;)
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.