Laat berichten zien
Pagina's: [1] 2 3 ... 16
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kite magazine weer niks nieuws Gepost op: Oktober 01, 2009, 13:43:39
Nogmaals bedankt voor de input. We kunnen daar wel wat mee.

Even inhaken op een aantal genoemde punten:

@gijsv2; Onze oplage gaat er helemaal uit. De retouren uit de kiosken gaan naar shops, evenementen en met reizen mee. Verder hebben we het regelmatig over buitenlandse spots op rijafstand (dit jaar bv Frankrijk en België), maar we kunnen er altijd natuurlijk meer behandelen. We hebben wel beperkt ruimte. 1 a 2 'oprijafstand spots' in een nummer.

@mocem; Qua nieuws zijn fora altijd sneller. Wij focussen ons dan ook meer in diepgaande inhoud. Dus bijvoorbeeld artikelen over kiteshapes en hoe werken die? verhaal over boardshapes, hoe maak je mooie kitefoto's, hoe bouw je je surfboard om naar kitesurfboard, hoe repareer je je kite of board etc etc En vaartechnieken; hoe loop je goed hoogte? hoe moet je springen maar ook hoe doe je die handlepass? hoe vaar je in de branding met golven en stroming? veiligheid? etc etc En diepgaandere interviews met rijders en designers. Dingen die je niet makkelijk op internet kunt vinden en die makkelijker te lezen zijn op papier.

@relfex; Ja events heb ik al eerder aangehaald. Leuk en goed dat ze er zijn, maar een magazine is altijd laat met het verslag daar van. Daarnaast komen eventverslagen telkens laag uit onze enquettes. Een overzicht van nieuwe gear; we hebben elk nummer wel wat nieuwe gear en aan het begin van het jaar hebben we een Productguide met heel veel producten netjes op een rijtje per categorie met prijzen. Wetsuittest is wel een goeie. Net als bijvoorbeeld een trapeze test. Zetten we erop :-) Meer uit Nederland; willen we graag. Dus als er mooie foto's zijn of leuke spotverslagen kom maar op! Mail naar info@soulonline.nl

@sebas; 1. Goeie! Doen we wel maar kan idd altijd beter. 2. Ja. 3. Kiteongelukken willen we niet al te veel naar voren brengen. Als er elk nummer wat in staat over kiteongelukken 'lijkt' het boarden levensgevaarlijk. Dat is het ook wel, maar wij schrijven liever over veiligheid. In motorrij magazines lees je ook niet over welke ongelukken er weer zijn gebeurd. Dat filmpje van Eddy is natuurlijk supergaaf, maar wij als magazine kunnen niet promoten dat je orkaan wind en bliksem maar lekker moet gaan varen. Daarnaast kunnen wij geen filmpjes in ons blad plaatsen ;-) En wederom zodra wij het plaatsen is het alweer oud nieuws. 4. Per hoofd van de bevolking de meeste kiteboarders? Waar heb je dat vandaar? Is dat een representatief onderzoek? Ruben en Kevin staan heel vaak in ons blad. We horen heel vaak te veel. 5. PKRA, ja zou goed zijn als die zou komen. Kiteboard Olympische sport, ja zou ook goed zijn. Artikel hierover zou ook goed zijn. Leuke ideeën sowieso.

@michiel; je hebt wel een punt wat betreft testen per categorie. Wij testen nu de 'nieuwste' modellen. Als je dat niet doet heb je kans dat als er een populaire kite uitkomt (bv de North Rebel) dat je die niet in de test heb omdat je dat freestylekites test. En wij testen met 4 verschillende team verdeeld over het hele land. Dit omdat testen ontzettend veel werk is. Maar als je per categorie moet testen moet dat een team zijn, anders kun je niet goed vergelijken. Maar goed per categorie is wel te overwegen.

@Kappuhh; Testen met score kan dan wel als je met categorieën test. Beste keuze is lastiger omdat dat een beetje persoonlijker is.

