Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2
1  Algemeen / Buitenland & Travel / Medereizigers Tarifa / Fuerte half maart of eind maart? Gepost op: Maart 06, 2020, 21:05:59
Ik heb onverwacht een maandje vakantie voordat ik 1 april nieuwe baan start. Ben aan het kijken om nog aantal dagen weg te gaan. Een van de opties is paar dagen kiten in bijvoorbeeld Tarifa of Fuerteventura (corralejo). Als het niet waait heb ik in ieder geval even paar dagen mooi(er) weer te pakken.

Zijn er nog meer kiters die in zelfde periode daar naar toe gaan. Ga waarschijnlijk alleen en vind het wel fijn als er wat medekiters uit Nederland zijn om mee af te spreken. En wellicht zijn er nog mensen die samen willen reizen.

Periode:
-of vr 13 maart tot woensdag 18 maart
-of vr 20 maart tot woensdag 25 maart

Ben man van 42 (met vriendin en kind) en ben gevorderde kitesurfer. Geen daredevil die allerlei trucs doet, maar kan prima varen en af en toe beetje springen.

 
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Advies Radical Kiteboards gevraagd Gepost op: Maart 28, 2019, 09:59:23
Ik zoek een goedkoop lichter board voor dagen met minder wind. Nu stuit ik op eBay op nieuwe boards van het merk Radical. Zij hebben een 152x47 variant en een 160x 48. Allebei combi van hout en carbon.Heeft er iemand toevallig ervaring met dit merk of zelfs met deze specifieke maten?

Ik zoek geen top board maar gewoon een goedkoop lichtwind board waar ik op die paar dagen waarop ik nu net niet meer upwind kom, toch nog beetje kan cruisen (Veelal op vlak binnenwater van IJsselmeer). Ik ben benieuwd naar de kwaliteit en vraag me ook af welk formaat het beste is met mijn gewicht van slechts 70kg (wellicht wordt 160 net te groot en log en is dat onnodig??)

Hoor graag wie er iets over kan vertellen.
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Iemand ervaring met Trans Prime kiteboards voor lichtweer? Gepost op: Maart 24, 2019, 09:59:46
  Ik zoek een goedkoop lichter board voor dagen met minder wind. Nu stuit ik op eBay op nieuwe boards van het merk Trans. Volgens mij is dit later F2 geworden. Ze bieden nieuw een (overjarig waarschijnlijk) Trans prime in 161x44 aan Voor 279 euro. Heeft er iemand toevallig ervaring met dit merk of zelfs met dit specifieke board?

Ik zoek geen top board maar gewoon een goedkoop lichtwind board waar ik op die paar dagen waarop ik nu net niet meer upwind kom, toch nog beetje kan cruisen (Veelal op vlak binnenwater van IJsselmeer). Ik ben benieuwd naar de kwaliteit en vraag me af of hij met dit formaat nog wel te varen is met mijn gewicht van slechts 70kg (wellicht net te groot??

Hoor graag wie er iets over kan vertellen.
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Mirns met oost te doen? Gepost op: Augustus 22, 2015, 17:18:22
Oosten bedoel ik natuurlijk
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Mirns met oost te doen? Gepost op: Augustus 22, 2015, 12:51:50
Thx voor alle reacties. Ken de spot en ben me zeker bewust van het natuurgebied. Ben gevorderd en verstandig genoeg om daar uit te blijven. Wil graag de spot open houden en heb een hekel aan mensen die wel het gebied in varen, kleine moeite om eerst even flink naar het westen op te kruisen lijkt me.
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Mirns met oost te doen? Gepost op: Augustus 22, 2015, 09:21:08
Het lijkt morgen goed te gaan waaien, maar is wel oost tot Zuidoost. Ben vaak op Mirns geweest maar eigenlijk nog nooit met deze windrichting. Is Mirns met deze windrichting te doen? Ik weet dat het licht aflandig als het echt oost is, maar is overal zo ondiep dat mij dit geen probleem lijkt. Ben met name benieuwd of het dan niet mega druk is en erg vlagerig?
7  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kitesurf vakantie juni 2015 Gepost op: Februari 14, 2015, 17:49:16
Paar jaar geleden in Ocean View gezeten en was ook prima! Tuk Tuks rijden af en aan om je voor een habbekrats naar het strand te brengen. Stallen van je spullen op strand vond ik ook erg handig.
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: windmeter voor smartphone Gepost op: Maart 26, 2014, 20:31:38
Dag Bbtw,

Ik heb in het begin ook een windmeter aangeschaft, vond het ook soms nog moeilijk in te schatten, met name de stoten als het vlagerig is.

