Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Openhouden kitesurflocaties / nieuwe locaties Gepost op: Oktober 17, 2010, 11:35:30
Mirns is altijd vorm voor discussie,...waarom alleen maar Mirns kun je je ook afvragen!

Met O of Z-O wind kun je gewoon die bufferzone opengooien,....heel normaal is dat je het natuurgebied niet in gaat, daar moet je gewoon meer verbodsborden plaatsen ben je van het hele probleem af, simpel!

Die bufferzone is goed te handhaven wanneer het gaat om het zomer/zwemseizoen,...maar met O, ZO heb je gewoon een probleem,....Mirns is met uitstek een van de beste beginnersspot die Nederland heeft, heel normaal dat daar dan ook iedereen is met O, ZO wind.

In de Herfst heeft de bufferzone weinig nut,...gewoon meer verbodsborden op eenlijn van het natuurgebied dan ben je er van af.

2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / R.I.P Jorrit Wiersma vandaag 3 jaar Gepost op: November 06, 2008, 14:17:55
Denk nog steeds aan je ,..kereltje
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kiteverbod Edam Gepost op: Juli 08, 2008, 18:25:48
NL is best wel ziek en totaal de weg kwijt.

Roken niet meer toegestaan in cafe's, brandstof prijzen gestegen met 100%, energie prijzen gestegen, prijzen supermarkt gestegen, Kitesurfen willen ze verbieden, wat is het volgende, betalen voor de wind die gratis aan komt waaien??


Jezus man, als je een politiek statement wil maken doe dat dan eens genuanceerd. Met dit soort teksten neemt niemand je serieus. Net of het alleen aan Nederland ligt. Als je verder kan kijken dan je neus lang is weet je dat in de hele wereld de prijs van olie is verdubbeld en dat dus ook de brandstofprijzen zijn gestegen. Verdubbeling van de brandstofprijzen heeft dus niets met Nederland te maken en alles met de wereldeconomie die steeds meer olie nodig heeft (als je de expansie van China nou de schuld geeft dan heb je misschien een punt).

Verder is het in andere landen vaak nog veel slechter gesteld met de betutteling. Zo mag je in de US (het land van de vrijheid) werkelijk helemaal niets. Wat zijn ze daar regelziek! Je mag daar niet eens een sigaret opsteken op je eigen dakterras, en dan begin jij te zeiken op het niet mogen roken in cafe's terwijl dat al in meer dan de helft van de beschaafde wereld gemeengoed is.

Natuurlijk is Natura2000 een overkill aan regelgeving, maar gelukkig leven we in Nederland waar we regels over het algemeen op een principles-based manier toepassen. Uiteindelijk zijn we gebaat bij een overlegcultuur/poldermodel zolang we maar niet met z'n allen onredelijk tegen alles gaan aanschoppen. Op zo'n manier verhardt zelfs de meest genuanceerde wetgever en -handhaver en verandert onze samenleving ook in een rules-based society. En dat moeten we juist niet hebben.




Thx RH.


Mijn reactie was voor Pim bedoeld,..die man heeft een eigen zaak in het surfwereldje van NL, het verbod zou hem veel geld kosten, het is al moeilijk zat om als middenstander je kop boven water te houden, daarom gaf ik als voorbeeld het rookverbod in NL (gewoon als voorbeeld), ook daar gaan koppen rollen, en waarom? Ik wou er geen politieke statement van maken (aan politiek doe ik niet vind het maar smerig), mijn reactie was dan ook dat ik voor 100% achter Pim sta omdat ik begrip heb voor zijn situatie (mocht er een verbod komen op Edam).

Tot ziens op het water! Smiley
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kiteverbod Edam Gepost op: Juli 07, 2008, 20:58:04
NL is best wel ziek en totaal de weg kwijt.

Roken niet meer toegestaan in cafe's, brandstof prijzen gestegen met 100%, energie prijzen gestegen, prijzen supermarkt gestegen, Kitesurfen willen ze verbieden, wat is het volgende, betalen voor de wind die gratis aan komt waaien??

Als vereniging kan je nog zo goed je best doen om alles na te leven, uiteindelijk is het water naar de zee dragen.

Hebben die sicko's in de gemeente nou echt niets beter te doen als dingen te verbieden, get a life!
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Hoe goed is jouw conditie Gepost op: Juli 05, 2008, 20:38:26
Aha,..nou da's best wel okay voor een ouwe van 41!

De coopertest (3 km) nog steeds in 12 minuten (om precies te zijn 12,37 sec)!

En naast het kiten (lesgeven), nog veel met oude hobby's bezig waaronder: Krav Maga, Aikido, en Teakwondo (Vechtkunsten).