@wazup; We zijn van gratis naar betaald gegaan om minder afhankelijk te zijn van de adverteerders. Zo kunnen we een meer onafhankelijke redactie maken. Maar wat vind jij dan interessant om te lezen in een kiteboard magazine?


2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kite magazine weer niks nieuws Gepost op: September 28, 2009, 16:33:47
Hier iemand van de Access kiteboard magazine. Leuk om deze feedback te horen allemaal.

Wel worden er vaak 2 bladen door elkaar heen gehaald. Wat vinden jullie specifiek niet of wel goed aan de Access?

Om op de punten van Sebas in te gaan:

1. Het nadeel van het verslaan van wedstrijden is dat wij vaak laat na het event uitkomen. Soms wel 2 maanden later. Het verslag, de foto's en video's staan dan al een tijd op het internet. Het is dan al behoorlijk 'oud' nieuws. Internet is hier gewoon sneller mee. Uit enquettes die wij houden komen ook telkens wedstrijdverslagen laag uit. Wat hoog scoort in deze enquettes zijn basics, tricktips, achtergrond-verhalen en (nationale en internationale) spotverslagen.
2. Ja zie 1. Actueel zijn is dus lastig.
3. Niet iedere kiteboarder zit op fora. Onze oplage is 14.000 stuks. 400 fora bezoekers is dus een minderheid. Maar goed neemt niet weg dat wij de fora wel in de gaten houden voor ideeën en om te kijken wat er leeft onder de fora bezoekende kiteboarders.
4. Ja meer Nederland. Daar willen we ook graag heen. Dus hierbij als mensen goede mooie foto's hebben uit Nederland met leuke verhalen houden we ons altijd zeer zeker aanbevolen! Het moet wel bepaalde kwaliteit hebben. Foto's moeten scherp zijn met goede actie. Het verhaal moet ook interessant genoeg zijn, niet alleen maar wat losse foto's. Er staan trouwens wel altijd veel Nederlandse foto's in het Fotofestijn.
5. Wij zijn wel zeker kritisch in onze tests. Ik wil wel graag concreet horen wat bij een kite of kiteboard niet goed zou zijn waarvan wij hebben gezegd dat dat wel goed is. Er worden tegenwoordig, zeker bij de grote, merken geen slechte kite's of kiteboards gemaakt. Wel kun je wel of niet van bepaalde eigenschappen houden. Die noemen wij ook. Wat betreft kleine merken; wij vinden het belangrijk dat de spullen die wij testen wel makkelijk verkrijgbaar moeten zijn. Daarnaast hebben wij ons handen vol aan de merken die bij ons adverteren. Deze gaan voor op niet adverterende merken. Maar de merken die wij testen testen wij wel degelijk kritisch. Als je wilt kun je er wel een keer bij zijn hoor. Wij zijn daar heel open in. We testen ook met testers met veel kennis (Fabian Naerebout + testteam, Stefan van der Kamp + testteam, Marije den Breems + testteam en Stef de Jong + testteam). Stuur maar een mailtje naar info@soulonline.nl en kom het eens van dichtbij bekijken.
6. Zie eigenlijk ook weer punt 1.
7. Over Natura 2000 hebben we het in het verleden vaak gehad. In elk nummer hebben we pagina waarin het NKV daar meer over kan vertellen.

@morres; hebben we in het verleden gedaan (Dutch topspots). We zijn vele spots afgeweest. Maar toen kregen we juist wel vaak te horen dat veel lezers dat niet interessant vonden wat andere kiteboards doen op andere spots. Maar misschien is het idd wel weer een goed idee om meer spots af te gaan in Nederland en België.

@kobrin; in Access#3 staat een spotverslag van Bas Koole in Frankrijk en in Access#4 een spotguide van België. 

Spelfouten hoor ik graag, dan kan ik de eindredactie op hun kop geven :-) dus kom maar op!


