Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / brunotti twintip gevonden Gepost op: Juni 11, 2017, 22:29:22
Brunotti board gevonden op maasvlakte,

Vertel me het type of stuur een afbeelding van het board, dan kom die terug bij de eigenaar.

groet,
2  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Gestolen !!! complete NKB trailer met alle 2014 stuff !! Gepost op: Juni 15, 2014, 18:24:38
Echte kl..tzakken!!

Hoop dat North Benelux goed verzekerd is. en dat die kl..tzakken snel gepakt worden.

sterkte @ North kiteboarding Benelux
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Opnieuw beginnersvragen met name Cabrinha Gepost op: Juni 13, 2014, 00:42:31
veel plezier en success!!
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Beginner met nog een paar vragen! Gepost op: Juni 13, 2014, 00:34:12
Naar mijn inziens hoeft je geen knappe jongen te zijn om met een 12m te kite met 11/12 kts.  Knappe jongen ben ik zeker niet en geweldige kiter ben ik ook niet.

Ik weeg 69 kg en ik kan varen met met 11 knopen met een 12m en ik kan gewoon hoogte lopen.  Net als gehaktdag dat kan ik varen met een 9m switchblade vanaf 13/14 knopen.  Als beginner moet je gewoon dingen blijven uitproberen vind ik. Bij lage windsnelheden kan er ook niet zo gauw gevaarlijke situatie ontstaan zolang je nog kan staan in het water.

Toen ik ruim een jaar geleden begon wilde ik het echt heel graag leren en nu nog steeds trouwens. ik ging zo vaak als ik kon, ook als windfinder net te weinig wind gaf.  Zo leerde ik mijn kites beter kennen. We zijn nu echte vrienden XD.
 
Wat ik doe is snel naar 11uur en hard naar 14 uur en zodra ik uit het water kom hard terug naar 13uur en normaal naar 14uur. en dan heb ik voldoende snelheid om upwind te varen. Met nog 7 kg minder moet het zeker lukken lijkt mij.






5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Beginner met nog een paar vragen! Gepost op: Juni 12, 2014, 13:43:09
bluebit geeft de algemene windrange  van je kites aan, zonder rekening te houden met je gewicht en skills.  Hij weegt 61 kg en moet nog leren varen.

Rekening houdend met je gewicht en skills kan je van alle getallen 20% ervan af halen.

9.5mtr is voor jou voor 15-24( max en echt niet meer als beginner van 61 kg) knopen
11,5 mtr is voor 11/12 knopen -18 knopen.

6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Core Fusion Gepost op: Mei 30, 2014, 10:42:22
hoi,

Ik heb dat ding.Ik vind hem geweldig. ik  probeer toch een beetje objectief te blijven:

-Het board is een stuk lichter dan andere boarden
-keert en draait super snel door de vorm van de onderkant en ook door het gewicht
-snijdt goed door de chops heen
-loopt geweldig hoogte

nadeel: de footpads zijn groot, ook al verstel ik ze tot de smalste stand, Ik heb maat 40/41. ik moet mijn sokken of schoenen dragen, anders zitten de pads te los. maar als je maat 43/44 of groter heb,t dan zal je daan geen problemen van ondervinden. De pads van f one kan ook voor vrouwen maat 36 worden versteld.

- tweedehands is de fusion onvindbaar.

ik heb ook een f one trax lightwind, dus ik kan het enigzins vergelijken. Als je the f-one trax gaat vergelijken, dan moet je wel de dure carbon versie nemen om met de core te vergelijken. Het is ook een geweldig board. Maar pas op met tweedehands, want volgens mij is er een serie met fabrikage fout: ik heb meerdere keren gelezen dat sommige boarden delaminatie problemen hadden, maar ook weer niet allemaal. volgens mijn zat dat in de 2012 model.

Bij versusshop ligt er een test board klaar in de winkel: de 137x41 en zij verkopen ook de f-one.trax en kan ook getest worden, Misschien kan je daar betere info krijgen.

