Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 11
1  Algemeen / Trefpunt / Re: Groningen wil kiten! Gepost op: Juni 27, 2012, 22:29:18
Eemshaven is voor ons ook geen onbekend terrein en zou het mooi vinden daar nog veel te kunnen komen.
Ook begrijp ik de bezwaren grotendeels.
Pb sturen kan natuurlijk, maar mijns inziens was dit een gewoon inhoudelijke vraag waar inhoudelijk antwoord op gegeven werd. Niets in strijd met de forum regels. Dus waarom vind een moderator dat ie hier moet ingrijpen.

Zelf hoeft er van mij ook niet meer aandacht naar uit te gaan omdat alles al wel gezegd is. Het ging mij puur om een stukje integriteit, het kwaad was al geschied.

Hopelijk gaat het weer snel waaien en wie weet tot op spot x     ;-)



2  Algemeen / Trefpunt / Re: Groningen wil kiten! Gepost op: Juni 27, 2012, 21:49:44
Bovenstaande begrijp ik goed, maar het gaat mij om de actie van KappuhH, niet om kliekjes.
Ik vind zo'n actie van bovenstaande moderator gewoon niet integer.
Als je zo op een forum spreekt, kan je verwachten dat iemand een keer een vraag stelt en iemand anders reageert met een eerlijk antwoord. Dit antwoord vervolgens wijzigen omdat je niet teveel andere kiters op je spot wil, vind ik gewoon niet kunnen!

Als Noorderling snap ik heel goed dat je de een van de weinige mooie rustige spots niet in gevaar wil brengen, maar dan moet je er zelf niet zoveel over naar buiten treden en over lullen in het openbaar.
Het ontstane probleem op niet integere wijze willen oplossen, siert de moderators van kitehigh niet.

Wil je wel lekker afspreken en gezellig doen maar niet dat alle info bij het grote publiek terecht komt (wat ik ook begrijp), dan is een openbaar forum misschien niet het beste medium, en kies dan voor e-mail, what's app of iets soort gelijks.
3  Algemeen / Trefpunt / Re: Groningen wil kiten! Gepost op: Juni 27, 2012, 19:06:04
Wtf zuid-Limburg, waarom wijzig je dat kappuhH?

Iedereen weet toch dat het Eemshaven is.

Beetje sneu, om een serieus antwoord van iemand als mod aan te passen, en bewust te manipuleren.

Of is dit een forum voor kliekjes :-S    En overstijgt het belang van het geheim houden van spot X, de belangen van dit kite forum?
4  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Ongeval Oostvoorne Gepost op: Mei 28, 2011, 20:38:08
Sterkte voor beide, hoop dat ze spoedig herstellen
5  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Ongeval Oostvoorne Gepost op: Mei 28, 2011, 19:19:42
staat idd niet bij dat het vandaag was. Kan dus idd kloppen dat die van vorige week was.
Scheelt weer iets op een week met zoveel slecht nieuws qua  ongevallen.
6  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / [Ongeluk] Ongevallen Oostvoorne 28-5-2011 Gepost op: Mei 28, 2011, 19:09:58
Zojuist op RTL nieuws:

Kitesurfers gewond door harde wind
Op het Oostvoornse Meer, ten zuidwesten van Rotterdam, zijn twee kitesurfers gewond geraakt. Ze kwamen vermoedelijk door de harde wind in de problemen, zegt de politie.
KITESURFERS GEWOND DOOR HARDE WIND
fotoFoto

Kitesurfers gewond door harde wind

Een 28-jarige Haagse werd meters de lucht in getrokken. Ze raakte zwaargewond aan haar hoofd. Een 27-jarige man uit Alblasserdam verwondde zijn been toen hij verkeerd terechtkwam bij het landen.

De Reddingsbrigade Nederland waarschuwt kitesurfers regelmatig om uit te kijken voor gevaarlijke situaties. Die ontstaan vooral bij een te harde wind.