3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wederom Inbraakpoging Surfclub Freakwave Bakkum! Gepost op: Juli 23, 2009, 11:31:54
In het begin hadden we 'goedkope' sloten die bestand waren tegen zand/zout/water. Dat leek ons makkelijk, als het slot in het zand viel of als er een met zand besmeurde sleutel in kwam dat ze het altijd deden. De tweede sloten waren 'dure' disk-sloten. Deze hebben ze ook niet opengekregen de 2de keer. De 3de keer ook niet, maar nu hebben ze het hele systeem waar je de sloten doorheen haalde gemold.
 
Je kan ze niet tegenhouden als ze echt willen. Je kan het alleen zo moeilijk mogelijk maken voor ze. Dus een combinatie van beveiligingen. De beste sloten op de containers, alarm (met geluid en verbinding naar de politie), bouwlamp die aanspringt, alle lockers nog eens afzonderlijk afgesloten met slot etc etc.
 
Het is triest, maar de 'word is out' dat kiteboardspullen veel geld waard zijn en daar komt tuig op af.
4  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wederom Inbraakpoging Surfclub Freakwave Bakkum! Gepost op: Juli 23, 2009, 11:31:40
Dit is dus gebeurd ondanks posten he. De laatste post was om 3:30, dus hebben ze daarna toegeslagen.
 
Als iemand nog dit aangeboden krijgt (waarschijnlijk niet want het gaat naar het buitenland);
 
- Da Kine Pyro wit/blauw 2009, maat M
- Quiksilver Syncro Robby Naish signature shortarm wetsuit, maat XL
- Vans zonnebril, zwart (a € 7,50)
 
stuur me dan ff een berichtje.
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wederom Inbraakpoging Surfclub Freakwave Bakkum! Gepost op: Juli 23, 2009, 11:31:24
Alles is weggehaald! De meesten leden hadden hun kites en boards al weggehaald maar er lagen nog wat trapezes en wetsuits, maar het meeste daarvan is dus nu weg. Ze hebben zelfs m'n pis wetsuit meegenomen, dus hebben ze een stinkende rit naar Oost-Europa! Dit is meer dan hondsbrutaal, dit is eng! Het houdt ook in dat ik me nooit meer veilig zal voelen wanneer ik m'n spullen stal. Komen ze niet terug in een week, dan is het wel over een maand, over een jaar of over 2 jaar. Wat een niks lui!
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Wederom Inbraakpoging Surfclub Freakwave Bakkum! Gepost op: Juli 22, 2009, 13:39:48
Die gasten zijn hondsbrutaal! Goed beveiligen van je spullen is de enige optie en als je ze ziet inbreken politie bellen. Ga niet zelf wat ondernemen want het zou mij niet verbazen als deze gasten wapens bij zich hebben!
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Wederom Inbraakpoging Surfclub Freakwave Bakkum! Gepost op: Juli 22, 2009, 11:14:04
Gisteravond heeft het boevengespuis weer een poging gewaagd om in te breken in de stalling van Surfclub Freakwave in Bakkum (Castricum aan Zee)! En dit ondanks de meeste kitespullen al uit de container waren gehaald ivm de eerdere gelukte inbraak. Ze kwamen niet door de nieuwe verbeterde sloten heen met hun boormachine, koevoet en schroevendraaiers. De sloten zijn wel weer naar z'n mallemoer maar hielden het. Laat dit wederom een waarschuwing zijn naar andere surfclubs, verenigingen, scholen en shops! De bende is nog steeds op zoek!
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kitesurfspullen gestolen en teruggevonden Gepost op: Juli 16, 2009, 18:21:45
verzekering zou erg lastig zijn, want er is geen een verzekeringsmaatschappij die kiteboardspullen in een stalling op het strand dekken.
9  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Kitesurfspullen gestolen en teruggevonden Gepost op: Juli 16, 2009, 17:09:26
In de nacht van 15 op 16 juli is er ingebroken bij de surfclub Freakwave in Bakkum / Castricum aan Zee. Het dikke slot was opengebroken en er waren minstens 40 kites en 10 boards gestolen. Uiteindelijk zijn er kitespullen teruggevonden in de duinen en een bus (gestolen) vol met kitespullen een stukje verder op de zeeweg.
 
