Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Kahoona V5 of TS V2 Gepost op: September 09, 2013, 19:14:52
Wie heeft er zowel ervaring met de Best Kahoona V5 als de Best TS V2?

Ik wil een van beide aanschaffen in de 9/ 9,5 m variant. Wellicht eerst nog even testen maar hoor graag alvast ervaringen van anderen. En nee ik wil niet over op een ander merk.

Wat zoek ik in de kite:

- eenvoudig te (her)starten
- een kite die mij verder brengt, heb nu in de 9 m variant een ander merk (in tegenstelling tot de rest van mijn quiver) en heb het idee dat die mijn vorderingen beperkt. Als ik mijn 7,5 m of 11 m gebruik vaar ik gewoon lekkerder en leer ik mijzelf meer nieuwe dingen aan.
- wil gewoon een beetje cruisen en beetje springen en eenvoudige trucks leren met een kite die lekker vergevingsgezind is.
- vaar al wel een aantal jaren maar ben niet zo'n held en kite relatief weinig omdat ik ver van water woon, wil wel graag steeds iets bijleren.

Ik heb wel wat info/reviews gevonden over beide, maar niet veel. Ik hoor graag ervaringen van mensen die de kites ook daadwerkelijk hebben en wel/ niet enthousiast zijn. Ik heb tot nu toe de indruk dat de TS iets meer voor gevorderden is en de Kahoona zo makkelijk/ vergevingsgezind is dat deze mij eerder meer laat leren.

Alle ervaringen zijn welkom.
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Best Kahoona V4 of V5 9,5 m voor goede prijs? Gepost op: Augustus 30, 2013, 12:08:53
Wie weet waar ik een Best Kahoona V4 of V5 voor een mooie prijs kan vinden. Heb al wat winkels benaderd maar de prijzen/ kortingen (zeker van overjarige V4) die ze kunnen geven vallen mij nog wat tegen. Misschien heeft iemand een goede tip?
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Ik ben op zoek naar een goede, zeer gemotiveerde, kitesurf leraar m/v Gepost op: Augustus 22, 2013, 18:04:37
Dag zerdust,

Ik kom zelf ook uit Arnhem en kite al weer een aantal jaren. Ik zou je aanraden je eerste lessen te nemen op een kiteplek met veel ruimte en stadiepte van het water. Vanuit Arnhem komen mensen dan al gauw terecht op Strand Horst. Ik zou je dit zelf echter niet aanraden: veel obstakels en veel brokkenpiloten.

Ik heb het zelf uiteindelijk geleerd in Oostvoorne. Wel iets verder weg maar plek met veel ruimte en stabereik. Mijn fout was dat ik mijn eerste les in diep zeewater met hoge golven nam. Waterstarten is dan extra moeilijk, omdat je EN op de vlieger EN op het board EN op de golven aan het letten bent EN niet kan staan. Dit betekende veel frustatie en veel zout water happen. Toen ik mijn tweede les op Oostvoorne nam, ging het leren veel sneller en kon ik in de tweede les al een stukje varen.

Ik heb zelf goede ervaringen met Bart van kiteschool Surf en Soul. Was erg gericht op aanleren van veiligheid, kreeg eerst een uur theorie en voorbeelden van ongelukken en hoe dit te voorkomen voordat je richting strand en water gaat. Daarnaast prima en duidelijke uitleg op het strand. Hij was later ook bereid om me op het strand nog wat tips te geven toen ik de eerste keer met mijn eigen kite ging oefenen.

Tenslotte nog 1 waarschuwing: Kiten is verslavend als je eenmaal de smaak te pakken hebt. Veel plezier met deze mooie sport.

4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Best RP bar 2013 op bandit 3? Gepost op: Augustus 21, 2013, 17:26:06
Echt niemand die dit weet? Huh
5  Algemeen / Gevonden / Vermist / Gestolen / Ring verloren Oostvoorne Gepost op: Juni 26, 2011, 14:15:49
Afgelopen zaterdag 25 juni ben ik bij het autostrand Oostvoorne een mat zilverkleurige ring verloren bij het kiten. Kan tijdens het kiten zijn gebeurd (dan is hij echt weg) maar wellicht ook op de parkeerplaats bij het omkleden. De ring is van het merk Xen, heeft een insnede over de helft en heeft de inscriptie Marjan binnenin staan.

Mocht je hem gevonden hebben dan graag een PB'tje.
6  Algemeen / Buitenland & Travel / Mirns/workum of Oostvoorne Gepost op: Oktober 01, 2006, 00:15:08
Ik denk er aan morgen te gaan kiten met een vriend. Zijn beiden beginner, hebben paar lessen gehad en gaan nu voor eerst zelfstandig aan de slag. Wie kan me vertellen wat morgen een betere plek is Mirns of Workum versus Oostvoorne. Heb begrepen dat het aan zee wat harder zou kunnen waaien dan op Ijsselmeer, vind echter een ruime locatie met niet teveel drukte ook wel lekker voor zo'n eerste keer. Ik heb begrepen dat Mirns en Workum nogal druk zijn de laatste tijd. Wie kan mij verder helpen? Alvast bedankt voor je reactie. Groeten, een beginnende kiter.
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.