Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurfen met bril? Gepost op: Januari 11, 2012, 20:31:01
Pff heb je wel eens gezien hoe zo'n operatie gaat, dat je irisflapje even opzij word gelegd alvorens er een T2000 op los gaat knetteren? En ondertussen kijk je er recht op af. Zelf heb ik -6 en ik kan je vertellen dat -6 erg vervelend is, hoevaak ik snachts tijdens het naar de wc gaan wel niet mijn nek half breek over dingen die rondslingeren. En toch durf ik er niet aan te beginnen, een vriend van me heeft het vorig jaar gedaan, en die is letterlijk helemaal genezen van zijn afwijking. En toch, ik durf er niet aan, zelfs een oogdruppel laten vallen op mijn pupil lukt me niet laat staan zo;n kanon de boel laten bestoken.
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Meerwaarde oefenkite en vraagje over het échte werk/materiaal Gepost op: Januari 11, 2012, 19:20:28
''Beetje'' late reactie maar ik reageer lekker toch!
Thanks voor de superduidelijke info die ik hier krijg van jullie, als eerste zal ik hier ff een verhaal neerzetten om de laatste maanden van mijn leven even te updaten.

Afgelopen september kreeg ik opeens een baan aangeboden die ik niet kon weigeren, 1 november ben ik hier begonnen en inmiddels gaat alles naar wens, ben hard aan het buffelen geweest de laatste maanden, om te beginnen is het altijd een moeilijke knoop als je lang bij een zelfde baas hebt gewerkt. (11 jaar in mijn geval). Zekerheid, werklocatie en leuke collega's achter je laten en niet weten wat ervoor terug komt is altijd lastig.
Gelukkig valt het vooralsnog mee, zelfs de reisafstand is ok. Maargoed, even niet meer gedacht aan kiten etc aantgezien ik er heel goed in ben om zaken uit mijn bovenkamer te verbannen als ze er niet inzitten. (dat maakt het wat minder ondraagelijk )

Nou voordat het blaartrekkend word, ben er weer en het gaat allemaal gebeuren, ga er nu wel alleen voor. De vriend met wie ik het samen ging doen is naar VS momenteel, de laatste keer dat hij ging bleef hij 4 jaar dus hoe het deze keer loopt.. Zijn vriendin zit daar en ik geef hem absoluut geen ongelijk om daar heen te vertrekken.

Zelf blijft het merk Ocean Rodeo me het meest aantrekken, weet niet  waarom, maar alleen al hoe ze hun product op de markt zetten is geweldig, website is top, materiaal is goed (i know alles is er in kwaliteit op vooruit gegaan) en niet te vergeten de ontzettend mooie youtube filmpjes waarin o.a. een les zit verwerkt voor beginners.

Tevens zal mijn locatie voorlopig niet Strand Horst worden op jullie advies, ben zelf 2 weken geleden bij Bloemendaal geweest en moet zeggen dat ik dat geen verkeerde locatie vind, verder lees ik me vooral in op dit forum om te kijken wat waar zit.
De lessen.. Tja zelf heb ik altijd het liefste persoonlijke les en geen groepsverband, tips zijn welkom in deze.

3  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: [ongeluk] Kitesurfer zwaar gewond Gepost op: Januari 07, 2012, 06:17:49
Jim bedankt voor je openhartige antwoorden, veel beterschap toegewenst, voor mij als aspirant kiter die dit jaar gaat beginnen is dit een goeie waarschuwing die ik altijd in mijn achterhoofd zal houden.
Heb je nog contact gehad met de mensen die je het eerste kwartier hebben bijgestaan?
Nou in ieder geval beterschap en een voorspoedig herstel toegewenst!
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Meerwaarde oefenkite en vraagje over het échte werk/materiaal Gepost op: Augustus 27, 2011, 20:50:17
@ Frank

Rustig maar.. Als je een beetje had opgelet had je gelezen dat ik juist niet levensmoe ben en dus ook gewoon lessen ga volgen, ik heb in ieder geval nergens aangegeven dat ik dit niet ga doen.

Dat van die drysuit heeft niets te maken met het feit of ik levensmoe ben , en mijn persoon kan je al helemaal niet over oordelen.

Mijn dank is groot voor de antwoorden waar ik wel iets aan heb.

