Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kiten in februari Gepost op: November 02, 2015, 10:24:01
Tis inderdaad niet heel erg goedkoop, maar Sal is volgens mij echt alleen kiten en niet veel meer, terwijl er op Fuerte toch iets meer te doen/zien is.  Sal of Egypte in budget (en zuiver kiten)  zullen wij mannen dan nog eens alleen moeten doen ('t leven kan soms lastig zijn).
2  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kiten in februari Gepost op: Oktober 31, 2015, 04:38:35
Voor 7 nachten all in met vlucht en 20 kg bagage extra, verzekering en annulatie : 963 per persoon. Vrouwen hebben de extra bagage niet : 843 per vrouw.
3  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kiten in februari Gepost op: Oktober 30, 2015, 18:44:04
Vandaag op de middag geboekt in Fuerte Sotavento in het hotel van René Egli.  Wij mannen hadden een voorkeur voor Sal, onze vrouwen voor Fuerte.  Zo weten we terug wie de baas is thuis. 
Ter plaatse gaan we zeker eens naar Flag Beach en kan ik zelf vergelijken.  Nu nog hopen op mooi weer en (niet te veel) wind.

Bedankt voor alle input.  Dat zal ik gebruiken voor een volgende reis (zonder vrouwen dan misschien).
4  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kiten in februari Gepost op: Oktober 30, 2015, 00:05:49
Deze avpnd nog eens samen gezeten.  De keuze is momenteel, vooral voor de mooiere hotels (inbreng vrouwen) Fuerte.  Waarbij we nu twijfelen tussen Sotavento en Corralejo.  Over Corralejo al heel wat gelezen.  Risico's voor beginners : rotsen waar je snel op / tegen terechtkomt als je moeite hebt om hoogte te lopen.  Sotavento : aflandig, vlagerige wind.  Positief : vlak water en eventueel lagune.  Volgens de windstatistiek zou de wind in februari daar niet zo sterk zijn als in de zomermaanden.   Is Sotavento doenbaar : vooral het vlakke/ondiepe water spreekt mij aan, aflandige/vlagerige wind schrikt af.  In de periode dat wij daar zijn, staat er 4 van de 6 dagen water in de lagune.  Is Flag beach doenbaar : wind stabiel/side shore spreekt mij aan, golven en rotsen schrikken af.  Kunnen jullie nog wat helpen?
5  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kiten in februari Gepost op: Oktober 29, 2015, 10:20:44
Bedankt Haring,
We hebben ook al zitten kijken naar Bonair en het ziet er super uit.  Minpunten : het is inderdaad duurder (en budget is al opgetrokken) en er zit een groot tijdsverschil (ik denk 6 uur).  Op een reis van 7 dagen is dat heel wat.  Dakhla hebben we ondertussen ook bekeken, maar ook daar valt de reis wat tegen.  Aankomst om 22.30 uur,  vertrek om 07.00 uur waardoor je eigenlijk 2 dagen verliest.  Mijn vrouw heeft momenteel een voorkeur voor Fuerte.  Mijn vraag : inzake flagbeach heb ik al diverse verhalen gelezen gaande van : zeker niet voor beginners tot ook voor beginners, enkel wat opletten bij laag water.  Hoe verhoudt Fuerte zich ten opzicht van Sal, is het in Fuerte veel moeilijker om te varen dan in Sal of is dit vergelijkbaar?  Misschien zijn er mensen die op beide spots gevaren hebben?
6  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kiten in februari Gepost op: Oktober 28, 2015, 11:06:18
Ik dacht al dat het een moeilijke combi zou zijn.  De reis is niet enkel om te kiten, ook om er eens tussenuit te gaan met mijn vrouw (zonder de kinderen).  Dit stond normaal gepland in september (bedoeling om een weekje nederland te doen en verschillende spots), maar kon niet doorgaan door de rug.
Ik vermoed dat het toch Sal zal worden.  Boa Vista heb ik ook al bekeken, maar heb gelezen dat het aantal kiters daar beperkt is en dat de kiteschool daar ook verdwenen is (geen rescue).
7  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kiten in februari Gepost op: Oktober 28, 2015, 09:35:44
Zanzibar ziet er super uit, maar met de vlucht heen en terug zitten we jammer genoeg al over ons budget.
8  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kiten in februari Gepost op: Oktober 27, 2015, 21:48:13
Mijn vrouw lijkt nog niet echt overtuigd van Sal.  Budget is ondertussen opgetrokken tot 1000 euro per persoon.  Eventueel nog andere plaatsen (een vlakwater spot zou wel leuk zijn).

