Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Gezocht Campings aan de spot, Europa en omstreken Gepost op: Juli 12, 2020, 12:25:08
Super idee mister Haring! HET forum waar ik ook naar op zoek ben (met caravan aan het strand althans).

Hierbij mijn aanvulling campingplekken aan de spot vooralsnog:


3) Tocht gat, vrij onbekend en windzeker als het niet regent, weer eens wat anders, met uitzicht op de Alpen, Lac de Monteynard:
https://www.camping2laplage.com/
http://www.camping-dherbelon.fr/











He mr. Wild Dreamer,

Bij gebrek aan NL camping met plek komende weken (wilden niet reserveren ivm weersverwachting), zijn we in La France gaan kijken. Zuidkust vinden we net te ver en we zijn ook een beetje wars van eventuele massatoerisme à la España Benidorm/Barcelona.
Nav jouw post hier kwamen we uit op Lac de Monteynard, camping La Plage... heb je wat meer info misschien? Hoe windzeker is daar eea? Hoeveel meter vanuit de tent kan de kite omhoog?
Mocht je nog foto’s of andere verhalen over deze locatie hebben...

Hoor het graag!



2  Algemeen / Trefpunt / Re: Rilland / Oesterdam Gepost op: Februari 15, 2018, 14:22:59
Ehm... klinkt heel suf, maar ik heb geen facebook...
anyway... wind is weg voor de rest van de week, en in België hebben ze geen carnavalsvakanfie denk ik...
Dank voor de tip desalnietemin. Hoe heet die groep eigenlijk? Zijn er ook leden op dit forum actief?
3  Algemeen / Trefpunt / Re: Rilland / Oesterdam Gepost op: Februari 14, 2018, 10:03:17
Nee? Iemand? ... niemand??  Lips Sealed
4  Algemeen / Trefpunt / Rilland / Oesterdam Gepost op: Februari 11, 2018, 12:41:11
Gaat er nog iemand voor een vroege voorjaarssessie naar Rilland of de Oesterdam vandaag of later in de carnavalsvakantie? Geen hond daar vanmorgen.... wel goeie wind! Alleen het water op zie ik niet zitten.

Ps: dit topic staat in een verkeerd subforum, kan iemand dit verplaatsen?
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Lijnen door elkaar na crash Gepost op: December 10, 2017, 16:22:13
Ik heb RRD’s. Zou dit aan het type/model liggen ja? Nu je het zegt, volgens mij heb ik het met de nieuwste Obsession MK9 het meeste meegemaakt.
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Lijnen door elkaar na crash Gepost op: December 10, 2017, 14:06:43
Het overkomt me niet heel vaak, maar zo af en toe als mn kite crashed, draait ze, wanneer er geen druk op de lijnen staat, om  haar eigen as. Hoe ze het precies doet, weet ik niet, maar er zijn meerdere manieren hoe de lijnen door elkaar kunnen.

Het gebeurd meestal na een mislukte sprong als ik onder de kite kom en ze als een dwarrelend blad na beneden komt vallen of soms ook als de kite na een crash gespoeld wordt door heftige golfslag.

 Als de stuurlijn met de powerlijn gedraaid zit, is de kite nog redelijk bestuurbaar. Maar gisteren zaten m’n twee stuurlijnen met elkaar gedraaid. Dat was vervelender. Relaunching ging moeilijk,  zodra ze omhoog was, ging ze als een idioot naar de andere windhoek en ze crashte opnieuw, bijna een andere kiter rakend. Hierna kon ik haar toch met moeite op kwart over op het water houden, waarmee ik me terug naar de kant kon laten blazen (ik was zo’n 500 meter daar vandaan).

Op het strand is het een kwestie van lijnen loskoppelen en opnieuw vastmaken.

Ben ik de enige die hier last van heeft? Wat zijn de trucks om dit te voorkomen (behalve fatsoenlijk springen)?
7  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: Joshua Emanuel wint Red Bull Megaloop Challenge 2017 Gepost op: September 13, 2017, 11:26:22
Die livestream is niet echt live, is het wel... ?? Wel mooie beelden...
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Jetski's Wijk aan Zee Gepost op: Maart 14, 2017, 14:27:01
Ik vind het mooi en getuigen van lef dat een van de Jetski jongens hier zijn kant van het verhaal doet.
9  Nieuws & Video / Nieuws & Video / Re: 9 kitelocaties Westerschelde krijgen officiële status Gepost op: Maart 01, 2017, 07:52:40
Idd jammer dat Rilland er nog niet tussen staat...
10  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Thailand vanuit Bangkok? Gepost op: Maart 01, 2017, 07:49:07
@Jhann: thks voor de Kitecable tip. Had niet veel tijd, maar ben vanuit Bangkok afgelopen weekend  toch naar Pranburi toe gereden. Tip: als je niet vies van wat avontuur bent en alle tijd van de wereld hebt, neem de trein naar Hua Hin. Neem anders eent Taxi voor +- € 70,- 3 x sneller en comfortabeler (zorg dat je geen suicidahle chauffeur hebt).

