Laat berichten zien
Pagina's: [1]
1  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: instelling gopro hero white 3 Gepost op: Oktober 11, 2013, 11:00:40
Deze website heeft een overzicht van heel veel modes van de black. Ik weet niet in hoeverre dit ook van toepassing is op de white..
http://abekislevitz.com/understanding-your-new-gopro/
2  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Dieven op vrouwenpolder Gepost op: Mei 23, 2011, 23:54:27
Ik was bij de pier.

Overigens heeft een aardige meneer mijn rijbewijs gevonden en afgegeven bij Sea You (restaurant bij de parkeerplaats). Een lief meisje van dat restaurant heeft wat detective werk verricht en mijn huisnummer gevonden. Dus net mijn rijbewijs op gehaald en als bonus een supersessie gehad met cleane golven.
3  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Dieven op vrouwenpolder Gepost op: Mei 22, 2011, 23:35:59
Vanmiddag op Wijk aan Zee hebben de boeven mijn portemonnee en telefoon uit de auto gehaald. Sleutel had ik om mijn nek en ben er vrij zeker van dat ik niet vergeten ben auto op slot te doen.

Meestal laat ik mijn passen thuis en neem alleen wat cash mee. Nu niet aan gedacht.
4  Algemeen / Buitenland & Travel / Re: Kitesurfen in Peru Gepost op: Februari 05, 2011, 01:03:15
Denk aan Mancora als je in Peru wilt kiten:
http://www.perukitemancora.com/

Ligt wel een eindje bij Lima vandaan. Klein relaxed dorp. Golfslag kan varieren. Er is een pointbreak links waar ze mooi zijn, verder in de baai is het vlakker, maar niet helamaal plat. Je kan ook tripjes naar andere spots maken.
5  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Strandreservaat als 'stiltegebied' voor vogels en zeehonden Gepost op: Augustus 21, 2009, 15:45:33
Dat zou kunnen, maar het is leuker om lekker in de branding te spelen. Daarbij komt dat het vanaf het water wellicht moeilijk te zien is waar paal 70 en 73 precies staan. (ik let niet altijd heel goed op het strand en was dan ook een van de domoren die zaterdag buiten een kitezone in een zwemzone kwam).

Maargoed, eerst eens kijken hoe ze hier invulling aan gaan geven. Vanuit ecologisch oogpunt best boeiend.
6  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Strandreservaat als 'stiltegebied' voor vogels en zeehonden Gepost op: Augustus 21, 2009, 13:34:54
Als dat doorgaat wordt het natuurlijk wel lastiger om leuke downwinders te doen.
7  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Waveboard & lichtwindboard Gepost op: Augustus 21, 2009, 10:24:36
Stab, de lichtwind wigenschappen heb ik vergeleken met twin-tips. Dan pak ik liever de S-Quad. Het kan natuurlijk zijn dat andere directionals nog iets betere lichtwind eigenschappen hebben. Maar daar heb ik zelf geen ervaring mee en kan dat dus niet beoordelen.

Laatst een sessie waarbij ik zonder mijn 12 zat. Toen heb ik afwisselend met een 9 op de directional en 14 op een twintip gevaren. Met die 9 op de twintip was ik nergens gekomen.

Laatste keer dat ik me gewogen heb, zat ik ook rond de 70.
8  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Waveboard & lichtwindboard Gepost op: Augustus 20, 2009, 16:10:28
Hi Mistab 52,

Ik heb nu een sessie of 6-7 op een 2008 Cabrinha S-quad 5'9 gevaren en dat is me super goed bevallen. Omstandigheden wat verschillend, van net te weinig wind voor een twintip tot lekker gepowered in golven van zo'n 1,5 m.

De low-end is inderdaad een stuk beter, waar anderen geen hoogte meer konden houden kon ik met de S nog gewoon hoogte lopen.
In de rechte lijn is die wat nerveus, maar dat bevordert een lekker snappy gevoel.

Het gijpen is in het begin best moeilijk, maar dat gaat steeds beter. Wat ik doorgaans doe is even een stukje upwind en daarna downwind in de golven waarbij ik niet omstap. Dus de ene kant op vaar ik switch en de andere kant op gewoon.

Springen kan ook wel, maar ik ben toch wel een beetje bang dat ik hem sloop.

Ik verder geen ervaring met andere directionals, dus kan niet zeggen of deze beter is dan de rest. Wat ik wel kan zeggen is dat ik er blij van wordt!