Als je een dagje naar scheveningen of kijkduin gaat kun je ze allebei testen, het is gratis, maar je moet de boarden op dezelfde dag terugbrengen. Lijk me ook fair.


Beide board zijn best duur, maar dat wist je misschien al.

fone trax carbon € 777,-
core fusion € 799,-

success met je keuze
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Fluid and Gaastra Gepost op: Mei 29, 2014, 19:25:46
Bedankt allemaal,

ik zal de kite zeker een keer willen testen.

MVG
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Fluid and Gaastra Gepost op: Mei 28, 2014, 15:37:03
thx ,Ik ben een beetje chauvinistisch, dan heb ik eerder de neiging om hun kites te testen. Als  alle NL kiters nederlandse spullen kopen, misschien komen we eerder uit de crisis. XD

ik vind wel jammer dat hun websites niet in het nederlands zijn.
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Fluid and Gaastra Gepost op: Mei 28, 2014, 14:14:09
beste Morres & Gilion en alle anderen,

Zijn Fluid en Gaastra Nederlandse merken?

Is de confectie tak van gaastra niet hetzelfde als de kite en sails tak?

Ik ben gewoon benieuwd.

mvg
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Opnieuw beginnersvragen met name Cabrinha Gepost op: Mei 28, 2014, 00:57:05
Hoi Jan,

Als je voorkeur al zo sterk neigt naar Cabrinha, dan kun het ook maar beter zo houden. Er zijn zoveel merken kites dat je door de bomen het bos niet ziet. en als je nog niet kan varen, dan ervaar je het verschil niet. Je kun beter met vertrouwde materiaal leren dan met het onbekende.

Ik zal je de SB willen aanraden, Ik heb met beide kites gevaren, Zodra je een beetje kan varen dan wordt de vector een beetje saai, het is een degelijke kite, maar stuurt zwaar en traag.

Mijn maatje had een 9 en een 12m Vector, allebei splinternieuw aangeschaft.  Na net 1 jaar zijn ze al ingeruild voor slingshots.

Omdat je zelf aangeeft dat je meerdere hobbies hebt, kun je beginnen met een SB uit 2012 of 2013 te kopen.  Ik vind de quicklink  bar 2012-2013 wel een stuk beter dan de ids bar dan ervoor. Ik heb ze allebei .
En volgend jaar kun je beter varen en kun je allerlei kites zelf testen voordat je nieuwe spullen gaat schaffen. ik heb niks tegen om gloed nieuwe kite aanschaffen, maar ik vind zo zonde, omdat je in het begin heel vaak de kite zal crashen en slepen over het zand.   Na reeds 3 kites te bezitten heb ik 2 weken geleden voor het eerst een gloed nieuwe kite gekocht. Grin. Ik crash mijn kites nog zelden  Het is een Core XR3

success met je keuze
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Advies beginners kite? Gepost op: Mei 27, 2014, 13:05:36
Beste,

Ik heb met 2 van de 3 kites gevaren. En ik ben ik bezit van een SB.De bar van cabrinha vind ik beter. De SB houdt ook beter zijn waarde.

Volgens mij zijn alle 3 kite geschikt om te beginnen, Ik sluit me aan bij marc87, wat betreft nieuwe kites. Voorde prijs van een nieuwe kite kun je 2 overjarige kites kopen of 2 jonge tweede handse kites uit 2012-2013.