grtz
9  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kiten in februari Gepost op: Oktober 27, 2015, 12:23:20
Alvast bedankt voor de input.  Sal lijkt idd iets wat binnen onze eisen valt,  enige bedenking :  het lijkt niet ideaal voor een beginner, of zie ik dit verkeerd.  Mijn niveau : waterstart lukt meestal wel, hoogte lopen nog niet super.  Ben sinds 27 juli dit jaar ook niet meer op het water gegaan ten gevolge van rugproblemen (uiteindelijk operatie begin september) waardoor voor mij toch weer wat hergbeginne wordt.  Is het daar haalbaar voor iemand van mijn niveau en ....  welk(e) hotel(s) kunnen jullie aanraden?

grtz
10  Algemeen / Buitenland & Travel / Kiten in februari Gepost op: Oktober 26, 2015, 22:49:45
Begin februari zou ik graag een weekje gaan kiten.  Ikzelf ben beginner, mijn vriend gevorderd.   Onze vrouwen gaan ook mee en zouden graag wat zonnen.  We dachten aan Tenerife en Fuerta, maar als ik het goed gelezen heb, is het daar niet echt ideaal voor beginners.  Van budget dachten we aan iets tussen de 6 en 800 euro de man.  Egypte kan niet omdat we wat afkerig staan tegen de onrust die er nog altijd in die streek heerst.

Iemand die mij in de goede richting kan leiden? 

Alvast bedankt

grtz
Steve
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: light wind board Gepost op: Augustus 15, 2015, 23:15:02
Ik heb hem nu ook al nodig, zoals gezegd ben ik een beginner en staat dit board gekend als goed voor beginners.  We gaan nog jaren op reis in de buurt van Trabucador dus ... .   Daarnaast heb ik reeds een f one TX (138 x 41) indien ik er toe kom om met meer wind te varen of de Drive 'te saai' vindt. 

Ik denk (en hoop) dat ik een goede beslissing heb genomen. 

grtz
Steve
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: light wind board Gepost op: Augustus 14, 2015, 20:26:46
Na bijna een maand nog geen testboard van mijn dealer  ThumpDown.  Ik heb nu de Blankforce Drive lightwind 159 besteld bij versusshop.  De Drive heeft iets meer rocker dan de flydoor 5 waardoor deze beter te varen moet zijn in chop.  Ook lang nagedacht over de OR Mako King, maar de lowend van de Drive is, naar wat ik op het net gevonden heb, beter.  Deze lowend zal ik altijd nodig hebben als ik in juli op Trabucador ga varen.
Halfweg volgende week zou het board bij mij thuis in de bus moeten vallen  Joepie.
Iedereen bedankt voor de input.

grtz
Steve
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: light wind board Gepost op: Juli 24, 2015, 18:00:24
Geloof 68 , ik heb de 159 LW gevaren.  Zoals het er nu uitziet denk ik te zullen kiezen tussen de
Naish orbit met daarin de keuze 152 x 45 of  162 x 46; de shinn King Gee 150 x 50; f one next light wind 150 x 48.  Ik heb ook heel wat positiefs gelezen over de OR mako king (niet alleen op kitehigh), maar zoals gezegd zou ik liever bij de plaatselijke dealer blijven.

De naish orbit komt het dichtst in de buurt van de Drive, ook een 5 e vin, deze zal ik normaal kunnen testen.