Maar probeer er gewoon een paar uit, in de 2009 lijn hebben ze nog een maatje groter, dat kan ook interessant zijn.
9  Army of KiteLounge / KiteLounge / Re: Hoe kiters gekleed gaan. Gepost op: Oktober 02, 2008, 23:27:00
Wie kite er nog met boardshorts dan? Speedo's are the way to go. En als het koud is doe ik ze over mijn pak.
10  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Vinnen Naish Haze '06 Gepost op: Augustus 15, 2008, 12:01:28
Ik heb hetzelfde gehad met mijn Haze. Bij van den Berg heb ik twee nieuwe Naish vinnetjes besteld. Weet even niet meer wat dat kostte, maar daar kan je ze over bellen. Of bel je eigen surfshop of ze bestelbaar zijn.

Ik vind het wel irritant, want die nieuwe heb ik ook al een keer moeten vastdraaien. Da's op zich niet zo erg, maar de schroefdraad raakt gaar en dan houdt die niet meer vast. Misschien zijn andere vinnetjes beter?

Bij de vin die je nog wel hebt, kan dat ook zo zijn. Je zou hem als spare kunnen houden, want je kan ze tijdelijk ook in het middelste gat vastschroeven. (totdat die daar losser gaat en dan gaat de vin draaien). Verder heb ik nu wat langere schroeven in de gaten op het brede deel van de vin, de gaten bleken daarvoor diep genoeg.

Als je ze niet meer los hoeft te schroeven, kan je ze ook met epoxy vast zetten.
11  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Autovrij Neeltje Jans? Gepost op: Juli 03, 2008, 00:13:53
Normaliter houden we de spot natuurlijk autovrij. De boel was nu open voor concert at sea, het verboden in te rijden bord was afgeplakt en onder de brug was het vol. Niet gek dat er dan mensen doorrijden. Oom agent heeft de laatste autobestuurders ook vriendelijk verzocht het terrein te verlaten zonder een prent.

Verder vind ik het prima als je mijn lak als communicatie middel wilt gebruiken (groene stationwagon). Zet er dan wel even een afzender bij, anders houd ik straks de berichten niet uit elkaar. Leg anders een vel adresstickers in je mobiel. Kan je ook prima je boodschap op kwijt, je irriteert er ook mensen mee als je het op de voorruit plakt maar je veroorzaakt er geen blijvende schade mee.
12  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Hoe kite alleen landen? Gepost op: Juni 26, 2008, 23:17:04
http://www.kitehigh.nl/forum/index.php/topic,29593.0.html
13  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Onafhankelijk advies: Kitesurfles bij Purmerend, voorbereiding, outfit, kosten Gepost op: September 13, 2007, 21:54:25
3.
Wat betreft de outfit: ik heb hier nog niet zoveel over gelezen. Is het nodig verschillende wetsuits aan te schaffen? En kan ik een wetsuit gebruiken die ik ook gebruik voor windsurfen? (zit er over te denken om namelijk ook te starten met windsurfen)

Je kan inderdaad hetzelfde pak gebruiken voor windsurfen en je kitetrapeze werkt ook vaak met windsurfen (ik gebruik 1 trapeze voor beide sporten). Maar wat betreft dat windsurfen. Als je al genoeg dure hobbies hebt, zou ik voorlopig er eerst maar eentje erbij nemen. Ik doe zowel wind- als kitesurfen en ik vind ze allebei erg leuk om te doen.

Een voordeel van beginnen met windsurfen is dat je de eerste les al heen en weer kan varen, en je al vrij snel zelfstandig je baantjes kan trekken. Alleen daarna wordt het lastiger, voor je echt hard over het water kan scheren en mooie bochten kan trekken ben je heel wat vaaruren verder. Bij kiten duurt het wat langer voordat je op je board staat, maar dan ga je wel gelijk al snel. En daarna krijg je het draaien en de eerste truuks ook snel onder de knie.

Een ander voordeel van windsurfen is dat je het ook op kleine lokale plassen kan doen, voor kiten heb je ruimte nodig. Andersom ben ik gebonden aan een stationwagon voor mijn windsurfspullen en kan je komplete kiteuitrusting mee op de fiets, in de mini, in de trein, bus etc.

Kortom, beide sporten zijn erg leuk maar hebben hun voor en nadelen.
14  Stijlen / Discussie / Algemeen / Freeride / Re: Hoeveel kitesurfers windsurfen ook?? Gepost op: Oktober 26, 2006, 21:31:29
Ik doe ook beide. Kiten doe ik wat minder lang en ben ik nog minder goed in. Bij hardcore omstandigheden pak ik mijn windsurfspullen. Bij de softere omstandigheden mijn kiteset. Het komt er wel op neer dat ik mijn freestyle windsurfspullen veel minder gebruik, omdat ik in die omstandigheden mijn kite pak.

Ik vertrek nu naar Scheveningen met zowel mijn waveset als kiteset. Ik zie daar wel wat ik optuig/oppomp.
Pagina's: [1]


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.