Ik raad je 2 kites aan, omdat je veel vaker kan oefenen. Ik starte met een 9m en 3 weken later had ik al een  11m erbij, bij elkaar koste met 1200 euro, dus nog minder dan 1 nieuwe kite. Met de 9m kon ik varen vanaf 15 knopen tot 20 knopen Nu ik beter kan varen kan ik dat uitrekkenen tot 13 tot 24 knopen. Met de 11m kon ik al varen vanaf 11 knopen. Met 2 kites is je windrange veel breder en kun je veel vaker oefenen. Als beginner zul je de het high en low end van een kite niet halen
Er zijn verschillende meningen over, maar persoonlijk vind ik oefenen met 12-13 knopen met een grotere kite veel prettiger, omdat de kite langzamer/ vergevingsgezind  reageert en je wordt minder snel downwind gedreven. Die perfecte wind van 15/20 knopen voor een beginner is helaas niet wekelijks  in NL., Een kiter die meer dan 1 jaar vaart heeft al gauw 3 kites in zijn collectie

Als je toch voor 1 kite gaan zal ik een 8m aanraden,

Heel veel plezier en succes met je keuze

mvg
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: onverantwoord intructeur? Gepost op: Mei 10, 2014, 22:58:50
Ik vind dat de bond ook erg debet is aan de prolemen van slechte kitescholen.   Als ik "kitesurfles" intyp, komt de website van de bond pas op pagina 5 tevoorschijn. Het is dan ook niet zo vreemd dat aspirant kitesurfers geen weet hebben van de regels voor kitesurfscholen. De regels zijn naar mijn inziens niet sterk en controle is uitermate zwak.


Ik vond het volgende op de site van KNWL.NL

Kitesurfpas

Het gebruik van de Watersportverbond kitesurfpas is een vast onderdeel van het aanbod van de erkende kitesurfschool. Elke cursist krijgt bij een les de pas uitgereikt, zodat deze zijn vorderingen optimaal kan volgen.

Het is dus een bestaand regel, maar ik heb nog nooit eentje gekregen. En heb bij 3 scholen les gehad. Het zijn alle 3 erkende scholen! Verder heeft nog nooit instructeur zijn diploma laten zien. Overigens heb ik ook geen IKO certificaat gekregen.


3 lessen beginnerscursus op een kitesurfschool in  Kijkduin
1 priveles in Oostvoorne  ( Ik had in 1 les meer geleerd dan 3 lessen bij elkaar opgeteld)
Veel later nog 1 duo les om mijn tecknieken te verbeteren.

Misschien is het een idee om de instructeursdiploma in vorm van een pasje uit te geven, die de instructeur bezig moet hebben tijdens de les of bij eventuele controle.



Verder las ik dit:

Kitesurfinstructeur 3

Vooropleiding/instapniveau
Iemand die wil deelnemen aan de cursus moet minimaal 17 jaar zijn. Ervaring met kitesurfen is een pré.

Begrijp ik het goed? Iemand die niet kan kitesurfen, mag dus gewoon aan de opleiding beginnen?

IKO stelt hele andere eisen.

Als de bestaande regels niet gehandhaaft worden dan heeft een extra keurmerk weinig nut. Misschien moeten de kitescholen een nieuwe bond oprichten. Maar ik denk niet dat daar veel animo voor zal zijn en nog  minder tijd en nog veel minder geld.

Martin van Rijn ( staatssecretaris van sport ) is ook al geen watersporter.

@geloof.

 je zal waarschijnlijk wel gelijk hebben: Het gebeurde 10 jaar geleden ook al en ik verwacht dat het de komende jaren niet veel anders zal gaan.

Overigens moet ik wel zeggen dat het geweldig vind dat er zoveel kitesurfers en instructeurs zijn op KH die bekommeren om de sport en welzijn van de andere kitesurfers.






13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: onverantwoord intructeur? Gepost op: Mei 09, 2014, 21:35:28
Ik wilde de naam  van de school niet noemen. Het is van mijn kant ook geen aanval.. Maar ik snap niet dat die zomaar kan.  Hoe kunnen we iets veranderen?

Is het misschien een idee om op deze site een soort beoordelingsforum te creëren? net als Tripadvisor of als beslist.nl. Het is maar een idee. Of dat de bond beoordelingsformulieren stuurt naar kiters die net hun IKOtje hebben gehaald?