Dus conditie is nog super, helemaal al van het water in en uit en op en neer lopen!

 
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: windsurfers versus kiters Gepost op: Juli 03, 2008, 01:05:53
Op Strandt Horst is het zo gelopen.

Mike Verwater van Take-off en ik (destijds ook bij Take-off) gaven destijds de lesjes bij het kitesurf strandje, toen (in 1999) waren er nog lang niet zoveel kiters als heden natuurlijk, de cursisten die wij les geven kwamen gewoonlijk terug naar het strandje om daar verder te gaan, natuurlijk voelden de cursisten die al les hadden gehad en voor zichzelf verder gingen het ook meer vertrouwd als de desbetreffende instructeur dicht bij voor hen in de buurt was, voor ons was het heel gewoon dat wij die mensen nog tips konden geven op het water, zo had ook Horst zijn kitestrandje, maar nog mooier was dat wij respect voor de windsurfers hadden en hen niet met beginnende kiters in aanmerking lieten komen (dit alles puur uit veiligheid), wij spraken met de cursisten af eerst beter te kunnen kiten bij het kitestrandje alvorens ze een zone in gingen waar het overvol aan windsurfers was, nou is het zo dat de gevorderden kiters (onderhand al verschillende pro"s), Bij Telstar Beach varen,.....De windsurfers weten dat dat allemaal kiters zijn die hun gear controleren, en zo is er dan nog altijd sprake van een beginnerstuk bij Strand Horst.

Ik heb daar zelf altijd met plezier les gegeven, alleen met vlagerige wind was het altijd lastig omdat dan het windvenster steeds van positie verandert, zo kon de kite over je heen komen of dieper in de powerzone vallen, dat kwam omdat dan de wind schuin over zeewolde kwam en dat was altijd SUPER vlagerig (niet echt goed dus voor beginners met vlagerige wind daar), maar omdat wij destijds met 2 lijners les gaven was het altijd wel te controleren. Ook hadden we daar een vrij grote safety-zone voor onszelf, die zone heb je gewoon nodig wil je vakbekwaam maar vooral verantwoordelijkheid les kunnen geven aan de cursisten, daarmee konden de cursisten een les op goed niveau bereiken omdat de veiligheid hen in die staat stelde het vertrouwen op te bouwen met de handelingen, af en toe kwamen windsurfers een kijkje nemen of stond je er een praatje mee te maken en hoorde je ze zeggen van dat het allemaal netjes geordend was met de scheiding van de Windsurfers en Kitesurfers, tevens nu vandaag de dag praat ik nog met old-skolers die werkelijk inzien wat een safety-zone voor waarde heeft, die ook inzien dat je echt ruimte moet hebben voor een les. En de windsurfers op Horst zijn het langzamerhand allemaal gewend, ze kijken nog steeds wel uit met een kiter maar de scheiding is er nog steeds.

Horst is een voorbeeld van Nederland hoe het allemaal vanzelf goed is.



Manfred

Kitesurfschool Absolute
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nog even mijn mening over kiteverboden Gepost op: Juli 01, 2008, 03:53:00
Kiten moet je beleven als een geloof een religie, door niets en door niemand stuk te krijgen, een geloof die je tot het einde zal doorstaan door geen enkele macht te bestrijden, door niemand af te nemen, verankert in het diepst van je hart, onaantastbaar voor gemeenteleden, politici, regels en wetten,...KITEN IS MEER DAN EEN GELOOF!
8  Algemeen / Trefpunt / Re: Mirns... gaat de goede kant op MAAR..... Gepost op: Juni 30, 2008, 05:32:31
Thx allemaal voor jullie mooie woorden en unieke ideeën.

Stetman,...deze jongen heeft een ontheffing voor Mirns laat dat ff duidelijk zijn!
Kun je opvragen bij de KvK.

Geld in het laadje??? Hoe verzin je zoiets, met het lesgeven daar loop ik echt van binnen schater, ooit gehoord dat iemand liefde heeft voor de sport? Kiten is voor jou misschien een uitje of uitlaatklep.

Voor mij is het kiten meer een religie een geloof, een passie een soul!

Kom de volgende keer gewoon naar met toe en spreek mij gewoon aan (ik bijt niet) en zal je gewoon normaal te woord staan en je uitleg geven hoe een Kitesurfschool eigenlijk werkt, beslis dan pas dat ik asociaal ben, alvorens je de persoon (ik dus) nog nooit heb aangesproken en uitspraken doe waar je ronduit iemand bij voorbaat al veroordeeld! ( iemand veroordelen die je niet ken is een gebrek aan wijsheid zonder enige vorm van inzicht), laat staan onderscheidingsvermogen!