Kiten: was niks, gewoonweg geen wind. Hua Hin en omgeving mag dat wel dé meest windzekere spot van Thailand zijn, van de locals begreep ik dat er maar weinig winddagen door het jaar heen zijn. Helaas voor mij dus.
Wel was er kabelbaantje om te wakeboarden: een eenlijns baantje die je ongeveer 75 meter heen en terug trekt. In het midden een schans waar je met wat lef wel overheen kunt laten trekken. Heb dus toch nog water metertjes kunnen maken. Willy himself mailde vorige week trouwens nog heel enthousiast, ik heb hem in twee dagen niet gezien, had bezigheden elders... Je kunt er een klein huisje huren aan het wakeboardwatertje voor €18,- / nacht. Prima voor een nachtje, maar de bestemming zelf is in het midden van niks, ik zou er niet te lang willen blijven...

Moest gisteren in Sri Lanka zijn en lig nu boven Colombo, bij Negombo (North schijnt hier zijn fabriek te hebben las ik ergens) aan het strand te wachten tot de wind aan trekt. Kiteschool / hotelletje The Pearl verhuurt wat materiaal. Aardige Duitsers. Windverwachting ziet er ook vandaag niet goed uit, maar er zijn ergere plekken om te wachten op je avondvlucht... Had helaas geen tijd om Noordelijker op te trekken voor betere oorden (die er zeker zouden moeten zijn)....
11  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Thessaloniki Gepost op: Februari 21, 2017, 14:05:18
Je hebt in Thessaloniki een redelijk vliegveld. Probeer een goedkope binnenlandse vlucht naar een van deze bestemmingen te vinden: http://www.greece-is.com/top-11-kite-spots-greece/
12  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kiten in Peru? Gepost op: Januari 27, 2017, 18:06:37
@rudolfPL: beter laat dan nooit, maar thks voor je tips!!

Macora prachtige omgeving, onwijs mooi tussen de zeeleeuwen (lees: óp een zeeleeuw geknalt die omhoog kwam, dacht dat het zeewier was). Nog een toffe downwinder gemaakt. Voor iedereen die nog eens in het noorden van Peru is: in Macora kun je prima vertoeven in Semana Chacra.

Pacasmayo is alleen voor gevorderden... Zeer hoge golven, Keienstrand en erg, erg aflandig. Ik had een local die me in de gaten hield voor het geval het mis zou gaan (en me dan zou gaan zoeken met een vissersbootje). In December is het geen hoogseizoen voor het kiten, dus bijna geen medekiters.
Voor het eerst in de mist gekite, nooit geweten dat dit kan!!! Ik voelde me net in Pirates of the Caribbean!
13  Algemeen / Buitenland & Travel / Thailand vanuit Bangkok? Gepost op: Januari 27, 2017, 17:57:22
Dus... Ik moet weer de hort op. Deze x naar Thailand voor een paar dagen. Ik heb er een weekend voor me zelf. Als ik op een zekere zaterdagmorgen (eind februari) om 10 uur op Bangkok land... Waar o waar ga ik heen voor het betere, mooiere & winderzekere kitewerk? Omdat ik voor een weekend niet alles mee wil leuren, moet er wel eea te huur zijn.
Binnenlandse vluchten zijn niet duur, dus aansluitend een stukje vliegen is niet het grootste probleem. Zondagavond laat moet ik wel weer terug zijn in regio Bangkok?
Het eiland Phuket schijnt mooi te zijn, maar niet altijd windzeker.

14  Algemeen / Buitenland & Travel / Kiten in Peru? Gepost op: November 24, 2016, 10:46:58
Hallo,

Voor werk moet ik over twee weken naar Peru alwaar ik een week in het land zelf van hot naar her vlieg. Hier en daar verwacht ik een vrij middag/avond/weekend.

Iemand ervaring met kiten in het Peruaanse Stille Zuidzee gebeuren?   Hotspots? YeSS YeSS

Gr. Rob.
15  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Welke RRD Global bar? Gepost op: September 13, 2016, 16:58:08
Thks! De V7 is inderdaad vrij prijzig. Wat zou een vergelijkbare alternatieve bar zijn, compatible met de RRD's, maar dan misschien eentje waar wel lijnen mee af te stellen zijn en niet met de hand ge-untwist moet worden?
16  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Welke RRD Global bar? Gepost op: September 13, 2016, 13:52:10
Hallo,

Kan er iemand mij uitleggen wat het verschil is tussen de RRD Global Bar V5, V6 en een V7? Der zit nog al wat prijsverschil tussen de verschillende versies, zijn ze dat prijsverschil ook waard? Probeer me in te lezen, maar het enige wat ik eigenlijk vind is dat er elke oplopende versie meer "unecessary items" af zijn gehaald...