Het is nog niet zeker of alles terug is. Het grote geluk is dat de bus het begeven heeft onderweg. In de bus werd naast de spullen ook een gasbrander aangetroffen waarschijnlijk om eventueel deuren / sloten door te branden. De boeven gaan dus grondig te werk.
 
Laat het een waarschuwing zijn naar andere surfclubs, scholen en winkels. De politie onderzoekt de zaak.

Check voor foto's:

http://access.soulonline.nl/index.php?page=nieuwsdetails&CID=3262
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: wanneer komen de nieuwe magazine uit? Gepost op: April 09, 2009, 11:51:20
@langbeest; bel ff met 0909-0525

@rest; bedankt voor de tips. we nemen het mee!

Rock on!
 Joepie

11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: wanneer komen de nieuwe magazine uit? Gepost op: April 08, 2009, 14:50:58
@sthr; nou de nieuwe ligt al op de pers  Smiley

@kootsie; vorig jaar hadden wel artikelen erin staan en dat is wellicht het overwegen waard om dat volgend jaar weer te doen. Je commentaar nemen we mee. We hebben dit jaar gekozen voor uitgebreide teksten bij de producten zodat je kunt lezen of het een board/kite/trapeze/wetsuit voor jou is, wat de speciale features zijn, wat de specs zijn en wat de prijs is. Verder snap ik je niet helemaal met die bananen. Kijk we maken wel een kiteboard blad dus zullen je niet opeens bananen opsturen. Maar als bijvoorbeeld blijkt dat er behoefte is aan veel meer waverijden dan gaan we daar meer over schrijven. We doen daar regelmatig enquêtes naar. Zo kwam daar ook uit dat mensen graag over materiaal willen lezen en dat de Productguide zeer gewaardeerd word. Als bijlage kost het te veel om te maken helaas. We kunnen het ook alleen opbrengen als we het delen met de windsurflezers. Maar we kunnen er wel weer wat artikelen in zetten om het voor mensen die geen kitespullen zoeken dat jaar tevreden te stellen. Aan de andere kant is het altijd interessant om over kitespullen te lezen. En nogmaals is het misschien nu niet zo actueel voor je maar als kitespullen moet kopen is het een verdomd handige gids.
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: wanneer komen de nieuwe magazine uit? Gepost op: April 07, 2009, 10:48:09
Hallo allemaal,
 
Hier even een reactie van de uitgever, Soul Media.
 
Het 'gekke' is dat de Productguide ieder jaar weer ons best verkochte magazine is (oplage 50.000 stuks). Het meest los verkocht via de kiosk en het meest nabesteld via www.soulonline.nl
 
Het gaat bij de Productguide niet om dat er het nieuwste in staat maar wel een line-up van een groot deel van het 2009 materiaal. Misschien als je niks zoekt op dit moment is het niet zo actueel, maar als je zoekt naar een nieuwe kite, board, trapeze of wetsuit is het een makkelijk naslagwerk. Met alle specs en prijzen. En per categorie. Dus als je bijvoorbeeld een nieuw kitesurf waveboard zoekt staan alle kitesurf waveboards netjes op een rijtje met alle specs en prijzen. Je kan het ook opzoeken op internet maar dan ben je wel langer bezig met het verzamelen van alle info.
 