Probeer gewoon te genieten van elk dagje dat je mag kiten en kan kiten, jullie weten totaal niet wat voor voorrecht je hebt tegen minder gedeelden die dit niet kunnen bekostigen maar wel willen.

Mijn leslocatie is duidelijk daar verandert totaal niets aan, mijn cursisten zijn mijn grootste zorg en daar draag ik mijn verantwoordelijkheid voor, dus VEILIGHEID!

Mijn leslocatie kan alleen maar verandert worden wanneer de uitbreiding van Mirns plaats zal vinden, dan schuift de zone (vaarlinie) vanzelf op, ik kan mij nu dan ook wel aan de zone gaan houden, maar dan zullen jullie kiters de vaarlinie moeten aanpassen, en dat zie ik helemaal niet gebeuren.

Downwind lesgeven is helemaal geen optie, want met zoveel beginners die nog geen hoogte kunnen lopen zal het meer dan alleen een gevaar zijn,..ook de beginners hebben hun zone nodig.

Zou ik met downwind gaan lesgeven dan kan ik de Kiteschool net zo goed in Lemmer kunnen gaan vestigen.





Gr Manfred

Kitesurfschool ABSOLUTE

9  Algemeen / Trefpunt / Re: Mirns... gaat de goede kant op MAAR..... Gepost op: Juni 29, 2008, 05:07:23
Heb respect voor de Kiteschool, dat heb ik ook voor jullie.
En als iemand zegt dat de kiteschool daar wel lesgeven mag en wij (kiters met zelfmedelijden) niet mogen varen dan is dat toch okay!

Nogmaals wij houden ons aan onze regels,..maar binnen de kitesurfschool hebben wij ook regels, en de gouden regel is veiligheid, niets anders dan VEILIGHEID.

En een NO GO zone (leuk NO GO door mijzelf verzonnen) is nogmaals okay, maar mijn bufferzone bepaal ik zelf.


Stel jezelf de vraag waar wil je graag les hebben, bij de vaarlinie, of voel je je er beter bij om op ruime afstand te blijven als cursist.

10  Algemeen / Trefpunt / Re: Mirns... gaat de goede kant op MAAR..... Gepost op: Juni 29, 2008, 04:45:41
Beste gast, spreek mij gewoon aan, ik spreek normaal beschaafd Nederlands en ook gewoon Nederlands.

De Bufferzone is okay,....maar als het aankomt op de veiligheid van mijn cursisten bepaal ik de bufferzone voor mijzelf,..ik ga niet met mijn cursisten dicht bij de vaarlinie staan zodat ze geen vertrouwen kunnen opbouwen in zichzelf,.... ik moet mijn cursisten in alle veiligheid kunnen instrueren, en daarin bepaal ik de zone met een ruime afstand tussen de kiters die willen varen op Mirns,..ik zorg niet voor overlast of voor onveilige situatie's op het water,..ik geef al 10 jaar les zowat en weet genoeg daarvan.



En Mirns gaat de goede kant op???

Hoe denk je dat dat 8 jaar geleden was dan, slecht?
11  Algemeen / Trefpunt / Re: Mirns... gaat de goede kant op MAAR..... Gepost op: Juni 29, 2008, 04:33:50
Gaat het over mijn Kitesurfschool....Absolute?

Inderdaad zit ik er al vele jaren en dat zal ook zeker zo blijven!
Negeren, waarin??

Wij hebben vandaag idd dicht bij het beschermd natuurgebied les gegeven, niets mis mee want de wind stond zo dat je nooit in het gebied kan komen, simpel!

Wij staan zeker 400/500 meter van de vaarlinie, dat doen wij uit veiligheids overwegingen, daar kan de cursist het vertrouwen mee opbouwen.

En door de zwemmerszone 1000% zeker weten daar varen wij niet in, simpel!

En de cursisten die wij les geven daar zorgen wij heel erg goed voor, onze cursisten krijgen precies te horen wat op Mirns wel en niet kan.

Kweet niet wat je probleem is gast.


Manfred

Kitesurfschool Absolute.
12  Algemeen / Trefpunt / Re: Mirns, wie gaat er kiten. Gepost op: Mei 06, 2008, 16:19:41
Die Kitesurfinstructeur dat was ik,....als kitesurfinstructeur heb ik die dag er genoeg aan gedaan om mensen het gebied uit te krijgen, kheb meer arbeid moeten verrichten als dat ik met het kiten bezig was, dat ik herhaaldelijk daar veel was geef dan ook wel genoeg aan dat er velen het gebied opzochten, dat ik aan het eind van die dag daar inzat was geheel onbewust,( kheb er ook nog 2 bekenden weggestuurt die op dit forum zitten en ook altijd op Mirns zijn, wel reageren, maar er niet uit voor willen komen)....ik zal als instructeur nooit BEWUST een gebied ingaan waarvan ik WEET dat het een verboden gebied is BEGRIJP DAT HEEL GOED!!

