Hier een antwoord op jullie vraag, van de site van het rivm:
Kunnen mensen vogelgriep krijgen door besmetting via water?
Uitwerpselen van besmette overvliegende vogels kunnen eventueel in water terechtkomen. Bijvoorbeeld in open water, regenwater, regentonnen en in drinkwatersystemen die van gezuiverd regenwater gebruikmaken. Deskundigen achten het echter onwaarschijnlijk dat zulk water een besmettingsgevaar voor mensen vormt. Het vogelgriepvirus is van zichzelf kwetsbaar en verliest snel aan kracht. Zeker als het sterk verdund in regenwater, zwemwater of bepaalde drinkwatersystemen terecht zou komen. Het virus kan zichzelf dan onvoldoende vermenigvuldigen om in leven te blijven.
Dus zoveel kans is er niet op besmetting
Over Tamiflu:
Wereldwijd zijn enkele miljoenen kuren beschikbaar. In Nederland zijn er nu ruim 3 miljoen kuren. Deze voorraad is voldoende om in het geval van een uitbraak van vogelgriep in de pluimveesector de ruimers en betrokkenen te beschermen en om bij een pandemie te gebruiken als behandeling. De Gezondheidsraad heeft een advies uitgebracht waarin is aangegeven op welke manier de bestaande voorraad kan worden aangewend wanneer dat nodig is. Nederland is momenteel bezig de voorraad virusremmers uit te breiden naar ongeveer vijf miljoen kuren.
Er wordt ook gezegd dat in het ergste geval er 40.000 mensen ziek kunnen worden van de gemuteerde variant. dat is zo ongeveer 1 op de 400 ofzoiets. Maar dat gebeurde alleen bij de Spaanse Griep begin deze eeuw, toen hygiëne niet zo hoge prioriteit had.
Meer informatie op de site van het rivm:
http://www.rivm.nl/gezondheid/infectieziekten/vogelgriep/vragenenantwoordenvogelgriep.jsp#Vragen_over_Tamiflu