Toen de lessers wegwaren en de wind heel even rustiger werd ging ik het water op met mijn 7m switchblade. Ik besefte toen pas hoe hard het echt waaide.  Twee weken geleden had ruim 3 uur op mijn board gestaand met 26 knopen.  Voor mijn gevoel was het veel meer vandaag   Full depowered, gestrekte armen, mijn board stond bijna loodrecht op het water. Ik ben na 4 keer heen en weer varen ben ik van het water gegaan.

Toen dacht ik: die lessers hebben alleen stilgestaan of die gasten hebben hele harde smakkers gemaakt. Dit mag gewoon niet.




14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / onverantwoord intructeur? Gepost op: Mei 09, 2014, 20:18:43
kitesurfschool geef les bij 27+ knopen

Ik kwam aan op Oostvoorne en er waren een stuk of 12 kiters op het water. Nog voordat ik op het water was, kwamen alle kiters ineens van het water vanwege de windstoten.  Dus heb ik en mijn maatje  besloten om maar aan de kant te blijven te wachten. Ik en paar jongens zaten te kijken wie nog op het water was. En tot ons verbazing was dat een instructuur met 2 lessers,( nivo eerste les. ). Maar die bleven in het water!!

De instructeur gaf les met een 7m Naish park. Ik hoop dat de lessers hun geld hebben terug gekregen, of misschien kunnen ze de les inhalen aanstaande zondag als de windstoten 40+ zijn.
De kite was wel mooi, geel /blauw, model 2014.

-Op dit vorm zijn er best veel instructeurs, kunnen jullie hier iets aan doen?
-Kan de bond hier iets aan doen?
-had ik als tweede jaars kiter de instucteur moeten aanspreken? ik vraag dit mezelf nog steeds af. Als ik mijn mob bij me had had ik een filmpie gemaakt en op Youtube gezet.


Ik hoop dat de een paar ervaren kiters en instructeurs me kunnen helpen met deze paar vragen.
Ik kijk uit naar jullie reactie

bedankt alvast

kite rookie
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: lightwind board Gepost op: Mei 01, 2014, 02:39:14
Hallo allemaal,

Bedankt voor jullie reacties. Ik heb een15m flysurfer, maar ik vind het niks. De afstand van dan de chickenloop naar de bar is voor mij net iets te ver. ik heb ook nog core gts 11m, gts2 9m en een switchblade 7m. en vaar met een core fusion 134x40 cm, geweldig board draait heel snel, weeg bijna niks. loopt goed hoogte.Met de 11m kan ik vanaf 13 knopen varen, ik moet wel blijven sinussen.

 ik wil vaak  ff relaxt varen na mijn werk, maar soms is er net te weinig wind.  Spingen doe ik wel een wel als het harder waait. Ik vaar vrijwel altijd op oostvoorne en rockanje, omdat ik dichtbij woon, dus afdrijven en terugzwemmen zal me niet gauw overkomen.

Ik probeer de volgende week eerst de fly radcal4 xl te testen 144x46.

@geloof je hebt helemaal gelijk. Ik kite pas 1 jaar en beheers alle stanadaard technieken, ik ben nog niet toe aan strapless en skimboarden, ziet wel cool uit.

bedankt allemaal.


16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / lightwind board Gepost op: April 29, 2014, 23:22:39
hallo allemaal,

 Ik ben van plan om een 15m kite te lopen voor de dagen met weiig wind. Kunnen jullie me helpen met de volgende vragen,  ik ben 173cm en 70 kg, mijn grootste kite is een 11m

hoe groot moet mijn light board zijn?

wat is de beste lightwind board? ik heb al wat onderzoekwerk gedaan. Mijn voorkeur gaat uit naar een core fusion lightwind, hij is een stuk lchter en de normale core fusion is echt geweldig. )
flydoor met 5de vin, veel mensen zeggen dat die het beste hoogte loop, maar in vind heet een beetje groot ( 163x 46)

of een spleene door. deze zie ik betrekkelijk vaak.

alvast bedankt voor jullie reactie
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.