Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: NKV | algemene leden vergadering | vrijdag 17-06 Gepost op: Juni 19, 2016, 10:55:16
Beste mensen bedankt voor de positieve reacties op onze benoeming afgelopen vrijdag. We moeten eerst even op gang komen en als nieuwe bestuur bij elkaar komen, maar leden en de kitesurf-community zullen spoedig van ons horen. Het is nu tijd om vooruit te kijken. Er valt veel te doen voor spotbehoud, de verzekering voor leden, veiligheid clinics, algemene promotie van kitesurfen etc. etc.
We hebben er zin in, samen met onze vaste kracht Hans van der Hulst als regio-coordinator. Steun ons en wordt lid van het NKV!
Namens bestuur van de Nederlandse Kitesurf Vereniging:
Rene Bos - voorzitter
Rick Kuiper - secretaris/communicatie
Bouke Borger - penningmeester
Dave Ottelé - bestuurslid veiligheid
2  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: OPROEP Slufter kiters!!! Gepost op: Juni 17, 2016, 14:49:45
Hallo Peer ik ben vanavond ook bij ALV, en spreek graag met je erover.
ik heb me niet tegen het onderzoek uitgesproken, wel aangegeven dat de boeienlijn niet goed was/is, dat de borden niet goed zijn/waren, en dat we om de tafel willen zitten bij de evaluatie van het onderzoek. Ik heb zeker getracht het onderzoek als zodanig niet af te branden. we hebben er toch immers ook mee ingestemd? wel vinger aan de pols houden dat het onderzoek loopt zoals wij wensen en dat er geldige en betrouwbare uitspraken over de bevindingen worden gedaan in 2018.
Zie je straks!
3  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: OPROEP Slufter kiters!!! Gepost op: Juni 16, 2016, 18:26:08
Hoi Ab, dank je voor je suggesties, prima. Weet wel dat de voorbereidingstijd minimaal was wegens de zeer late agendering van ons onderwerp tijdens deze commissievergadering. En dat ik maar 5 minuten spreektijd had. En dat is kort! Maar ik denk dat we ons doel bereikt hebben: het ons herverzekeren van de steun van wethouder en raad, met nu een directe lijn naar de wethouder die voor ons zal pleiten bij RWS. We zullen zorgen dat we hem heel precies en volledig briefen daarvoor; en als we  - waar we voor gepleit hebben - verder (weer) aan tafel komen bij RWS over het onderzoek, dan zullen we ons ook met de uitvoering maar vooral met de interpretaties van de uitkomsten bemoeien. Zelf denk ik dat we gisteren een behoorlijk hoog rendement hebben behaald, maar we zijn pas tevreden als we zeker weten dat kiten voor 'altijd' toegestaan wordt op de Slufter!

Als het de ledenvergadering van het NKV morgen behaagt mij te benoemen tot voorzitter, waar ik me kandidaat voor gesteld heb, dan zal ik me de komende jaren ook zelf persoonlijk inzetten, samen met andere NKV-ers natuurlijk, om de Slufter als kitespot te behouden!
4  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: OPROEP Slufter kiters!!! Gepost op: Juni 15, 2016, 23:45:15
Ik meen dat het positief ging. Zowel wethouder als overgrote deel van de commissie-leden stonden en  staan positief tegenover kitesurfen op locatie Slufter. Wethouder gaf ook aan dat Havenbedrijf au fond ook geen bezwaren ziet. Dit komt overeen met mijn eigen indruk op basis van een eerder gesprek met het havenbedrijf. We hebben onze zorgen geuit over het onderzoek/proefperiode naar mogelijke verstoring van de vogelbroedplaatsen - omdat duidelijke markering en bebording tot voor kort ontbraken etc. Voorts hebben we aangedrongen (bij Rijkswaterstaat) aan tafel te willen blijven zitten om dit onderzoek in goede banen te leiden én bij de evaluatie te zijn. Want zelfs als het aantal broedplaatsen achterblijft, hoe weten we dan dat dat door het kitesurfen komt. Tevens aangegeven dat omwille van veiligheid de noordelijker gelegen aangewezen kite-spot meer veiligheidsrisico's met zich meebrengt en dus geen alternatief is.  Ook aangegeven dat handhaving jegens hen die moedwillig de natuurzone inkiten, een prima zaak is. Bij de gemeente aangedrongen om in hun overlegsituaties met andere stakeholders een positieve pleitbezorger voor het kitesurfen te zijn, en die toezegging is er. De wethouder zal bij Rijkswaterstaat nogmaals aandringen op een fair en degelijk onderzoek en de blijvende betrokkenheid bij uitvoering en evaluatie door het NKV.  Heel fijn de steun een aanwezigheid van een 20-tal kiters op de publieke tribune, ook dit werd door wethouder en commissieleden als positief ervaren. Met wethouder afgesproken per mail contact te houden. Al met al een positieve indruk maar we moeten alert blijven en zorgen aan de tafel te blijven zitten. Wordt vervolgd!
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.