@DM2008
Bedankt voor je advies over de drysuit, was precies wat ik me afvroeg.

Deze zaken zijn me nu duidelijk, ik dank iedereen voor het advies.
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Meerwaarde oefenkite en vraagje over het échte werk/materiaal Gepost op: Augustus 27, 2011, 10:49:23
@ Micheal. Het ''leek'' me dat zo'n kite niet optimaal bestendig zou zijn tegen het gepruts van een beginner, deze info neem ik mee, het word  toch een nieuw setje dan,

En in de koude seizoenen spot ik kiters met een drysuit en van die schoentjes,  hoe goed houd een drysuit in combinatie met die schoenen je lichaam warm tijdens het kiten? En waar kan ik een goeie kopen, ik las ergens iets over bestellen in Engeland, kan alleen het topic niet terugvinden.



6  Algemeen / Trefpunt / Re: Beginners - Strand Horst Gepost op: Augustus 27, 2011, 10:02:16
Da's bagger, ben gisteravond toch nog ff wezen kijken, maar omstreeks half 8 was iedereen al weg, mooi balen dat je dan met dit weer thuiszit.
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Meerwaarde oefenkite en vraagje over het échte werk/materiaal Gepost op: Augustus 25, 2011, 23:20:56
Bedankt voor de tips Karel97, maargoed dat ik het even check wat dat board betreft Smiley

Hallo Gixxer.
Dat van die les was ik ook al snel uit  Nu heb ik eigenlijk morgenavond een afspraak, maar mocht je er vaker zijn dan lijkt het me super om eens te komen kijken.

En gebruikersnaam, het zal idd lastig worden, maar aangezien het nu nog te duur is om 2 goeie sets te kopen doen we het even zo, daarbij hebben we ook de inschatting gemaakt dat we het eerste setje wel niet lang heel zullen houden, dus zo delen we de schade.

Een eigen set zal waarschijnlijk pas aankomend jaar aan de orde zijn, ik hoop vooral nog voor de winter de kite onder de knie te krijgen.
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Meerwaarde oefenkite en vraagje over het échte werk/materiaal Gepost op: Augustus 25, 2011, 21:45:09
Hallo,

Na jaren van wakeboarden ben ik in 2005 verhuist richting Nijkerk, nu kom ik regelmatig op strand Horst en na wat verhalen van een oud collega leek het me super om te gaan kiten. Échter na wat info opgezocht te hebben en de niet onvermijdelijke filmpjes van mensen die zelf het wolkendek gaan inspecteren sloop ook de angst erin. Wind was in mijn ogen een factor die je nooit volledig onder controle kan krijgen. Maarja,, iedere keer de auto pakken en 30km rijden om ff te wakeboarden doe je ook niet snel..

Dus, met de zomer bijna ten einde en vriend die het ook wil gaan doen zitten we heel het internet af te struinen naar informatie.

Het liefst kopen we in beginsel samen 1 set om het te leren, nu scheelt ons gewicht 20kg, de vraag is dan ook hoe groot dit probleem is, (80,100kg)

Ook gaan we morgen even bij telstar kijken om een oefenkite te kopen, maar is dit ook echt handig.
Ik zag al dat deze maar 2 lijnen heeft, en zaken als releasen, en het van je af en naar je toe bewegen van de (handle bar?) oefenen kan hiermee ook niet. Heeft het een meerwaarde om dit te kopen of kunnen we beter direct een kiteset kopen?
(Powerkite:http://www.telstarsurf.nl/kitesurf/powerkite/6136/peter-lynn-vibe-ii-2-lijns)


Tot slot een vraag over de kite die we voor het echte werk willen aanschaffen, we hebben een Wainman Hawaii Boss op het oog.
(http://www.oceanextremesports.com/kiteboarding-gear/kiteboarding-kites/wainman-hawaii-boss-12m.html)

Zijn er mensen hier bekend met dit merk en is het redelijk sterk?  (Er staat ook iets over LE Reinforcement's, weet iemand wat dit is?

Hoe zit het met het niveau van de lessen die je bij Telstar kan volgen, op de prijs na lijkt het een goed lespakket.
Dat was het vragenlijstje Smiley Morgen gaan we meteen even kijken of er nog mensen aan het kiten zijn op strand Horst, ben benieuwd!

Grtzz

Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.