Streker nog op die dag waren er ook andere kitesurfscholen daar,...daarvan 2 leraren uit het gebied gehaald, maar dan ook vlakbij het riet! Zo doe ik dit al jaren,..maar nog altijd op een normale verbale manier.

Maar het doet mij goed dat we er met z'n allen bij zijn en het ook graag in de hand willen houden, dat siert ons allen dan ook, die Mirns als spot willen behouden.
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: dilemma Gepost op: Mei 02, 2008, 01:01:47
Bas,..anders bel gewoon even.

Gr.Manfred
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: dilemma Gepost op: Mei 02, 2008, 00:41:28
Dat zou ook kunnen natuurlijk!

Probeer gewoon downwind te starten, met het downwind starten loop je al makkelijk hoogte,...met upwind starten word het board vaak veel te haaks ingestuurt t.o.v de wind, met weinig wind je board iets voor de wind insturen d.m.v je heup iets meer in te draaien komt je board meer voor de wind te liggen.

Maar zoals ik al eerder heb gezegd, de spot staat wel geboekt als beginners spot, maar eigenlijk kan je daar alleen maar heel goed varen met N-N-O wind,...de rest is erg vlagerig,..als beginner kan je daar echt veel problemen mee hebben,...alhoewel ik het daar zelf geleerd heb, ontbrak het aan de kennis van de ander spots omdat wij destijds ook niet beter wisten in 1996.

Gr manfred
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: dilemma Gepost op: Mei 02, 2008, 00:15:25
Onzin.

Beginners hebben vaak dezelfde problemen wat betreft het starten.

De fout die je maakt is dat je de kite geheel Powered wanneer je instuurt, bij het terugsturen houden beginners meestal ook de druk vast (bij het terugsturen moet je de bar iets Depoweren ( bar iets naar boven schuiven) zo heeft de kite meer snelheid als opwaartse vluchtlijn.

Bij de start is de bardruk heel belangerijk, wanneer je de bar in z'n geheel helemaal powered tot aan de chickenloop heb je de bar al door de bardruk getrokken en zal de kite niet goed functioneren, zo hou je de druk dan ook vast bij het terugsturen....niet doen dus.


Een te kleine kite kan natuurlijk ook het probleem zijn met weinig wind!!


Maar *Strand horst* kan zelf ook het probleem zijn,..omdat ik daar jaren les heb gegeven kan de druk zomaar ineens wegvallen, dit komt voort uit de vlagerigheid van de spot, als beginner zou ik meer een stabielere spot zoeken, daar kom je als beginner veel beter tot je recht.
Bij vlagerige wind verandert het windvenster continu, wees wijs en rij een half uurtje verder, je kan als beginner goed terecht bij het IJsselmeer,..locatie Mirns (Mirnserklif), Workum (ItSoal) ThumpsUp

Groet Manfred

Kitesurfschool Absolute.
16  Algemeen / Trefpunt / Pas op vogelgebied in Mirns Gepost op: Mei 01, 2008, 01:28:21
Zoals we weten kent Mirns ook een vogelgebied wat beschermd is (word).

Vandaag natuurlijk heerlijk kunnen varen zoals ieder hierro.
Ook nog kiters attent kunnen maken op het vogelgebied wat verboden is om te kiten.

Wat gebeurd er vervolgens in m'n onbewustzijn, zelf ook in het vogelgebied terechtgekomen, totaal niet bewust daarvan, ook terecht attent opgemaakt.  ListenToMe(zij het wat met onbeschoft woordengebruik).

Ik wil alleen maar zeggen met Zuid, Zuid-Oosten wind pas daarmee op, want in het vogelgebied daar zit je zo in met het kiten (onbewust). ThumpsUp


Manfred

Kiteschool Absolute
 
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurfschool Absolute zoekt instructeurs M/V voor seizoen 2008 Gepost op: Januari 12, 2008, 19:02:25
onzin* en als ie 30 keer afbelt heb je er ook niet veel aan



Hehehe lo (schater_kitesmiley)l,...daar kan ik kort over zijn,....als ik afbel dan doe ik dat niet voor niets! ThumpsUp
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Kitesurfschool Absolute zoekt instructeurs M/V voor seizoen 2008 Gepost op: Januari 11, 2008, 21:42:25
Rond Maart/April opent Kitesurfschool Absolute weer zijn deuren op de bekende leslocatie's op het binnenwater en aan zee.

