Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nóg een beginner-zoekt-mening-en-advies-voor-eerste-kite topic Gepost op: Augustus 07, 2015, 19:17:01
Daarom zeg ik toch dat ik ouder materiaal zoek. Kijk ik kan ook gewoon 2500 euro neertellen voor het nieuwste materiaal maar of dat een slimme zet is voor iemand die pas begint en waarschijnlijk niet meermaals per week gaat kiten? Denk het niet.

Daarbij zag ik binnen dat budget toch al wat voorbij komen waarmee ik, mits in redelijke staat, makkelijk vooruitgang kan boeken volgens mij. En ik zeg toch zelf dat het budget misschien wat aan de lage kant is.
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nóg een beginner-zoekt-mening-en-advies-voor-eerste-kite topic Gepost op: Augustus 07, 2015, 17:06:45
Bedankt allemaal voor de reacties!

Ok, een reparatie is niet zo erg, weet ik maar dacht het toch even te vermelden.

Ik vermoedde eigenlijk al dat ik beter minstens een voor een 11 zou gaan maar hoopte stiekem dat een 10 ook wel goed genoeg zou zijn. Ook omdat ik las dat een EVO een goede low-end heeft en ik vooral op zee (of toch geen binnenwater) zou kiten en je dan ook een maatje kleiner kan nemen. Naar de toekomst en een dus eventueel een tweede kite is 11 of 12 ook beter neem ik aan.

Wil er ook nog aan toevoegen dat ik les heb gehad met een Ozone Catalyst 10. Dacht dat het qua maat dan wel goed was waarschijnlijk.

En dat verhaal van beter een iets recentere, duurdere set die je later misschien nog kan doorverkopen, daar zit ook wel iets in natuurlijk.

Budget is moeilijk te zeggen. Wil gewoon een OK setje voor een goede prijs maar gezien ik niet eens een wetsuit of harnas heb wou ik liefst rond de 500 euro voor kite + bar + board blijven hoewel ik weet dat dat eigenlijk aan de magere kant is.

Zag ook deze:

Liquid Force HiFI Comp 2011 --> 5 lijns dus schrikt me een beetje af venwege de verhalen dat dit moeilijker is voor een beginner, terecht of niet?

Zag ook ergens een Switch Kites Method 2 aangeboden. Is een, euh, iets minder frequent voorkomend merk als ik me niet vergis maar boeit me eigenlijk niet echt. Ziet er goed uit vind ik en komt waarschijnlijk uit dezelfde fabriek als een duurder merk. Iemand daar ervaring mee?
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Nóg een beginner-zoekt-mening-en-advies-voor-eerste-kite topic Gepost op: Augustus 07, 2015, 12:02:25
Hey allen,

Ik heb onlangs mijn eerste lessen achter de rug en ga binnenkort nog eens een lesje nemen om het waterstarten wat beter onder de knie te krijgen.

Omdat surfspots waar je ook materiaal kan huren makkelijk een uurtje rijden zijn, ben ik aan het rondkijken naar een eigen tweedehands setje. Ik heb wat eigen onderzoek gedaan maar dacht hier toch even wat advies te vragen.

Het is wel zo dat het budget dat ik in gedachten heb eerder aan de lage kant is omdat ik verwacht er de eerste 1-2 jaren niet heel veel tijd in te kunnen steken. Maar ik wil er toch af en toe mee aan de slag kunnen vandaar dat ik vooral naar wat ouder materiaal kijk (na 2009).

Ik weeg momenteel 78kg (maar tot voor kort was dat eerder 81kg) en ben iets van een 1.88m. Qua maat dacht ik 10 à 12 meter.

Er zijn momenteel twee setjes die mijn aandacht hebben getrokken:

1) North Evo 10m uit 2010 met bar en board uit 2010
2) North Evo 10m uit 2009 met bar en board uit 2009

Volgens mij zouden dit goede beginner kites moeten zijn voor iemand met mijn gewicht. Wat zou ongeveer een goede prijs zijn voor zo'n setje? De kite uit 2009 is in iets beter staat als die uit 2010 want die heeft al een reparatie gehad.

Als er iemand nog iets heeft liggen mag hij/zij dat ook altijd laten weten.

Bedankt voor je reactie!
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.