Ik vraag me echter af waarom je een windmeter voor je iphone zou kopen en niet een losse. Klinkt als een leuke gadget, maar met een stevige wind ga je niet blij worden met rondwaaiend zand en een dure iphone. Zand, water en een telefoon gaan niet echt goed samen.

Heb zelf een skywatch explorer en die doet het prima. Nauwkeurig, niet gevoelig voor een beetje zand en meet zowel de constante wind als de vlagen. Ik heb hem hier gekocht http://www.paraglidingschool.nl/shop_19.htm?Windmeters voor 39 euro.

Succes en veel kiteplezier

9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Oostvoorne vervoersoplossing P naar strand Gepost op: Maart 13, 2014, 15:13:42
Admin gooi er maar een slotje op.

Standpunten zijn duidelijk en er is genoeg gescholden.
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Oostvoorne vervoersoplossing P naar strand Gepost op: Maart 13, 2014, 12:52:04
Oké eagle jan je punt is duidelijk. Gaf al aan ( misschien niet duidelijk) dat jullie het geen goed idee vinden kennelijk, zal het dus ook niet verder uitzoeken.

Snap alleen niet waarom diverse mensen zoals jij dan moeten gaan schelden om hun standpunt duidelijk te maken.

Snap heel goed dat als niet kiters eens op dit forum kijken ze niet echt een beeld van een sociale groep sporters krijgen.
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Oostvoorne vervoersoplossing P naar strand Gepost op: Maart 13, 2014, 12:09:26
Bedankt voor al jullie reacties.

Wat me opvalt is dat mensen eerst alle beren op de weg zien en ja maars hebben, alvorens een idee ook maar een kans van slagen heeft gekregen. Ik zie het liever positief:

Poepprobleem? Is er niet als je een strontzak achter zo'n kar hebt.

Dan is de kar straks weg als ik kom? 2 x per uur vast vertrekmoment

Commercieel niet haalbaar? 20 mensen per uur in 2 ritjes lijkt me toch altijd haalbaar, dat 6 uur lang op een dag, zijn 120 man x zeg 3 euro, maakt 360 euro per dag. Ik moet de student nog tegenkomen die dat met een bijbaan bruto per dag verdient. Leek me een mooie kans voor een paardrijdende student die goede connecties heeft bij plaatselijke manege en goedkoop een kar kan regelen.

Vergunning? Dat lijkt me het grootste struikelblok. Maar wie niet waagt, die niet wint.

Maar goed als de animo moet worden afgemeten aan de reacties hier, dan heb ik het wellicht fout en is het een kansloos idee.


12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Oostvoorne vervoersoplossing P naar strand Gepost op: Maart 12, 2014, 22:22:15
@oceanlimbo ik kan prima tegen kritiek, maar geef dan kritiek op het idee en ga mensen geen zeikers noemen, slaat nergens op en is nergens voor nodig. Koop dan lekker een boksbal en reageer daar je frustatie op af. Reageren kan ook normaal, zoals Evan bijvoorbeeld die met relevante info komt.

Ik begrijp dat de meeste het lopen ook erg gezellig vinden. Ik ga vaak alleen kiten (wel vrienden, maar die kiten niet) en spreek mensen wel tussendoor op het strand. Ik kom zelf uit Arnhem en heb voor en na het wandelen al/ nog een lange autorit gehad/ voor de boeg. Dat half uurtje wandelen besteed ik dan liever aan zuivere kitetijd.