© ANP

[edit] titel aangepast, want vandaag was het weer 2x goed raak.
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Waar ligt momenteel genoeg sneeuw om te snowkite, meld het hier! Gepost op: December 30, 2010, 19:11:46
Als je ook snowboard kan je gewoon die helm gebruiken. Helm maakt niet veel uit welke je gebruikt maar 1 waarbij je oren lekker warm blijven kan ik je aanraden. Bij je snowboard zitten je voeten vast dus als je valt loop je meer risico dat je met je hoofd naar beneden valt dan met gewoon kiten dus vandaar een aanrader. Als je nog geen helm hebt kan je er misschien wel 1 van marktplaats halen. Ik heb mijn oude snowboard helm die nog prima was daar ook voor €25 verkocht.

Ik weet niet waar je woont en wat je voor locaties je in de buurt hebt maar ik heb het een paar keer in Friesland op een groot weiland gedaan met ongeveer 12 kt wind en toen was mijn 11M prima (82kg) op de gouwzee bij monickendam vond ik het erg relaxt. veel vrije wind vorig jaar met mijn 9M geweest met ongeveer 20kt en met hardere wind pakte ik mijn 7.

Afgelopen week ook nog in Twente bezig geweest tijdens de kerst bij mijn ouders en daar gewoon bij een boer aangebeld die een mooi groot weiland had. Mocht daar lekker door de poeder raggen en heb daar samen met mijn vriendin een 10 en 11 gebruikt met 14-21kt wind.
Een meer of weiland hangt dus af van hoeveel sneeuw er ligt en of het ijs betrouwbaar genoeg is. Kan hier geen passend antwoord op geven maar tot dusver vond ik de gouwzee bij Monickendam verreweg de beste omstandigheden.

Wat de beste maat van je vlieger is moet je beetje zelf uitvogelen want dit verschilt ook van of je door de poedersneeuw gaat of op ijs met dun laagje sneeuw. Als je twijfelt, neem ze gewoon beide mee en begin met de kleinste. mocht je te weinig druk hebben pak je je andere kite en ga je 10 min later weer verder. Maar je zal er achter komen dat je dus al eerder met minder wind kan cruisen dan met gewoon kiten.

Denk er altijd even aan dat je je lijnen oprolt als je je kite ff niet gebruikt zodat er geen schaatsers of andere snowkiters overheen gaan met hun schaats/board.

Veel plezier!

Lennart
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Waar ligt momenteel genoeg sneeuw om te snowkite, meld het hier! Gepost op: December 29, 2010, 04:38:27
Citaat
het ziet er zo eenvoudig uit, maar is dat ook zo? kun je genoeg remmen/sturen? ofwel: kun je genoeg tegendruk aan de kite geven? hoe gaat het met hoogte lopen? heb je (meer dan op het water) last van vlagerige wind? werkt de safety goed?
is het goed op een gewoon snowboard? of beter zon board met ijzers er onder?
Graag wat info, want voel me dr wat onzeker over of ik t zal proberen. t ziet er wel tof uit

het is niet veel moeilijker dan kitesurfen...... in de sneeuw kan je goed sturen/remmen etc. op ijs met minder sneeuw moet je goede scherpe kanten hebben maar gaat je board ook sneller van kapot dus beetje sneeuw op ijs is wel stuk beter. Paar cm is overigens al voldoende.  dik pak sneeuw is het lekkerst om doorheen te ploegen. Vlagerige wind hangt af van locatie. maar je vlieger kan je stuk kleiner kiezen dan op het water omdat je geen minder kracht nodig hebt. drijfvermogen is immer niet nodig. gewoon snowboard is het beste (makkelijkst) hoeft geen goede/nieuwe te zijn. 2ehands board is prima voor in de sneeuw. Scherpe kanten zijn alleen wenselijk als je op ijzige ondergrond gaat. Van bevroren safety heb ik nog een last gehad. bij voldoende wind is hoogtelopen geen probleem.

Echt onzeker hoef je niet te zijn als je redelijk  kunt kiten.

Doe rustig aan, zet helmpje op je kop, kies de ruimte en beetje vrije wind. Pak een kleinere maat kite dan je normaal zo nemen, bouw het rustig op! Hard vallen zul je waarschijnlijk niet doen tenzij je met een te grote kite begint die je niet kunt houden of wanneer je probeert te jumpen terwijl je dat nog niet kan  Wink

Have fun!