Wij zijn nog op zoek naar ervaren instructeurs: Man/Vrouw die graag les willen gaan geven in het nieuwe seizoen!

Ook niet ervaren instructeurs maar wel gemotiveerde kiters zijn welkom (Je krijgt dan de opleiding binnen de kitesurfschool die gekoppeld is aan de KNWV opleiding).

Je gaat les geven met het nieuwste materiaal bestaand uit Kites: F:one Bandit/ North Evo/ North Buster.
Tevens kan je met het materiaal van de school na de les(sen) je eigen rakjes varen!

Ben je geintresseerdt in het bovenstaande en ben je gemotiveerdt en wil jij het kiten nog beter leren beheersen reageer dan naar onderstaand email/telefoonnummer.

info@absolutekite.nl
06-16028975

Gr Manfred
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Met spoed gezocht instructeur(S) Gepost op: September 17, 2007, 23:27:10
Kitesurfschool "Absolute" is op zoek naar enthousiaste kiters die les willen geven in het kitesurfen.

Heb jij IKO/KNWV papieren dan krijg je bij ons de kans om je vaardigheden nog verder te ontwikkelen.

Heb je geen papieren dan wordt je door ons zodanig ingewerkt als IKO/KNWV instructeur.

Wij bieden je een zeer goeie en prettige werkomgeving (Mirns),enz, vergoeding, goed lesmateriaal, enz,enz.

Heb jij de passie voor het lesgeven en beschik je over inlevingsgevoel, mensenkennis, dan ben je bij op de juiste plek!

Kom jij uit het midden van NL dan ben jij 1e keus bij ons.

Beschik jij over de juiste passie in vooral de (weekenden) les te geven, mail of bel dan naar onderstaandt adres.


Kitesurfschool "Absolute"
www.absolutekite.nl
info@absolutekite.nl
06-16028975

Manfred ThumpsUp

20  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: mensen uit arnhem die zondag gaan kiten?? Gepost op: September 15, 2007, 15:39:26
Yho Ike,...met Manfred,.....bel mij ff,..je kan wel meerijden alleen ik heb wel les tot morgenavond 19:00,....

Gr Manfred
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Instructeurs Kitesurfschool Absolute Gepost op: September 07, 2007, 00:08:07
Sander kun je mij even bellen.

Telefoon nummer van jou is spoorloos! schater

Gr Manfred
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurfschool Absolute zoekt instructeur voor weekenden Gepost op: Augustus 07, 2007, 00:56:19
Globe.

Ik durf mijn hand in het vuur te steken dat Manfred nog nooit een kite op het grasveld heeft opgelaten. Hij maakt van een kiteles namelijk een soort triathlon. Eerst 1 km lopen, dan 1 km bodydraggen, dan 100 meter kiten en vervolgens weer 1 km lopen


Hehe Guido....we missen alleen een snackboot in het water,..zou wel handig zijn om af en toe wat fris te nuttigen. (grinnik_kitesmiley)

Yho Bas....

Naomi heeft pas a.s Zaterdag les om 15:00 Huh
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Kitesurfschool Absolute zoekt instructeur voor weekenden Gepost op: Augustus 04, 2007, 14:40:15
Wil jij een leuke bijverdienste in deze zomer, en wil je opgeleid worden tot een zeer bekwame instructeur, dan bieden wij je deze mogenlijkheid!

Binnen onze kitesurfschool kan je een opleiding krijgen als kitesurfinstructeur,..alles gaat volgens IKO-KNWV handleidingen,.... zelf hebben wij er nog handelingen aan toegevoegd die gradatie's hoger zijn dan de gemiddelde opleiding.

Dus kortom: we zijn op zoek naar instructeurs die in het bezit zijn van opleidingscertificaat IKO-KNWV,...heb je die niet dan krijg je de opleiding binnen onze school.

Mocht je intresse hebben stuur dan een mail naar. info@absolutekite.nl

of bel gewoon ff naar 06-16028975

Gr Manfred
24  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: ongeluk op Horst Gepost op: Augustus 04, 2007, 14:22:26
Beste Job,....sterkte met je zusje ThumpsUp

25  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Bar gevonden op Mirns (28 juni) Gepost op: Juli 02, 2007, 01:37:14
Yho HJ,..je hebt een PB van mij,...klopt van de leskite,.....Thx!!
Pagina's: [1] 2


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.