14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: light wind board Gepost op: Juli 23, 2015, 13:38:49
Geloof68,

Ik heb hen geraadpleegd en de boards waar ik info over vraag zijn de boards die ze mij adviseren.  Ze hebben zelf niet met deze boards gevaren dus kunnen ze geen ervaring delen, er varen ook geen andere leden op de club met zo'n deur.  Daarom mijn vraag op dit forum.  Ik had gehoopt op ervaringen van mensen die bovenstaande boards gevaren hebben.  Dus als er ervaringsdeskundigen zijn .... Laat maar komen.  Wat de mako king betreft, de ervaringen die jullie delen daar heb ik iets aan, maar mijn dealer verkoopt die niet en ik woon op 230 km van zeeland.  Ik ben niet gebonden aan de lokale shop maar ik werd daar tot nu goed geholpen, test board, andere kite toen de mijne werd hersteld.  Ze hebben echter geen van bovenstaande boards in test dus ....  Ik ben op zoek naar mensen met ervaring op bovenstaande boards.

Grtz
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: light wind board Gepost op: Juli 23, 2015, 02:20:05
Mijn grootste kite is momenteel de evo 12 van 2013, mss is 11 knopen wat optimistisch, maar naar de toekomst komt er zeker nog een grotere kite bij.  De mako king heb ik al bekeken, omdat deze op dit forum ook al werd vermeld.  Maar ik zou graag een board kopen die ik bij de plaatselijke dealer (https://icaruskitesurfshop.be/product-category/kitesurfing/boards/)  kan krijgen en OR is een merk dat hier niet verkocht word.  Als blijkt dat de mako king zoveel beter is dan de andere boards, ..... .

Alvast bedankt voor de reacties.

groeten
Stever
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / light wind board Gepost op: Juli 22, 2015, 20:22:21
Hallo,
Ik ben een beginnende kitesurfer, heb de nodige lessen genomen en naar links en rechts varen lukt.  Ik zou nu graag een "deur" kopen om te varen met een 11 tot 20 knopen.  Ik vaar meestal in Oostende op de Noordzee.  Momenteel heb ik aan volgende boards gedacht :

- North Spike
- North Spike textreem
- North Nugget (nadeel : enkel directional te varen)
- F one next LW
- Shinn King Gee
- Naish orbit
- blankforce Drive : heb ik gevaren op vlak water, beviel mij, maar weet niet hoe die vaart op zee.  De lokale dealer verkoopt dit merk niet ...

Indien er nog andere boards zijn die ik zeker in overweging moet nemen : laat maar komen.

Ik ben echt op zoek naar een groot 'light wind' board om rustig mee te varen en dat nog leuk varen is op de noordzee.  Ik heb een f one TX 41 indien ik voldoende kan kiten om met meer wind te varen. 

Het board zal ik altijd kunnen gebruiken omdat ik in de zomer op reis op een light wind spot vaar.

Ik zal het board niet beu zijn na enkele keren varen.  Ik heb diverse operaties aan de knie en één aan de rug gehad en hou er van om rustig te varen.   

MIjn gewicht 89 kg zonder gear.

groeten
Steve
17  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Delta de ebro Gepost op: Juni 29, 2015, 23:02:11
Marc,
Bedankt,
Mooie beelden met nuttige info.
Morgenavond vertrek ik, nu nog hopen dat het in de volgende 20 dagen eens gaat waaien. Kan ik daar vertrouwen op windfinder - guru Of waait daar thermische wind.

Grtz
Steve
18  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Delta de ebro Gepost op: Juni 18, 2015, 09:00:49
Marc,
Alvast bedankt

grtz
19  Algemeen / Buitenland & Travel / Delta de ebro Gepost op: Juni 17, 2015, 21:57:21
Deze zomer zit ik drie weken in Spanje (tarragona), dit is op een half uurtje rijden van de monding van de ebro. Heeft iemand ervaring met deze spot, voor zover ik al gelezen heb : vlak water en zee. Staat er voldoende wind in de zomer, is er een thermische wind of kloppen de waarden op windguru.  Kortom alle info over de spot is welkom.

Ik ben een beginner,heb de nodige lessen genomen en ben dus al tevreden met een 15 tot 20 knopen.