9  Algemeen / Trefpunt / Re: Snowkiten regio Utrecht Gepost op: December 22, 2010, 01:10:16
gaan er morgen (woensdag) nog mensen snowkiten?
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Ozone / F-One Snowkite event @ Leiderdorp Gepost op: December 17, 2010, 23:45:16
Hoop dat er ook wind komt...... Joepie
11  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: bandit4.com Gepost op: September 13, 2010, 01:46:08
wat een spam!  loser
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Schouder uit de kom Gepost op: September 11, 2010, 01:00:17
deze is vooral lekker om te doen als je wel gaat: schater


http://www.youtube.com/watch?v=UyuOYEEzgnc

check vanaf 15 sec  Lips Sealed

Even serieus....
Klote van je blessure maar neem de tijd om te herstellen. 1 vakantie is het niet waard!

13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Ozone kites Gepost op: September 05, 2010, 18:05:45
Wat is nu volgens jullie het high end van de C4 9M? (84 Kg)

De edge 9M kon ik makkelijk tot 30 kt varen zonder de-power koort te gebruiken. Heb hem gebruikt tot vlagen 35. volgens de tabel van Ozone heeft de C4 een minder high end dan de Edge van 2008. (zie link hieronder) komt dit overeen met jullie ervaringen?

Gr Lennart

http://downloads.flyozone.com/kitesurf/downloads/2010/windchart_water.pdf
http://downloads.flyozone.com/distributors/User_Guide/LoRes/windchart_kitesurf08.pdf
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Ozone kites Gepost op: September 05, 2010, 16:51:23
Vorige week maandag is helaas mijn Ozone edge II 9m overleden. Het doek in inmiddels gaar en niet meer te repareren......
De kite zat bij mij in een serie van 2008 waarvan ik de 7,9 en 11 had elk met eigen bar. (zodat mijn vriendin ook altijd kan varen.)

Het liefst zal koop ik weer nieuwe of 2ehands Sport of Edge uit 2008 omdat ik dan alles weer heb zoals het was en ik mijn barretjes kan houden, maar deze kan ik eigenlijk niet vinden. De staat van mijn 7 en 11 zijn nog goed.(heb je dus een sport II of edge II 9M liggen laat dan ff weten)

Natuurlijk ook mooie gelegenheid om gewoon over te stappen naar het 2010 model van de Edge, maar de C4 lijkt me ook heel gaaf. In dat geval denk ik eraan om mijn 11 te verkopen en een 9+12 Ozone C4 ervoor terug te kopen. Mijn vriendin vaart met lichte wind met een Ozone light 10M.


Hoe vaart de C4 12m eigenlijk, toen ik de 11 kocht dacht ik nog, ik koop nooit meer groter want dat is me te traag. maar omdat we dan ook al een 9 en een 10 hebben geeft 11 wel heel veel overlap. Iemand ervaring met de 12M? En kan de 12 samen met de 9 op dezelfde bar? (heb al een 2010 bar voor de 10M light)

Jammer is dan wel dat ik nog een nieuw setje lijnen en 2008 bar (5lijns) over heb. Zijn er mensen die ervaring hebben om deze 5 lijns bar om te bouwen naar een 4 lijns bar?

Gr Lennart
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurfer legt 2000 kilometer af Gepost op: Augustus 30, 2010, 16:09:17
2 post hieronder staat het ook al  loser
16  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: ongelukje oostvoorne Gepost op: Augustus 30, 2010, 12:57:11
Zuur!

Beterschap in ieder geval.
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Leuke stukje op RTL Gepost op: Augustus 30, 2010, 12:08:43
http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/miMedia/2010/week35/ma_0700_kitesurfer.avi_plain.xml

positief stukje over kitesurfen, wordt keertje niet over ongevallen gesproken  Wink
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Paar vraagjes n.a.v. onderzoek over kitesurfers Gepost op: Augustus 12, 2010, 21:15:07
voor in het reclame foldertje is nog niet bekent of het nu een vlakwater spot wordt of 1 met golven.  Wink
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Paar vraagjes n.a.v. onderzoek over kitesurfers Gepost op: Augustus 12, 2010, 12:29:03
precies 6 vragen + mexico  schater

Done!
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: windguru vraagje Gepost op: Augustus 07, 2010, 16:42:06
Citaat
Beste Chiapa, het gaat erom dat les krijgen van enorm belang is en dat kan niet vaak genoeg gezegd worden. Als jij dan zegt van een vriend les te krijgen kunnen wij niet ruiken dat je van een kiteschool les krijgt. Overigens twijfel ik sterk of je echt wel les krijgt van een instructeur want dan had je dit hier niet moeten vragen.