Ik zal binnenkort die manege wel eens bellen.
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Oostvoorne vervoersoplossing P naar strand Gepost op: Maart 12, 2014, 20:54:20
@ gewoon ron Ik dacht al waar blijven de zure reacties. Is gewoon positief bedoeld idee hoor. Ben zeker niet lui, loop 3 keer per week hard en kite in de zomer, hou alleen niet van wandelen voor het kiten ( wil dan zsm het water op na meer dan een uur rijden) en daarna graag zsm onder die heerlijke nieuwe douche.

Vind het beetje jammer dat mensen op dit forum vaak zuur reageren. Je kunt het idee niks vinden, maar kan wellicht ook positief. ( en nu graag niet een hele discussie hierover, wilde het alleen even kwijt, hou meer van opbouwende kritiek zoals velen)
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Oostvoorne vervoersoplossing P naar strand Gepost op: Maart 12, 2014, 20:39:25
Ik kite regelmatig op Oostvoorne. Vind het een heerlijke spot, maar erger me elke keer weer aan het stuk heen en teruglopen. Nu loop ik al een tijd met het volgende idee in mijn kop.

Zou er geen paardenliefhebber in Oostvoorne zijn die in de weekenden/ vakanties met paard en wagen op en neer wil rijden tussen parkeerplaats en strand. Met een vergunning mogen die beesten gewoon op het strand las ik. Ik heb best iets van een euro of 3 voor een ritje heen en terug over. Op andere locaties betaal ik soms meer aan parkeergeld. In een beetje kar moet toch een man of 10 tot 15 kunnen. Lijkt me een mooie bijverdienste voor een student(e) die hobby en bijbaan wil combineren. Student blij, wij blij. Heb via google al even gezien dat er in Oostvoorne een manege is, wellicht dus een belletje waard.

Ben benieuwd wat jullie van dit idee vinden en of je er geld voor zou over hebben. Even voor de duidelijkheid ben zelf niet die paardenliefhebber, kiten is veel mooier en heb ook geen behoefte aan een bijbaan, maar wil gewoon graag van dat ene minpuntje af.

reacties zijn dus welkom!
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Mirns met oost Gepost op: September 28, 2013, 19:46:22
Is mirns met oost kitebaar? Ben er nog nooit met oostenwind geweest. Is wel licht aflandig volgens mij maar je kunt overal staan. Vroeg me met name of het dan erg vlagerig is.
16  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Bijna ongeluk Oostvoorne, 15-09-2013 Gepost op: September 16, 2013, 08:38:23
Afhankelijk van de wind en kite uiteraard meer of minder depoweren. Bij weinig wind en volledig gedepowerd word oplaten inderdaad lastig. Je zult dan echter merken dat je weinig druk in de kite hebt bij oplaten en kan voor dat je je  duim opsteekt voor het oplaten iets meer poweren. Bij veel wind depower ik altijd zo veel mogelijk en heb hier nog nooit problemen mee gehad. Vallende kites bij oplaten en beginners zie ik ook regelmatig. Vaak wordt er dan niet volledig 90 graden op de wind opgelaten ( te weinig druk) of gooit de oplater de kite de lucht in, gevolg is een kite die soms vol het windvenster invliegt na een zijwaartse move. Ik vraag tegenwoordig ook altijd even aan de oplater of hij weet wat hij moet doen en geef aan dat hij de kite pas los mag laten als ik mijn duim opsteek.
17  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Bijna ongeluk Oostvoorne, 15-09-2013 Gepost op: September 16, 2013, 08:08:43
Had je je depowerstrap/ depowercleat wel volledig gedepowerd? Ben zelf toen ik nog niet zo lang kite een keer gelift omdat ik dit was vergeten en niet genoeg kon depoweren bij het oplaten. Daarvoor ging het oplaten altijd goed. Sindsdien check ik bij het uitleggen van mijn lijnen altijd even of ik de strap heb gedepowerd. Na het oplaten kun je vervolgens naar wens je kitestrap verder aantrekken.