Alvast bedankt
Grtz
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Welke kites als beginner? Gepost op: Oktober 30, 2014, 09:27:49
Na veel nadenken, lezen op het internet, twijfelen en nog wat lezen heb ik uiteindelijk een set gekocht : North evo's 9 en 12 van 2013.  Waarom deze beslissing :

- Voor de Kahoona's heb ik contact opgenomen met de verkoper, maar ik vond de prijs nog te hoog
- De parks heb ik heel lang over getwijfeld, maar op internet las ik regelmatig dat de relaunch niet zo goed was en daardoor ben ik blijven twijfelen
- Zeeko en andere voor mij onbekendere merken.  Als beginner en helemaal niet thuis in het wereldje is het niet evident om voor zo'n merk te kiezen, dat komt mss wel als ik wat ervaring heb en kites zelf kan testen.
- dan de evo's : kites en bar van 2013 bijna niet gebruikt en in combinatie met een board en trapeze voor volgens mij een mooie prijs.  Uit alle reviews, ervaring van kiters komen deze naar voor als een stabiele kites, goed voor beginners, goede depower - relaunch en low end. 

Hierbij wil ik nog eens iedereen bedanken voor de input zowel openbaar als in PB.  Ik heb alle berichten gelezen en in overweging genomen.  Alle kites die aangeboden/aangeraden werden opgezocht en reviews gelezen.  Uiteindelijk heb ik met de Evo's een veilige (en hopelijk goede) keuze gemaakt.

grtz
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Welke kites als beginner? Gepost op: Oktober 20, 2014, 15:29:44
Ik zal me lid maken in Oostende, waar ik ook mijn lessen genomen heb.

22  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Welke kites als beginner? Gepost op: Oktober 20, 2014, 12:52:55
Ik zal hoofdzakelijk in België kiten, van mij zal je dus niet veel last hebben ...
23  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Welke kites als beginner? Gepost op: Oktober 17, 2014, 12:46:12
Bedankt voor de snelle antwoorden.  Van de prodigy vind ik 2 e hands enkel een 9.5 en 7 terug.  Aangezien ik als beginner (geen lichtgewicht) de 7 nog niet zo snel nodig zal hebben kijk ik vooral uit naar de grotere maten.
De kahoonas zijn beginnerskite maar wel van 2011.  De parks zijn recenter en door de input van eagle-jan neig ik eerder naar de parks.
Ondertussen werd mij via pb ook zeeko kites aangeboden.

Een set pursuit 11 en krush 9 : 2014
Een set notus 12 en 9.

Wat is jullie ervaring met deze kites van zeeko, een voor mij relatief onbekend merk?

Grtz
24  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Welke kites als beginner? Gepost op: Oktober 16, 2014, 23:26:56
Hey,
Hier komt nog maar eens een beginnersvraag, maar eerst even mezelf voorstellen.  Ik ben Steve, 38 jaar, 1.75 m groot en 85 kg.  Ik ben in augustus begonnen met mijn eerst lessen : eerst op het strand 2 uur, dan bodydraggen : 2 uur, dan moest normaal de waterstart volgen, maar door een operatie (en veel pech met de wind of afwezige wind) zijn deze lessen niet meer doorgegaan.  Niveau is dus  : 0.  (wel ervaring met windsurfen en snowboarden, als dit al helpt).
Ik ben ondertussen wel al zeker dat ik wil kiten en ben dus aan het uitkijken naar een eerste setje.  Ik zal voornamelijk op zee surfen en wil gewoon wat heen en weer varen, geen spectaculaire dingen, misschien wat waveriden.
Ik heb al uren zitten kijken op deze site en het internet maar kom niet tot een beslissing.  Ik twijfel tussen volgende setjes :

- Naish Park : 9 - 12 van 2013.  Hier gaat mijn voorkeur momenteel naar uit om dat dit de meest recente kites zijn.  Ik twijfel dan weer om dat hier en daar wordt vermeld dat de relaunch niet zo goed is en het niet echt een beginnerskite is.
 
- Best Kahoona : 7.5 - 9.5 - 11.5 van 2011.  Deze kites worden als het beginnersmodel voorgesteld, maar zijn dan  al weer wat ouder.  (niet veel gebruikt)

- North Evo : 7 - 9 - 12 van 2010.  North wordt overal als goed gezien, niet veel negatiefs gelezen, maar wel al model 2010.

Mijn vraag : als jezelf terug zou moeten beginnen, wat zou je aankopen. 

Alvast bedankt voor het lezen en de eventuele input.

grtz
Steve
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.