Was precies wat ik dacht.....en succes dan maar.

21  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: vuvuzela-board Gepost op: Juli 24, 2010, 22:30:02
was die rotdingen al lang weer vergeten  Roll Eyes
22  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: kitespullen versturen na reis Cumbuco Gepost op: Juli 23, 2010, 21:02:19
Ik kan redelijk voordelig vliegen omdat ik zelf ook bij een luchtvaart maatschappij werk. dus doe het via de omslachtige manier. Vlieg gewoon terug met mijn kitespullen naar amsterdam na het kiten. dump mijn kites. Pak mijn backpack + tent etc en de volgende dag vlieg ik weer terug maar dan naar Santiago of Buenos Aires om 5/6 weken te gaan backpacken.

Dan zit ik zit ik op de heenreis naar Cumbuco ook niet meteen met mijn backpack,tent, en al mijn andere outdoor equipement wat ik dan mee moet zeulen. Qua kosten scheelt het me niet heel erg veel, omdat ik weer 2 vluchten binnen Zuid Amerika bespaar.

1,5 jaar geleden is de kitebag met 4 kites en 2 boards  van mij en mijn vriendin voor 2 dagen zoekgeraakt op Singapore airport toen we in Vietnam gingen kiten. De stress die dat geeft omdat zij ook niet wisten waar ie was vond ik wel zo a-relaxt dat ik anders toch niet relaxt aan het backpacken ben als ik niet zeker weet waar mijn goodies a €4000,- zijn. Toen werd het ergens na 2 dagen op de luchthaven gevonden en keurig weer bij ons bezorgt maar zag mijn vakantie al helemaal verpest worden door die klojo's.
23  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: kitespullen versturen na reis Cumbuco Gepost op: Juli 22, 2010, 22:54:47
bedankt voor jullie reacties, heb inmiddels een oplossing.
24  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: kitespullen versturen na reis Cumbuco Gepost op: Juli 20, 2010, 01:20:37
Pakket hoeft van mij nier perse te vliegen. Met de boot is ook prima als het veel scheelt.
25  Algemeen / Buitenland & Travel / kitespullen versturen na reis Cumbuco Gepost op: Juli 20, 2010, 00:35:25
Per half september ben ik samen met mijn vriendin 8 weken vrij. Willen hiervan 2 weken gaan kiten en vervolgens 6 weken rondreizen met de backpack in Zuid Amerika.

Voor de heenweg willen we een kitebag meenemen met 3 kites en 2 boards(30kg) waarvoor we waarschijnlijk extra moeten dokken maar dat is geen probleem. Vanuit Cumbuco willen we echter met de backpack verder. Eest hadden we het idee om de spullen daar te laten en op de terugreis weer mee te nemen maar dat is niet zo interessant omdat we beter via een andere route naar huis kunnen gaan. (anders blijf je binnen ZA vliegen)

Dus willen we de kitebag terugsturen vanaf Cumbuco. Nu hebben we al vaak vanuit het buiteland een doosje met spullen teruggestuurd bv vanuit Zuid Afrika of Vietnam maar dat was vaak maar 15 kg en klein. Nu gaat het om een dikke kitebag van bijna 30 Kg. Bij Fedex ff gekeken wat het kost,
maar €1400,- vind ik toch wel beetje veel geld  Roll Eyes

Mijn vraag is hebben jullie wel eens een complete kitebag  terug naar huis gezonden en wat heeft dan ongeveer gekost. Iets zegt me namelijk dat het voordeliger moet kunnen en dat kan het ook vast wel maar het is wel even lekker om te weten voordat we die kant op gaan.

groeten Lennart
Pagina's: [1] 2 3 ... 11


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.