Gr.
17  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: Ambulance op Oesterdam Gepost op: Juli 11, 2016, 22:42:00
Oei, das niet zo mooi. Gelukkig geen zwaar gewonden en ook geen kite ongeluk.
Gisteravond ook al een traumahelicopter op de Oesterdam voor een uit koers geraakte motor, die schepte twee kinderen en hun papa die voor hun camper op een stoeltje zaten. Is wat minder goed afgelopen.
http://www.hvzeeland.nl/nieuws/29892-drie-gewonden-bij-ongeval-brouwersdam/

Had ondanks de spot ook niks met kiten te maken...
18  Army of KiteLounge / KiteLounge / Ambulance op Oesterdam Gepost op: Juli 11, 2016, 21:58:07
Weet iemand toevallig waarom politie en ambulance vanavond met spoed naar de Oesterdam kwamen?
19  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Leading edge bladder kapot Gepost op: Juli 05, 2016, 13:26:44
Geduld is nu net niet een van mijn sterkste kanten. Heb al een andere.
20  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Leading edge bladder kapot Gepost op: Juli 04, 2016, 17:39:08
Thks voor de onderbouwde reacties. Duidelijk. 'k Zal een nieuwe moeten.
21  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Leading edge bladder kapot Gepost op: Juli 03, 2016, 15:41:00
Zoals de titel al doet vermoeden, vandaag is met een redelijke knal mijn Leading edge bladder kapot gegaan. Gaat om een Naish Cult 12m uit 2010. Nu zou ik die bladder  nog wel zelf kunnen vervangen. Maar de scheur in de stof van de leading edge, precies op een naat, zal toch professioneel gemaakt moeten worden. Het was een geweldige kite om mee te vliegen, lekker stabiel en heel veel plezier van gehad, maar  is ze deze reparatie nog waard? Wat denken jullie?
22  Algemeen / Bijna ongelukken & ongelukken / Re: Oppas momentje wijk 15-09 Gepost op: September 18, 2015, 13:32:09
Afgelopen maandagavond bij Rilland hetzelfde gezien. Ik kwam aan om 1800 uur; wind was perfect, maar het was net een uurtje geleden hoogwater geweest, dus moest nog wachten. Erg buiig met korte veel komende en gaande donkere wolken en bijbehorende regen. In die tussentijd ging de wind van +- 20 naar 30 knopen. Ontzettend balen, maar ik had daar niks meer te zoeken met mn 12 (en ervaringsniveau). Zo dacht niet iedereen erover. Een of andere Belg stapte dapper het water in met een 11, hield haar op 12 uur boven zijn hoofd, maar hij werd gewoon omhoog en vooruit getrokken: hij hield de kite totaal niet. Hij aan zn Quick Release getrokken, dus dat ding nog met een knal op de dam. Een van de omstanders had haar nog min of meer opgevangen, dus geen schade...
23  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Last minute Tarifa Gepost op: Mei 16, 2013, 12:12:56
Och, ok, ben wel beginner, maar heb al weel een beetje ervaring. Komt goed.
24  Algemeen / Buitenland & Travel / Last minute Tarifa Gepost op: Mei 15, 2013, 22:50:21
Heej u all,

Ben zo gelukkig dat ik komende week een last minute op en neer trip naar Malaga voor m'n werk mag doen. Nu ga ik daar mooi gebruik van maken om de rest van de week vrij te plannen voor een Tarifa avontuur (ben avontuurlijk ingesteld, heb geen probleem in m'n uppie op pad te gaan).
Vliegtuig & auto geregeld, heeft er iemand een voorstel voor een appartement (niet te duur) voor zaterdag tot zaterdag? Kwam zelf dit tegen: =1&from=HotelSearch#InfoAncla]http://tarifa.costasur.com/nl/appartement/tarifa/dichtbij-het-strand/3249891.html?HotelID=51102&StartDateDay=18&StartYearMonth=201305&EndDateDay=25&EndYearMonth=201305&ItemCount[47749]=1&from=HotelSearch#InfoAncla , is dat wat?

Verder ben ik een beetje heel erg beginner zeg maar  YeSS - tips voor bepaalde stranden waar ik wel of juist niet heen moet?

En wat ik eigenlijk ook niet zo gevonden krijg... Welke wetsuites worden aangeraden voor mei (if at all?)??

Last but not least, iemand die toevallig dan ook daar al is? Of iemand die nog meer last minute als ik mee zou willen (auto is al geregeld, hehe) Joepie?

Thanks 4 the advice!

Grz. Rob.
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.