Surfs up! 
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Brunoti boards Gepost op: Maart 09, 2009, 14:38:43
de pro x is geen puur beginners board. het kan wel alleen zul je in het begin meer moeite hebben. het lekkerst voor een beginner is nog steeds een board langer dan 150 en lekker breed. dat is het meest stabiel maar zul je na een aantal keer wel sneller op uitgekeken zijn.
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: proplugs Gepost op: Maart 09, 2009, 14:23:36
http://access.soulonline.nl/index.php?page=soulshop_detail&CID=515
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Nieuwe waveboards F One Gepost op: Oktober 09, 2008, 17:36:15
UH ZIJN DEZE NIET VAN 2008?
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Acces magazine + gratis windmeter Gepost op: Oktober 05, 2008, 11:42:32
abonnement loopt een jaar door. windmeter krijg je na betaling.

@poeri; neem ff contact op met de abonnee-service 0909-0525 of drop een mailtje info@soulonline.nl
17  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Oorplug Speedo tegen surfersoor Gepost op: September 26, 2008, 11:49:28
docs earplugs zijn top!

ook op maat verkrijgbaar.

prijs € 19,95 (inclusief verzendkosten)

te bestellen bij;

http://access.soulonline.nl/index.php?page=soulshop_detail&CID=515

Doc's Proplugs

"Vented-Proplugs" zijn oordoppen die een zeer effectieve bescherming bieden tegen en preventie bieden voor:
-Zwemmers- & Duikersoor (Otitis Externa)
-Surfersoor (Oxostosis Externa)
-Het scheuren van het trommelvlies bij risico sporten
-Geluid met maximale bescherming van -20Db
-Vergemakkelijken klaren tijdens duiken en vliegtuigvluchten.
 
Verkrijgbaar in de maten: MS, S, M, L, XL, XXL

 Joepie
 
18  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Access/Souonline niet bereikbaar !? Gepost op: September 18, 2008, 19:04:47
Soul Media
Postbus 478
1900 AL Castricum
The Netherlands
T +31 (0) 251- 674911
F +31 (0) 251- 674378
E info@soulonline.nl
W www.soulonline.nl
 
Abonnee-service 0909-0525
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: acces magazine test Bandit Dos Gepost op: September 15, 2008, 13:12:07
de bandidos is in access#4 niet echt getest, maar het verhaal is meer een eerste indruk. een uitgebreidere test komt in access#5, die in oktober uit komt.
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Waar kan ik intructiefilms Downloaden? Gepost op: Augustus 23, 2008, 17:08:50
door illegaal downloaden zorg je ervoor dat er geen onafhankelijke (instructie) kiteboard films meer worden gemaakt. goeie films maken kost nu eenmaal veel geld (materiaal, tijd, reizen etc etc). en dat moet links of rechts-om terug verdient worden. dus via reclame of via de consument.
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Access Nummer 4: Nu in de winkel! Gepost op: Augustus 19, 2008, 15:46:13
abonnees krijgen hem als eerst (als de post een beetje opschiet  ListenToMe, daarna de kiosken. voordeeltje als je abonnee bent  Grin
22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Kiteboarding 101 dvd Gepost op: Augustus 19, 2008, 12:01:04
de nieuwere versie is bytheway kiteboarding 201.

te bestellen voor 19,95 op www.soulonline.nl, klik access kiteboard magazine, klik soulshop.


23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Access Nummer 4: Nu in de winkel! Gepost op: Augustus 19, 2008, 11:58:53
vorig jaar werden elk nummer een aantal nederlandse/belgische spots besproken, dit jaar gaan we wat verder.
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Alternatief voor F-one Trax (135*39)? Gepost op: Juni 07, 2008, 18:52:35
zou met jou gewicht wel voor de 135x41 gaan (traxx 2007 of tx 2008). heb ik ook en weeg ook 90kg. is perfect. planeert snel en makkelijk te houden als de wind toeneemt.
25  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Liquid Force Mig 2007/8 = Baggerkite, Pas op!!! Gepost op: Juni 01, 2008, 19:12:07
waarschijnlijk heb je een paar b-keuzes gekocht.
Pagina's: [1] 2 3 ... 16


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.