Veel plezier en succes met oefenen.
18  Algemeen / Trefpunt / Re: Mirns, wie gaat er kiten Gepost op: September 01, 2013, 20:55:28
Zijn er buiten de vakanties op maandag nog mensen op Mirns of Workum te vinden of is het dan helemaal leeg?

Kom uit Arnhem en ga normaal alleen in de weekenden en vakantieperiodes, maar heb nu morgen vrij. Wil echter niet in m'n eentje staan, beetje lastig starten en landen.
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Best RP bar 2013 op bandit 3? Gepost op: Augustus 21, 2013, 19:58:13
@marc was inderdaad zo, maar de nieuwe v3 heeft een redline die de kite op 1 lijn laat vlaggen ipv op 2. Heb hem vandaag binnen gekregen en ben daar dus zeker van.
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Best RP bar 2013 op bandit 3? Gepost op: Augustus 11, 2013, 16:38:49
Ik vaar bijna allemaal Best kites maar heb ook nog een bandit 3 met een North quad control bar. De North bar vaart prima op de Bandit 3 (gelijke lijnlengtes en hoge Y, vrijwel zelfde bar als bandit 3 bar, maar betere quickrelease naar mijn mening).

Ik wil nu voor bij mijn Best kites de nieuwe Best RP Bar V3 (2013) gaan kopen. Ik ben echter benieuwd of deze ook op de Bandit3 te gebruiken is. Lijnen (aan het eind gelijk) zullen niet het probleem zijn, maar vraag mij af of er ook een "hoge Y" perse nodig is. Ik kan natuurlijk ook gewoon de North bar blijven gebruiken bij de bandit, maar het "uitvlaggen op een stuurlijn principe" van de RP spreekt mij erg aan en zou ik ook op mijn bandit 3 willen hebben.

Iemand die hier meer verstand van heeft/ antwoord op heeft?

P.S.: heb geen behoefte aan reacties/ goedbedoelde adviezen waarom ik wel of niet een bepaalde bar moet aanschaffen, zoek alleen iemand die antwoord op deze vraag heeft.
21  Algemeen / Trefpunt / Re: Mirns, wie gaat er kiten Gepost op: Maart 15, 2013, 21:25:48
Met iets hogere temperaturen begint het weer te kriebelen om met m'n nieuwe droogpak voor het eerst dit jaar weer eens te gaan kiten. Zijn er echter op dit soort dagen in het weekend al weer mensen op mirns, of is t drie man en een paardekop. Heb geen kitemaatjes die al gaan en heb geen zin na lang rijden in mijn eentje te staan.
22  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kitevakantie Nederland Gepost op: Januari 27, 2013, 14:51:01
Wij zitten altijd op bungalowpark Horizon in Renesse (www.horizonrenesse.nl). Is geen park met subtropisch zwemparadijs en andere fratsen en daardoor relatief goedkoop. Ligt wel op 10 minuten lopen of 5 minuten fietsen van centrum Renesse. Met de auto ben je in 10 minuten op de Brouwersdam. Prima beginnersspot. De huisjes zijn niet luxe maar schoon en prima verzorgd. Een aantal zijn zelfs net gerenoveerd en hebben ook een vaatwasser. Als je bij reserveren hier naar vraagt, kun je vast bij tijdig reserveren een gerenoveerde krijgen.

Veel plezier.
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: North Power en depower Gepost op: September 09, 2011, 12:13:11
Dag Nanou,

Vind het helemaal niet zo'n gekke vraag hoor. Ik heb gisteren ook net voor het eerst met de north quad control gevaren. Ik vaar inmiddels zo'n 4 jaar, maar had hiervoor altijd een Best bar en die is voorzien van een trimstrap met een grijze power en een rode depowerstrap. Dit systeem is superduidelijk en wordt op veel barren gebruikt. Ik dacht hier ook bij het poweren nooit bewust na of ik de lijnen nu korter of langer maakte bij poweren/ depoweren, power was gewoon de grijze strap aantrekken en depower de rode strap aantrekken.

