Brouwersdam !!!!

naishdude
Gast
Juni 17, 2009, 13:55:01
edit2Rapporteer  
natuurliefhebbers en kiters hebben nu een gemeenschappelijke vijand...?  ListenToMe
http://www.pzc.nl/regio/schouwen-duiveland/5122774/Proef-met-bouwen-op-Brouwersdam.ece#reageren
Proef met bouwen op Brouwersdam
dinsdag 16 juni 2009 | 15:57 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 16 juni 2009 | 22:43

Tekstgrootte 
BROUWERSDAM - De Brouwersdam wordt hoogstwaarschijnlijk het toneel van een proefproject 'bouwen op de waterkering'. Daardoor kan een aantal van de ambitieuze plannen voor de dam toch nog plaatsvinden.

Dat is het resultaat van overleg tussen Rijkswaterstaat en het Grevelingenschap, waarin de twee provincies en vijf gemeenten rond de Grevelingen vertegenwoordigd zijn.

Het schap heeft grote plannen met de dam. De Grevelingenkant moet een 'all-seasons boulevard' worden, met altijd voor iedereen wat wils. Dat betekent dat er kansen worden geboden aan ondernemers om bijvoorbeeld een hotel of bioscoop neer te zetten. Concreet is het plan voor een nieuw bezoekerscentrum op de Kabbelaarsbank. Dat moet in 2014 klaar zijn.

Het Rijk dreigde in januari roet in het eten te gooien door te stellen dat bouwen op een waterkering aan zeer strenge eisen gebonden is. Nu de dam als proefgebied is aangewezen, is er veel meer mogelijk dan voorheen.
Michiel.
Moderator

Berichten: 15917
Logs: 0 | 308 uur
Antwoord #1 Juni 17, 2009, 14:23:29
edit2Rapporteer  
Whahahahaaa, ze zijn echt compleet hun verstand kwijt onze regering. Wat willen ze nu? Natuur compenseren of overal een kermisattractie van maken?

Overigens betekent goedkeur van een dergelijk plan het einde van het handhaven van de Grevelingen als natuurgebied -> mag er ook weer gekite worden....als de wind tenminste nog de kans krijgt om die gebouwen heen te komen Tongue
« vorige volgende »
Ga naar:  


© 2002 - 2024 Kitehigh

Sorry, the copyright must be in the template.
Please notify this forum's administrator that this site is missing the copyright message for SMF so they can rectify the situation. Display of copyright is a legal requirement. For more information on this please visit the Simple Machines website.