North en veel andere leveranciers werken met een zogenaamd "cleat" systeem. Hierbij laat je dus met 1 en dezelfde strap de kite zowel poweren als depoweren. Je hebt dus geen 2 straps meer. Voordat ik deze bar ging gebruiken moest ik er voor de zekerheid ook even de handleiding op naslaan en heb de werking van de cleat thuis op het droge eens even goed bestudeerd. Vervolgens zie je dan dat het naar je toe halen van de strap depower geeft en als je de kite wil poweren je de strap verder van je af laat gaan (eerst even naar je toe halen, zodat hij uit de cleat gaat).

Ik heb ook gewoon les gehad 4 jaar geleden en 4 jaar volledig safe gevaren, maar als je het andere systeem gewend bent, kan ik mij voorstellen dat je even moet wennen. Goed dat je het dan even vraagt. Mocht je het systeem overigens niet fijn vinden, dan kun je bij North ook een systeem bestellen dat de cleat vervangt door een trimstrap met 2 straps, zoals bij Best. Kost geloof ik maar iets van 10 of 20 euro.

Misschien kun je mij ook even helpen. Ik vind de redline (safetyline) nogal slap hangen, lijkt net of hij te lang is. Als jij vaart, hangt deze lijn dan strak tegen je powerlijn aan of heb je ook speling in deze lijn?

Veel plezier met je nieuwe bar en het kiten!


 
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Bandit3: Kies ik de 6m Of 7m Als Stormkite?? Gepost op: Augustus 16, 2011, 00:30:50
Ik heb nu een Bandit3 9 m² die erg goed bevalt en wil mijn huidige 7 m Best kite (voor hardere wind) gaan vervangen door ook een Bandit3.

Ik krijg echter wat tegenstrijdige adviezen over de te kiezen maat. De een (o.a. test in kitemagazine access) zegt dat de bandit3 bekend staat om een wat lagere highend (eerder overpowerd bij echt harde wind/ vlagen) en dat je beter eerder een wat kleinere maat kan kiezen. Anderen adviseren toch gewoon bij de 7 m² te blijven, omdat de 6 m² weer een te hoge lowend zou hebben en niet goed zou aansluiten op de highend van mijn 9 m.

Even wat gegevens over mij:
- Ik weeg 67 kg
- Ik vaar nu zo'n 3 jaar, ben geen grote kiteheld, beetje cruisen, beetje springen, simpele trucjes.
- Ik vaar zowel op binnenwater (Strand Horst) als op redelijke vlakke, danwel choppy zee (Oostvoorne/ Rockanje)
- Vaar een twintip 132 cm naish haze. Heb daarnaast net een klein golfboardje (North freestyle Fish) aangeschaft om wat te gaan oefenen met beetje spelen in de golven en een boardje te hebben voor lichtweer.
- sta niet graag overpowered, pak liever eerder sneller een kleiner maatje dan lang vol gepowerd door te varen.

Wie kan mij een goed advies geven of ik de 6 of 7 m bandit3 moet kiezen.

Ik heb geen behoefte aan adviezen over andere kitemerken, vind de bandit3 die ik heb erg fijn en wil nog niet aan de wat duurdere 4 (kan zowel een 6 als 7 m bandit3 betaalbaar kopen).

Alvast bedankt voor je/ jullie adviezen.

Groet, Arnhemkiter
25  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Scheuren van de Best Nemesis HP V3 2011 Gepost op: Augustus 09, 2011, 22:45:34
@Richard: hoe kan ik jou een pb'tje sturen? Was altijd een zeer tevreden best rijder, totdat ik vorig jaar nieuw 2010 materiaal aanschafte. Heb meer aan de kant staan schelden op mijn kapotte kites, dan gevaren. Daarvoor 3 jaar lang zeer tevreden geweest met 2006 en 2007 materiaal. Heb nu nog 1 probleem met een 7 m waroo dat ik je graag persoonlijk voorleg, gezien je genoemde "exceptional best service". Ik word graag ook weer een tevreden Best rijder.
Pagina's: [1] 2


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.